FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Derbi odlucuje momenat, trenutak srece, tako da po meni je glupo prognozirati mimo onog navijackog....iskreno, kvalitet je podjednak, vasa je prednost domaceg terena, nasa mozda sto dobar dio igraca prvi put prisustvuje derbiju, a ne da igra, pa tako mozda i nece izgoriti.....a nerjesen rezultat je najbliza opcija 

Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
uništše derbi, Osim i svita poslijeratnih menadžera
- nookey
- Kontakt:
Vidi, ovo jeste malo navijački ali gledao sam Sarajevo više puta tako da po meni imamo prednost,ali vidjećemo još, sve je i do nekog raspoloženog pojedinca koji može sve preokrenutiGigant je napisao/la:Derbi odlucuje momenat, trenutak srece, tako da po meni je glupo prognozirati mimo onog navijackog....iskreno, kvalitet je podjednak, vasa je prednost domaceg terena, nasa mozda sto dobar dio igraca prvi put prisustvuje derbiju, a ne da igra, pa tako mozda i nece izgoriti.....a nerjesen rezultat je najbliza opcija

I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
Ja se nadam pobjedi od dva gola razlike.E sad kako ce biti vidjecemo.Po meni Zeljo je takticki jaci a Sarajevo je vise rastrcanije.Bar po onome kako je Zeljo igrao zadnji par utakmica.Malo trke vise se ide na individualnost i na tehniku.Naravno uvijek moze na pocetku utakmice pasti neki gol ono sto kazu "frljoke" i onda to sve mijenja.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
Dobro, ne kazem, dvije tekme na kosevu izvlacimo bodove u zadnjim minutama, ali bude sansi, totalna ofanziva, i po tome mislim da smo u prednosti, znaci tehnicki, pogotovo sredina terena.....a zeljinu prednost vidim u prekidima definitivno, jer ste dosta golova tako i postigli, ali opet ponavljam, to je jedan trenutak koji obiljezi svih 90 minuta, e sada ko ce biti prisebniji to cemo da vidimo.....nookey je napisao/la:Vidi, ovo jeste malo navijački ali gledao sam Sarajevo više puta tako da po meni imamo prednost,ali vidjećemo još, sve je i do nekog raspoloženog pojedinca koji može sve preokrenutiGigant je napisao/la:Derbi odlucuje momenat, trenutak srece, tako da po meni je glupo prognozirati mimo onog navijackog....iskreno, kvalitet je podjednak, vasa je prednost domaceg terena, nasa mozda sto dobar dio igraca prvi put prisustvuje derbiju, a ne da igra, pa tako mozda i nece izgoriti.....a nerjesen rezultat je najbliza opcija
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
e pa to boldirano se nama obilo od glavu prosle godine ...Gigant je napisao/la:Derbi odlucuje momenat, trenutak srece, tako da po meni je glupo prognozirati mimo onog navijackog....iskreno, kvalitet je podjednak, vasa je prednost domaceg terena, nasa mozda sto dobar dio igraca prvi put prisustvuje derbiju, a ne da igra, pa tako mozda i nece izgoriti.....a nerjesen rezultat je najbliza opcija

- Blagoje Bratić
Ne nego vam je Osim i menadžment kluba pokazao gdje vam je mesto zato budite fini dok vas nismo pobrisali,jer smo vas mi i stvorili,tako vas možemo i pobrisati

