FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Sarajevo1946
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Sarajevo1946 » 09 mar 2013, 21:46

Hahah, kakva majstorija najboljeg igrača svih vremena. :mrgreen:

Daće Milanu 3. :mrgreen: :P
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 09 mar 2013, 21:49

mandraX je napisao/la:No.1 8-)

17 u nizu?
8-)
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 09 mar 2013, 21:53

Alves strasan !

Ne pamtim kada je ovako odigrao.Jeo je po citavoj strani.U defanzivi odlican , naprijed bezprijekoran.
Majstorija Messija.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 09 mar 2013, 21:54

Kakva akcija :shock:

" onclick="window.open(this.href);return false;

17. uzastopna ligaška utakmica u kojoj je postigao barem 1 pogodak - svjetski rekord ,40. gol u ovoj sezoni La Lige!

Next: OPERACIJA MILAN!
Pobjeda je bolja od orgazma!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 mar 2013, 22:01

Johny je napisao/la:Alves strasan !

Ne pamtim kada je ovako odigrao.Jeo je po citavoj strani.U defanzivi odlican , naprijed bezprijekoran.
Majstorija Messija.
Tako je.
Alves je veceras podsjetio na najbolje dane.
Kao takav je najbolji desni bek na svijetu, ali ove sezone mu fali konstanta.

A Puyol ?
Jeste li njega vidjeli.
Mislim da je ovo najbolja njegova partija u sezoni.
Pojeo je sve zivo. :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 mar 2013, 22:01

Napokon su sacuvali svoju mrezu.
Pinto! :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 mar 2013, 22:03

mandraX je napisao/la:Napokon su sacuvali svoju mrezu.
Pinto! :D
Pinto aka Hasagic. :lol:

Gotivim tog covjeka.

On i Messi su inace najbolji prijatelji pa bi volio da ostane jos koju godinu u Barci.
Ne treba ni pricati kakvu atmosferu pravi u svlacionici.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 09 mar 2013, 22:04

A zasto se zaboravili Tiaga ???

Maestralan - brz - odlucan - nepogrijesiv (Y) Kapa dole 8-)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 mar 2013, 22:06

A niko da spomene Alexisa, po meni mu je ovo mozda I najbolja tekma u dresu Barce.
Da je suprotno, vec bi napisali 2 stranice pljuvajuci ga :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 mar 2013, 22:12

Nije mu najbolja, ali bio je dobar.
Thiago veoma dobar .. imao je i dosta boljih partija, ali veceras me iznenadio time sto je preuzeo odgovornost na sebe pored Cesca.

Song takodje dosta dobar.
Veoma se popravio u pozicioniranju i vise se nudi sto mi se jako svidjelo.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 09 mar 2013, 22:15

Utakmica koja je odigrana samo da bi se odigrala. U takvom ambijentu, igrači su odigrali uglavnom dobro. Raduje jedna konačno dobra predstava Alexisa i vidi se koliko je samo slobodniji kada nema Messia. Tello ne može sa matorcem Pablom da izađe na kraj, vidjećemo hoće li zaigrati u utorak. Odbrana je odradila svoj dio posla visokim postavljanjem gdje su kupili sve lopte koju su išle u kontru. Alves opet odličan, jedna od njegovih najboljih partija u ovoj sezoni ako ne i najbolja. Vidi se da mu odgovara kada mu se ostavi cijela desna strana i sam podatak da mu je ovo sedma asistenicja u ovoj godini jasan je pokazatelj u kakvoj je formi. Cesc katastrofalan večeras, definitivno najlošiji igrač večeras na terenu uopšte. Thiago solidan, borio se, bio agilan, imao par dobrih poteza, ima želju za dokazivanjem, ali još pravi poneku amatersku grešku koju ne smije praviti u većim mečevima. Song je odradio svoj dio posla koji je trebalo da uradi, dok je Villa večeras odigrao loše. Nije znao šta će sa loptom. Messi je nastavio svoj niz i nadamo se samo da će protiv MIlana biti pravi. Idemo i taj Milan skinuti abd :D
Mes Que Un Club

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 09 mar 2013, 22:25

hule_barca je napisao/la:Utakmica koja je odigrana samo da bi se odigrala. U takvom ambijentu, igrači su odigrali uglavnom dobro. Raduje jedna konačno dobra predstava Alexisa i vidi se koliko je samo slobodniji kada nema Messia. Tello ne može sa matorcem Pablom da izađe na kraj, vidjećemo hoće li zaigrati u utorak. Odbrana je odradila svoj dio posla visokim postavljanjem gdje su kupili sve lopte koju su išle u kontru. Alves opet odličan, jedna od njegovih najboljih partija u ovoj sezoni ako ne i najbolja. Vidi se da mu odgovara kada mu se ostavi cijela desna strana i sam podatak da mu je ovo sedma asistenicja u ovoj godini jasan je pokazatelj u kakvoj je formi. Cesc katastrofalan večeras, definitivno najlošiji igrač večeras na terenu uopšte. Thiago solidan, borio se, bio agilan, imao par dobrih poteza, ima želju za dokazivanjem, ali još pravi poneku amatersku grešku koju ne smije praviti u većim mečevima. Song je odradio svoj dio posla koji je trebalo da uradi, dok je Villa večeras odigrao loše. Nije znao šta će sa loptom. Messi je nastavio svoj niz i nadamo se samo da će protiv MIlana biti pravi. Idemo i taj Milan skinuti abd :D
Ovo i ja primjetih odmah....no, to nije krivica Tella vec "instruktora" sa klupe i sistema igre gdje se izbjegavaju prodori, direktna duel igra u napadu, vec se pasovima i kombinatorikom po svaku cijenu - traži prostor i pokušava stvoriti višak....niko sa klupe da primjeti da Pablo ima 100 godina i da kaž Tellu da krene odlucnije 1 na 1 protiv njega...a kako ce klaun sa klupe to skontati :? ne može jbg

