FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Slijedi vama jedan ekpresan povratak u ove vukojebine decki
Stariji sam od vecine ovdje prisutnih forumasa tako da pamtim puno starije mečeve naseg tima. Mogu reci da dovodjenje ovih starih "bezidejnih" trenera nama ne treba. Mislim da ce Azmir dovesti nekoga sa strane ili totalno novo ime. Koliko sam puta izigravao majmuna sa ostalih 137 gledatelja posmatrajuci nase napade preko golmana, deganžiranja na 70 metara i bezuspjesni/uspjesni skokovi nasih napadaca i onda na ho-ruk. TO VIŠE NE ŽELIM DA GLEDAM!!! Ako Azmir to nije gledao, nadam se da ima neko da mu to pojasni sta bi nam donijeli nasi stari "strucnjaci". Ima novac i mislim da moze prezaliti koji euro više i da dovede nekog perspektivnog trenera. Ovim imenima sa kojima baratate zadnja 24 sata zelim da na Tusanj dodju samo kao gledaoci(ako plate kartu).
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
naravno, s tim se donekle slazem..Sokovog fudbala ni ja ne bih zelio da gledam vise na Tusnju, a Sadikovic iz nekih drugih nama svima poznatih razloga je nepozeljan...
izbor trenera je velika i najbitnija odluka u ovom momentu
izbor trenera je velika i najbitnija odluka u ovom momentu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
wienultras
- Kontakt:
ljudi nemozemo mi dovesti stranca nekoga potpunog,ljudi dodju kazu treba mi toliko para,hocu te i te igrace...to mozda prolazi u sitiyu i madridu,ali jbg,mi smo u bih,nas peh..nama treba trener koji ce od poluamatera,iz poluamaterske lige napraviti nesto sto u normalnom svijetu zovu fudbal,ili nogomet..i koji ce raditi sa onom sto ima...i sto mu se da..azmir je jasno rekao trenutno neda svoje pare,bar ne milione,dok se nerjesi pitanje duga...tako da sezonu najvjerovatnije pocinjemo solidnim trenerom,i jos solidnijom ekipom.sobzirom na plasman koji ostvarimo na polusezoni,mgli bi ocekivati neke bombe kao zimus,do tada,kulirajte
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Iskreno kao neko ko je cijelu sezonu proveo na zapadu i neko ko navija za Slobodu od malih nogu i ispratio sve ove trenere u Slobodi koji se spominju kao povratnici, da odmah kazem nisam ni za jednog!!!
Mi smo tek dolaskom Cire poceli igrati napadacki fudbal, kod svih predhodnih trenera je bilo cuvaj svoj gol, a u napadu sta se napravi, ne pamtim kad se desilo prije Cire da smo nekome uvalili petardu lagano, takodje ne pamtim da sam nekada prije Cire kretao na Tusanj onako bez strepnje, znajuci da protivniku ne gine minimum 3 komada, a to je u ovoj polusezoni bilo normala i protivnici su znali da je Sloboda fizicki najjaca ekipa lige, tako da su se neki i mogli cuvat potopa do poluvremena. Tesko da je ikad prije (pricam u poslednjih 14 godina) ekipa ikada bila spremnija i igrala ovako bez kompromisno, jednostavno su mljeli protivnika!
Ovim samo zelim da kazem, moja zelja bi bila trener koji gaji napadcki nogomet i koji ima Cirinu disciplinu, koji nije bunkeras i orjentisan samo na cuvanje svog gola! A tesko da je i jedan takav od ovih pobrojanih!
Ne sumnjam u prijedsjednika, on zna najbolje sta radi!
Mi smo tek dolaskom Cire poceli igrati napadacki fudbal, kod svih predhodnih trenera je bilo cuvaj svoj gol, a u napadu sta se napravi, ne pamtim kad se desilo prije Cire da smo nekome uvalili petardu lagano, takodje ne pamtim da sam nekada prije Cire kretao na Tusanj onako bez strepnje, znajuci da protivniku ne gine minimum 3 komada, a to je u ovoj polusezoni bilo normala i protivnici su znali da je Sloboda fizicki najjaca ekipa lige, tako da su se neki i mogli cuvat potopa do poluvremena. Tesko da je ikad prije (pricam u poslednjih 14 godina) ekipa ikada bila spremnija i igrala ovako bez kompromisno, jednostavno su mljeli protivnika!
Ovim samo zelim da kazem, moja zelja bi bila trener koji gaji napadcki nogomet i koji ima Cirinu disciplinu, koji nije bunkeras i orjentisan samo na cuvanje svog gola! A tesko da je i jedan takav od ovih pobrojanih!
Ne sumnjam u prijedsjednika, on zna najbolje sta radi!
