nermin_TM je napisao/la:
odg ti je vrlo jednostavan, hocete vise neg sto mozete dobit, prosli derbi ste bacali stolice, palili baklje a 3-4 metra od vas stoje djeca, i stariji jer sjever na grbavici je tribina gdje dolazi prosjecan gledaoc, jug je za navijanje zapad za guzonje... Kakva bi oni uprava bili kad bi vama povecali broj mjesta na stetu nas... Ko im daje pare vi il mi?? Hoces da kazes da ti treba da dobijes mjesto negje na "o" a ja da nemam gdje sjest sa godisnjom.. ko si mi ti u zivotu??? Vama kosevo djabe daju, koga vi farbate... Fol navijaci, iduci derbi manijaci kad bi bojkotovali utakmicu ja bi isao jer idem da gledam klub ne da se foliram po gradu pred polovnim trebama: "jooj e bojkotovali smo tekmu, mi smo najbolji sta ce oni nama, Carsija, Bog, Sarajevo"... Grbavica ima 7000 mjesta kad igramo protiv borca a 12000 kad igramo protiv sarajeva??? iskreno Boli me briga sto necete doc, time pokazujete koliko vam je ustvari stalo do kluba, dajte blekonji 3KM nek se obrije lik... sad lagano na svoju temu pa tamo prodaji muda za bubrege....
Odgovor na boldirano:
Lazes! Uvijek smo dobijali sektor zakljucno sa slovom O! Zasto sad ne mozemo? I jos jedna laz! Prosli derbi nije bilo cupanja stolica! Bilo je pretprosli put - sto je ukupno 2x na grbavici od kada tamo postoje stolice. Vi ste 3x kidali stolice na jugu Koseva a 2x palili vatre. Gadjanja je bilo, i to obostranog. 3-4 metra? jesi li ti ikada bio na toj utakmici? 10 metara je siroka policijska tampon zona sa montaznom ogradom. Idemo dalje...
Opet laz! Mi ne trezimo povecanje (iako to zelimo, naravno ima nas mnogo vise nego sto je vasa tribina) trazimo ISTO kao i prosli derbi! Dalje...
Opat laz! Daj Boze da ti uopste imas godisnju ali ako i imas vi sa svojih 1.000 godisnjih karata imate dovoljno mjesta na toj i drugim tribinama. Dalje...
Brkanje krusaka i jabuka! Grbavica ima malo vise od 8.500 SJEDECIH MJESTA - i zapati to vise i ti i tvoj krivousti i - jos mjesta za nekoliko hiljada stajaca na cosku sjevera, istoku i jugu. Sve i da se daje tih 5% za koje se sad svi hvatate, daje se od SJEDECIH mjesta
Za kraj. jadni ste i vi i vasa uprava kad ste sluzite ovim podlim seljackim trikovima kako bi se na sve moguce nacine domogli bodova u derbiju. Sprecavanje dolaska gostujucim navijacima je sigurno presedan u historiji bh. fudbala i sire. No vi se volite baviti bas takvim stvarima, petljati po komisijama saveza, manipulisati sa odgadjanjima i neodgadjanjima tekmi, petljati sa prostorom i kartama... Fol sigurnosni razlozi! A koja je to grupa bacala bombe i bola nozevima protivnicke navijace???
Ono sto vi necete da shvatite je da su obraz i cast bitniji od bodova u jednoj utakmici - za koju je upitno moze li se vise nazvati derbijem