Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Klare

Re: Teretana

Post Postao/la Klare » 30 okt 2016, 22:58

ok neću sad da vodim diskusiju u vezi kreatina, moje mišljenje je zasnovano na desetine primjera koji su redovno trenirali gdje i ja.
uostalom svako radi po svom mišljenju kako mu najbolje odgovara, puno je više onih koji su za to, nego protiv, tako da se ne želim ovdje nešto dublje uplitati.

-------------------------------------------

drago mi je što se ova tema bar malo aktivirala, ovaj sport je mnogo kompleksniji nego se na prvu čini, toliko je tu skrivenih fora kako u izvođenju raznih vježbi i varijacija, pa do namirnica, ishrane i kako oragnizam sve to kombinuje, i šta radi sa tim što unesemo.

Volio bih kada bi s vremena na vrijeme iznosili iskustva o navikama, vježbama, ishrani, šta volite, šta vam najviše paše, od čega vidite koristi itd...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 okt 2016, 23:01

Klare je napisao/la:ok neću sad da vodim diskusiju u vezi kreatina, moje mišljenje je zasnovano na desetine primjera koji su redovno trenirali gdje i ja.
uostalom svako radi po svom mišljenju kako mu najbolje odgovara, puno je više onih koji su za to, nego protiv, tako da se ne želim ovdje nešto dublje uplitati.

-------------------------------------------

drago mi je što se ova tema bar malo aktivirala, ovaj sport je mnogo kompleksniji nego se na prvu čini, toliko je tu skrivenih fora kako u izvođenju raznih vježbi i varijacija, pa do namirnica, ishrane i kako oragnizam sve to kombinuje, i šta radi sa tim što unesemo.

Volio bih kada bi s vremena na vrijeme iznosili iskustva o navikama, vježbama, ishrani, šta volite, šta vam najviše paše, od čega vidite koristi itd...
:clap: :thumbup: :thumbup:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 31 okt 2016, 13:31

Da imate prostor (cca 40m2) i pare (puno :mrgreen:), kako bi izgledala vasa kucna teretana? Sauna i tus included, naravno. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 31 okt 2016, 14:32

BitiSrcemVezan je napisao/la:E, ozbiljno sad. Možda i ovde mogu dobiti koji koristan savjet :mrgreen:

Teretanu u blizini nemam, a kroz sedmicu sam stvarno pretanak sa slobodnim vremenom da bi ga trošio na odlazak u teretanu. Pa, kao jedina izgleda opcija mi ostaje kuća :) Eh sad, totalno sam bezidejan šta, kako, koliko, od čega početi... Što se nekih 'smjernica' tiče, problem sa kilažom nemam, tačnije riješio sam ga odavno, u tom segmentu ja (mislim) da mogu pomoći savjetom, ako kome treba. Ali zato kondicija, velika nula, primjetim i gubitak snage u odnosu na neki raniji period, a počinje mi se činiti i da gubim na motorici, plus kontam spriječti ponovnu mogućnost debljanja, iako se i dalje pokušavam pridržavati koliko-toliko normalne ishrane. Sve u svemu, fakat kontam da nešto moram raditi na (općoj) kondiciji tijela, 'vako više ne mere :mrgreen:

Inače, ove ideje su mi na sličan način došle u glavu kao kolegi @Sarajlija88. Živim skoro cijeli život u ovoj zgradi, i u vremenu dok sam kao mlađi aktivno trenirao košarku nismo imali lifta, i pičilo se non-stop uz stepenice gore dole, nikad se zadihao nisam :D S godinama, ja sa košarkom završio, lift stigao, ja trbušnjaka godinama nisam uradio, jbga, jedno vrijeme okupacija djevojke, nezdrava ishrana, izlasci, društvo, samo se time okupirano, poslije nekog vremena posao, malo ozbiljnije brige, a ni na kraj pameti ti nije neko zdravlje i fizičko stanje tijela... Ma ne znam ni što ovo sve navodim, vjerovatno ste većina prošli to sve manje više, znate šta i kako... Sve u svemu, kad tad dođe vakat kad skontaš da ti je tijelo u totalnom qrcu. :mrgreen:

