BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 maj 2021, 18:19
SNSD i HDZ su dvije stranke koje na svim poljima nastoje razbijati Bosnu i Hercegovonu.
Jedan od nacina direktnog srozavanja drzave je kroz sport,tako sto otvoreno podrzavaju 2 do 3 kluba,koji poprilicno dominiraju i nastoje te klubove predstaviti jakim mocnim pokazateljem RS-a i Hercegovine. Direktno narusavajuci igled drzave kroz sport. Nije problem da Zrinjski,Borac ili Igokea budu prvaci,nego jenproblem sto se to koristi u politicke svrhe. I sto su ti ljudi svjesni koliko je to ulaganje mocan aparat za odrzavanje njihovih izbornih pobijeda.
Ja zna da je Bakir Izetbegovic malouman lik i ne moze to skontati.
Ali mi nije jasno kako neko od ove opozicije,ne izadje i kaze otvoreno da ce finansijski pomoci u naredne 4 godine,klubove od velikog interesa za kanton Sarajevo,Zelju,Sarajevo i Bosnu,naredne 4 godine finansirati sa npr po 2 miliona svake godine ili cak i vise. Jer ce ti to pomoci i u promociji grada i drzave.
Garantujem da bi ti ljudi dobili izbore,i ne bi morali kao debil Bakir,kome je draze ukrasti 10 miliona preko Fadila,davati ustupke direktnim rusiocima drzave,da bi ostali u vlasti kao koalicioni partner.
Ja ne mogu da vjerujem da neko to ne vidi. I kad bi se nasli ostali klubovi da pitaju a sta je sa njima. Pa njima idu redovne procedure,ova 3 kluba se ne mogu porediti sa bilo kim i od direktnog su znacaja za kanton Sarajevo.
Para ima,samo treba pameti i dobre volje. Ali nas **** i glupi mentalitet. Dok drugi drzavu ruse,savez preko sporta,nazalost nasi maloumni lopovi ne kontaju kako se drzava cini jacom. Oni kontaju da je drzava jaka ako su oni jaki i obezbjedjeni. Drzava je za njih,mogucnost licne koristi.
Ali evo prilike opoziciji da pobijedi. Da pometu ****.
Valjda ima neko pametan. Dino Konakovic je nako covjek populista,on bi to mogao da hoce.