FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921 » 22 okt 2010, 17:02

voltron30 je napisao/la:Zbog pokušaja uprave FK Sarajevo da izvuče finansijsku dobit, naplaćivanjem gledanja fudbalske utakmice izmedju FK Željezničar i FK Sarajevo na LED ekranu na sjevernoj tribini stadiona Koševo, uprava FK Željezničar je prinudjena da zabrani TV prijenos već spomenute nogometne utakmice.
SVE SMO IM ZABRANILI !

DRŽAVA ŽELJO !
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 okt 2010, 17:03

Sto bi volio da nas izuku i u kup-u da se nastavi ova navijcka agonija FK Gigant iz Sarajeva.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 okt 2010, 17:03

Gigant je napisao/la:
zlaya_tm87 je napisao/la:@ Gigant
Kakve sad veze imaju belaji sa ovim haj mi molim te malo pojasni jer te ne pratim al' nikako. :roll: Onaj ko je zacrt'o sebi u glavi da ide da se bije on ce to i uraditi. Ne vidim sta je sada drugacije nego inace pa da bude vise belaja i da pada mrtva glava kao sto kazes?
Ima, zato sto je sve dovedeno do usijanja, zato sto je seljackom politikom dovedeno do toga da je unistena institucija derbija, sto ce se te frustracije sa obe strane prenijeti na ulicu, a vi koji mislite da nije tako, grdno se varate......pa vidimo sta se sve desava, i da je dovoljna i najmanja iskra da plane, a ovo nije iskra, vec je plamen bacen......
Ljudi ba ne napadajte covjeka bez razloga,nije govorio o svom ponasanju nego je zelio reci da je trenutna situacija tako na elektrisana i da je ponasanje pojedinih navijaca oba kluba katastrofalno i stvarno zabrinjavajuce.Vidite da se prave medjusobne ceke,da se bodu nozevima i tuku.Ne razmisljamo svi na normalan nacin pa da nema razloga za brigu,dosli smo do toga da roditelji dok im djeca ne dodju iz skole sjede kao na iglama,a sve zbog nekih frustracija neizivljenih pojedinica.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 22 okt 2010, 17:03

Ovdje prestaju sva prepucavanja vezana za derbi. Vratite se diskusiji ili ce tema biti zaključana.

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 22 okt 2010, 17:06

Elektrika je napisao/la:Drago mi je što neću gledati mnogo ružan stadion.
Dabogda svi vi koji ste privrženi plavoj boji dobili najgori zloćudni tumor pa pocrkali u najgorim mukama ko kerovi. Zapalili vas dabogda u kafileriji jer samo to i zaslužujete.

GAMAD!
...sva sreca da Bog ne haje, na sve ono sto pas laje...

...P.S. nije mi namjera ulaziti u bilo kakvu polemiku s autorom ovog smetlja ( da, bas smetlja, a ne smeca ), ali isti bi se trebao dobro i ozbiljno zabrinuti...pozivam sve forumase da nakon ovakvog nasilja nad svim onima koji, zamislite, samo vole i navijaju drugi klub, prekinu svu raspravu i stave na automatski i trajni ignore

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 okt 2010, 17:09

U utorak je žrijeb za kup,
ako dobijemo Zrinjski, to bi značilo da s njima igramo 3 tekme u 10 dana.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 22 okt 2010, 17:12

ellaxaz je napisao/la:U utorak je žrijeb za kup,
Jel tako bilo i prošle sezone? Ili sam se zeznuo, možda je bilo sa Veležom. :D Ma volio bi zrinjski, slabi su skroz. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 okt 2010, 17:14

tanzla je napisao/la:
Jel tako bilo i prošle sezone? Ili sam se zeznuo, možda je bilo sa Veležom. :D Ma volio bi zrinjski, slabi su skroz. :mrgreen:
A jogurt :roll: (ovi iz Borca su kontali da smo mi slabi pa........)
:lol:
Zadnja izmjena: ellaxaz, dana/u 22 okt 2010, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 okt 2010, 17:17

Bilo bi dobro da igramo u kupu protiv Olimpika.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 okt 2010, 17:25

