NK Široki Brijeg
- Бањалучанин
- Kontakt:
Re: NK Široki Brijeg
Ја ? $ се у тој " не " " % $ ?...
& је ?... ? тог, " " за "...
А то је ' успјех " & ? ?...
& је ?... ? тог, " " за "...
А то је ' успјех " & ? ?...
Let's go, Fighter!
"!
"!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Cast Maleticu, al mislim da je Wagner bez premca u ovoj ligi i da bi davno karijeru nastavio drugdje da nema kronicni problem s koljenom. Moze igrati sve tri pozicije u veznom redu, moze igrati i napadaca, kao sto je jedno vrijeme i igrao, plus sto stize pokupiti i nazad vise lopti nego vecina nasih defanzivaca zajedno... Nastranu subjektivnost, al, kad se sve sagleda, steta je samo uvijek ne imati igraca koji ce trcati za njega, rasterecivati u obrani, te naravno pokretljive suigrace da iskoristavaju lucidne poteze i atrakcije kojima obiluje.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
Wagner je sad trenutno najbolji ali prije je to bio SkorinjoŠB_Fidelis je napisao/la:Cast Maleticu, al mislim da je Wagner bez premca u ovoj ligi i da bi davno karijeru nastavio drugdje da nema kronicni problem s koljenom. Moze igrati sve tri pozicije u veznom redu, moze igrati i napadaca, kao sto je jedno vrijeme i igrao, plus sto stize pokupiti i nazad vise lopti nego vecina nasih defanzivaca zajedno... Nastranu subjektivnost, al, kad se sve sagleda, steta je samo uvijek ne imati igraca koji ce trcati za njega, rasterecivati u obrani, te naravno pokretljive suigrace da iskoristavaju lucidne poteze i atrakcije kojima obiluje.

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Govorim o kompletnosti i korisnosti. Škoro je bio najbolji napadac i jedan od najboljih igraca lige, al sirina pozicija koje Wagner moze odigrati i njegov doprinos obrani ga cine kompletnijim igracem. 

...Život za Široki...
Još da mu je voljni moment popraviti.Kad ga nekad vidim kako seta,najradije bih ga ispleskao.Sta bi drugi igrači dali da imaju njegovo znanje!!!Samo mu trka jos fali...

wagner je strasan igrac,nego kakav je onaJ napadac pinjuh........govorili su da je u juniorima bio najbolji da je dao puno golovaŠB.TRN je napisao/la:Još da mu je voljni moment popraviti.Kad ga nekad vidim kako seta,najradije bih ga ispleskao.Sta bi drugi igrači dali da imaju njegovo znanje!!!Samo mu trka jos fali...![]()
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nije on los, al sumnjam da ce ikada biti ista vrijedno veceg spomena u seniorskom nogometu. Premekan udarac, previse prilika za jedan pogodak, iako se zna naci u prilici, al ne iskoristava ih jednostavno. Puno truda, treninga bi trebalo da promijeni neke stvari, a upitno je da li se to moze.
...Život za Široki...
Inace ne reagujem na ovakve komentare ciji je igrac bolji i to ali na tvoj cu da napravim izuzetak jer pretendujes da se prikazes objektivnim analiticarem.ŠB_Fidelis je napisao/la:Govorim o kompletnosti i korisnosti. Škoro je bio najbolji napadac i jedan od najboljih igraca lige, al sirina pozicija koje Wagner moze odigrati i njegov doprinos obrani ga cine kompletnijim igracem.
Prvo poredis wagnera i maletica, pa sad wagnera i skoru, i nalazis kako je kompletniji igrac wagner korisniji i tako to.
Znaci prije svega ne mozes porediti jednog playa ( raizgravaca sa desnim krilom ili centarforom) i onda tvrditi da je play korisniji zato sto je play.
Ako cemo vec porediti igrace onda stvri stoje ovako, i skoro i maletic su bolji igraci na svojim pozicijama nego wagner na svojoj.
i to ne samo njih dvojica nego cak i na poziciji playa ima igraca koji su prosle godine npr igrali u ovoj ligui od wagnera, npr mali iz veleza onaj sto je psodjen iz partizana bio pa otisao vani zaboravih mu prezime.
Trenutno bi se mogao sloziti samo da je wagner najbolji play koji igra u premijer ligi, ali je daleko od toga da bude najbolji igrac ove lige, puno je boljih necu da nabrajam
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa ja ne usporedjujem niti sam poceo, vi se javljate na temu sa svojim prijedlozima i usporedbama pozicija.
Ne slazem se da su Maletic ili Skoro bolji igraci na svojoj poziciji od Wagnera na svojoj poziciji. Plus sto Wagner moze igrati na vise pozicija u veznom redu, odnosno svim pozicijama, pa samim time nije ni limitiran na jednu ulogu, i defanzivno je korisniji od nabrojanih, pa ti ne vidim logiku uopce usporedbe sa polivalentnim igracem. Uz pravilnu motivaciju, Wagner je jednostavno klasa za sebe u ovoj ligi, cista elegancija. To stoji/je stajalo naravno i za Maletica, Skoru, ne omalovazavam ih ovim uopce, ali s obzirom da pratim ovu ligu puno vise nego ostale, samo govorim sto vidim duzi niz godina. Nastranu i odredjena subjektivnost, to je u redu. Trenutacno igra u ''svom filmu'' i onako kako moze, zna i mora, i za nadati se da ce tako i nastaviti jer kad igra kako zna i umije, svatko vidi kolika je to razlika u odnosu na veliku vecinu lige.

