Rusiji su uvedene najveće sankcije ikad . žive bolje nego prije sankcija. Kakva qrčeva EU i njihova pomoć ili sankcije . Obogatili se na pljačkama afričkih kolonija i to ih danas još uvijek držiNoDi80 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:37Rollman nemas sta tjerati EU kad nismo nikad bili u EU hahah
Eto ti Dodika sve sto vrijedi u RS je dao istoj toj EU za kredite
a narodu salame na policama sto ni pasce nece da jede
Plinom guse ljude po bolnicama
Ja ne znam stvarno jesi ti budala ili se pravis
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Nadam se ce sutkinju iz Konjica Alminu Cilic muz nastocat
Rollamn jeste ali Rusija ima sve resurse mogu praviti svoj hljeb, tenk, avion, gorivo, plin
Sve mogu, a mi ne mozemo kontas
Mi smo mali da guramo nekom prst u oko
Nije dzabe Tito bio neutralan
Kako ne kontas dan te ****
Rollamn jeste ali Rusija ima sve resurse mogu praviti svoj hljeb, tenk, avion, gorivo, plin
Sve mogu, a mi ne mozemo kontas
Mi smo mali da guramo nekom prst u oko
Nije dzabe Tito bio neutralan
Kako ne kontas dan te ****
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 28 dec 2023, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Marsal
- Kontakt:
U ovo, na Balkanu, osim Srba - samo još ti vjeruješ.RollMan je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:45Rusiji su uvedene najveće sankcije ikad . žive bolje nego prije sankcija. Kakva qrčeva EU i njihova pomoć ili sankcije . Obogatili se na pljačkama afričkih kolonija i to ih danas još uvijek držiNoDi80 je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:37Rollman nemas sta tjerati EU kad nismo nikad bili u EU hahah
Eto ti Dodika sve sto vrijedi u RS je dao istoj toj EU za kredite
a narodu salame na policama sto ni pasce nece da jede
Plinom guse ljude po bolnicama
Ja ne znam stvarno jesi ti budala ili se pravis
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Paramecijum sa downovim sindromom
Sacekas godinu-dvije, cim spadne kamata ide k'o halva, a kad kamata spadne, skoci cijena kuce. Jeste sto manje kredita to bolje, ali ti rentu moras placati ionako, nea ti sad stana ispod $1200, da je iole ok naselje. Za 3-4 (nek je i 5) stoje vise mos placati svoje, i kad izadjes makar ces vratiti pare sto su placo rentu, onako 0.soko je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:43Sve zavisi gdje si, trenutno ovdje po midwestu cijene opadaju, ljudi prestali kupovati. Vidim kod tebe u Houston mozes pravo dobru kucu uzeti za 300k. Fee se placa na punu cijenu, 7%. Ako prodajes kucu za 500k, ode 35k na agente.alemsa je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:30Nea veze brate kad uvijek mozes prodati u Usa, ide k'o halva. Jebte ja uzeo prije 3 godine kucu, skocila za 60k, plus sto sam otplatio, znaci dobar bi bio 70-80k, i eto oduzmi 10% za fees (agent ovo ono), opet 65-70k dobar. Znaci dzaba zivio jos naplatio, sta bi da rentas, 0. Uvijek je bolje svoje placati.soko je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:21
U Americi ljudi kupuju kuce, prvo uzme nesto malo, digne kredit. Dobiju djete pa uzmu nesto vece. Gledam covjek radi sa mnom blizo 60 kaze ne mogu u penziju dok ne isplate kucu. I to je covjek menedjer, tuce pravo dobru lovu.
Sa parama treba znati. Ljudi se zalete olako.
Kredit je napravljen da uzmu tvoje pare. Prvi par godina ionako samo placas interest, veoma malo ide na glavnicu. Slagacu al nesto oko 10-15% ide na glavnicu.
Ovo sto redbull govori, sve u svojoj mogucnosti. Ja sam 2009 uzeo stan od 80k blizo chicaga, imao cimera, isplatio, prodao za dobre pare pa smo sad uzeli finu kucu. Moj pogled na to, sto manje kredita to bolje.
- JayCatwright
- Kontakt:
Veci je krivac Zakon nego sudija u ovom slučaju gore, postupajuci sudija je ovdje gledao sve okolnosti, vjerovatno ovaj nije ni kažnjavan, tako da mu je to olakšavajuća okolnost.
