FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 10 mar 2013, 23:59

nate je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ovaj Vertonghen je čini mi se idealan igrač za Barce.
Baš sam ga danas pratio i momak stvarno zna s loptom, ima strašnu tehniku, miran u odbrani, nema panike u bilo kakvoj situaciji.
Samo voli srljat' naprijed, kako bi to izgledalo, on i Pique. :lol:
i jos lik zabija glavom pogotovo u zadnje vrijeme 8-)

vidit ces kad ga pique uvali milanu :lol:
jes vala, najveca greska kluba je bila sto ljetos ne dovedesmo vertongena,nudio se sam,de boer ga je nudio klub,cijena 12-13 miliona, odgovara stilom igre,mlad... meni je bio prvi pik, a drugi agger,al eto uprava je tu stvarno pogrijesila, puno bi bio korisniji od songa koji je ovako nit tam-nit vam,maskerano bi bio rezervni i stoper i zadnji vezni, a vertongen bi se brzo izborio za status prvotimca u prvoj postavi

sad je to sve teze, totenham ga nece lako pustiti, i ako pusti bice to za velike pare, da je kakve srece,al dabogda da ga vidimo u nasem dresu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 11 mar 2013, 00:03

slučaj čigrinski je više moguć sa verthongenom nego sa marquinhosom, pogotovo kad čitam ovakve hvale:
mandraX je napisao/la:Ovaj Vertonghen je čini mi se idealan igrač za Barce.
Baš sam ga danas pratio i momak stvarno zna s loptom, ima strašnu tehniku, miran u odbrani, nema panike u bilo kakvoj situaciji.
kad se sjetim, takav je bio i čigrinski prije dolaska na nou kamp. znam da sam bio super zadovoljan njegovim transferom, stvarno sam ga smatrao pametnom i dobrom investicijom, a na kraju...

zbog toga se apsolutno slažem sa ovim:
Bonus je napisao/la: Stopera za Barcin sistem igre treba baš ubosti :!: to ce biti zayeban posao.
mandraX je napisao/la: Što se stopera tiče, Sakho-a bi volio vidjet' u Barci, sigurno ne bi nešto aman puno koštao jer i nema trenutno neku baš minutažu u PSG-u. A to je opet nekako univerzalan igrač, baš za Barce, može igrat' i lijevog beka.
nije mi bilo jasno zašto sakho ne igra svaku utakmicu od prve minute, pa sam malo čačkao po formacijama psg-a. primijetio sam da ga anćeloti vrlo pametno koristi - dakle, igra mu podjednako često i u ligi i u ligi prvaka i u kupu. nešto kao keita svojevremeno u barseloni. to dovoljno govori da je koristan igrač na kojeg anćeloti itekako računa. zbog toga sam skeptičan oko njegove cijene, ali kako rekoh - nadam se da ga barsa može dobit za normalnu cifru.
Bonus je napisao/la:
azTer je napisao/la:barselonin sistem iziskuje minimalno pet napadača, jer se formacijski igra s tri napadača.
I da, ne znam da li se slažete oko Mascherana...ja pravo gotivim tog igraca prije svega radi borbenosti, ali on postaje višak u ovoj Barci :? nažalost....za stopera nije, jer je loš u pozicioniranju i skok igri a nema ni visinu za stopera (to se najbolje pokazalo ove sezone) - a na DM su mu konkurencija neprikosneveni Busquets i njegova alternativa Song koji je tek došao.
Ako se dovede novi stoper, šta sa Mascheranom onda :?: - ako znamo da još tu Puyol, Pique i vjerovatno Bartra koji ce igrati nekoliko utakmica.
mene je taj igrač kupio prošle i preptrošle sezone sa sjajnim partijama na poziciji štopera, ali sve manje mu vjerujem. ne znam šta mu se dešava, čini mi se da je počeo padat u formi onog trenutka kad sam rekao da je najbolji defanzivac u barseloni :? od tad ga ne prepoznajem, kao da je zaboravio da se dobro postavi, kasni u duelima, pravi glupe prekršaje, u skoku je uvijek inferioran... ne znam... ja ga lično ne bih još prodavao, dao bih mu šansu da se "skonta", jednostavno vjerujem da se neke njegove partije još uvijek mogu ponovit.
nate je napisao/la:ma nisu trebali kupovat songa.znaci mascherana prebacit u vezu, a kupit kvalitenog stopera.al sta's sad ;)
mascherano je tad igrao u životnoj formi, bilo bi suludo tek tako ga prebacivat u vezu sa pozicije na kojoj je rasturao. jbg, niko nije mogao predvidit ovaj pad u njegovoj formi, zbog toga ta tvoja rečenica ima smisla kad je posmatramo iz ovog vremena.

