FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Evo poceo se spominjati i Vincent Kompany kao moguce pojacanje na stoperskoj poziciji.
Ne znam sta da kazem.
Odlican defanzivac, dosta slican Piqueu, ali prespor.
Dakle kao opcije se spominju: Hummels, Agger, Marquinhos, Sakho i Kompany.
Ne znam sta da kazem.
Odlican defanzivac, dosta slican Piqueu, ali prespor.
Dakle kao opcije se spominju: Hummels, Agger, Marquinhos, Sakho i Kompany.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
ja bi hummelsa najrađe.
mlad, a vec odlican stoper.dobre pare za njega izdvojiti ne bi smetalo.radije za dobrog stopera nego napadaca.
mlad, a vec odlican stoper.dobre pare za njega izdvojiti ne bi smetalo.radije za dobrog stopera nego napadaca.
od navedenih, hummels i sakho jedini dolaze u obzir. smatram da je hummels nedostižan, a sakhou se potajno nadam, da će ga psg kojim slučajem pustit za neku normalnu cifru.
Ne znam koliko zapravo je Barci nužan napadac (Neymar)
Ako uzmemo u obzir da su tu vec Messi, Villa, Alexis, Tello i Pedro...zatim ako uzmemo u obzir da ce se na ljeto sa posudbe vratiti Cuenca,a iz B tima najvjerovatnije prekomandovati Deulofeu.
Pa gdje ce to sve igrati?? kako rotirati
Eto uzmimo u obzir prodaje Alexisa i Ville (mada bi ja zadržao Villu kao jockera za zadnjih 20 minuta uz neki veteranski ugovor) opet ostaje 5 napadaca.
Neymar je krajnji luxuz u takvoj selekciji tima
morali bi prvo prodavati sadašnje da bi dovodio novog igraca.
Mnogo bitnije je pojacati odbranu koje sad i nema
dva stopera
a ne jedan - su nužna.
Zatim desni bek, jer Alves ce uskoro napuniti 30 godina i to je zadnji vakat za prodaje ako se misle uzeti neke pare za njega...a ne u 33, ko Inter Maicona
I ne znam koliko Barca vjeruje Bartri, Montoyi i Muniesi koji su trenutno tu....nešto nisam siguran da planiraju sa njima graditi buducnost tima.
Ako uzmemo u obzir da su tu vec Messi, Villa, Alexis, Tello i Pedro...zatim ako uzmemo u obzir da ce se na ljeto sa posudbe vratiti Cuenca,a iz B tima najvjerovatnije prekomandovati Deulofeu.
Pa gdje ce to sve igrati?? kako rotirati
Eto uzmimo u obzir prodaje Alexisa i Ville (mada bi ja zadržao Villu kao jockera za zadnjih 20 minuta uz neki veteranski ugovor) opet ostaje 5 napadaca.
Neymar je krajnji luxuz u takvoj selekciji tima
Mnogo bitnije je pojacati odbranu koje sad i nema
Zatim desni bek, jer Alves ce uskoro napuniti 30 godina i to je zadnji vakat za prodaje ako se misle uzeti neke pare za njega...a ne u 33, ko Inter Maicona
I ne znam koliko Barca vjeruje Bartri, Montoyi i Muniesi koji su trenutno tu....nešto nisam siguran da planiraju sa njima graditi buducnost tima.
Zadnja izmjena: Bonus, dana/u 10 mar 2013, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
- JohnLennon
- Kontakt:
Fermalena, Fermalena. 
