Senad Lulic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Senad Lulic

Post Postao/la Goalgetter » 04 dec 2016, 22:35

slika

Vjerovatno nije mislio tako, ali napravice se skandal od ovoga a ne sumnjam u to da ga ocekuje duga suspenzija. Glupost.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 dec 2016, 22:42

rope11 je napisao/la:Dobro ba, nego sta je to Rudiger uradio pa je razljutio Lulu? :mrgreen:
prije dan dva mediji su ga pitali sta misli o naziu kao narednom protivniku, a on je odgovorio kako ih ne poznaje nikako do te mjere da ne zna ni ko im je trener. u prijevodu - tipicno prederbijevsko podbadanje koje je ocigledno uradilo plodom jer se prvo mali capaldi nakacio na rudigerov tviter profil, a evo sada i lulic sa ovom gluposcu.

doduse, slozio bih se da su reakcije i pozivanje na linc pretjerane jer vjerujem da njegova izjava uopste nije imala rasisticke podloge, nego je vjerovatno vise isla u tom smjeru kako je rudiger do jucer bio anonimus, a danas je kao neki fenomen koji si daje za pravo da proziva njegov klub.

bilo kako bilo, lulic je napravio nevjerovatno glup i nepromisljen potez i svakako da ce za to odgovarati.

nije da se zalim :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 dec 2016, 22:56

Napokon će ga dug jezik koštati, slično radi i u reprezentciji kad daje intervjue. Glupan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 04 dec 2016, 22:58

Virtu4l je napisao/la:Napokon će ga dug jezik koštati, slično radi i u reprezentciji kad daje intervjue. Glupan.
On baš ima realne izjave kad je riječ oko reprezentacije,uvijek kako kaže kako jest bilo to dobro ili loše.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 dec 2016, 23:00

Celtic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Napokon će ga dug jezik koštati, slično radi i u reprezentciji kad daje intervjue. Glupan.
On baš ima realne izjave kad je riječ oko reprezentacije,uvijek kako kaže kako jest bilo to dobro ili loše.
To su glupe izjave, a ne realne. Nije njegovo da kritikuje igru ili selektore, to se ne radi javno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 dec 2016, 23:17

Ma vjerujem da nije mislio nista lose nego ga je bijes nadvladao, al' uzeo je preglup primjer gdje je jednom crncu rekao da "prodaje carape" jer se u tom kontekstu spominju na zapadu. Kao kod nas kad bi javno isprozivao da svi cigani kradu zeljezo ili sta vec.

Poslije se ispravio i rekao da i bijelci prodaju carape, ali kasno marko na kosovo stize. Neka bude sretan da ne dobije preveliku kaznu, mada ne sumnjam da ce makar kod navijaca dobiti jos jedan plus u tekicu pored famozne 71' minute... :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 dec 2016, 23:39

E cuj ono rasizam. :lol: :lol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 dec 2016, 00:01

Crnci su se uvijek spominjali u kontekstu beraca pamuka, nikad nisam cuo da se spominju u kontekstu prodaje carapa.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 05 dec 2016, 00:32

Sve sto je rekao Lulic mislim i kazem i ja.Lula je iskren i uvijek kaze ono sto misli,to vole posteni i cestiti ljudi dok šu.pcine to preziru.

Naravno da nema nista rasisticko u izjavi,Lulic ga je samo htio postaviti tamo gdje mu je mjesto a to je mjesto polupoznatog,prosjecnog igraca.Mali je ocito jako provocirao kad je uspio isprovocirati i jednog Lulica.

Lule,samo deri majstore,popu pop a bobu bob.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 dec 2016, 00:49

Realno, ovakve izjave se ne smiju davati. Napravio je glupost, jer zivi u Italiji vec duzi period i zna koliko su osjetljivi na te stvari. Pa ljudi su jednom prilikom povik "buuu" i "uaaa" sa tribina okarakterisali kao rasizam. U svoj zelji da se dokazu UEFI ukenjali su i sefa i stanicu sto se kaze.