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 11 mar 2013, 00:16

Ma Masche je beton armirani na DM-u, no pored Busa nema mu igre na toj poziciji....on je ono prošle sezone kod Pepa silom prilika zaigrao na stoperu i pokazao se odlicnim :!: (što i nije bilo teško pored onakog Pique sa ondašnjom formom)....ali ove sezone je krivac za masu golova. Jednostavno nije za stopera, bar ne za Barcinog sistema.
Loš u procjeni i pozicioniranju što je rezultiralo cestim ispadanjem iz igre, inferioran u skoku (nema visinu ni odraz za stopera), a ponekad je ispadao i spor. Podsjeca me na onaj grozni period Gabi Milita.
Cijenim fakat Mascherana kao igraca, covjeka i profesionalca bez pogovora -ali na poziciji stopera NE hvala.

Yebeno ce biti naci stopera za ovog sistema, jer se konstantno izlazi sa zadnjom linijom na centar, tu je jako bitna koordinacija i razumjevanje igre.... i stoper u barcinom sistemu ne služe samo za odbranu i izvaljivanje kukova protivnika (kao u engleskoj npr) vec i za gradnju igre od zadnje linije prema naprijed...što znaci da mora biti tehnicki jak igrac.
U fazi odbrane mora biti brz prije svega, jak duel igrac, plus dominantan u skoku (korneri i prekidi su nam rak rana).
Valja takvog naci.
Kako Real ubode sa onim malim Varaneom :shock: momak je zvijer i vec sad istisnuo onog neadertalca Pepea....plus Ramos koji isto zna igrati i iznijeti loptu.
Takav kompanjon treba i Piqueu...nažalost Puyol je vec u godinama plus nacet odavno raznim ozljedama (od glave do pete).

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 mar 2013, 01:16

Ne treba niko sa dobrom tehnikom jer je tu Pique koji najbolje to radi od svih stopera na svijetu.
Treba klasican stoper koji je jak, brz i odlican u pozicioniranju.
Verthongen je jedan takav.
Mislim da bi bio pun pogodak a ne slucaj Chigrinsky.

Ja sam odma rekao da je greska sto su doveli Songa a ne stopera jer Mascherano je veoma dobar kao zadnji vezni.
Ali eto napavila se greska i dosao je Alex koji je takodje dosta dobar igrac, meni veoma drag.
Momak koji bez pogovora radi sta mu se kaze, ne buni se i uvijek odlicno odradi svoj dio posla.

Opet ponavljam da kupovina jednog stopera ne znaci nuzno prodavanje Mascherana.
I nekako sam uvjeren da se to ne bi desilo ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 11 mar 2013, 14:04

Skoro je nemoguće naći PRAVOG stopera sa dobrom tehnikom . Pokušali su sa Songom , ali se pokazalo zašto on nije stoper . Mascherano nema fizičke predispozicije za stopera , slabašan je , visok tek 175 cm i često kiksa ove sezone ... Pique je jedan od rijetkih stopera koji ima jako dobru tehniku i dobre napadačke sposobnosti s time da ima fizičke predispozicije za pravog stopera... Stoper je netko ko je snažan ko bik , skače ko majmun , brz ko gepard i ne boji se uletit u start ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 mar 2013, 14:58

Dani Alves: Ekipa je izgubila strast i želju za pobjedama

Brazilski nogometaš Barcelone Dani Alves otkrio je u razgovoru za El Mundo Deportivo, pomalo iznenađujuće, da je ekipa izgubila strast u svojoj igri, te želju za pobjedom.

"Izgubili smo apetit. Nismo gladni kao prije. Vidio sam Lionela Messija, prazan je... Ne znam zašto je tako. Nema više kod njega emocija kao prije, pogledajte samo snimke nekih utakmica i vidjet ćete o čemu govorim. No, ko sam ja da to propitujem", rekao je igrač desne strane Barcelonine ekipe, koja ne funkcionira dobro odlaskom Tita Vilanove na liječenje u SAD.

"Ova se ekipa ne može sama trenirati. Orkestar bez dirigenta ne funkcionira. Nismo izgubili magiju, ali jesmo intezitet igre", zaključio je Brazilac.

Barcelona je u posljednjih pet susreta upisala tri poraza, dva puta od Real Madrida, te od Milana u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na San Siru.
Pod uslovom da je ovo pravilno prevedeno mislim da mu je ova izjava GLUPA i nepotrebna pred najvazniji mec sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 11 mar 2013, 15:06

amerosm je napisao/la:

Brazilski nogometaš Barcelone Dani Alves otkrio je u razgovoru za El Mundo Deportivo, pomalo iznenađujuće, da je ekipa izgubila strast u svojoj igri, te želju za pobjedom.

"Izgubili smo apetit. Nismo gladni kao prije. Vidio sam Lionela Messija, prazan je... Ne znam zašto je tako. Nema više kod njega emocija kao prije, pogledajte samo snimke nekih utakmica i vidjet ćete o čemu govorim. No, ko sam ja da to propitujem", rekao je igrač desne strane Barcelonine ekipe, koja ne funkcionira dobro odlaskom Tita Vilanove na liječenje u SAD.

