KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

kobe
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la kobe » 03 jun 2009, 21:40

Sto se mene tice ja bih produzio ugovor rakicu i ovcini po cijenu da igraju dzabe ili do 500 eura mjesecno.
Evo kako cujem suton najvjerovatnije nece proci na nba draftu i nije siguran hocel izlaziti.
Baciti koju paru vise i dovesti jednog tako dobrog igraca na poziciji 4/5 na svim poljima.dobar u skoku i ofanzivnom i defanzivnom,dobar sut za 3 poena,ledjna tehnika,odbranu izmislio za grgatinice i ovce.
On i jovanovic,produziti sa ikonom i sehom i mi dobri.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 jun 2009, 21:44

kobe je napisao/la:Sto se mene tice ja bih produzio ugovor rakicu i ovcini po cijenu da igraju dzabe ili do 500 eura mjesecno.
Evo kako cujem suton najvjerovatnije nece proci na nba draftu i nije siguran hocel izlaziti.
Baciti koju paru vise i dovesti jednog tako dobrog igraca na poziciji 4/5 na svim poljima.dobar u skoku i ofanzivnom i defanzivnom,dobar sut za 3 poena,ledjna tehnika,odbranu izmislio za grgatinice i ovce.
Odlican post!

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 03 jun 2009, 22:52

u intervju sutona koji su nedavno objavile SN nije bas pretjerano afirmativno govorio o bosni bar o reprezentaciji vise se nudio hrvatskoj rep.A ovi su mu ponudili da trenira ,ako ga pozovu sa drugim timom

kakaljin
Kontakt:

Post Postao/la kakaljin » 03 jun 2009, 22:57

Jack Killian je napisao/la:u intervju sutona koji su nedavno objavile SN nije bas pretjerano afirmativno govorio o bosni bar o reprezentaciji vise se nudio hrvatskoj rep.A ovi su mu ponudili da trenira ,ako ga pozovu sa drugim timom
Pa zar ti vjerujes tome sto napisu SN jer te novine nikada nista nisu napisale pozitivno o sportu u BiH, i ako su imali argumenata da nesto pozitivno napisu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jun 2009, 23:00

Jack Killian je napisao/la:u intervju sutona koji su nedavno objavile SN nije bas pretjerano afirmativno govorio o bosni bar o reprezentaciji vise se nudio hrvatskoj rep.A ovi su mu ponudili da trenira ,ako ga pozovu sa drugim timom
a mislis da to SN nisu malo navukli vodu na svoj mlin

suton po rodzenju komotno moze i u HR i u BiH i u SR repku, tako tesko da se nekom zeli zamjeriti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 jun 2009, 23:25

bosnas_ je napisao/la:
kobe je napisao/la:Sto se mene tice ja bih produzio ugovor rakicu i ovcini po cijenu da igraju dzabe ili do 500 eura mjesecno.
Odlican post!
uglavnom se slazem. bez obzira mislim da ovcina moze pomoci ekipi i vrijedan je definitivno vise od 500 eura. ipak je pored finala i pored povreda odigrao solidnu sezonu.
sto se tice sutona, statistike govore svoje. ipak stil igre u americkoj college-kosarci se dosta razlikuje od evropske. tamo prije svega igraju mladi momci bez puno iskustva, igra se uglavnom jako visok tempo i sa ne bas tliko taktike. pitam se kako ce se suton uopste snaci u evropi. tako da ga ne bih toliko dizo u zvijezde. nek ga probaju ljetos i vidjece da li vrijedi sto obecava.
sto se tice dovodjenja dominantnog centra, sam definitivno za, ali takvi graci promjene kompletan nacin igre i trose jako puno lopte. uglavnom se uspori igra itd. al svejedno, prventva osvajaju uglavnom ekipe sa jakim centrima.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 03 jun 2009, 23:28

nerminh74 je napisao/la:
a mislis da to SN nisu malo navukli vodu na svoj mlin

suton po rodzenju komotno moze i u HR i u BiH i u SR repku, tako tesko da se nekom zeli zamjeriti
ma nek igra gdje misli da mu je bolje. u srpskoj reprezentaciji se sigurno nece naigrat, u hrvatskoj mozda, a u nasoj definitivno, ali ne ubrzo na nekom vecem takmicenju. :?