Da se vratim na priču oko zgrade i stepenica, nedavno se baš pokvari ebeni lift u zgradi, i haj pjehe opet **** ga... Prvi dan, ja mrtav ulazim u stan, haj' reko, težak radni dan, nahodao sam se, do umora je, nemoguće da sam u tolikom qrcu. Drugi i treći dan, situacija je vrlo slična, pa sam skontao da sam zaglibio, jbga :D I na terminima sam osjetio da sam sa kondicijom stvarno tanak, al' nisam obraćao pažnju. I tako, vrti mi se već neko vrijeme ideja da nešto raditi moram, al' šta i kako, veze nemam, pa eto, naletih na temu, reko da malo popričam s ljudima, pa možda šta stvarno i krene po tom pitanju :mrgreen:

@robdobagro Jesu vas ono drotovi peglali danas, pa su robijaši tek na poluvremenu ušli? I da smo vam petardu uvalili, nemam gušta svega mi prcati vas kad smo u qrcu i jedni i drugi, neko većem, neko manjem :mrgreen:
Pa koliko ti je godina 35-40, nmg da vjerujem da ovo pise neko od 26-27 godina :crazy: :crazy:

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 31 okt 2016, 14:45

Ma dobro, ima tu hiperbole dosta, al' i dalje stoji da mi je kondicija u qrcu
1946

Klare

Post Postao/la Klare » 31 okt 2016, 18:26

BitiSrcemVezan je napisao/la:Ma dobro, ima tu hiperbole dosta, al' i dalje stoji da mi je kondicija u qrcu
Za početak ćeš raditi čučnjeve, 5 serija po 10-30 ponavljanja koliko možeš.

Pa ćeš krenuti sa sklekovima, ako ne možeš pravi, uradi ženskih u 5 serija.

Pa ćeš raditi HIT workout, ukucaj na youtube ima ih milion.

Pa ćeš raditi raznorazne vrste trbušnih.

Pa ćeš sebi kućno vratilo nabaviti i raditi zgibove.

Pa ćeš nabaviti dvije bučice sa po 15kg težine(nije skuplje od 100KM) i to će ti se najviše isplatiti, moći ćeš milion vježbi raditi.

Ali za kondiciju najbolji su ti čučnjevi i HIT, pa i trbušni, ovo ostalo ti je većinom za snagu, mada najbolje ti je oboje kombinovati.

Inače trbušne bi svako trebao redvono raditi, jer pored uticaja na stomak služe i za jačinu donjeg dijela leđa i pravilno držanje.

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 31 okt 2016, 19:03

Nedavno se ja vratio u teretanu,znate vec junski i julski rok te ubiju u pojam + bio Ramazan pa se postilo,onda ljeto bilo posla zaradilo se sta,pa ganjaj uslov u septembru..da bi se sad opet vratio u teretanu.Po starom odmah poceo udarati po osnovnim vjezbama(mrtvo i cucanj uglavnom) i uslikam svoja ledja i posaljem jednom treneru da pitam za zdravlje samih ledja,mislio sam da li imam skoliozu.Dobijam odgovor odmah i ukaza mi gdje sta kako tj. dao je potvrdan odgovor.

Od tada motivacija nula,cim udjem u teretanu samo mi u glavi ta skoliza.Nije to nista je b eno ali vise pazis na vjezbama nisi vise lud onako.Svaku vjezbu smanjis kilazu i sve..