"Ova se ekipa ne može sama trenirati. Orkestar bez dirigenta ne funkcionira. Nismo izgubili magiju, ali jesmo intezitet igre", zaključio je Brazilac.

Barcelona je u posljednjih pet susreta upisala tri poraza, dva puta od Real Madrida, te od Milana u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na San Siru.
Pod uslovom da je ovo pravilno prevedeno mislim da mu je ova izjava GLUPA i nepotrebna pred najvazniji mec sezone.
Jest nepotrebna i glupa izjava, ali je to notorna istina....Alves nije otkrio Ameriku kada kaže da je Messi prazan i da se ova ekipa ne može sama trenirati, niti to može bilo koja ekipa na svijetu, niti je to normalno u krajnjoj liniji :!: ....orkestar ne može funkcionisati bez diregenta, dok se god Tito ne vrati na klupu Barce ce biti orkestar bez dirigenta....jako jednostavno je objasnio trenutno stanje Barce.
Zadnja izmjena: Bonus, dana/u 11 mar 2013, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 11 mar 2013, 15:07

Taktika za sutra:

[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 mar 2013, 15:09

Ja negdje naletih na vijest da bi Kompany mogao u Barcelonu. To bi bila prava perverzija, ali iskren da budem - teško da će doći do ovog transfera. Prvo, teško bi se City odrekao svog najboljeg defanzivca i kapitena + što bi Barcelona morala izdvojiti puno novca za njegovu platu (ne računam obeštećenje koje bi trebali uplatiti na Cityjev račun). :D

Ne znam, ali ja bih se uvijek odlučio za 2 različita stopera. Recimo, jednog koji je blag na lopti, mekan i odlične tehnike i jednog koji je beskrupulozan, gleda isključivo da protivnik ne prođe pored njega i koji "iznosi" protivničke igrače iz kopački. :mrgreen: Hummels je mnogo sličan Piqueu. Premekan u duelima i zbog te osobine često ispadne budala i Dortmund primi pogodak. Vidjeli smo to uostalom i na EP-u. :mrgreen:

Eh, sad pitanje je kako Villanova i Zubizareta razmišljaju. Da l' žele još jednog elegantnog stopera ili zidinu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2013, 15:23

ma treba nac nesto izmedju :D ,da je zidina i da nije sad toliki hadalj sa loptom :D

kompany bi super doso barci
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2013, 15:27

amerosm je napisao/la:

ne moram ni spominjat da je marca tu "izjavu"prenijela .al orginalna izjava se moze nac na elmundodeportivo za koji je i alves i dao intervju gdje nema ni znaka ovom sto ja marca dodala ,ali sta ocekivat od madridske novine ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 mar 2013, 15:39

Barca bi se trebala izuti 100 miliona dovesti Chiellinija I T Silvu I rahat su pet godina , niko Im golu nebi priso to bi tek bila najbolja ekipa svih vremena!

Sent from my SoftwinerEvb using Tapatalk 2
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 11 mar 2013, 15:51

slika

Otvoriti u novom prozoru.

Fali Alba :P

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 11 mar 2013, 15:54

Bio bi i on tu da je tada igrao za Barcu :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 11 mar 2013, 17:29

A dugo do utakmice :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ajmooo :!: :D

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 11 mar 2013, 17:53

Idealan partner Pique bi bio Vidic do prije par godina.Razlicit tip igraca ali oboica fantasticni.
Tesko je nacio tog idealnog branica za Barcinu igru jer uvijek ima ta mogucnost da igrac se ne uklopi.

Silva je sigurno najbolje moguce rjesenje al...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2013, 18:00

nate je napisao/la:A dugo do utakmice :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ajmooo :!: :D
bolji ovaj :D

[youtube][/youtube]

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2013, 18:21

slika
barci treba sutra messijevo najbolje izdanje,naravno moraju i ostali bit na 200% svojih mogucnosti i onda vjerujem da rezultat nece izostati ,
ako sutra uspiju proc milana vjerujem da ce barci wembley i po treci put biti sretan :)

MES QUE UN CLUB !!!

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 11 mar 2013, 18:24

barca_87 je napisao/la: ako sutra uspiju proc milana vjerujem da ce barci wembley i po treci put biti sretan :)
Ne moze se iz osmine finala odmah u finale.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 mar 2013, 18:27

Johny je napisao/la:Idealan partner Pique bi bio Vidic do prije par godina.Razlicit tip igraca ali oboica fantasticni.
Tesko je nacio tog idealnog branica za Barcinu igru jer uvijek ima ta mogucnost da igrac se ne uklopi.

Silva je sigurno najbolje moguce rjesenje al...
I ja sam o tome razmisljao.
Onaj Vidic nije normalan koliko je dobar stoper.
Sve ima, ali posebno me dojmio u skok igri.
Pa svaki korner je njegov .. :o

Naravno da je Puyol mladji jedno 5 godina ne bi se uopste razmisljalo o kupovini, ali kapiten je ostario.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.