Omar500 je napisao/la:Bilo bi dobro da igramo u kupu protiv Olimpika.
Slažem se da bi dobro bilo da dobijemo Olimpic. :lol:

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 22 okt 2010, 17:26

dino lj je napisao/la:
Gigant je napisao/la:
zlaya_tm87 je napisao/la:@ Gigant
Kakve sad veze imaju belaji sa ovim haj mi molim te malo pojasni jer te ne pratim al' nikako. :roll: Onaj ko je zacrt'o sebi u glavi da ide da se bije on ce to i uraditi. Ne vidim sta je sada drugacije nego inace pa da bude vise belaja i da pada mrtva glava kao sto kazes?
Ima, zato sto je sve dovedeno do usijanja, zato sto je seljackom politikom dovedeno do toga da je unistena institucija derbija, sto ce se te frustracije sa obe strane prenijeti na ulicu, a vi koji mislite da nije tako, grdno se varate......pa vidimo sta se sve desava, i da je dovoljna i najmanja iskra da plane, a ovo nije iskra, vec je plamen bacen......
Ljudi ba ne napadajte covjeka bez razloga,nije govorio o svom ponasanju nego je zelio reci da je trenutna situacija tako na elektrisana i da je ponasanje pojedinih navijaca oba kluba katastrofalno i stvarno zabrinjavajuce.Vidite da se prave medjusobne ceke,da se bodu nozevima i tuku.Ne razmisljamo svi na normalan nacin pa da nema razloga za brigu,dosli smo do toga da roditelji dok im djeca ne dodju iz skole sjede kao na iglama,a sve zbog nekih frustracija neizivljenih pojedinica.
Ma mnogi se prave, i ne zele da sagledaju situaciju onakvom kakva jeste, hvala Bogu pa ima ljudi koji normalno razmisljaju......ja nisam rekao da cu ja praviti belaje, ili da znam da ce ih sigurno biti, vec je to nasa svakodnevnica, pucaju se, bacaju bombe, marisu svakodnevno, a ovo ce samo jos vise podgrijati....ja se sigurno znam kloniti belaja, ali upravo sto dino lj kaze, sta je sa roditeljima koji trebaju pustiti djecu, i strepiti da ih ne nazovu iz policije, bolnice, da ne nabrajam dalje.....
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 22 okt 2010, 17:42

kada se moze ocekivati zvanicna izjava uprave FK Zeljeznicara povodom ovih desavanja?
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 22 okt 2010, 17:43

ellaxaz je napisao/la:
tanzla je napisao/la:
A jogurt :roll: (ovi iz Borca su kontali da smo mi slabi pa........)
:lol:
Haha. Daleko od toga da ih potcjenjujem. Kažem da su nešto malo slabiji od nas. :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 okt 2010, 17:43

zlaya_tm87 je napisao/la:kada se moze ocekivati zvanicna izjava uprave FK Zeljeznicara povodom ovih desavanja?
Bila nista se ne mjenja sve ostaje kako jeste.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 22 okt 2010, 17:49

treba staviti na zvanicnu stranicu da se vidi i prica iz naseg ugla, ispade ovi ugrozeni, mi fol necemo da oni prisustvuju ovo ono...

btw, sad nesto kontam, taman cemo fino moci otpjevati grbavicu, nece biti papaka da ometaju :D
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 22 okt 2010, 18:11

Seyo_TM je napisao/la:
sekula je napisao/la:Posto ce ovo na Zubanpolju biti javno okupljanje vise od hiljadu ljudi i gledanje prenosa na video zidu, koliko ja znam trebao bi gosp. Blekan platiti i BHTV neku odredjenu svotu novca, jer se takav vid javnog koristenja medijskih sadrzaja do sada morao placati (tako je bilo za SP)..... Da li odgovorni ljudi sa TV-a ovo citaju, to je pitanje... :lol:
Posalji im mail (ozbiljno), jer ce sofer zaraditi pare na njima haha
sta im covjek radi, svaka mu cast :mrgreen:
Kakvi smo mi levati ispali sto smo ga odyebali :mrgreen:
Vjeruj da hocu.....Dos'o papak u grad prodavati mu.da za bubrege.....Najgore je sto ovna svi slijepo slijede....Ali nema veze, nadam se da ce pravi navijaci doci na tekmu i da ce atmosfera biti onakva kakvu svi zasluzujemo.....Ako kit.ari i ne dodju, nema veze, vise mjesta za nas ;)
samo bih volio da ne bude kise nikako vise do utakmice.....nijednom domacinu ne odgovara kada je teren los i neuslovan, a poslije utakmice s Borcem malo je reci da je bio razvaljen.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 22 okt 2010, 18:15

