FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Omar500
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Omar500 » 08 jun 2010, 20:27

Ono je stvarno debilizam, i zaboravio sam na to, izborili nastup u Europi i nisu mogli igrati :? ; umjesto da su im dali da igraju na Bilinom Polju ili tako nešto. Ma naš debilski savez

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2010, 20:33

Crni gavran je napisao/la:Ja ne znam sta vi imate protiv Slobode???

Grad Tuzla zasluzuje da ima tim koji se bori za sami vrh. Nadam se da cete u sto skorijem roku zavrsiti rekonstrukciju stadiona. Na kraju krajeva zaboravljate da je Sloboda prosle godine bila 3. na tabeli i da joj je lopovlukom FS/ NS B i H oduzeta pravo na ucesce za igranje u evropskim kupovima, a i ove godine su zavrsili na 7.mjestu, mada su na kraju jesenjeg dijela bili 15.

Slobodi zelim sve najbolje!

Pozz iz Zenice! ;)

Jedno pitanje: Prva utakmica doigravanja izmedju Slobode i Sarajeva je zavrsena koliko je meni poznato sa 1:0 za Slobodu. Gdje je odigrana ta utakmica?
Ovdje svi imaju nesto protiv Slobode i Tuzle,al jbg sta cu im ja.Ako mislis na juniore Slobode i Sarajeva tekma je odigrana na Tusnju u nedelju.Mah lopovi iz saveza navukli Širokom da igra evropu,i na kraju se ispostavilo da je doslo do greske u savezu,i Sloboda je mogla igrat evropske meceve,al tad je vec ŠB prijavljen,pomalo glupo al haj takav nam je savez.Sretno i Čeliku u novoj sezoni,ova vam je bas bila teska kao i nama,mi smo se ranije izvukli,a vi tek u zadnjem kolu,al nikad necu zaboravit sada vec legendarne postove onog klinca pod nickom @bilino polje,da Čelik ima par dogovorenih tekmi na strani i kuci,a Slobode ce neke domace tekme gubit kao npr.protiv Zelje,Borca itd.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2010, 20:42

adnanhz je napisao/la:citajuci vam ove textove po ovom sto vidim vama ce biti glavno da sacuvate i ove igrace a za evropu to je cisto prodavanje magle vase uprave jer izgleda samo glavas konta da ce imati uslove da se bori za evropu,ovo cisto neko vidjenje iz mog ugla 8-)
Vazno je sacuvat igrace,a ne rasprodavat,zbog cega tebi djeluje nelogicno borba Slobode za Evropu ???

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jun 2010, 20:49

Crni gavran je napisao/la:Ja ne znam sta vi imate protiv Slobode???

Grad Tuzla zasluzuje da ima tim koji se bori za sami vrh. Nadam se da cete u sto skorijem roku zavrsiti rekonstrukciju stadiona. Na kraju krajeva zaboravljate da je Sloboda prosle godine bila 3. na tabeli i da joj je lopovlukom FS/ NS B i H oduzeta pravo na ucesce za igranje u evropskim kupovima, a i ove godine su zavrsili na 8.mjestu, mada su na kraju jesenjeg dijela bili 15.

Slobodi zelim sve najbolje!

Pozz iz Zenice! ;)

Jedno pitanje: Prva utakmica doigravanja izmedju Slobode i Sarajeva je zavrsena koliko je meni poznato sa 1:0 za Slobodu. Gdje je odigrana ta utakmica?
Kompleks :twisted: :twisted: :twisted:

Ma pusti ih oni su protiv svakog koga ne mogu pobijedit´ :lol: :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 08 jun 2010, 20:54

harry_90 je napisao/la:
adnanhz je napisao/la:citajuci vam ove textove po ovom sto vidim vama ce biti glavno da sacuvate i ove igrace a za evropu to je cisto prodavanje magle vase uprave jer izgleda samo glavas konta da ce imati uslove da se bori za evropu,ovo cisto neko vidjenje iz mog ugla 8-)
Vazno je sacuvat igrace,a ne rasprodavat,zbog cega tebi djeluje nelogicno borba Slobode za Evropu ???[/quote
hajd da odgovorim kad pitas,pa prvo gledao sam glavas kad je gostovao na hajatsportu i lik ima jedne ambicije al ljudi tj.vas uprava ima izgleda druge,pa sto je nelogicna borba :?: pa ode vam skoro cijeli tim kolko se prica a valjda vi jos bolje znate sta se desava (ja ovo govorim na osnovu novinarskih clanaka) igraci vam nemaju skoro za osnovne stvari da plate ,neki vam igraci idu u buducnost koji tek ulaze u pl :roll: nemate nikakvih pojacanja,nemate love kao i vecina itd. i da dalje ne nabrajam uglavnom nije vam trenutno realno stanje da mozete pricate o kakvoj evropi al nije ni puno bolje kod drugih tako da je to boljka svih klubova ,a licno nemam nista protiv vas kao sto odma ovdje neki to potenciraju vec sam kazem nebi bilo lose malo realnosti a za evropu vas je prosle godine savez debelo zakino,ove godine se na moj klub nameracili iduce na nekog drugog i tako sve zbog necijih interesa (hercegovacki lobi) 8-)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jun 2010, 20:57

