Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

10DelPiero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la 10DelPiero » 21 feb 2013, 20:33

Veratti ali tesko, vrlo tesko da dode u roku godinu-dvije.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 feb 2013, 20:42

U vašim kalkulacijama ima jedan problem.

Conte nikada, ali nikada na desnu stranu neće dovesti igrača koji ne zna igrati defanzivu, to zapamtite, zato i imamo profile igrača koje imamo, kako je moguće to zaboravljati?!

Čak i da igramo 4-3-3, jedno od krila mora biti kompletan igrač u svakom smislu ili tu formaciju nikada nećemo igrati.

Jednostavno, pa imali smo Eliu koji je izmislio tehniku za Sancheza, svako ko je pogledao Eljera bar u dresu Holandije to zna, ali džaba mu sve, ne zna igrati nazad, i vrlo teško mu je bilo igrati protiv postavljene odbrane.

Drugi primjer je Krasić, limitiran defanzivno, a ni ofanzivno nije nešto, vidjeli ste kako je završio.

Conte je specifičan lik, čak je i Zieglera otjerao jer navodno ne zna igrati odbranu, tu je mislim pogriješio, ali dobro.

Stvar je jednostavna, on traži specifične igrače, odgovorne, radnike i borce, a to u takvom igraču neće dobiti.
Mi možemo i biti zainteresovani za njega, ali to je zato što je flopao u Španiji i to mu je smanjilo cijenu, a nama bi kao back-up opet dobro došao, ali sigurno nismo zainteresovani jer smo uvidjeli da može pojačati ekipu, ciljano skautiran nije jer šta imamo skautirati kod njega?!

Višestruko važnije je tražiti jednog polivalentnog, mladog defanzivca koji može igrati i beka, Verratia kao jedinog legitimnog nasljednika Pirla i još jednog napadača. To je to, tako će i vjerovatno biti.

4-5 ciljanih pojačanja, Llorente + 1 klasan napadač + 1 mlađi napadač na posudbi, stoper/bek i jedan veznjak (Ili će se pucati visoko - Veratti ili tražiti jedan back-up - Poli).
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 21 feb 2013, 20:44

10DelPiero je napisao/la:Veratti ali tesko, vrlo tesko da dode u roku godinu-dvije.
Bolji je Pjana od verattija,,,,po meni
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 21 feb 2013, 20:47

Pogba je napisao/la:U vašim kalkulacijama ima jedan problem.

Conte nikada, ali nikada na desnu stranu neće dovesti igrača koji ne zna igrati defanzivu, to zapamtite, zato i imamo profile igrača koje imamo, kako je moguće to zaboravljati?!

Čak i da igramo 4-3-3, jedno od krila mora biti kompletan igrač u svakom smislu ili tu formaciju nikada nećemo igrati.

Jednostavno, pa imali smo Eliu koji je izmislio tehniku za Sancheza, svako ko je pogledao Eljera bar u dresu Holandije to zna, ali džaba mu sve, ne zna igrati nazad, i vrlo teško mu je bilo igrati protiv postavljene odbrane.

Drugi primjer je Krasić, limitiran defanzivno, a ni ofanzivno nije nešto, vidjeli ste kako je završio.

Conte je specifičan lik, čak je i Zieglera otjerao jer navodno ne zna igrati odbranu, tu je mislim pogriješio, ali dobro.

Stvar je jednostavna, on traži specifične igrače, odgovorne, radnike i borce, a to u takvom igraču neće dobiti.
Mi možemo i biti zainteresovani za njega, ali to je zato što je flopao u Španiji i to mu je smanjilo cijenu, a nama bi kao back-up opet dobro došao, ali sigurno nismo zainteresovani jer smo uvidjeli da može pojačati ekipu, ciljano skautiran nije jer šta imamo skautirati kod njega?!

Višestruko važnije je tražiti jednog polivalentnog, mladog defanzivca koji može igrati i beka, Verratia kao jedinog legitimnog nasljednika Pirla i još jednog napadača. To je to, tako će i vjerovatno biti.

4-5 ciljanih pojačanja, Llorente + 1 klasan napadač + 1 mlađi napadač na posudbi, stoper/bek i jedan veznjak (Ili će se pucati visoko - Veratti ili tražiti jedan back-up - Poli).
Uzmemo Reusa i rjesimo problem narednih 6 sezona :)

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 feb 2013, 20:50

Pogba je napisao/la:4-5 ciljanih pojačanja, Llorente + 1 klasan napadač + 1 mlađi napadač na posudbi, stoper/bek i jedan veznjak (Ili će se pucati visoko - Veratti ili tražiti jedan back-up - Poli).
Ne znam sto nikako Pjanica ne ubacujes u neke kombinacije, ja bih tu dodao Pjanic/Veratti a back-up Poli i to je to. Pa mislim da jedan od ova dva igraca mora doci drugog igraca koji ga moze naslijediti ne vidim.