Inace dobra analiza tekme ;) tekma cisto formalno odrađena, odmarali se glavni igraci za Milana, spremaju se za pokušaj podviga, hrabre sami sebe putem medija, hajd vidjecemo na šta ce to sve izaci, ali da Bogda realno ;)

Alves veceras ponajbolji u prosjecnoj partiji citavog tima, Thiago isto solidan sa par lucidnih poteza i proigravanja....Song ima problema sa razumjevanjem Barcine igre i ritma (nizak fudbalski IQ) no on je doveden (mada masno pretplacen) da skine Busqetsu 10-tak utakmica u sezoni, da ga odmori i to je to.
Puyol kapitenski borben i oštar :!: njemu treba spomenik dici pred stadionom kad završi karijeru.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 09 mar 2013, 22:34

Bonus je napisao/la: Ovo i ja primjetih odmah....no, to nije krivica Tella vec "instruktora" sa klupe i sistema igre gdje se izbjegavaju prodori, direktna duel igra u napadu, vec se pasovima i kombinatorikom po svaku cijenu - traži prostor i pokušava stvoriti višak....niko sa klupe da primjeti da Pablo ima 100 godina i da kaž Tellu da krene odlucnije 1 na 1 protiv njega...a kako ce klaun sa klupe to skontati :? ne može jbg

Inace dobra analiza tekme ;) tekma cisto formalno odrađena, odmarali se glavni igraci za Milana, spremaju se za pokušaj podviga, hrabre sami sebe putem medija, hajd vidjecemo na šta ce to sve izaci, ali da Bogda realno ;)

Alves veceras ponajbolji u prosjecnoj partiji citavog tima, Thiago isto solidan sa par lucidnih poteza i proigravanja....Song ima problema sa razumjevanjem Barcine igre i ritma (nizak fudbalski IQ) no on je doveden (mada masno pretplacen) da skine Busqetsu 10-tak utakmica u sezoni, da ga odmori i to je to.
Puyol kapitenski borben i oštar :!: njemu treba spomenik dici pred stadionom kad završi karijeru.
Ma stavili su oni Tella namjerno tamo samo što ovaj nije dobijao mnogo prostora za igru 1 na 1 sa Pablom, a i Depor je to dobro duplirao kada bi dolazilo do toga. Tu je Adriano trebao više ulijetati, što Alba radi odlično, ali Adriano je večeras imao drugačiji zadatak, da ne ide toliko ofanzivno kao Alba jer na drugoj strani imamo Alvesa, čime smo sprečavali moguće kontre. Ne sviđa mi se ovo što stalno govore preko medija da će proći. Nek se ugledaju na Milan, ljudi šute i spremaju a naši opet po starom puni samopouzdanja kao da sa pjetlićima Milana igraju. Kad bi upola odigrali kako najavljuju mogu proći, ali i ja kažem teško, ali naravno nada nikada ne prestaje. Kad nisam prestao vjerovati u titulu prošle sezone kada je bilo -10, neću ni sada prestati vjerovati u prolazak nad Milanom dok nas ne izbace :D
Mes Que Un Club

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 09 mar 2013, 22:36

Dovoljno odigrano za pobjedu,mir u svlacionici,atmosferu,odmor prvotimaca i igru bez greske.Clean sheet.Idemo 2 u nizu.
PS: Izgleda da nakon ovoga i nisam tako uklet :mrgreen:
Keep walking.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 mar 2013, 22:39