Ne slazem se da su Maletic ili Skoro bolji igraci na svojoj poziciji od Wagnera na svojoj poziciji. Plus sto Wagner moze igrati na vise pozicija u veznom redu, odnosno svim pozicijama, pa samim time nije ni limitiran na jednu ulogu, i defanzivno je korisniji od nabrojanih, pa ti ne vidim logiku uopce usporedbe sa polivalentnim igracem. Uz pravilnu motivaciju, Wagner je jednostavno klasa za sebe u ovoj ligi, cista elegancija. To stoji/je stajalo naravno i za Maletica, Skoru, ne omalovazavam ih ovim uopce, ali s obzirom da pratim ovu ligu puno vise nego ostale, samo govorim sto vidim duzi niz godina. Nastranu i odredjena subjektivnost, to je u redu. Trenutacno igra u ''svom filmu'' i onako kako moze, zna i mora, i za nadati se da ce tako i nastaviti jer kad igra kako zna i umije, svatko vidi kolika je to razlika u odnosu na veliku vecinu lige.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 12 apr 2011, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
ne mozes polivalentnost igraca uzimati kao kriterij za ocjenu kvaliteta na odredjenoj poziciji. Btw maletic sasvim pristojno igra i desnog beka npr. Dok ocekivati od centarfora tipa skoro neke defantzivne zadatke, je skoro pa smijesno, njegova defanziva moze biti samo sadrzana u priztisku na zadnju liniju i tu se prica o defanzivi centarfora zavrsava.ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa ja ne usporedjujem, vi se javljate na temu sa svojim prijedlozima i usporedbama pozicija.![]()
Ne slazem se da su Maletic ili Skoro bolji igraci na svojoj poziciji od Wagnera na svojoj poziciji. Plus sto Wagner moze igrati na vise pozicija u veznom redu pa samim time nije ni limitiran na jednu ulogu, i defanzivno je korisniji od nabrojanih. Uz pravilnu motivaciju, Wagner je jednostavno klasa za sebe u ovoj ligi, cista elegancija. To stoji/je stajalo naravno i za Maletica, Skoru, ali s obzirom da pratim ovu ligu puno vise nego ostale, samo govorim sto vidim. Nastranu i odredjena subjektivnost, to je u redu.
ove godine u vise navrata sam gledao wagnera, i samo u ovoj zadnjoj utakmici je dobro odigrao, u svim ostalima manje vise.
Na nkraju krajeva, covjek je promasio tako puno zicera da se igracu sa kvalitetom o kojem ti govoris to ne bi smjelo desavati ( za razliku od maletica, koji skoro da nijedan zicer nije promasio)
Ja ti kazem, bez imalo subjektivnosti, bolji je wagner od svih drugih playova trenutno u ligi, jednostavno jer je malo igraca uopste koji mogu igrati tu poziciju sa tzv fundblaskom inteligencijom u ovoj ligi a boga malo ih je i u evropi.
ako govorimo o subjektivnosti svi je imamo, ali mislim da je ti imas bas prilicno, uz duzno postovanje

- Denis Ispušlić
- Kontakt:
Poslije ovoga sto je Wagner pokazao u nedjelju gdje se poigravao sa malim plavim kao sa djecurlijom,on je za mene najbolji na svijetu 