Pa, harry, valjda zato sto su drugi dio minule sezone usli kao ozbiljan kandidat za ispadanje, a sad bi odjednom se borili za naslov. Nelogicno je to, u najmanju ruku, neozbiljna najava. Samo se pokazuje da je dovoljna financijska injekcija da ulozis u igracki kadar (iskljucivo) i budes ''ozbiljni kandidat za titulu'' jer stvoris instant rezultat. Kako ce se kasnije ti igraci isplatiti, gdje ce im se potrazivanja ostvariti i da li ce uopce (sezonu prije ove su igraci napustali tako da su oprastali dugovanja, kamoli nesto drugo), te gdje ce ta momcad uopce igrati, je neka druga prica u potpunosti, i to se pod tepih gura na osnovu grada kao takvog i imena kluba, a stanje realno lose. Pa to uopce ne spada u europsku sliku jednog kluba niti je to ta razina i ozbiljnost, pa moze tko sta hoce misliti o tome, jer, da klub ima infrastrukturu, manjak dugovanja, stabilnu situaciju i isplacene igrace, ne bi njima Barcelona/UEFA mogla nesto uskratiti, kamoli NFSBiH i samim time bi oni garantirano bili u vrhu BH nogometa i ostvarivali bi realne europske ciljeve, a ne bi tavorili u prosjecnosti i razmisljali o zalogajima koje ne mogu progutati. To su valjda konacno i shvatili pa i grade stadion fino, ostavljaju covjeka koji se pokazao kao dobra opcija, i krecu dalje. To se tako radi. Ali, s druge strane, ovakve najave su odraz nerealnosti modernog nogometa, ali nazalost i realnost BH nogometa. Moze sad tko hoce pricati o nekim hercegovackim lobijima i cemu vec, al sustina stvari je da bez sustavno-planskog rada, ozbiljnosti i uvjeta nema nista, a o tome najbolje svjedoci i ova slika gdje se ne zna ni tko ostaje, svi od nekoga pozajmljuju neki novac i prose, a i u sezoni kad su trebali igrati Europu sve kao cisto, a igraci oprastaju dugovanja klubu samo da bi mogli iz istog pobjeci i ici dalje. Ne znam, bit ce opet mi krivi.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 08 jun 2010, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jun 2010, 20:58

Ti bodovi su unaprijed dogovoreni između Gračića i FK Sarajevo da sjebu Slobodu al ja bih vam sutra dao bodove da vi idete u Evropu a ne neko selo :roll:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jun 2010, 21:10

Frutek je napisao/la:Ti bodovi su unaprijed dogovoreni između Gračića i FK Sarajevo da sjebu Slobodu al ja bih vam sutra dao bodove da vi idete u Evropu a ne neko selo :roll:
Sve da im daju ta tri boda mogu prestici samo Zrinjski, a ''selo'' je i dalje ispred i usput je jedan od najboljih BH predstavnika u Europi, do prosle sezone pribavio i najvise bodova za BH euro koeficijent. ;) Al boze moj, realnost je u BiH subjektivan pojam.
...Život za Široki...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2010, 21:12

Ok to je vase misljenje,cijenim svacije misljenje,svako misli drugacije,i postovacu to.Ma i novinari znaju napuhat stvar,pa sam i sumnjicav u neke textove,koliko je se puta iznio neki tekst pa se poslije dokazalo da nije istina.Vidjecemo kad krene sezona,kako ce stanje biti na terenu,na pojacanjima radi Glavas i njemu su taj posao prepustili,u Slobodi ima para,al lopovi vise sebi uzmu nego sto dadnu za klub,niko ne zna sta je sa parama od Husejnovicevog transfera u Werder,malo Sabovici,malo Mesanovic sebi i ko hebe klub,Sloboda je ovu polusezonu odigrala dobro,kad bi se gledao ovaj drugi dio mi bi bili iza Željezničara.Na pocetku je bilo smijesnih poraza od Laktasa,Modrice(koji su sad ispali),i dovodjenje onog Matrixa za trenera,i dovodjenje par igraca iz Libije itd.Odlaskom Mesanovica sam sretan,jos samo da Sabovici odu,al to cemo tesko docekat,i ako odu,ko ce doci,mozda gori od njih,al tesko neki koji ce radit za Slobodu.Dolaskom Glavasa i par dobrih igraca,je se dokazalo kao pun pogodak,dobra polusezna iza nas,malo je to pokvarilo i slucaj Gavaric,al bilo i proslo.Bilo je i dosta svadja,al to je sve se radilo za voljeni klub.Sada treba porazgovorat sa igracima,dovest 2-3 kvalitetna pojacanja,i sa nadom u bolji uspjeh Slobode u narednoj sezoni,mada oko financija je uvijek najteze,nacelnik Tuzle bi trebao malo klub pogurat,arapi su dali pare za stadion,jos da se papiri srede i sve ce doci na svoje,Sloboda da se vise ne dovodi u ovu situaciju,da dobijemo stadion koji zasluzujemo,da ugostimo gostujuce navijace kako treba,da ih vise ne smjestamo u razne rupe,da nam repka jednog dana dodje u Tuzlu,a do tada ...