Bonus je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:Utakmica koja je odigrana samo da bi se odigrala. U takvom ambijentu, igrači su odigrali uglavnom dobro. Raduje jedna konačno dobra predstava Alexisa i vidi se koliko je samo slobodniji kada nema Messia. Tello ne može sa matorcem Pablom da izađe na kraj, vidjećemo hoće li zaigrati u utorak. Odbrana je odradila svoj dio posla visokim postavljanjem gdje su kupili sve lopte koju su išle u kontru. Alves opet odličan, jedna od njegovih najboljih partija u ovoj sezoni ako ne i najbolja. Vidi se da mu odgovara kada mu se ostavi cijela desna strana i sam podatak da mu je ovo sedma asistenicja u ovoj godini jasan je pokazatelj u kakvoj je formi. Cesc katastrofalan večeras, definitivno najlošiji igrač večeras na terenu uopšte. Thiago solidan, borio se, bio agilan, imao par dobrih poteza, ima želju za dokazivanjem, ali još pravi poneku amatersku grešku koju ne smije praviti u većim mečevima. Song je odradio svoj dio posla koji je trebalo da uradi, dok je Villa večeras odigrao loše. Nije znao šta će sa loptom. Messi je nastavio svoj niz i nadamo se samo da će protiv MIlana biti pravi. Idemo i taj Milan skinuti abd :D
Ovo i ja primjetih odmah....no, to nije krivica Tella vec "instruktora" sa klupe i sistema igre gdje se izbjegavaju prodori, direktna duel igra u napadu, vec se pasovima i kombinatorikom po svaku cijenu - traži prostor i pokušava stvoriti višak....niko sa klupe da primjeti da Pablo ima 100 godina i da kaž Tellu da krene odlucnije 1 na 1 protiv njega...a kako ce klaun sa klupe to skontati :? ne može jbg

Ma pokusao je Tello koji put da prodje Pabla, ali ne moze jer nema driblinga uopste a i tehnika mu je prosjecna.
Taj zna samo pretrcat igraca jer je brz k'o metak.

Song veceras jako dobar.
Odigrao je veoma zrelo i pametno.
Konstantno se nudio saigracima i zapocinjao akcije, oduzimao lopte itd.
Masno preplacen ? :?
Ne bih rekao jer momak je placen 19 mil. eura a veoma je dobar igrac.
Boljeg za te pare nisi mogao naci na poziciji zadnjeg veznog.
Samo se sjeti kako je sezonu prije nego sto ce doci odigrao u Arsenalu.
Trebao je vrijediti i vise ..

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 09 mar 2013, 23:01

Song je back up igrac, a back upi se ne placaju po 20 miliona...ali eto ;) kad su se placali Čigrinskog, Hleba i slicne flopovi velikim parama....može vala i Song proci.
No, cinjenica je da je on za Busquetsa dvije klase ispod....to što je bio glavna baja u oronulom Arsenalu i što su ga ovdašnji forumaši smatrali najboljim DM na svijetu :lol: :lol: - to ne znaci ništa.
Kao što rekoh, on je doveden da skine 10-tak utakmica Busquetsu - ali vrijedi li ta uloga toliko para :?: to je pitanje.
Nebitno sad više, to je posebna prica....prava prica je: Sad se ekipa okrece najvecem izazovu sezone. Mogu li bez trenera sami sebe posložiti i motivisati se nekako i eliminisati Milan....ako to uspiju, mogli bi doživjeti Nirvanu :mrgreen: moral ce otici do neba....svakako su ih svi otpisali.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 mar 2013, 23:09

Bonus je napisao/la:Song je back up igrac, a back upi se ne plcaju po 20 miliona...ali eto ;) kad su se placali Čigrinskog, Hleba i slicne flopovi velikim parama....može vala i Song proci.
No, cinjenica je da je on za Busquetsa dvije klase ispod....to što je bio glavna baja u oronulom Arsenalu i što su ga ovdašnji forumaši smatrali najboljim DM na svijetu :lol: :lol: - to ne znaci ništa.
Kao što rekoh, on je doveden da skine 10-tak utakmica Busquetsu - ali vrijedi li ta uloga toliko para :?: to je pitanje.
Nebitno sad više, to je posebna prica....prava prica je: Sad se ekipa okrece najvecem izazovu sezone. Mogu li bez trenera sami sebe posložiti i motivisati i eliminisati Milan....ako to uspiju, mogli bi doživjeti Nirvanu :mrgreen: moral ce otici do neba....svakako su ih svi otpisali.
Ma dobro.
Doveden je zbog toga sto su ga kontali cesto koristiti i na poziciji stopera a momak je veoma slab u pozicioniranju.
Doduse popravlja se.
Veliki je radnik i fizicki je nadmocan, mocniji od svih u Barci.
Busquets je skroz drugi profil .. osim sto je odlican trkac taj covjek je fudbalski doktor.

Mislim da ne, ali poslije ove utakmice vidim veliki napredak u odnosu na prosle.
Jeste protivnik bio daleko slabiji, ali konacno su bila ubacivanja iz drugog plana, iza igraca, Alvesovo pokrivanje citave desne strane, 2-3 igraca u vrhu napada kada neko centrira, precizniji i brzi pasovi, odbrana na visokom nivou ,...

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 09 mar 2013, 23:14

Messi zasad na broju od 40 golova u Primeri, u 17 uzastopnih meceva je bio strijelac :o :shock: Monstrum.
Veceras 2-3 puta malo potrcao i odmah zabi gol :lol: :mrgreen:

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 09 mar 2013, 23:25

slika

Nenormalan niz Najveceg ikad

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 09 mar 2013, 23:28

Svidjaju mi se njegovi golovi u velikim utakmicama ove sezone. Zaista.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 7 gostiju.