FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Sarajevo_republika
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Sarajevo_republika » 22 okt 2010, 21:08

mozda ne govoris bosanski, treba na nekom drugom konstitutivnom jeziku da napisem? Prosli derbi dobili ste "o", i jer ste sivonje iscupali ste "o"... "o" vise nemaaaa.... pred kosevo pa cupajte travu....

Posto ste vi nama unistili spektakl koji smo spremali bruji prica po cjelom gradu, ovo je "mali " grad sve se zna: ... :)

"Pritisak TM na upravu Zelje da se Horde razbiju na vise dijelova i na taj nacin onemoguci freneticno navijanje Hordi. Mizerluk cisti."

Vi ste nama unistili spektakl, mi cemo da ugasimo derbi ;)
17.08.1972. SARAJEVO 2 : 2 REAL MADRID

p.s Kada se u Sarajevu vozao tramvaj ljudi na prostorima bivše države su mislili da je to ustvari voz..

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 22 okt 2010, 21:13

Sarajevo_republika je napisao/la:mozda ne govoris bosanski, treba na nekom drugom konstitutivnom jeziku da napisem? Prosli derbi dobili ste "o", i jer ste sivonje iscupali ste "o"... "o" vise nemaaaa.... pred kosevo pa cupajte travu....

Posto ste vi nama unistili spektakl koji smo spremali bruji prica po cjelom gradu, ovo je "mali " grad sve se zna: ... :)

"Pritisak TM na upravu Zelje da se Horde razbiju na vise dijelova i na taj nacin onemoguci freneticno navijanje Hordi. Mizerluk cisti."

dobar ti...
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

1921 !
Kontakt:

Post Postao/la 1921 ! » 22 okt 2010, 21:17

Sarajevo_republika je napisao/la:mozda ne govoris bosanski, treba na nekom drugom konstitutivnom jeziku da napisem? Prosli derbi dobili ste "o", i jer ste sivonje iscupali ste "o"... "o" vise nemaaaa.... pred kosevo pa cupajte travu....

hahahahahahahaha
zašto za sve što se vama desi vi okrivljujete navijačku gupu "THE MANIACS" ??? neko im pošara grafit - manijaci su ! Neko napravi belaj - manijaci su ! Smanje im broj mjesta na tribini jer se ponašaju ciganski, i ko je kriv ?!? MANIJACI ! i onda nama kažu da imamo komplekse !!!
a vaša uprava se pokazala sa tim što vam naplaćuju karte da gledate utakmicu koju možete džaba gledati kod kuće !
Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 22 okt 2010, 21:18

Sarajevo_republika je napisao/la:Bruka i sramota za najveci BH derbi i jedan od najvecih gradskih derbija svijeta ( 25. na svijetu ) : http://www.footballderbies.com/index.php Ali, neka, tako i treba, nismo bolje ni zasluzili, unistite i ovo sto imamo, vremenom nece biti ni 'D' od derbija.....................pitanje za sve iskrene navijace Zeljeznicara: Po vama, zasto je rukovodstvo FK. ZELJEZNICAR po vama ali realno prepolovilo onaj dio sjeverne tribine sto nam je do sada davalo uvjek, ali iskreno po vama zasto? Uvjek ste nam davali isto, uvjek kad bi derbi bio igran na grbavici bili smo smjesteni do odredjene kvote, zna se dokle, eh, postavlja se pitanje zasto i sada nismo dobili samo isto nego ste to prepolovili, pa to je zalosno, svi istinski navijac ce priznati da jeste ( trpati nas u rupu bukvalno ), pa jebote kao da se bojite naseg navijanja, tako ispada, i kazete prema svijetskim propisima gostujuci navijaci dobijaju 10 % tribine? Kako 10 % ? Ovo je jedan grad, gradski derbi ????? Zar mislite da mi vama damo 10 % Koseva kada se igra na Kosevu? Mi vama damo jug i pola zapada, jeli to 10%, ako jeste ja sam onda mojsije ( haha ), jeli Zvezda da Partizanu 10 % od ukupnog kapaciteta marakane? Kako vas nije stid primitivci, unisticete i ovo malo sto imamo, i neka cete, sada nebi dosao nema teorije, treba bojkotovati svaki derbi od strane hordi zla i normalnih navijaca Sarajeva biti tvrdoglav i unistiti ga skroz namjerno radi ovakvih pojedinih idiota koji upravljaju rukovodstvom FK. ZELJEZNICARA ! !
Ja bih tebe pitao, što se obraćaš željinim navijačima, kad vidiš da ste samo vi na svojoj strani i samo vi mislite da ste zakinuti... SvaK normalan ocijeni da nemate šta da se bunite, samo je vama malo ono što ste dobili.
Ima ona mudra izreka: "Kada su svi protiv vašeg mišljenja, ili ste apsolutno u krivu ili ste apsolutno u pravu".
S obzirom da vi na gostujućem stadionu želite da postavljate sami sebi uslove, kako bi vas domaćini smjestili, ja zaključujem da ste vi apsolutno u krivu.