Oduzimanje najboljih igrača
Početkom Drugog svjetskog rata zaustavlja se rad kluba. Nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja i tako se plasira u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni 1946/47. Međutim nakon što je gradska vlast formirala novi klub "Torpedo" (kasnije Sarajevo) koji je trebao predstavljati najbolje iz BiH, većina igrača Željezničara dobija naređenje da pređe u novi klub. Odlukom političkih vrhova Željezničar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrače: Lovrića (kapiten), Alajbegovića, Konjevoda, Lazarevića, Rajlića, Golca i Šilića. Jedini igrač koji je uspio odoliti svim ucjenama je Joško Domorocki. Takav slijed događaja bio je poguban po Željezničar koji ispada iz prve lige, a period konsolidacije trajao je do sezone 1953/54 kada se plavi ponovo vraćaju u prvu ligu Jugoslavije.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Uzvrat će se igrati na Koševu i ja kažem, svi će biti dobro primljeni ali me razočaralo ponašanje čelnih ljudi Željezničara i ovo zaista nismo očekivali.
Blekic za sport in
Blekic za sport in
Za zivot cijeli!
Gledao sam dosta derbija, ali nikada kao do sada nisam bio veći optimista. Optimizam baziram samo na jednoj činjenici, a ta činjenica je kvalitet. Gledao sam i nas i pitare i ako bude odlučivao samo kvalitet, ne da ćemo ih pobjediti nego i poderati. Živi bili pa vidjeli. Sarajevo igra po ho-ruk sistemu i nama bi takva igra trebala odgovarati. Ako povedemo i taj rezultat ostane u prvom poluvremenu, nadam se katastrofi nad pitarima. Naša šansa je u tome što oni misle da su najbolji, a svima nama je poznato da bez svesrdne pomoći glavnog i pomoćnih sudija u ovom dijelu ne bi imali ni pola bodova od do sada 20 skupljenih. Mudrom, borbenom i strpljivom igrom, treba ih spustiti na zemlju. Nedolazak njihovih navijača je priča za sebe, ali kada su tako odlučili-neka im. Ovo je čini mi se od 96 odigranih debija 40. na Grbavici i do sada im je sve bilo potaman, ali sada su našli izgovor, a izgovor je strah rukovodećih ljudi u FK Sarajevu od katasrofe. "Blek Stena" i ostali rukovodni kadar traže jednokratni alibi za neuspjeh. Tri marke koje će dati navijači Sarajeva za premije igračima gledajući utakmicu na LED-u gradskog stadiona su samo izgovor, kome li će te pare otići ako izgube, a izgubiće sigurno, jer im ni zakleti pitar Semir Kaplan neće moći pomoći. Ipak je stvar kvaliteta u pitanju. Zato sutra svi u Dolinu ćupova da ispunimo istu i još jednom dokažemo ko je gazda u gradu. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Tebi UPS treba staviti crveni pecat na nick da ne mozes uci na ovu temu.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
Ja sam argumentovano odgovorio na filozofsko supljiranje vaseg ultras-gurua a to sto istina boli istina je drugi par rukava...1921 je napisao/la:Tebi UPS treba staviti crveni pecat na nick da ne mozes uci na ovu temu.

Ili je lakse zivjeti sa zujinim i ticinim mitovima?
Cuj filizofsko supljiranjeUPS je napisao/la:Ja sam argumentovano odgovorio na filozofsko supljiranje vaseg ultras-gurua a to sto istina boli istina je drugi par rukava...1921 je napisao/la:Tebi UPS treba staviti crveni pecat na nick da ne mozes uci na ovu temu.![]()

http://yfrog.com/n4zijadbleeeej
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
sminkeri, babini sinovi, podobnasi, itd... tu tradiciju bastinite jos od 1946...UPS je napisao/la:Za vas uvijek i divovi i gospoda.... i nismo kokuzi

sljedeci put trazite od domacina da vam nabavi za svakog navijaca kozne fotelje sa automatskom masazom i da svaki navijac dobije svoju slugu, po mogucnosti neku crnku iz afrike... e vazda si bio za zaljenje al sada sam sebe nadmasujes... idi poklopi se loncem od serpe i ne siri svoje bakterije po ovoj temi...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Dobili su mjesta na tribinama, nisu htjeli da uzmu... Ćao
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Taj veci prostor ste dobili samo za prosli derbi i to je to ako vec hoces da budes objekivan pitaj bljekica sto nije platio stolice koje ste plomili prije dvije godine mozda bi onda i dobili vise prostora.UPS je napisao/la:Ja sam argumentovano odgovorio na filozofsko supljiranje vaseg ultras-gurua a to sto istina boli istina je drugi par rukava...1921 je napisao/la:Tebi UPS treba staviti crveni pecat na nick da ne mozes uci na ovu temu.![]()
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
@ nikad izvini,

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
halo ba sto spadate na njihov nivo , samo ih ignorisite, dajte nesto o sastavu i utakmici, ma pusti debile neka plate 3km na hadisonu i nek se je.bu, boli me k.urac za pitare debilne, sto moderatori nista nerade
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
- samir_tm87
- Kontakt:
veceras face to face zujo i bljekic ?
tako mi rekli , nezz
tako mi rekli , nezz

Vidjet ćeš včrs dogovor da im da slovo još jednosamir_tm87 je napisao/la:veceras face to face zujo i bljekic ?
tako mi rekli , nezz

Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!
-
- Kontakt:
Jeste veceras face to face kolegasamir_tm87 je napisao/la:veceras face to face zujo i bljekic ?
tako mi rekli , nezz

Trenutno korisnika/ca: bvsic, CentarsutNaClanak921, Laudrup i 36 gostiju.