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jun 2010, 21:17

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Frutek je napisao/la:Ti bodovi su unaprijed dogovoreni između Gračića i FK Sarajevo da sjebu Slobodu al ja bih vam sutra dao bodove da vi idete u Evropu a ne neko selo :roll:
Sve da im daju ta tri boda mogu prestici samo Zrinjski, a ''selo'' je i dalje ispred i usput je jedan od najboljih BH predstavnika u Europi, do prosle sezone pribavio i najvise bodova za BH euro koeficijent. ;) Al boze moj, realnost je u BiH subjektivan pojam.
Haj nek prestignu Zrinjski meni svejedno vala samo što Zrinjski ima vise navijaca .
A da je ŠB selo selo je :roll:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jun 2010, 21:49

Ukradeno nam je prosle godine takmicenje u Evropi, a sada je dogovoreno da nam savez to mora vratiti!!!
Samo da vam kazem da je za nas rezervisana Evropa slijedece godine!!!
Ako neko ne vjeruje neka zapamti ovaj post!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2010, 21:52

Frutek je napisao/la:
Haj nek prestignu Zrinjski meni svejedno vala samo što Zrinjski ima vise navijaca .
Jbg.ŠB jeste selo,al to selo ima klub koji je stabilniji nego klubovi iz gradova tipa Tuzle,Zenice itd.valjda dodju bolja vremena i za nas klub,bez stalnih dugova prema igracima,savezu,problemi sa licencama itd.

Kad je presuda u tuzbi FK Slobode protiv saveza,zbog ne izlaska u evropu ???

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jun 2010, 21:57

Frutek je napisao/la:
Ha sta koga briga jel selo (koje je usput budi receno jedno od ekonomski najjacih sredina u BiH, najskuplji grad Federacije, ekonomsko-administrativno-politicko srediste zupanije) ili nije, kakve to veze ima s realnosti ili snagom momcadi, rezultatom? Kad si to bio da das sud i na osnovu cega? Samo u BIH postoje takvi sustavi vrijednosti i djetinjarije izazvane nesnalazenjem u danasnjem nogometu, kosarci, ovome, onome. Neces vidjeti da npr. jedan KK Partizan omalovazava KK Hemofarm jer je, eto, selo, dapace, izrazito ga uvazava i postuje kao jaku sportsku sredinu s odlicnim rezultatima, neovisno sto su iz 50 puta vece sredine. Ja sam prije dvije-tri godine na gostovanju doslovno na samom ulazu u Tuzlu zapeo iza dva traktora puna gnojiva, valjda je onda samim time i Tuzla selo, ne znam, ne kuzim kriterije, poantu, nekakva smijesna uzdizanja bez pokrica kao da je rijec o SAD-u, a ne BiH.
Eto njima ta tri boda kad su zapeli toliko za iste, ne smeta meni, a fala bogu i sam kazes da vjerujes da je eto jos jedna urota protiv Slobode, al Široki je u direktnom duelu dokazao da je bolji i realno ima najbolju momcad na papiru i uz Sarajevo je jedini sve ove godine u samom vrhu BH nogometa, stabilan i ozbiljan klub, a to pokazuje i ta ''vjecna lista'' zajednicke premijer lige gdje je Široki Brijeg prvi na tabeli, Sarajevo drugi, itd. To su cinjenice. Ostalo su necije fantazije i deluzije o velicini, a jasno je sta tebi smeta u tom konkretnom slucaju, a to je trenutacno stanje, gdje ti i takvi jednostavno za vlastito stanje krivite uvijek druge. ;) Dakle, nije Sloboda (u biti moze se primijeniti na dosta klubova) kriva sto ima nesposobnu upravu, sto ih godinama obmanjuju lazu, krivi su drugi jer su bolji i organiziraniji. Ta politika nikad urodila plodom nije, ali eto, lakse i sjesti i kukati, plakati, nego zasukati rukave i raditi na tome da se to promijeni.
Edit : Evo vidim i u postu ispod ovog da momak upravo kristalno jasno demonstrira tu poantu svojim razmisljanjem.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 08 jun 2010, 22:02, ukupno mijenjano 3 puta.
...Život za Široki...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jun 2010, 21:58