A tvoje spominjanje uprave Željezničara u negativnom kontekstu, samo govori da se ti možda plašiš ovakvoga Želje, kakvog ga je napravila sadašnja uprava...

Aktuelni i Budući Šampion će pobijediti, došo ti ili nedošo na Grbavicu... ;)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

sancez
Kontakt:

Post Postao/la sancez » 22 okt 2010, 21:19

kao sto blekic kaze trazili ste do ulaza sa oznakom k... i nemojte rec da niste dobili, kako ste tako bezobrazni jesmo vam fino dali jednu veliku kurcinu!

sada mozete na miru gore da nastavite da razvaljujete kosevo a od nase svetinje ****! kazete vi spremali neki spektakl, heheh u najmanju ruku smijesno divite nam se cijele godine, dok vas na kosevu u prosjeku gleda 2 hiljade ljudi....

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 22 okt 2010, 21:20

Krvotok je napisao/la:Hehehe, ovaj Blekić je fakat gigant, obezbjedio je mjesecima prije derbija LED na Koševu i sad je došlo vrijeme da ga naplati, 3KM po pitarskoj glavi. KOliko glavica, toliko parica. Da pitara nema, trebalo bi ih izmisliti :D :D :D :D
3 km su za zilete jer pocinje rezeanje obecano prije pocetka sezone :mrgreen:

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 okt 2010, 21:21

sancez je napisao/la:kao sto blekic kaze trazili ste do ulaza sa oznakom k... i nemojte rec da niste dobili, kako ste tako bezobrazni jesmo vam fino dali jednu veliku kurcinu!

sada mozete na miru gore da nastavite da razvaljujete kosevo a od nase svetinje ****! kazete vi spremali neki spektakl, heheh u najmanju ruku smijesno divite nam se cijele godine, dok vas na kosevu u prosjeku gleda 2 hiljade ljudi....
Ma koji spektakl,kontali pokidati stolice i gađati ljude bakljama,eto spektakla...
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 22 okt 2010, 21:24

Ti ces da ugasis derbi??? hahahahaha... hajd sad se izvini svima koji citaju ovaj forum... umjesto sto krivite sve i svakog bolje vam je da pometete u svojoj avliji... vazda se nadje majmun da baca baklje na obicne simpatizete koji su dosli da GLEDAJU utakmicu... i to ne samo na Grbavici... pravite probleme gdje god dodjete... Tuzla, Gradacac itd... bolje malo razmislite koga sve imate u grupi...
cuj da ugase derbi.... zapali sam sebi modem...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Sarajevo_republika
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo_republika » 22 okt 2010, 21:27

BlueIsTheColor je napisao/la:

Ti ces da ugasis derbi??? hahahahaha... hajd sad se izvini svima koji citaju ovaj forum... umjesto sto krivite sve i svakog bolje vam je da pometete u svojoj avliji... vazda se nadje majmun da baca baklje na obicne simpatizete koji su dosli da GLEDAJU utakmicu... i to ne samo na Grbavici... pravite probleme gdje god dodjete... Tuzla, Gradacac itd... bolje malo razmislite koga sve imate u grupi...
cuj da ugase derbi.... zapali sam sebi modem...