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.
barselonin sistem iziskuje minimalno pet napadača, jer se formacijski igra s tri napadača.
mislim da se treba vala neko i prodat
meni osobno alexis nikada nije "legao" tako da ako se za njega da uhvatit 20 mil - super.villu bih ostavio.on je meni i ozljeđen bolji od svakog drugog napadaca (naravno da ne mislim na messija).i prioritet bi bilo stopersko mjesto.ali ako treba dat dobre pare da se dovede pravi stoper.ovaj iz psg-a opet
. nekako ako tamo ne igra, sta onda pricamo.opet kazem provjeren stoper, hummels bi bio pun pogodak.
sto se napada tice, ne znam sta da mislim.cuenca i tello su mi vise za klupe.ono uđu zadnjih poal sata i tako.nisu igraci na koje se mozes oslonit.
meni osobno alexis nikada nije "legao" tako da ako se za njega da uhvatit 20 mil - super.villu bih ostavio.on je meni i ozljeđen bolji od svakog drugog napadaca (naravno da ne mislim na messija).i prioritet bi bilo stopersko mjesto.ali ako treba dat dobre pare da se dovede pravi stoper.ovaj iz psg-a opet
sto se napada tice, ne znam sta da mislim.cuenca i tello su mi vise za klupe.ono uđu zadnjih poal sata i tako.nisu igraci na koje se mozes oslonit.
e to je tacno...treba 5 napadaca u rotaciji, za Barcin sistem.azTer je napisao/la:barselonin sistem iziskuje minimalno pet napadača, jer se formacijski igra s tri napadača.
Ali opet naglašavam NAPADACA, a ne da Iniesta ili Cesc glume neke krilne napadace ili lažne devetke, desetke (vazda nešto lažno jbt kralj) a nigdje golova kad treba, osim Messija....zna se šta su oni i gdje im je mjesto.
I da, ne znam da li se slažete oko Mascherana...ja pravo gotivim tog igraca prije svega radi borbenosti, ali on postaje višak u ovoj Barci
Ako se dovede novi stoper, šta sa Mascheranom onda
Morat ce riješiti tu igracku križaljku i ta pitanja.
Bice ovo burno ljeto, sve su prilike.
Tello, Villa i Cuenca bi mogli napustit' Barcu.
Villa prodaja, ova dvoj'ca posudba ili onaj standardni Barcin fazon, prodaja sa opcijom kupovine natrag za neku siću.
Što se stopera tiče, Sakho-a bi volio vidjet' u Barci, sigurno ne bi nešto aman puno koštao jer i nema trenutno neku baš minutažu u PSG-u. A to je opet nekako univerzalan igrač, baš za Barce, može igrat' i lijevog beka.
Villa prodaja, ova dvoj'ca posudba ili onaj standardni Barcin fazon, prodaja sa opcijom kupovine natrag za neku siću.
Što se stopera tiče, Sakho-a bi volio vidjet' u Barci, sigurno ne bi nešto aman puno koštao jer i nema trenutno neku baš minutažu u PSG-u. A to je opet nekako univerzalan igrač, baš za Barce, može igrat' i lijevog beka.
ma nisu trebali kupovat songa.znaci mascherana prebacit u vezu, a kupit kvalitenog stopera.al sta's sad 
Mislim da od Hummelsa nema nista.
Mislim da bi najbolja opcija bila kupiti Verthongena ( iako ga ne prate, ali nadam se da hoce ) i malog Marquinhosa iz Rome.
Dakle 2 super kvalitetna stopera za nekih 35-40 miliona.
Mislim da bi najbolja opcija bila kupiti Verthongena ( iako ga ne prate, ali nadam se da hoce ) i malog Marquinhosa iz Rome.
Dakle 2 super kvalitetna stopera za nekih 35-40 miliona.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Verthongena je De Boer bukvalno trpao i gurao Barci još ljetos, malte ne na silu...molio da dođu po njega (naravno i da se opari Ajax)...pa ništa od toga nije bilo , ni pomislili nisu i momak završio u Tottenhamu.
Marquinhos iz Rome je balavac od 18 godina....neizgrađen igrac i velika kocka.
Od njega su stariji momci iz domaceg dvorišta: Bartra, Muniesa, Fontas (na posudbi) - svi po 20 godina.
Pa ništa ni od njih...ne igraju.
Stopera za Barcin sistem igre treba baš ubosti
to ce biti zayeban posao.
Marquinhos iz Rome je balavac od 18 godina....neizgrađen igrac i velika kocka.
Od njega su stariji momci iz domaceg dvorišta: Bartra, Muniesa, Fontas (na posudbi) - svi po 20 godina.
