Zato sto Bogicevic bez ikakvih strucnih referenci i nakon svega sto je uradio na stetu naseg kluba, moze biti trener u OP, zato i jesmo tu gdje jesmo. Citav nam klub tako funkcionise.
Potpuno podrzavam da klub pomaze igrace koji su tek zavrsili karijeru i da ih podupire u daljem skolovanju za profi licence (iako vecina tih igraca ima puno vise para nego sam klub). Time bismo dobili skolovane profesionalce koji rade programski sa djecom i razvijaju ih od malih nogu, a ti igraci bi imali siguran posao nakon zavrsetka karijere.
Ne podrzavam ubacivanje igraca na silu u OP, po principu neka ga igrao je za nas. Ne podrzavam ni davanje posla sa djecom osobi kao sto je bogicevic (ko ga zna privatno znat ce o cemu pricam), niti podrzavam neplanski nastavak rada u OP.
Neko je gore pitao za ime umjesto bogicevica. Ja ne mislim da je bogicevic jedinka cijim bi odlaskom problemi bili rijeseni pa prema tome necu pricati u jednini nego u mnozini. Konkretno ime? Mirko Radovanovic! Ima licencu, ima skolu fudbala, ne znam zasto je to bogicevic bolji od njega toliko da se ovome nikad nije ni ponudilo da radi u klubu. I ne pricam o sadasnjosti samo vec i o prethodnih 6-7 godina. Ostala imena? Biro za zaposljavanje! Toliko mladih DIF-ovaca, obrazovanih, strucnih ljudi, pedagoga, ma uostalom ljudi koji zele sansu. Bolan ti ljudi ce za minimalac raditi, pa vidi kakvi su, znaju li sta, pa ko ne zna jbg noga, a ko zna povecaj mu platu i zadrzi ga. Trebam li pricati o grantovima iz kojih bi Zeljo mogao ubirati novac ovakvim pristupom?
Ljudi dragi, Joldic izvodi djecu s treninga sa cigarom u ustima. Ja nekad dok sam trenirao treneri bi te izbacili iz kluba da te vide sa cigarom, a samim tim ni oni nisu smjeli u krugu klupskih prostorija pusiti. Joldica sam naveo da mi niko ne bi mogao prigovoriti nesto jer za njega smatram da je jedan od onih koje moramo po svaku cijenu zadrzati u OP. Molim vas da odete pogledati treninge nasih omladinaca, pogotovo onih ispod 15 godina. Znate li vi na sta to lici? Sat vremena zadnjeg treninga kojeg sam gledao za neke klince od mozda 8-9 godina je proslo u 3 pokusaja vjezbi, i mini utakmici. Dva trenera su se tek u 4-5 navrata obratili djeci a ostatak su proveli u medjusobnom razgovoru onako totalno smoreni i nezainteresovani. Evo, ako smo mi obdaniste, okej, razumijem i priznajem svoju gresku, ali ako nam je cilj pravljenje fudbalera i “Zeljine djece” onda nema smisla. A ako mislite da su to jos uvijek mala djeca, molim vas pogledajte kako i sta rade ozbiljni klubovi sa djecom tih godina.