Pa treba ga ugasiti da vidite ko je tvrdoglaviji, pa onda igrajte gradski sa Olimpikom.
17.08.1972. SARAJEVO 2 : 2 REAL MADRID

p.s Kada se u Sarajevu vozao tramvaj ljudi na prostorima bivše države su mislili da je to ustvari voz..

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 22 okt 2010, 21:28

Da ja POKUŠAM malo skrenuti sa teme.Zna li iko kako ŽELjO stoji sa finansijama dokle je došla otplata duga,odakle dobivamo prihode osim ovih karata godišnjih i ovih po utakmici :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Jajcani
Kontakt:

Post Postao/la Jajcani » 22 okt 2010, 21:32

Mislim da ove 3 markice sve kazu....
A primili se samo tako, izlevati ih Blek stena ko malu vrtic djecicu. :roll:
Semper fidelis

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 okt 2010, 21:33

sad kao oni hoce da daju 3 km da pomognu klubu, a do maloprije je bila prica da pare idu u humanitarne svrhe, ko koga ovde yebe?
Za zivot cijeli!

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 22 okt 2010, 21:35

Kome vi palamudite,bojkotujete derbi jer vam je karta skupa,bojkotujete I.Sarajevo i pricate protiv njih a isto radite,sad kao nama nesto pricate da bojkotujemo a vi ste to radili i to vise puta,sta vam je cudno necemo da nam se proda 3000 karti a moze da stane max 1500 ljudi to nekom drugom anam to ne prolazi! Vi nasli da pricate o bojkotima! AKo vam je lakse sve pare cemo Blekicu da damo,a koliko ej covjeku stalo do para govori i cinjenica da je nas klub htjeo da plati troskove da vam se stolice uklone koliko njemu znaci tih par hiljada dozovite se!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 okt 2010, 21:36

Hamo je napisao/la:Da ja POKUŠAM malo skrenuti sa teme.Zna li iko kako ŽELjO stoji sa finansijama dokle je došla otplata duga,odakle dobivamo prihode osim ovih karata godišnjih i ovih po utakmici :?:
Ma ko će ga znati. Prihoda imamo od sponzora, ali to sigurno nije nešto puno. Tu je i omladinski pogon, dosta djece trenira, ima i tu nešto malo prihoda. Nisam ni ja upoznat, ali pretpostavljam da je otprilike ovako.

Edvin_manijak
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_manijak » 22 okt 2010, 21:40

Ja neznam kao nemoze da im dođe iz gu.zice u glavu. Prošli derbi mangupi se napravili bacaju baklje među raju na nasu stranu sjevera(na sto im je propisno uzvracena baklja) dva puta, predprošli derbi lome i pale stolice(stoka) i sta treba da im damo opet dio sjevera da opet lome i pale stolice i bacaju baklje eee PA NEMOŽE. Zato sad kod blekića glavonje pa njemu bacajte baklje i lomite stolice kad opet budete pušili a do tad papa. ;)

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 22 okt 2010, 21:42

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:sad kao oni hoce da daju 3 km da pomognu klubu, a do maloprije je bila prica da pare idu u humanitarne svrhe, ko koga ovde yebe?
Ma blekic ih izlevatio, pa ce sada umjesto blekica, tog velikog biznismena, navijaci premirati igrace. Medjutim, zahvaljujuci igracima Želje, njanje nece dobiti tu lovu jer cemo ih razbiti u nedjelju 8-)