Pa ništa ni od njih...ne igraju.
Stopera za Barcin sistem igre treba baš ubosti
Ovaj Vertonghen je čini mi se idealan igrač za Barce.
Baš sam ga danas pratio i momak stvarno zna s loptom, ima strašnu tehniku, miran u odbrani, nema panike u bilo kakvoj situaciji.
Samo voli srljat' naprijed, kako bi to izgledalo, on i Pique.
Baš sam ga danas pratio i momak stvarno zna s loptom, ima strašnu tehniku, miran u odbrani, nema panike u bilo kakvoj situaciji.
i jos lik zabija glavom pogotovo u zadnje vrijememandraX je napisao/la:Ovaj Vertonghen je čini mi se idealan igrač za Barce.
vidit ces kad ga pique uvali milanu
Ma kazu za ovog Marquinhosa da je potencijal samo takav.
Kao ima 18 godina a vec jede po Italiji.
Njega za buducnost ne bi bilo lose kupiti i imati.
Ali ako se kupi recimo samo Verthongen od stopera ne vjerujem da ce Mascherana prodati.
Dakle imao bi Puyola, Piquea, Mascherana, Bartru i Verta.
Znaci 5 stopera s tim da bi Puyol trebao sve manje igrati a Mascherano opet ulaziti s klupe.
Moguce i da Bartra ode na posudbu.
Pique i Verthongen bi svakako cinili sjajan stoperski tandem.
Dodaj povrede, rotacije i ostala sranja i cini se idealno.
Kao ima 18 godina a vec jede po Italiji.
Ali ako se kupi recimo samo Verthongen od stopera ne vjerujem da ce Mascherana prodati.
Dakle imao bi Puyola, Piquea, Mascherana, Bartru i Verta.
Znaci 5 stopera s tim da bi Puyol trebao sve manje igrati a Mascherano opet ulaziti s klupe.
Moguce i da Bartra ode na posudbu.
Pique i Verthongen bi svakako cinili sjajan stoperski tandem.
Dodaj povrede, rotacije i ostala sranja i cini se idealno.
-
bavarian_bk
- Kontakt:
nate je napisao/la:i jos lik zabija glavom pogotovo u zadnje vrijememandraX je napisao/la:Ovaj Vertonghen je čini mi se idealan igrač za Barce.
Samo voli srljat' naprijed, kako bi to izgledalo, on i Pique.![]()
vidit ces kad ga pique uvali milanu
Koja bolest
daj na sta ti mislis..za koga ce mali navijat
ajmo kupit jos jednog ChygrynskogM4kaveli je napisao/la:Ma kazu za ovog Marquinhosa da je potencijal samo takav.
Kao ima 18 godina a vec jede po Italiji.![]()
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Taj isti Chygrinski većim dijelom ove sezone bi Barci leg'o k'o budali šamar.miki_92 je napisao/la:ajmo kupit jos jednog ChygrynskogM4kaveli je napisao/la:Ma kazu za ovog Marquinhosa da je potencijal samo takav.
Kad se samo sjetim Songa kako glumi stopera...
nisi me shvatio al uredumandraX je napisao/la:Taj isti Chygrinski većim dijelom ove sezone bi Barci leg'o k'o budali šamar.miki_92 je napisao/la:ajmo kupit jos jednog ChygrynskogM4kaveli je napisao/la:Ma kazu za ovog Marquinhosa da je potencijal samo takav.
Kad se samo sjetim Songa kako glumi stopera...
ja sam pod ovim mislio da je mali razvikan i da ce zavrsiti kao doticni, a sto se tice Songa pa to je valjda svi znamo bacanje para, umjesto da se stoper dovede a ovaj kepec Masche pomjeri na prirodnu poziciju kupuje se DM koji ce kao lafo igrati stopera(u zacetku osudjeno na propast) i vise sam puta napisao ako se neko sjeti da Bartra postoji neka ga malo ubace da osjeti kakve je trava, zaboravice lik kako je hodat' po travi, bolje on nego autogol Masche
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.