Ima li neko slican problem ?
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 31 okt 2016, 21:22

@Edomajka to je kad je kriva kičma ili? Moj drug je imao problem sa krivom kičmom u donjem prijedjelu znam da je izbacio mrtvo i općenito slobodni teg. Leđa je trenirao na lat mašini i veslanje na mašini leđa su mu super napredovala nije imao problema.
Da još nešto kažem vezano za kreatin,nije da branim svoju teoriju nego čisto moje iskustvo.Kad pogledamo kreatin je najistraženiji suplement,znači samo činjenica o njegovom djelovanju je kod ljudi apsolutno pogrešna,disko bilderi su krivi za to.ISSN je dokazao da je kreatin najbolji dodatak u prehrani( ljudi dokazali) za kondiciju odnosno snagu i dobijanje mišićne mase.Normalno je da jedan dio se pretvori u vodu u početku tvog korištenja kreatina.al ne znači da nakon prestanka korištenja kreatina sve nestane,kao rukom odneseno ustvari hoće kod disko bilderi koji kupi kreatin i pije ga ne kontrolisano,i kasnije ćuješ od ti kreatin sranje.Kreatin se uzima cirka 3 mjeseca od prilike pola kile sto kupiš i onda praviš pauzu pola godine,uz pravilnu ishranu ćeš osjetiti napredak.Nastavit ću sad nisam sa vremenom. Pozdrav svima koji vole i cijene ovaj sport.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 31 okt 2016, 21:38

@SiggiSmallz da,iskrivljenje kicme u stranu.Meni nije nista puno nego u donjem dijelu malo u stranu.Jedan od trenera bas potencira mrtvo kao lijek za skolizu,i koliko vidim uspjesan je u tome.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 31 okt 2016, 22:10

Moj mlađi buraz ima malih problema, pa kontam da vas ovdje upitam jer vidim ima vas dosta stručnih. Visok 1,90 a kilaza oko 72 kg i poprilično je "zgoljav". E sad on se trudi da nabije malo mase, ali mu bas i ne uspjeva. Predpostavlja da mu problem pravi to sto ima šećer,tj. dijabetes. Pa ima li iko od čas kakvih iskustva ili provjerenih savjeta sta kako i je li uopšte do toga?
Sabrine mi moje!

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 31 okt 2016, 22:37

EdoMajka je napisao/la:@SiggiSmallz da,iskrivljenje kicme u stranu.Meni nije nista puno nego u donjem dijelu malo u stranu.Jedan od trenera bas potencira mrtvo kao lijek za skolizu,i koliko vidim uspjesan je u tome.
Može biti ne kažem da je pogrešno,znam da mi je on lično rekao da kod mrtvog dizanja osjeti dosadan bol (kao kad se mišić uklješti).Probaj samo ti je moj savjet minimalan otpor(malu kilažu uzmi)
BosnianKingdom je napisao/la:Moj mlađi buraz ima malih problema, pa kontam da vas ovdje upitam jer vidim ima vas dosta stručnih. Visok 1,90 a kilaza oko 72 kg i poprilično je "zgoljav". E sad on se trudi da nabije malo mase, ali mu bas i ne uspjeva. Predpostavlja da mu problem pravi to sto ima šećer,tj. dijabetes. Pa ima li iko od čas kakvih iskustva ili provjerenih savjeta sta kako i je li uopšte do toga?
Iskreno ne poznajem tu materiju al u svakom slučaju ću se raspitati,i sve informacije što skupim napisati ću ti u pp, uglavnom javit ću ti se za par dana.Za sve ima rješenje pa i za to. :thumbup:
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Klare

Post Postao/la Klare » 31 okt 2016, 22:59

BosnianKingdom je napisao/la:Moj mlađi buraz ima malih problema, pa kontam da vas ovdje upitam jer vidim ima vas dosta stručnih. Visok 1,90 a kilaza oko 72 kg i poprilično je "zgoljav". E sad on se trudi da nabije malo mase, ali mu bas i ne uspjeva. Predpostavlja da mu problem pravi to sto ima šećer,tj. dijabetes. Pa ima li iko od čas kakvih iskustva ili provjerenih savjeta sta kako i je li uopšte do toga?
Pitanje je sada koliko on smije pojesti nekog ugljikohidrata jer u svima ima manji udio šećera. Znamo da bijeli hljeb ne smije nikako,
ali ne znam kakva je stvar sa rižom i kukuruznim brašnom.