Sve da im daju ta tri boda mogu prestici samo Zrinjski, a ''selo'' je i dalje ispred i usput je jedan od najboljih BH predstavnika u Europi, do prosle sezone pribavio i najvise bodova za BH euro koeficijent. ;) Al boze moj, realnost je u BiH subjektivan pojam.[/quote]

A da je ŠB selo selo je :roll:[/quote]
Jbg.ŠB jeste selo,al to selo ima klub koji je stabilniji nego klubovi iz gradova tipa Tuzle,Zenice itd.valjda dodju bolja vremena i za nas klub,bez stalnih dugova prema igracima,savezu,problemi sa licencama itd.

Kad je presuda u tuzbi FK Slobode protiv saveza,zbog ne izlaska u evropu ???[/quote]
Kakav nam je FS BiH i Real bi se ovdje borio za opstanak, a sela bi bila u vrhu!!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jun 2010, 22:00

Ko nosi iduce sezone kisobran na tekmu??? Ciji navijaci! Koje su rupe pokrivene? :mrgreen:

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jun 2010, 22:03

Nisam rek´o da ne poštujem ŠB poštujem kao kolektiv ali NIKADA ŠB neće imati navijača kao Sloboda, Borac, Čelik, Željo, Sarajevo, Velež, Zrinjski, Jedinstvo

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jun 2010, 22:05

Pa de covjece usporedi velicinu tih sredina. Smijesno. Realan odraz brojnosti. U krajnjem slucaju nebitno, jer on ce uvijek svoju publiku imati, pa makar ja i jos petero ljudi na stadionu bilo. Doduse, Jedinstvo? Daj, nemoj me nasmijavati...
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 08 jun 2010, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2010, 22:05

Sta mislite hocel se sta uradit na stadionu dok ne krene nova sezona,i kad ce Jasmin zavrsit papire za kredit od arapa,da se krene brze sa gradnjom stadiona.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jun 2010, 22:21

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa de covjece usporedi velicinu tih sredina. Smijesno. Realan odraz brojnosti. U krajnjem slucaju nebitno, jer on ce uvijek svoju publiku imati, pa makar ja i jos petero ljudi na stadionu bilo. Doduse, Jedinstvo? Daj, nemoj me nasmijavati...
Jedinstvo Bihać veliki grad i klub sa tradicijom će prije napunit stadion nego UB :mrgreen:

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 08 jun 2010, 22:39

u Slobodi svi ostaju..cak i Denis Mujkic...dovest cese jos 2-3 dobra pojacanja i uz postojeci kadar ce prevashodni cilj bit izlazak u evropu a titula ako dodze-dodze...ako ne..nikom nista...uz stadion koji se radi i uz mogucnost da domace evropske tekme igramo na Tusnju mislim da dolaze puno bolja vremena....i to u kontinuitetu....nadam se da ce od sljedece godine Sloboda DUGOROCNO zauzet mjesto koje joj pripada u BIH sportu....i na kraju za ovog iz SB....kuzio ti il ne kuzio... te traktore sto si vidio... mi smo za vas LA u svakom mogucem pogledu...znaci da ti ponovim...SSVVVVAAAKOOOOMMM....ko se imalo docepa i klepi neku lovu dole noge mu udaraju u guzicu da pobjegne iz te vukojebine od sela....i to sto dalje....ovi sa manje kesha sele u mostar a vece ribe pale za zagreb....bio sam dole dosta puta puta i znam tacno sta pricam...a vi se nastavite udarat u prsa najvecim dohotkom po glavi stanovnika il sta vec....tvoj klub je drustvo jednog lica i vidjet cemo kad mijo digne ruke i jednog dana ne dodze iz grebza gdje ste i sta ste...polako sve dolazi na svoje mjesto i VELIKI BIH klubovi se vracaju gdje im je mjesto....polako se i infrastuktura dovodi u red pa ce valjda i ovu stoku iz saveza neko jednom smijenit...a to vase supljiranje da nemate veze sa OTIMANJEM evrope Slobodi prosle sezone mozete objesit macku o rep i sirit vasu suplju samo po kamenjaru zapadne hercegovine..i nigdje vise....ciao reggazzia
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 4 gosta.