Red bi bio da nam se njihovi navijaci zahvale nakon derbija :lol:
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

Larry David
Kontakt:

Post Postao/la Larry David » 22 okt 2010, 21:47

Cuj ovoga da oni nemaju mjesta na sjeveru zbog Hordi Zla. Pa jesil ti uopste prosle derbije bio na Grbavici? AKo si bio mogao si vidjeti da vas dio na sjeveru nikad nije bio pun, cak sta vise moglo je jos bruku raje stati.
A sto se tice povecanja mjesta to uopste nije bilo presudno, da ste nam dali do slova O kao sto je bilo i proslu tekmu sigurno bi Horde bile na utakmici, mada i do O je malo ali opet prihvatljivo, a ovo sto ste sad odlucili da i to smanjite je malo je reci bezobrazno, ali polahko, nije ovo zadnja utakmcia izmedju vas i nas, vrijeme brzo ide i bit ce tekmi i na AFH-u, nemojte misliti da ce vas odnos prema nama neko zaboraviti. Samo lakapo.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 22 okt 2010, 21:58

nermin_TM je napisao/la: odg ti je vrlo jednostavan, hocete vise neg sto mozete dobit, prosli derbi ste bacali stolice, palili baklje a 3-4 metra od vas stoje djeca, i stariji jer sjever na grbavici je tribina gdje dolazi prosjecan gledaoc, jug je za navijanje zapad za guzonje... Kakva bi oni uprava bili kad bi vama povecali broj mjesta na stetu nas... Ko im daje pare vi il mi?? Hoces da kazes da ti treba da dobijes mjesto negje na "o" a ja da nemam gdje sjest sa godisnjom.. ko si mi ti u zivotu??? Vama kosevo djabe daju, koga vi farbate... Fol navijaci, iduci derbi manijaci kad bi bojkotovali utakmicu ja bi isao jer idem da gledam klub ne da se foliram po gradu pred polovnim trebama: "jooj e bojkotovali smo tekmu, mi smo najbolji sta ce oni nama, Carsija, Bog, Sarajevo"... Grbavica ima 7000 mjesta kad igramo protiv borca a 12000 kad igramo protiv sarajeva??? iskreno Boli me briga sto necete doc, time pokazujete koliko vam je ustvari stalo do kluba, dajte blekonji 3KM nek se obrije lik... sad lagano na svoju temu pa tamo prodaji muda za bubrege....
Odgovor na boldirano:

Lazes! Uvijek smo dobijali sektor zakljucno sa slovom O! Zasto sad ne mozemo? I jos jedna laz! Prosli derbi nije bilo cupanja stolica! Bilo je pretprosli put - sto je ukupno 2x na grbavici od kada tamo postoje stolice. Vi ste 3x kidali stolice na jugu Koseva a 2x palili vatre. Gadjanja je bilo, i to obostranog. 3-4 metra? jesi li ti ikada bio na toj utakmici? 10 metara je siroka policijska tampon zona sa montaznom ogradom. Idemo dalje...

Opet laz! Mi ne trezimo povecanje (iako to zelimo, naravno ima nas mnogo vise nego sto je vasa tribina) trazimo ISTO kao i prosli derbi! Dalje...

Opat laz! Daj Boze da ti uopste imas godisnju ali ako i imas vi sa svojih 1.000 godisnjih karata imate dovoljno mjesta na toj i drugim tribinama. Dalje...

Brkanje krusaka i jabuka! Grbavica ima malo vise od 8.500 SJEDECIH MJESTA - i zapati to vise i ti i tvoj krivousti i - jos mjesta za nekoliko hiljada stajaca na cosku sjevera, istoku i jugu. Sve i da se daje tih 5% za koje se sad svi hvatate, daje se od SJEDECIH mjesta

Za kraj. jadni ste i vi i vasa uprava kad ste sluzite ovim podlim seljackim trikovima kako bi se na sve moguce nacine domogli bodova u derbiju. Sprecavanje dolaska gostujucim navijacima je sigurno presedan u historiji bh. fudbala i sire. No vi se volite baviti bas takvim stvarima, petljati po komisijama saveza, manipulisati sa odgadjanjima i neodgadjanjima tekmi, petljati sa prostorom i kartama... Fol sigurnosni razlozi! A koja je to grupa bacala bombe i bola nozevima protivnicke navijace???