Zivot je tako nepredvidiv kao i sami dogadjaji, nekad moguce postaje nemoguce ili orbrnuto, svi mi mozemo ovdje pisati neke svoje zelje i nadanja, medjutim vrlo cesto zaboravljamo jednu cinjecu a to je da se u zivotu sve placa. A trebamo se ponekad zapitati a ko sve ovo placa i ko je sve ovo placao, naravno svi znamo ko je sve ovo placao i naravno trebamo mu biti zahvalni dok smo zivi, svi mi koji volimo nasu Slobodu....Sve je to lijepo, udruzenje gradjana,navijaci, moralna podrska grada. Valjalo je platiti skupe pripreme, skupe hotele, igrace, svu tu logistiku obezbjedit i platiti, ne samo za seniore nego i za sve kategorije,kupiti luksuzni autobus, vratite se nekoliko stranica unazad i pogledajte sta je napisao Nermin Bise i mnogo toga ce te shvatiti.
P.S. Hvala dragom Bogu pa nam je podario Azmira Husica, jer danas FK Sloboda ne bi postojao!!!!!!
P.S. Hvala dragom Bogu pa nam je podario Azmira Husica, jer danas FK Sloboda ne bi postojao!!!!!!
Onda pripremaj neke barikadeharry_90 je napisao/la:Sadikovic ili Vojvodic ne dolaze u obzir,njima treba zabranit prilaz Tusnju !!
Sent from my SM-N9005
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Ja sam za Amawa Osima
To bi sigurno razdrmalo i ekipu i grad
Sok kakav god da je, za jedno koplje je ispred svih ovih "nasih" trenera.
To bi sigurno razdrmalo i ekipu i grad
Sok kakav god da je, za jedno koplje je ispred svih ovih "nasih" trenera.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Hvala Ćiri na svemu, velika je stvar što je došao u našu ligu uopšte i to još u drugu. Ćiro je "trener i po" pogledajte samo razliku na igračima pod njegovim vodstvom i Smajlovim, neprepoznatljivo. Po meni on ima najveće zasluge, jer igrači pod njegovim vodstvom daju od sebe 120%!
Ja bi volio da je ostao još jednu sezonu ali kako je tako je.
Što se tiče posjete na Tušnju sa i bez Ćire, pa svugdje u svijetu velika imena privlače publiku,sponzore... na takav način ih klubovi i otplaćuju. Unatoč svemu mislim da ćemo imati dosta pristojnu posjetu, ispod 3-4 milje neće padat sigurno a dosta utakmica će biti i pun stadion. Još ako nam "krene"....
Sigurno da neće veće ime od Ćire doći ali ja mislim da će opet neko zvučno ime sjesti na klupu Slobode.
Od onog ko dođe očekujem da fizički pripremi ekipu (Ćiro je napravio maratonce) i da igra ofanzivno!
Ja bi volio da se u klub ne dovode bivši igrači (osim onih koje nismo mogli zadržati a volili bi da jesmo) isto tako i treneri. Sok kao trener i čovjek je jedini od bivši da valja međutim ne sviđa mi se njegova defanzivna filozofija tako da bi i njega preskočio.
Ja bi volio da je ostao još jednu sezonu ali kako je tako je.
Što se tiče posjete na Tušnju sa i bez Ćire, pa svugdje u svijetu velika imena privlače publiku,sponzore... na takav način ih klubovi i otplaćuju. Unatoč svemu mislim da ćemo imati dosta pristojnu posjetu, ispod 3-4 milje neće padat sigurno a dosta utakmica će biti i pun stadion. Još ako nam "krene"....
Sigurno da neće veće ime od Ćire doći ali ja mislim da će opet neko zvučno ime sjesti na klupu Slobode.
Od onog ko dođe očekujem da fizički pripremi ekipu (Ćiro je napravio maratonce) i da igra ofanzivno!
Ja bi volio da se u klub ne dovode bivši igrači (osim onih koje nismo mogli zadržati a volili bi da jesmo) isto tako i treneri. Sok kao trener i čovjek je jedini od bivši da valja međutim ne sviđa mi se njegova defanzivna filozofija tako da bi i njega preskočio.
Predsjedniče uz tebe smo šta god odlučiš .
-
fukara1919
- Kontakt:
Iz PL jedini koje bi volio vidjeti su Toni Karacic (al od tog nema nista) i Dragan Jovic. Kakav Amar Osim pa on ide gdje mu je babo da moze mu malo stimat, nikakav je on trener.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@harry_90 - Jbg, prijatelju, tako ti je to, valjda ste znali u sta se upustate kada ste ga doveli. Mislim generalno na tezinu (tj, cijenu)!
