slučaj čigrinski je više moguć sa verthongenom nego sa marquinhosom, pogotovo kad čitam ovakve hvale:
mandraX je napisao/la:Ovaj Vertonghen je čini mi se idealan igrač za Barce.
Baš sam ga danas pratio i momak stvarno zna s loptom, ima strašnu tehniku, miran u odbrani, nema panike u bilo kakvoj situaciji.
kad se sjetim, takav je bio i čigrinski prije dolaska na nou kamp. znam da sam bio super zadovoljan njegovim transferom, stvarno sam ga smatrao pametnom i dobrom investicijom, a na kraju...
zbog toga se apsolutno slažem sa ovim:
Bonus je napisao/la:
Stopera za Barcin sistem igre treba baš ubosti

to ce biti zayeban posao.
mandraX je napisao/la:
Što se stopera tiče, Sakho-a bi volio vidjet' u Barci, sigurno ne bi nešto aman puno koštao jer i nema trenutno neku baš minutažu u PSG-u. A to je opet nekako univerzalan igrač, baš za Barce, može igrat' i lijevog beka.
nije mi bilo jasno zašto sakho ne igra svaku utakmicu od prve minute, pa sam malo čačkao po formacijama psg-a. primijetio sam da ga anćeloti vrlo pametno koristi - dakle, igra mu podjednako često i u ligi i u ligi prvaka i u kupu. nešto kao keita svojevremeno u barseloni. to dovoljno govori da je koristan igrač na kojeg anćeloti itekako računa. zbog toga sam skeptičan oko njegove cijene, ali kako rekoh - nadam se da ga barsa može dobit za normalnu cifru.
Bonus je napisao/la:azTer je napisao/la:barselonin sistem iziskuje minimalno pet napadača, jer se formacijski igra s tri napadača.
I da, ne znam da li se slažete oko Mascherana...ja pravo gotivim tog igraca prije svega radi borbenosti, ali on postaje višak u ovoj Barci

nažalost....za stopera nije, jer je loš u pozicioniranju i skok igri a nema ni visinu za stopera (to se najbolje pokazalo ove sezone) - a na DM su mu konkurencija neprikosneveni Busquets i njegova alternativa Song koji je tek došao.
Ako se dovede novi stoper, šta sa Mascheranom onda

- ako znamo da još tu Puyol, Pique i vjerovatno Bartra koji ce igrati nekoliko utakmica.
mene je taj igrač kupio prošle i preptrošle sezone sa sjajnim partijama na poziciji štopera, ali sve manje mu vjerujem. ne znam šta mu se dešava, čini mi se da je počeo padat u formi onog trenutka kad sam rekao da je najbolji defanzivac u barseloni

od tad ga ne prepoznajem, kao da je zaboravio da se dobro postavi, kasni u duelima, pravi glupe prekršaje, u skoku je uvijek inferioran... ne znam... ja ga lično ne bih još prodavao, dao bih mu šansu da se "skonta", jednostavno vjerujem da se neke njegove partije još uvijek mogu ponovit.
nate je napisao/la:ma nisu trebali kupovat songa.znaci mascherana prebacit u vezu, a kupit kvalitenog stopera.al sta's sad

mascherano je tad igrao u životnoj formi, bilo bi suludo tek tako ga prebacivat u vezu sa pozicije na kojoj je rasturao. jbg, niko nije mogao predvidit ovaj pad u njegovoj formi, zbog toga ta tvoja rečenica ima smisla kad je posmatramo iz ovog vremena.