Ono sto vi necete da shvatite je da su obraz i cast bitniji od bodova u jednoj utakmici - za koju je upitno moze li se vise nazvati derbijem
Zadnja izmjena: UPS, dana/u 22 okt 2010, 22:01, ukupno mijenjano 2 puta.

Larry David
Kontakt:

Post Postao/la Larry David » 22 okt 2010, 21:58

Edvin_manijak je napisao/la:Ja neznam kao nemoze da im dođe iz gu.zice u glavu. Prošli derbi mangupi se napravili bacaju baklje među raju na nasu stranu sjevera(na sto im je propisno uzvracena baklja) dva puta, predprošli derbi lome i pale stolice(stoka) i sta treba da im damo opet dio sjevera da opet lome i pale stolice i bacaju baklje eee PA NEMOŽE. Zato sad kod blekića glavonje pa njemu bacajte baklje i lomite stolice kad opet budete pušili a do tad papa. ;)
A vi niste palili stolice na AFH-u ? Vi niste ulijetali na teren i napali naseg golmana ( Mirsada Dedica ) ?
Pa sta smo tada mi trebali uraditi, da vam svaku slijedecu na AFH-u zbog sigurnosti nasih igraca i ocuvanju stadiona damo samo pola juga?
Eto vi nevinascad, djeca cvijeca... Jest ahhha.
Druga stvar, Zijad Blekic je ponudio vasoj bezobraznoj upravi da on snosi troskove skidanja stolica ( ako je vec to problem ) na nasem dijelu tribine prije utakmice i troskove vracanja nakon utakmice.
Niste prihvatili, prema tome pusti mi se suplje, razumijem da ti kao navijac plavih neces priznati da ti se uprava supacki ponijela, ali mojne lagati jer ce neko sa strane ko cita vase lazi jos povjerovati da je istina.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 okt 2010, 22:01

Larry David je napisao/la:
Edvin_manijak je napisao/la:Ja neznam kao nemoze da im dođe iz gu.zice u glavu. Prošli derbi mangupi se napravili bacaju baklje među raju na nasu stranu sjevera(na sto im je propisno uzvracena baklja) dva puta, predprošli derbi lome i pale stolice(stoka) i sta treba da im damo opet dio sjevera da opet lome i pale stolice i bacaju baklje eee PA NEMOŽE. Zato sad kod blekića glavonje pa njemu bacajte baklje i lomite stolice kad opet budete pušili a do tad papa. ;)
A vi niste palili stolice na AFH-u ? Vi niste ulijetali na teren i napali naseg golmana ( Mirsada Dedica ) ?
Pa sta smo tada mi trebali uraditi, da vam svaku slijedecu na AFH-u zbog sigurnosti nasih igraca i ocuvanju stadiona damo pola juga?
Eto vi nevinascad, djeca cvijeca... Jest ahhha.
Druga stvar, Zijad Blekic je ponudio vasoj bezobraznoj upravi da on snosi troskove skidanja stolica ( ako je vec to problem ) na nasem dijelu tribine prije utakmice i troskove vracanja nakon utakmice.
Niste prihvatili, prema tome pusti mi se suplje, razumijem da ti kao navijac plavih neces priznati da ti se uprava supacki ponijela, ali mojne lagati jer ce neko sa strane ko cita vase lazi jos povjerovati da je istina.

nepises kako se niste pojavili u utorak na sastanku kad se sve dogovaralo?to sutite?nije vas bilo na sastanku sa mupom?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.