@Kenchez ma eto svejedno bi mi bilo Pjanic/Veratti mislim da Veratti moze u konacnici biti bolji od Pjanketa ali sve je to u par sitnica obojca bi bili pojacanje.
Alessandro Del Piero !

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 21 feb 2013, 20:53

Ne može Pjanić igrati povučenog registu nikako, on je više onaj klasični centralni vezni, što bi italijani rekli mezz'alla. :D

A opet bolje je kupiti par godina mlađeg Verratija nego Pjanića za iste pare.

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 21 feb 2013, 20:56

AndreaAgnelli je napisao/la:Ne može Pjanić igrati povučenog registu nikako, on je više onaj klasični centralni vezni, što bi italijani rekli mezz'alla. :D

A opet bolje je kupiti par godina mlađeg Verratija nego Pjanića za iste pare.
Pjanic moze biti kreator igre citave ekipe, Veratti ne.
Mozda ce nekada i moci, sada ne.
Pirlo ide za godinu dvije, a tada treba neko spreman da preuzme razigravanje ekipe. Nema boljeg od Pjanica trenutno. I to ne govorim samo kao patriota, vec kao neko ko voli njegov jednostavan stil razIgravanja cijele ekipe...
Kad su se oko repke svi kleli u Misketa, meni je bilo krivo sto Pjanu stavljaju nekako u drugi plan. Moderni veznjak, sa dosta elemenata onih starih fudbalskih za'ebanata....po meni genijalan

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 feb 2013, 21:00

Sto Pjanke ne bi mogao tu igrati pa to su skoro iste pozicijie a malo je reci da ima izvrstan pas i pregled igre
Alessandro Del Piero !

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 21 feb 2013, 21:00

Pjanić je za mene jedini koji može naslijediti Pirla. Tačno tako, nije što je naš, ali je klasa kakve nema na toj poziciji....

Da smo pametni, pa da to odradimo na vrijeme. Adaptirao se na italijanski fudbal, kod nas bi dodatno napredovao i postao jedan od najboljih na svijetu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 21 feb 2013, 21:01

Verrati je za klasu bolji trkacki I defanzivno Pjanic trenutno nema mjesta u postavci Juventusa sa registom I dva box to box.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 21 feb 2013, 21:04

muXmania je napisao/la:Verrati je za klasu bolji trkacki I defanzivno Pjanic trenutno nema mjesta u postavci Juventusa sa registom I dva box to box.
E jbg sad...

Koliko znam Pjanića traže dva trenutno najjača kluba na svijetu, Barca i Bayern. Kakav ba Verratti, mora on još učiti. Pjanke je izgrađen igrač, koji može sve igrati i naprijed i nazad (igrao sad protiv Juventusa), na krilu, iza špiceva... Da ne govorim kakav prekid ima.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 21 feb 2013, 21:04

Sarajevo1946 je napisao/la:Pjanić je za mene jedini koji može naslijediti Pirla. Tačno tako, nije što je naš, ali je klasa kakve nema na toj poziciji....

Da smo pametni, pa da to odradimo na vrijeme. Adaptirao se na italijanski fudbal, kod nas bi dodatno napredovao i postao jedan od najboljih na svijetu.

Apsolutno se slazem Pjanic bi bio najidealnije rijesenje za Pirla na kraju krajeva puno je iskusniji od Verratia koji tek treba da se dokaze

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 feb 2013, 21:05

10DelPiero je napisao/la: Ne znam sto nikako Pjanica ne ubacujes u neke kombinacije, ja bih tu dodao Pjanic/Veratti a back-up Poli i to je to. Pa mislim da jedan od ova dva igraca mora doci drugog igraca koji ga moze naslijediti ne vidim.
Samo Verrattia želim, mlađi, Juventino, jednostavno samo u njemu vidim Pirlovu genijalnost.
Svaka čast Pjanketu, ali ne igra on to, Pirlo igra nazad, uvijek je prvi koji dobija loptu od odbrane, Pjanić voli više ići naprijed i više je vice-Vidal nego vice-Pirlo.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 21 feb 2013, 21:07