Šećer naravno otežava stvar, ali vjerovatno da je moguće dobiti na masi.

I ovo ću ponoviti po ko zna koji put, formula za dobijanje mase je jesti što ranije, taj jutarnji obrok je najvažniji, obavezno smanjiti razmak između večere i doručka. Taj ranojutarnji doručak će pokrenuti čitav organizam, i on će već do 11-12 tražiti još jednom da dobro jede.
Naravno nije se lako svakom pridržavati toga, ali mora se potruditi.
Ja bih mu preporučio što više riže, kukuruza, raži (što više žitarica), jaja i mesa, mislim ako mu to ne bi naškodilo.
ne znam smije li jesti žitarica koliko hoće?
Smije li krompir?

Prvi obrok što ranije, a zatim obroka što više, fizička aktivnost će također stimulativno djelovati, znaš teško je sada to planirati kad ne znamo ni kakve su mu životne aktivnosti, čime se bavi, ide li još u školu?

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 31 okt 2016, 23:12

SiggiSmallz je napisao/la:
Iskreno ne poznajem tu materiju al u svakom slučaju ću se raspitati,i sve informacije što skupim napisati ću ti u pp, uglavnom javit ću ti se za par dana.Za sve ima rješenje pa i za to. :thumbup:
Hvala puno.

Klare je napisao/la:
Pitanje je sada koliko on smije pojesti nekog ugljikohidrata jer u svima ima manji udio šećera. Znamo da bijeli hljeb ne smije nikako,
ali ne znam kakva je stvar sa rižom i kukuruznim brašnom.

Šećer naravno otežava stvar, ali vjerovatno da je moguće dobiti na masi.

I ovo ću ponoviti po ko zna koji put, formula za dobijanje mase je jesti što ranije, taj jutarnji obrok je najvažniji, obavezno smanjiti razmak između večere i doručka. Taj ranojutarnji doručak će pokrenuti čitav organizam, i on će već do 11-12 tražiti još jednom da dobro jede.
Naravno nije se lako svakom pridržavati toga, ali mora se potruditi.
Ja bih mu preporučio što više riže, kukuruza, raži (što više žitarica), jaja i mesa, mislim ako mu to ne bi naškodilo.
ne znam smije li jesti žitarica koliko hoće?
Smije li krompir?

Prvi obrok što ranije, a zatim obroka što više, fizička aktivnost će također stimulativno djelovati, znaš teško je sada to planirati kad ne znamo ni kakve su mu životne aktivnosti, čime se bavi, ide li još u školu?
Smije on to sve jesti, ali u umjerenim količinama kako bi inzulin koji prima pokrio to. Ako ima obilniji obrok pored inzulina mora se fizički aktivirati dosta, za šta bas i nema uvijek vremena. Ne razumijem se bas skroz ali znam naprimjer krompir da sadrži nesta sto povećava nivo šećera u krvi tako da nije preporučljivo više od 1 pa do 2 porcije krompira sedmično.

Ima 19g i 4. je razred. A sto se tice aktivnosti, trenira košarku već 7-8 godina i ima 3 puta sedmično trening. I većinom skoro svaki vikend ide na trčanje po 1,5 h dnevno. Također je preko ljeta išao i u teretanu, ali ne može stalno zbog ostalih obaveza.
Sabrine mi moje!