ŽEPČE 2005.
NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!
NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Opet kazem, sami pocinjete sa usporedbama van pozicija, svjestan sam ja toga svega, ja ne usporedjivah po poziciji nikoga, nego eto kad vec spomenu ostatak igraca. Al bitan je faktor da ovaj moze odigrati i sve pozicije u veznom redu, pa igrao je i u napadu jedno vrijeme, a i u Posusju.
Kad se govori o igri Wagnera ove sezone, bitno je naglasiti i ulogu Istuka u svemu tome, odnosno kompletne momcadi. Nije isto kad u igri nemas prave slobode i kad ti je koncept igre takav i sastav takav da ti, odnosno Wagner, mora popravljati greske nasih defanzivnih veznjaka i jos da se ocekuje od njega da, kao da je mladic, u trku prelazi po dva, tri igraca jer su krila 'zaboravila' okomite ulaze u prostor i trazenje lopte. To je apsurd. Ja sam u nekoliko utakmica zaredom na Pecari (a pricao sam o tome vec i sa par momaka na forumu) namjerno brojio samo osvojene duele nasih DM-ova (u tom momentu najcesce Dane) i igraca koji su vise zaduzeni za destrukciju igre, i dosao sam do cinjenice da je Wagner u cetiri od pet utakmica na Pecari osvojio i oduzeo vise lopti nego nasi destruktivci zajedno, a igrao je playmakera, ali i vracao se u obranu, i nazad po loptu na 30 metara i sve, jer je u tom momentu obrana sve sto je znala napucati je ka napadacu, ili DM predati na krilo. Velika razlika. Sad, nisam to izjavio bezveze u prethodnim postovima, nego je to cisto stvar studioznosti, jer sam takav tip. I, tu dolazimo do dosta promasaja u prvom dijelu, ima ih on i sada, to stoji, to je plod nekih drugih faktora, no mora postojati i segment rasterecenosti u igri i ne postojati ovaj gore faktor kako covjek ne bi morao prelaziti dva igraca redovito i naravno da tada nemas vise snage i koncetracije u zavrsnici. Stoga je jako bitna uloga Serdarusica kao defanzivca koji svoj posao obavlja, ali zna i predati loptu, te Bake na klupi, i ukoliko ta suradnja zazivi na pravi nacin, mislim da se moze ocekivati puno vise predstava kakve moze pruziti uz manje trosenja, a publika to jednostavno zna prepoznati, ma gdje bila, i to ti je primarni razlog zasto ocekujem daljnje dizanje forme.
Kad se govori o igri Wagnera ove sezone, bitno je naglasiti i ulogu Istuka u svemu tome, odnosno kompletne momcadi. Nije isto kad u igri nemas prave slobode i kad ti je koncept igre takav i sastav takav da ti, odnosno Wagner, mora popravljati greske nasih defanzivnih veznjaka i jos da se ocekuje od njega da, kao da je mladic, u trku prelazi po dva, tri igraca jer su krila 'zaboravila' okomite ulaze u prostor i trazenje lopte. To je apsurd. Ja sam u nekoliko utakmica zaredom na Pecari (a pricao sam o tome vec i sa par momaka na forumu) namjerno brojio samo osvojene duele nasih DM-ova (u tom momentu najcesce Dane) i igraca koji su vise zaduzeni za destrukciju igre, i dosao sam do cinjenice da je Wagner u cetiri od pet utakmica na Pecari osvojio i oduzeo vise lopti nego nasi destruktivci zajedno, a igrao je playmakera, ali i vracao se u obranu, i nazad po loptu na 30 metara i sve, jer je u tom momentu obrana sve sto je znala napucati je ka napadacu, ili DM predati na krilo. Velika razlika. Sad, nisam to izjavio bezveze u prethodnim postovima, nego je to cisto stvar studioznosti, jer sam takav tip. I, tu dolazimo do dosta promasaja u prvom dijelu, ima ih on i sada, to stoji, to je plod nekih drugih faktora, no mora postojati i segment rasterecenosti u igri i ne postojati ovaj gore faktor kako covjek ne bi morao prelaziti dva igraca redovito i naravno da tada nemas vise snage i koncetracije u zavrsnici. Stoga je jako bitna uloga Serdarusica kao defanzivca koji svoj posao obavlja, ali zna i predati loptu, te Bake na klupi, i ukoliko ta suradnja zazivi na pravi nacin, mislim da se moze ocekivati puno vise predstava kakve moze pruziti uz manje trosenja, a publika to jednostavno zna prepoznati, ma gdje bila, i to ti je primarni razlog zasto ocekujem daljnje dizanje forme.
...Život za Široki...
Isto tako treba uzeti u obzir voljni momenat...pa Wagner već 6-7 godina igra u bih ligi,naravno što vrijeme odmiče motivacija je sve manja....ovo što nabrajate Škoru i Maletića oni su odlični igrači,ali pitanje je kakvi bi bili nakon druge,treće....odigrane sezone u ovoj ligi...imali smo i mi Varea jednu polusezonu je odigrao perfektno i mnogi su govorili da je čovjek zalutao u ovu ligu,ali sada nikako ne može uhvatiti pravu formu,dok je Wagner odigrao više dobrih sezona,naravno ako ste gledali utakmica protiv Sturma,gdje je jednostavno učinio smiješnim njihove veznjake....i prava je šteta što nije otišao u neku bolju ligu...samo ja neznam šta ćemo mi kad on ode 