Još jedan jako bitan faktor je na strani Verattija, čovjek je Italijan. :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 feb 2013, 21:12

nesto ne vjerujem u Pjanica , a stoji to da bi se odlicno uklopio u nas tim, igrao bi on ofanzivnije naravno nego Pirlo, ali opet mjesto Pirla vec popunjava sasvim dobro Pogba koji je na def veznom puno bolji nego kad igra box to box, tako da sad trazimo zamjenu za Markziija i Vidala, a tu bi Pjanic bolje uskocio nego Veratija ali vec ste napisali zasto je Verati izgledniji...

a sto se tice desnog krila i tu se Suarez savresno uklapa jer igra covjek odbranu, puno trci , vrsi presing. Sancez i Jovetic puno manje.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 21 feb 2013, 21:12

Yucca je napisao/la:
Sarajevo1946 je napisao/la:Pjanić je za mene jedini koji može naslijediti Pirla. Tačno tako, nije što je naš, ali je klasa kakve nema na toj poziciji....

Apsolutno se slazem Pjanic bi bio najidealnije rijesenje za Pirla na kraju krajeva puno je iskusniji od Verratia koji tek treba da se dokaze
Pjanic je stariji od Verattija, koiko, dvije tri godine,,,ali ima 23. Sad ide najbolje od njega, narednih par godina. I vec ima dobro jakih tekmi u nogama (recimo izbacivanje Reala iz LP)...
Sta je Veratti do sada odigrao?
Da je ptencijal, svi se slazu. Ali nekako su mi ga previse napuhali. Ma kraju krajeva, sta znaci novi Pirlo. Pirlo prije desetak godina nije bio ni sjena ovog danasnjeg. Danas igra sa vise smeka,,,liderski,,,,ranije je bio ono,,,,jedan od igraca Milana....
Pjana je etabliran veznjak, zna sve s loptom, ali prije svega vec ima toliko isustva da je stekao onu dozu "bezobrazluka" neophodnu da se bude svjetski igrac. Svakako uz idiote Tottija i De Rosija moze samo pokupit neke bezveze prgavosti koje ne idu uz njegov karakter

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 feb 2013, 21:17

Eh po meni Pjana nije ni blizu vice-Vidala covjek uopste nije sposoban vrsiti presing kao Vidal a o kondiciji da ne govorm dok ovaj ima odlican pregled igre i sjajan pas ala Pirlo ovaj nema tako da ce prije biti nasljednik Pirla vec Vidala. Ne znam odakle to da je Pjana box-to-box veznjak igra on ofanzivnije ali mislim da mu ne bi bio problem organizovati napad sa svoje polovine, iz svojih 16m.
Alessandro Del Piero !

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 21 feb 2013, 21:21

Pogba je napisao/la:
10DelPiero je napisao/la: Ne znam sto nikako Pjanica ne ubacujes u neke kombinacije, ja bih tu dodao Pjanic/Veratti a back-up Poli i to je to. Pa mislim da jedan od ova dva igraca mora doci drugog igraca koji ga moze naslijediti ne vidim.
Samo Verrattia želim, mlađi, Juventino, jednostavno samo u njemu vidim Pirlovu genijalnost.
Svaka čast Pjanketu, ali ne igra on to, Pirlo igra nazad, uvijek je prvi koji dobija loptu od odbrane, Pjanić voli više ići naprijed i više je vice-Vidal nego vice-Pirlo.
Ma kako to jarane?
Ko ti u reprezentaciji prenosi loptu od odbrane naprijed?
I to, da dodam genijalno od kako mu Miske ne smeta,,,,pustis Pjanketa na sredinu samog i to je to,,,,klasicni igrac za onog kruga na centru :)... A to je ono sto treba kad Andrea ode

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 21 feb 2013, 21:24

10DelPiero je napisao/la:Eh po meni Pjana nije ni blizu vice-Vidala covjek uopste nije sposoban vrsiti presing kao Vidal a o kondiciji da ne govorm dok ovaj ima odlican pregled igre i sjajan pas ala Pirlo ovaj nema tako da ce prije biti nasljednik Pirla vec Vidala. Ne znam odakle to da je Pjana box-to-box veznjak igra on ofanzivnije ali mislim da mu ne bi bio problem organizovati napad sa svoje polovine, iz svojih 16m.
Taman tako
Pa dovoljno se sjetiti damo par njegovih dijagonala "iz prve" protiv onih Litvanaca, ili koga vec,,,,genijalno mali razigrava ekipu.
Ako u Barci vide njega kao nasljednika Xavija, e onda je dobar i nasem Juveu majka mu stara:)

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 21 feb 2013, 21:31

Rano smo počeli maštati o nekim "wc" igračima , ima još do prelaznog roka , marotta će nas iznenaditi kako samo on zna...Hugo Almeida za napad :D
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.