Da se mene pita uveo bih neke basnoslovne novcane kazne u ovakvim slucajevima iako ga ona moze dalje tuziti u parnicnom postupku, ali ce se načekati fino da dobije pare
Da se mene pita uveo bih neke basnoslovne novcane kazne u ovakvim slucajevima iako ga ona moze dalje tuziti u parnicnom postupku, ali ce se načekati fino da dobije pare
Ne zivi niko bolje
Da zivi ne bi bilo opet ovih ratova u koje svi veci imaju prste
Svijet je dostigao svoj vrhunac i nikad vise nece biti bolje nego sto je bilo
Jay slazem se ali je krivac i sutkinja jer od max 12 mjeseci ona je presudila 10 i sad covjek ima mogucnost ni da ne lezi cijelu kaznu
Da je max presuda morao bi lezati 12 mjeseci
Ovako ima mogucnost da odlezi 2 i da plati ostalo
Da zivi ne bi bilo opet ovih ratova u koje svi veci imaju prste
Svijet je dostigao svoj vrhunac i nikad vise nece biti bolje nego sto je bilo
Jay slazem se ali je krivac i sutkinja jer od max 12 mjeseci ona je presudila 10 i sad covjek ima mogucnost ni da ne lezi cijelu kaznu
Da je max presuda morao bi lezati 12 mjeseci
Ovako ima mogucnost da odlezi 2 i da plati ostalo
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- JayCatwright
- Kontakt:
Pojma nemam ko je sudija, ali ne bih rekao da je neka greška. Da je dobio 12 mjeseci opet bi morao platiti. Morao je dobiti 13 mjeseci npr da mora ležati
Ja ja do mene je to u pravi si da mora dobiti minimum 13 da bi morao lezatiJayCatwright je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:57Pojma nemam ko je sudija, ali ne bih rekao da je neka greška. Da je dobio 12 mjeseci opet bi morao platiti. Morao je dobiti 13 mjeseci npr da mora ležati
Ali opet dobio 10 umjesto max 12
I zakon i sutkinja su krivi
Treba izmjeniti oboje
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Marsal
- Kontakt:
Opet ima pravo otkupit 12 mjeseci i ležat jedan.JayCatwright je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:57Pojma nemam ko je sudija, ali ne bih rekao da je neka greška. Da je dobio 12 mjeseci opet bi morao platiti. Morao je dobiti 13 mjeseci npr da mora ležati
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- JayCatwright
- Kontakt:
Ne znam kako ti nije jasno. Sudija gleda Zakon, ne moze mimo toga. Priznao krivicu, nije osuđivan.
Nadam se da će ga dobro klepiti tuzbom za dusevnu bol, izmaklu dobit i tjelesne ozljede
Nadam se da će ga dobro klepiti tuzbom za dusevnu bol, izmaklu dobit i tjelesne ozljede
- JayCatwright
- Kontakt:
To zakonski nije moguće. Zakon kaže kaznu zatvora do jedne godine. Nigdje ne pise da moze otkupiti godinu i lezati ostatak. Moze jedino ako npr bude osudjen na 6 mjeseci, tipa lezati 2 i onda platiti 4.Marsal je napisao/la: ↑28 dec 2023, 17:01Opet ima pravo otkupit 12 mjeseci i ležat jedan.JayCatwright je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:57Pojma nemam ko je sudija, ali ne bih rekao da je neka greška. Da je dobio 12 mjeseci opet bi morao platiti. Morao je dobiti 13 mjeseci npr da mora ležati
Preko 40 % ruskog federalnog proračuna činio je izvoz nafte i plina, prije agresije. Trenutno kinesko i indijsko tržište na koje su se Rusi gotovo u potpunosti preusmjerili ne može zamijeniti EU, kako potrebama, tako cijenama niti skladištenjem.
Evo ti i primjer (iz 2019.) uvoza proizvoda visoke tehnologije te ruska ovisnost o Zapadu.
Ako izgubiš glavna tržišta, pao si na milost i nemilost država koje će tražiti proizvod ispod cijene, jer znaju da mimo njih i nemaš drugih opcija.
Tako da, mahom možeš u smetlje baciti tu priču kako Rusi danas žive dobro ili čak bolje nego ranije. Ebo te Putko.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Buraz, sve se moze izracunati. Ne treba se zaletit uzeti nesto sto nemozes si priustiti.alemsa je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:52Sacekas godinu-dvije, cim spadne kamata ide k'o halva, a kad kamata spadne, skoci cijena kuce. Jeste sto manje kredita to bolje, ali ti rentu moras placati ionako, nea ti sad stana ispod $1200, da je iole ok naselje. Za 3-4 (nek je i 5) stoje vise mos placati svoje, i kad izadjes makar ces vratiti pare sto su placo rentu, onako 0.soko je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:43Sve zavisi gdje si, trenutno ovdje po midwestu cijene opadaju, ljudi prestali kupovati. Vidim kod tebe u Houston mozes pravo dobru kucu uzeti za 300k. Fee se placa na punu cijenu, 7%. Ako prodajes kucu za 500k, ode 35k na agente.alemsa je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:30
Nea veze brate kad uvijek mozes prodati u Usa, ide k'o halva. Jebte ja uzeo prije 3 godine kucu, skocila za 60k, plus sto sam otplatio, znaci dobar bi bio 70-80k, i eto oduzmi 10% za fees (agent ovo ono), opet 65-70k dobar. Znaci dzaba zivio jos naplatio, sta bi da rentas, 0. Uvijek je bolje svoje placati.