Keenan.- je napisao/la:"Treba nam rivalstvo,a ne neprijateljstvo"-Mehmed Baždarević
Sve receno...naravno da ima prepucavanja i uvijek ce ih i biti,ali ne treba ici predaleko i vrijedjati navijace plavih ili obrnuto,jer svi poslije derbija trebaju kao raja otici na kafu i kao normalni ljudi komentarisati utakmicu,a ne razvaljivat izloge,tuci se i sta ti ja znam...
Ja jesam i uvijek cu, bez obzira na rezultat utakmice/a, ici sa svojim prijateljima koji su pitari na pivu poslije tekme, da se malo rezimira ko je bio bolji, koga je sudija pokrao, pa onda slijedi par dana mezenja onoga ko je bio donji itd. To je logicno za svakog normalnog covjeka.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 22 okt 2010, 18:17

Činjenica je da zadnje dvije.tri godine ne idem na derbi sa navijačkim obilježjima jer me je strah.Da bude jasno,nisam kukavica,već ozbiljna gospođa u ozbiljnim godinama i procijenila sam da današnjim huliganima to što im mogu mater biti ništa ne znači,odnosno mislim da bi bili u stanju da me napadnu.Žalosna sam zbog toga,s obzirom da je toliko mrtvih glava palo u,ne tako dalekoj,prošlosti.Gdje su roditelji te djece? Mogu li im objasnitida smo jedni drugima leđa čuvali u ratu,da postoje ljudi koji su najbolji prijatelji,a navijaju za različite klubove?I sad se oko ovog derbija bespotrebno dižu tenzije.Ne znam kome to treba.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 okt 2010, 18:27

S obzirom na sve ove medjusobne negativne tenzije,svadje,prijetnje koje su stvarno neprirodne za ovaj grad mozda je i najbolje da nas Fifa i Uefa u martu diskvalifikuju na neko vrijeme.Pa da se onda klubovi vrate amaterizmu i da na tekme idemo kao da gledamo Hrid i Pofalicki,barem cemo biti rahat i vratiti se normalnom zivotu bez ikakvih frustacija.Derbi i jeste izgubio dusu onoga trenutka kada se pocelo vrijedjdti i psovati drugoga samo sto navija za suprotan tim.Gdje ces bolan mrziti komsiju pa samo koliko smo krvi jedni drugima dali u ratu a da ne govorim nesto drugo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 okt 2010, 18:33

dino lj je napisao/la:S obzirom na sve ove medjusobne negativne tenzije,svadje,prijetnje koje su stvarno neprirodne za ovaj grad mozda je i najbolje da nas Fifa i Uefa u martu diskvalifikuju na neko vrijeme.Pa da se onda klubovi vrate amaterizmu i da na tekme idemo kao da gledamo Hrid i Pofalicki,barem cemo biti rahat i vratiti se normalnom zivotu bez ikakvih frustacija.Derbi i jeste izgubio dusu onoga trenutka kada se pocelo vrijedjdti i psovati drugoga samo sto navija za suprotan tim.Gdje ces bolan mrziti komsiju pa samo koliko smo krvi jedni drugima dali u ratu a da ne govorim nesto drugo.
Pa bolan stari mi "navija" za Sarajevo,to nije razlog da mu glavu razbijem na derbiju stolicom,iako ne ide na utakmice,nego navodim primjer,ko što levati nama rade na Grbavici i gađaju bakljama našu raju koja normalno gleda tekmu!
Nek su im dali samo ćošak,bolje nisu ni zaslužili!
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.