S malim zakašnjenjem, čestitke Širokom na pobjedi na Grbavici.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
slazem se,wagner se dokaziva vec dugi niz godinaDabar je napisao/la:Isto tako treba uzeti u obzir voljni momenat...pa Wagner već 6-7 godina igra u bih ligi,naravno što vrijeme odmiče motivacija je sve manja....ovo što nabrajate Škoru i Maletića oni su odlični igrači,ali pitanje je kakvi bi bili nakon druge,treće....odigrane sezone u ovoj ligi...imali smo i mi Varea jednu polusezonu je odigrao perfektno i mnogi su govorili da je čovjek zalutao u ovu ligu,ali sada nikako ne može uhvatiti pravu formu,dok je Wagner odigrao više dobrih sezona,naravno ako ste gledali utakmica protiv Sturma,gdje je jednostavno učinio smiješnim njihove veznjake....i prava je šteta što nije otišao u neku bolju ligu...samo ja neznam šta ćemo mi kad on ode
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
-
- Kontakt:
Rosas7 je napisao/la:slazem se,wagner se dokaziva vec dugi niz godinaDabar je napisao/la:Isto tako treba uzeti u obzir voljni momenat...pa Wagner već 6-7 godina igra u bih ligi,naravno što vrijeme odmiče motivacija je sve manja....ovo što nabrajate Škoru i Maletića oni su odlični igrači,ali pitanje je kakvi bi bili nakon druge,treće....odigrane sezone u ovoj ligi...imali smo i mi Varea jednu polusezonu je odigrao perfektno i mnogi su govorili da je čovjek zalutao u ovu ligu,ali sada nikako ne može uhvatiti pravu formu,dok je Wagner odigrao više dobrih sezona,naravno ako ste gledali utakmica protiv Sturma,gdje je jednostavno učinio smiješnim njihove veznjake....i prava je šteta što nije otišao u neku bolju ligu...samo ja neznam šta ćemo mi kad on ode
i ja kazem da se dokaziva

Zadnja izmjena: padobranac1978, dana/u 12 apr 2011, 19:14, ukupno mijenjano 2 puta.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Glupoglavi,početak rečenice se piše velikim početnim slovom!!!padobranac1978 je napisao/la:Rosas7 je napisao/la:slazem se,wagner se dokaziva vec dugi niz godinaDabar je napisao/la:Isto tako treba uzeti u obzir voljni momenat...pa Wagner već 6-7 godina igra u bih ligi,naravno što vrijeme odmiče motivacija je sve manja....ovo što nabrajate Škoru i Maletića oni su odlični igrači,ali pitanje je kakvi bi bili nakon druge,treće....odigrane sezone u ovoj ligi...imali smo i mi Varea jednu polusezonu je odigrao perfektno i mnogi su govorili da je čovjek zalutao u ovu ligu,ali sada nikako ne može uhvatiti pravu formu,dok je Wagner odigrao više dobrih sezona,naravno ako ste gledali utakmica protiv Sturma,gdje je jednostavno učinio smiješnim njihove veznjake....i prava je šteta što nije otišao u neku bolju ligu...samo ja neznam šta ćemo mi kad on ode
i ja kazem da se dokaziva![]()
![]()

-
- Kontakt:
jeli se to i ti dokazivas

- Crni gavran
- Kontakt:
Padobranac, ti uvijek zakuhavas nesto 

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
-
- Kontakt:
Crni gavran je napisao/la:Padobranac, ti uvijek zakuhavas nesto
jeli to ozbiljno ili se salis ? samo sam ispravio lika

Trenutno korisnika/ca: Beli98, fks74, haklamas, Orvel, Pact1921, Paromlinac, riki46, TheTruth34, Zaboljesutra i 22 gosta.