Klare

Post Postao/la Klare » 31 okt 2016, 23:33

BosnianKingdom je napisao/la:Smije on to sve jesti, ali u umjerenim količinama kako bi inzulin koji prima pokrio to.
Vidiš kako je teško to isplanirati, treba prvo dobro poznavati dijabetes, pa tek onda kombinovati ishranu, jer ima dosta ljudi koji smiju jesti koliko hoće, a opet imaju problema sa masom.
Mora postojati rješenje, samo treba neko ko je već radio sa tim.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 04 nov 2016, 22:27

Klare je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Ma dobro, ima tu hiperbole dosta, al' i dalje stoji da mi je kondicija u qrcu
Za početak ćeš raditi čučnjeve, 5 serija po 10-30 ponavljanja koliko možeš.

Pa ćeš krenuti sa sklekovima, ako ne možeš pravi, uradi ženskih u 5 serija.

Pa ćeš raditi HIT workout, ukucaj na youtube ima ih milion.

Pa ćeš raditi raznorazne vrste trbušnih.

Pa ćeš sebi kućno vratilo nabaviti i raditi zgibove.

Pa ćeš nabaviti dvije bučice sa po 15kg težine(nije skuplje od 100KM) i to će ti se najviše isplatiti, moći ćeš milion vježbi raditi.

Ali za kondiciju najbolji su ti čučnjevi i HIT, pa i trbušni, ovo ostalo ti je većinom za snagu, mada najbolje ti je oboje kombinovati.

Inače trbušne bi svako trebao redvono raditi, jer pored uticaja na stomak služe i za jačinu donjeg dijela leđa i pravilno držanje.
Eh, izgleda da sam baš pretjerao kad ste stekli utisak da moram ženske sklekove raditi :lol: Ipak nije tako strašno :mrgreen:

Hvala :thumbup:
1946

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 06 nov 2016, 18:08

Jel ima neko od vas iskustva sa Animal Cut-om?

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 06 nov 2016, 20:51

semcho je napisao/la:Jel ima neko od vas iskustva sa Animal Cut-om?
Animal cut pretežno koriste Profi bodybuilder za Pre-Contest fazu,što znači da je za dijetu pretežno ga koriste ljudi za iskustvom u tom sportu. Može se uzimati u fazi punjenja što znači 3 sedmice po 2 paketića dnevno,prvi uzimaš kad ustaneš a drugi recimo prije treninga na 20 min.Nemoj se zajebati pa pa poslje treninga da uzmeš zbog stimulansi koje ima u sastavu prave problem pri spavanju. Da ne zaboravim uzimaš tri sedmice, a onda praviš pauzu od sedmicu. I nakon toga možeš opet početi. Nije loš proizvod al nije za početnike,ako si početnik radije promjeni ishranu i radi više kardio.
Pozdrav :thumbup:
Dostojevski

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 07 nov 2016, 05:52

SiggiSmallz je napisao/la:
semcho je napisao/la:Jel ima neko od vas iskustva sa Animal Cut-om?
Animal cut pretežno koriste Profi bodybuilder za Pre-Contest fazu,što znači da je za dijetu pretežno ga koriste ljudi za iskustvom u tom sportu. Može se uzimati u fazi punjenja što znači 3 sedmice po 2 paketića dnevno,prvi uzimaš kad ustaneš a drugi recimo prije treninga na 20 min.Nemoj se zajebati pa pa poslje treninga da uzmeš zbog stimulansi koje ima u sastavu prave problem pri spavanju. Da ne zaboravim uzimaš tri sedmice, a onda praviš pauzu od sedmicu. I nakon toga možeš opet početi. Nije loš proizvod al nije za početnike,ako si početnik radije promjeni ishranu i radi više kardio.
Pozdrav :thumbup:
Hvala kume ;)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 nov 2016, 19:14

Koji inzulin prima? Predpostavljam da je tip 1 u pitanju?

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 10 nov 2016, 21:53

samoposmatram je napisao/la:
Koji inzulin prima? Predpostavljam da je tip 1 u pitanju?
Da, tip1, na inzulinskoj pumpi je.
Sabrine mi moje!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.