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 04 jun 2009, 00:39

Pozdrav svima, vidim da nam je sada ključna kadrovska križaljka u KK. Mislim da je za razliku od prethodnih godina Uprava dobro krenula osiguravši ostanak stručnog štaba i klučnog igrača iz prethodne sezone (Ivan). Samo neka nastave tako. Šeha će definitivno biti nosilac na "dvici" za narednu sezonu, bilo bi fino i da Goran ostane, mada bi se, zbog ozljeda koje ga stalno prate, možda i trebalo pustiti da ide vani, ako ništa bar dok ga koljena još slušaju. Iskreno, puno nas je zadužio, neka ide i zaradi koji fening prije kraja karijere, u klubu bi mu vrata trebala uvijek biti otvorena. Neka "backup" dvica se uvijek može naći na tržištu. Na kraju krajeva i Vučko može odraditi dio posla na toj poziciji, obzirom da načinom igre može pokriti i 2 i 3.
Ostaje pitanje kamo sa pozicijama 1, 3 i 5. Jedna teška petica sigurno treba. Ostavio bih i Zimu i Ovčunu (razumije se, za razumne pare), ali pokazalo se da su njih dvojica previše "lohotni" da izdrže cijelu sezonu, a također nijedan nije dovoljno jak da se gura sa teškašima tipa Grgat. Šta sada uraditi tu? Mnogi spominju Gorana Sutona, a ja opet mislim da nakon fenomenalno odigranog Final 4 NCAA turnira nema ni najmanje šanse da ga vidimo u našem dresu. Gotovo je sigurno da dečko izlazi na draft, a i najlošiji ugovor u NBA (za igrače iz 2. kruga drafta) nešto čemu Bosna ne može parirati. Neko je unazad nekoliko stranica postova pokazao listu free agenata u NLB, i tamo ima lik koji bi Bosni legao "ko budali šamar" - Vladan Vukosavljević. Nije jeftin, ali je savršen za ono što nama treba - robusan, jak u reketu, strašan defanzivac, pored njega ne bi gledali ona "kapovanja" Grgata u našem reketu, a istovremeno je i sjajne leđne tehnike, i dobar sa poludistance. Može pokriti i "četvorku" i "peticu" i sa njim bi naša prednja linija bila jedna od boljih u NLB.
Što se tiče pleja, nema pametovanja - evidentno je to flertovanje sa Jovanovićem iz Dite. Zagrijan je da dođe, ima kvalitet, treba to odmah pustiti u realizaciju da se odmah osiguramo, pošteno kompenzirati Slobodu (nisam zagovornik otimačine igrača) i završiti priču. Također dovesti i solidnog backupa za Jovanovića, jer Paša i Rakić nisu ta kvaliteta i ne vidim razloga zašto ih uopšte više trošiti mjesto u rosteru na njih. Backup ne mora biti ništa spektakularno - da može korektno prenijeti loptu i dati Zlaji odmor od 10-15 min. po utakmici, da može pogoditi otvoren šut i da je korektan u odbrani.
Konačno pozicija 3, gdje smo i najslabiji - imamo samo Božu, koji je još premlad za značajniju rolu. Prošle sezone smo upadali u probleme kada smo bili prinuđeni u odbrani pokrivati protivničke pozicije 2 i 3 sa Ikonićem i Šehom, koji su dvice, što smo plaćali sa velikim brojem ofanzivnih skokova i visokim procentom šuta protivnika iz reketa. Obzirom da mi slabo šta pada na pamet sa ovih Ex-Yu prostora, nemam ništa protiv da to bude neki US import, ali da se odradi bolji scouting nego do sada, jer nešto mi se baš ponovo ne prolazi kroz one noćne more sa promašajima tipa Burell, Wright, Lloreda i ini :roll:
Sve u svemu, znam da ovo što sam predložio nije jeftino, ali ne može se ići na ulazak u "F4" NLB sa 20 maraka u džepu. Valjda je to i ovima iz kluba jasno.

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 04 jun 2009, 11:29

3.dobar potez,jovanovic potpisao na 3+1.
Bio na razgovorima i rizvic(onaj sa univerziteta).

buja
Kontakt:

Post Postao/la buja » 04 jun 2009, 11:33

jel provjerena ta informacija oko Jovanovica 8-)
Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 04 jun 2009, 11:36

Ajd da Vas i ja obradujem
POsto sam licno dobar sa Zlajom on kaze da je to 90 posto sigurno. Znace se sve oko dva sata
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2009, 12:22

Evo ovdje pise da je KK Bosna dovela Jovanovica.
http://www.adriaticbasket.com/news.php?id=3921

Svaka cast upravi, jos samo naci zamjenu Zlaji, zadrzati Ikonu i dovesti centra i Final 4 je realna opcija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 13:03

Ako je istina da je Zlaja dosao u Bosnu,pa to je fenomenalno! Dovesti najboljeg pleya u regionu je veliko! Svaka cast svima u klubu,samo cekam potvrdu ove informacije pa da sa sigurnoscu mogu cestitati:)
Sada se treba baciti u potragu za centrom,Vukosavljevic iz Hemofarma bi bio idelano rjesenje,odrijesiti kesu i naredne sezone na F4 NLB lige!
Budi Bosna!

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 04 jun 2009, 13:15

ma super idemo dalje sudeci po ovome ceka nas strasna sezona Naprijed Bosna

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 jun 2009, 13:16

I ja sam čuo da je Jovanović Bosnin igrač. Sačekat ću da se informacija zvanično objavi, pa da čestitam upravi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 04 jun 2009, 13:42

pa imate li vi ijednog muslimana u klubu osim liječnika pa sve vam srbi,normalno je da imate 3-4 srbina ali vi ih imate previše

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jun 2009, 13:46

matetaraba je napisao/la:pa imate li vi ijednog muslimana u klubu osim liječnika pa sve vam srbi,normalno je da imate 3-4 srbina ali vi ih imate previše
Pa kakve to veze ima? U Bosni se gleda samo kvalitet,i nije iskljuceno da svih 12 igraca budu Srbi,ukoliko su kvalitetni naravno! Sarajevo je davno prebrodilo to nacionalisticko shvatanje ,poput Sirokog i Igokee gdje su igraci jedne nacije!
-A,Sehovic,Pasalic,Ovcina,Hajric,Suljagic,Camdzic,Zimic koliko znam nisu Srbi!..

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 jun 2009, 13:48

matetaraba je napisao/la:pa imate li vi ijednog muslimana u klubu osim liječnika pa sve vam srbi,normalno je da imate 3-4 srbina ali vi ih imate previše
Kako nam je to promaklo ne znam :roll:
Šta misliš da ostavimo ova 3 a ostale ugušimo plinom?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 04 jun 2009, 13:50

ljubomoran? :lol:

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 04 jun 2009, 13:53

E vidis to je razlog sto je Bosna najveci BH klub a ovi hrvtaski i srpski ce uvijek biti mali. Naravno u tom pozitivnom kontekstu ne gledanja na nacionalnost igraca neizostavno treba spomenuti i Slobodu a iz RS-a Slaviju.
U principu ovakve komentare treba momentalno brisati zajedno sa onim ko ih pise.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.