Da bi imao uspijeh, moras dovesti teskog covjeka. Da se ne lazemo!
Evo gledaj Zeljo. Kada si imao para, imao si rezultate i bio si prvi, kada nemas pare prezivljavas.
Zato vi ako imate pare trebate to maksimalno iskoristiti.
Glavni cilj bi Vam trebao biti neki iskorak u evropi jer to nosi pare.
Ko to moze obezbijediti? Po meni, samo Ciro, ali to kosta!
Da bi imao uspijeh, moras dovesti teskog covjeka. Da se ne lazemo!
Evo gledaj Zeljo. Kada si imao para, imao si rezultate i bio si prvi, kada nemas pare prezivljavas.
Zato vi ako imate pare trebate to maksimalno iskoristiti.
Glavni cilj bi Vam trebao biti neki iskorak u evropi jer to nosi pare.
Ko to moze obezbijediti? Po meni, samo Ciro, ali to kosta!
ali ovdje svi zaboravljamo jednu bitnu stvar
za vrijeme dok je Sok bio u Slobodi, liga je bila domaćinska, znači, rjetko se dešavalo da gosti nose bodove, tj. to su uspjevale one bolje ekipe, gdje s tri pobjede u gostima postaneš šampion, gdje slaviš 1 bod s gostovanja 
Sok je koristio tu defanzivnu taktiku, da l' je pobornik iste ili je to radio jer ekipa nije imala kvalitet da igramo napadački, ne bih znao, ali znam da je to donosilo rezultat .. na Tušnju smo bili kao Juve, povedeš 1-0 i u odbranu, znaš da je pobjeda sigurna
što se tiče gostovanja, pa nismo ni imali kvalitet da donosimo bodove, ako se negdje slučajno zalomi X, puna kapa
ipak, on nas je odveo u evropu za koju nismo dobili licencu, prema tome, može se nama sviđati ili ne sviđati takav fudbal (ne sviđa se ni meni, al' ako donosi rezultat, who gives a fuck?)
Sok je koristio tu defanzivnu taktiku, da l' je pobornik iste ili je to radio jer ekipa nije imala kvalitet da igramo napadački, ne bih znao, ali znam da je to donosilo rezultat .. na Tušnju smo bili kao Juve, povedeš 1-0 i u odbranu, znaš da je pobjeda sigurna
ipak, on nas je odveo u evropu za koju nismo dobili licencu, prema tome, može se nama sviđati ili ne sviđati takav fudbal (ne sviđa se ni meni, al' ako donosi rezultat, who gives a fuck?)
Ja bi od domaćih jedino Baku Sliškovića, nešto nisam siguran da li je tamo u Kini još uvijek. A najviše bih volio nekoga sa strane jer je 90% ovih domaćih trenera veće prerađeno u ovom rangu i niko nema da kažeš neku garanciju da bi mogao gurati jako. Bilo ko da dođe umjesto Ćire, a ne nastavi igrati onakav fudbal napadački, opada broj ljudi.
Dosta ljudi hoće da vidi nešto na terenu, a ne samo nabij frljoku.
Ne bih da vrijeđam Soka i njegova zalaganja, ali evo ga i u mladoj reprezentaciji pa sa onakvim zlatom od djece ne može da napravi iskorak.
Dosta ljudi hoće da vidi nešto na terenu, a ne samo nabij frljoku.
Ne bih da vrijeđam Soka i njegova zalaganja, ali evo ga i u mladoj reprezentaciji pa sa onakvim zlatom od djece ne može da napravi iskorak.
Ma trebalo je ostavit Ciru jos jednu sezonu da napravi nesto od ove ekipe sad kad je uspostavio pravi rezim pravu igre ode a nikad nismo igrali bolje 
Sada gotovo i službeno, dresovi za sezonu 2014/15, i ponovo moji prsti upetljani tu, između ostalih. Čast mi je što sam dio projekta oko dresova, nadam se da će se dopasti navijačima, igrači su, kako sam čuo, oduševljeni.
druže, sve naše repke nikad nisu ni napravile nešto, sve do sad i ovog SPCoraco je napisao/la:Ne bih da vrijeđam Soka i njegova zalaganja, ali evo ga i u mladoj reprezentaciji pa sa onakvim zlatom od djece ne može da napravi iskorak.
-
Benjo_AFC86
- Moderator
- Kontakt:
ove zelene je garant dizajnirao @NKMramor
šala mala
iskreno, bezveze su mi ovi zeleni, niđe veze, crveno-crni i bijeli top, svaka čast
iskreno, bezveze su mi ovi zeleni, niđe veze, crveno-crni i bijeli top, svaka čast
-
fukara1919
- Kontakt:
Moram ovaj zeleni sebi kupit hahahha
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.