Ovo sto redbull govori, sve u svojoj mogucnosti. Ja sam 2009 uzeo stan od 80k blizo chicaga, imao cimera, isplatio, prodao za dobre pare pa smo sad uzeli finu kucu. Moj pogled na to, sto manje kredita to bolje.
Treba se paziti kredita, cijena kuce, takse na kucu i ostali troskova koje dolaze sa kucama.
E jos, ne govorim da citav zivot treba rentat stan, nego 3-4 godine kad ces vise baciti para na taksu i dati banci za interest nego na rentu. Ovo je za ovu mladju raju
Zadnja izmjena: soko, dana/u 28 dec 2023, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.
https://vm.tiktok.com/ZM6D3nruJ/
O kakvim sankcijama uopste pricamo kad ih je strah da uvedu sankcije svjetskoj velesili
O kakvim sankcijama uopste pricamo kad ih je strah da uvedu sankcije svjetskoj velesili
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
Sankcije su uvođene postepeno.
Kada se neki već pozivaju na Eurostat iz 2022., eo ti statistika za EU (Q3 2023.) pa protabiri. Rusi su izgubili tamo gdje su dominirali plus su i Amerima otvorili put glede ukapljenog plina.
Kada se neki već pozivaju na Eurostat iz 2022., eo ti statistika za EU (Q3 2023.) pa protabiri. Rusi su izgubili tamo gdje su dominirali plus su i Amerima otvorili put glede ukapljenog plina.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 28 dec 2023, 17:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ne znam ove pameti bi uzeo sa 20, dzaba baco pare po apartmanima, jos su tad kuce bile po 100- 120k jebte renta ti milja. Jebte moji roditelji uzeli 2003 kucu 69k, sad 200+k vrijedi, otplacena, pa mos sta hos, prodaju odu za Bosnu, libo ih, sigurnost, onako nista. Samo gledati da je kamata ispod 5% i derisoko je napisao/la: ↑28 dec 2023, 17:24Buraz, sve se moze izracunati. Ne treba se zaletit uzeti nesto sto nemozes si priustiti.alemsa je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:52Sacekas godinu-dvije, cim spadne kamata ide k'o halva, a kad kamata spadne, skoci cijena kuce. Jeste sto manje kredita to bolje, ali ti rentu moras placati ionako, nea ti sad stana ispod $1200, da je iole ok naselje. Za 3-4 (nek je i 5) stoje vise mos placati svoje, i kad izadjes makar ces vratiti pare sto su placo rentu, onako 0.soko je napisao/la: ↑28 dec 2023, 16:43
Sve zavisi gdje si, trenutno ovdje po midwestu cijene opadaju, ljudi prestali kupovati. Vidim kod tebe u Houston mozes pravo dobru kucu uzeti za 300k. Fee se placa na punu cijenu, 7%. Ako prodajes kucu za 500k, ode 35k na agente.
Treba se paziti kredita, cijena kuce, takse na kucu i ostali troskova koje dolaze sa kucama.
E jos, ne govorim da citav zivot treba rentat stan, nego 3-4 godine kad ces vise baciti para na taksu i dati banci za interest nego na rentu. Ovo je za ovu mladju raju
Ovo je najsavršenija završna koju sam gledao, sva 4 igrača balansirano 
Edit
Meh, nisam od početka, tek vidim da je humanitarna
X DOUBT

Edit
Meh, nisam od početka, tek vidim da je humanitarna

X DOUBT
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno na face tv
profa objasnjava kako nam Švedi i Njemci koordiniraju prelazk na zelenu agendu
bezmudim bošnjama, Njemacka upalila termoelektrane koje je ugasila , 56 termoelektrana
Bosnjo nek gasi da moze uvozit

- numanumaye22
- Kontakt:
Cuj rusi zive bolje, mozda jesu ali Putin i ljudi oko njega u vlasti, prosjecan rus zivi losije nego srbin u Beogradu, s platom su tu negdje pa ti sad zamisli kako je sa platom iz Beograda zivjeti u Moskvi.
Pa ruskinje bjeze za Sloveniju, supka bi dali za tu vizu, kud ces dalje.
Pa ruskinje bjeze za Sloveniju, supka bi dali za tu vizu, kud ces dalje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.