A Lula je trebao i morao biti pametniji, jer sam ubijedjen da ovo nema apsolutno nikakve veze sa rasizmom.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 05 dec 2016, 00:59

Jbt crncu ne smijes nista reci odma rasizam :lol: veci je rasizam to sto svi odma aludiraju na njegovu boju koze a Senadova izjava nema veze s tim.
This time next year we'll be millionaires.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 05 dec 2016, 01:06

Cuj rasizam,moze se eventualno nazvati čarapizam.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 dec 2016, 01:14

Samo mi nije jasno zasto je uopste upotrijebio tu recenicu sa "prodajom carapa i kaisa", koja je poenta iste? Mozda bi bilo poente da se Rudiger stvarno nekad bavio time, ali nije, sto znaci da je ovo jedan jako bezobrazan komentar Lulica koji je na jako ruzan nacin pokusao "spustiti" Rudigera.
Mozda nema veze sa rasizmom jer se eto potrefilo da je upuceno crncu, ali je svejedno ispalo ruzno, odvratno i prije svega nepotrebno. :roll:

Pogotovo ne znam sto se upalio tek par dana poslije te izjave, sto nije prije derbija to rekao? Ovako je ispao supak iz malog luzerskog tima koji kmeci od bijesa i nemoci nakon poraza umjesto da gospodski pruze ruku i cestita suparniku na zasluzenoj pobjedi.

FORZA MILAN !

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 dec 2016, 02:22

Možda jednostavno nije vidio prije? I realno komentar mu je na mjestu. Neke se osobe prerano umisle, ruediger def jeste. Bilo bi baš nepošteno da Lulić popuši kaznu jer je ovaj rođen obojen.
embrace the chaos

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 05 dec 2016, 04:34

Mozambik je napisao/la:Crnci su se uvijek spominjali u kontekstu beraca pamuka, nikad nisam cuo da se spominju u kontekstu prodaje carapa.

Ne znam stvarno sta je on umislio pa daje sebi za pravo da vrijedja prljave crnčuge.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 dec 2016, 04:57

Denno je napisao/la:Možda jednostavno nije vidio prije? I realno komentar mu je na mjestu. Neke se osobe prerano umisle, ruediger def jeste. Bilo bi baš nepošteno da Lulić popuši kaznu jer je ovaj rođen obojen.
Pa ako je dao izjavu neposredno poslije utakmice, znaci da je znao od prije. :mrgreen:

Mogao je biti gospodin pa ga isprozivati prije tekme, a ne poslije da kmeci kad je izgubio i daje bespotrebne izjave sa uvredljivom notom (a da se ne lazemo, jest pomenuto u tom kontekstu da ga se uvrijedi i ponizi). Ili je jednostavno mogao ignorisati, nije neki klinac da se ne zna kontrolisati.

Zao mi Lule jer mislim da je ok momak i znam da nije htio da ovako ispadne, al' eto, ispalo je. I zao mi je sto ce popiti dobru kaznu za ovo bez ikakve potrebe jer ce svi vrsiti pritisak na savez, vec sad je par njih poslalo podrsku Rudigeru na drustvenim mrezama sa tim "no to racism" frazama.

Lula pojeo go.vno sa ovim, eto sta je. :zzz:

FORZA MILAN !

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 05 dec 2016, 06:52

Senčo heroj a ne zločinac!

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 05 dec 2016, 09:22

provokatorII je napisao/la:
Vrebac07 je napisao/la:**** ga,, mi kao naj naj kulturnija nacija ovo nismo smjeli dozvoliti i ja kao Bosanac i Hercegovac (,i Bosnjak i Srbin i Hrvat) se odricem Lulica i ocekujem da ce isto uciniti SANU , HNS, Abdulah Sidran i drugi! Nadam se samo da Dodik nece reagirati na ovu uvredu od Lulica i posegnuti za Referendumom!
Vi mladja generacija ste svakako zarazeni nacionalizmom, tako da vam fasizam nije stran, pa ce te naci opravdanje za svakakvo sranje. Mi koji pamtimo nesto duze znamo da je BiH bila operisana od rasizma bilo koje vrste. A ti sinko nastavi minimalizirati, jer kad nemas argumente, skontas da internet podnosi svasta, pa ti i svejedno bude. Samo lupis i libo te racku..
Od cega je BiH bila operisana???????? Je8avali smo siptarima sve, cigane sutali s noge na nogu, poljacima zene karali za jednu crvenu...... Najvece ljudsko smece smo bili i prije samo sto si tad liz'o dupe srbima i hrvatima dok si sve drugo udarao maljem po celu. Ne mislim doslovno ali da smo bili fasisti, jesmo brate.

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 05 dec 2016, 09:56

JohnCleese je napisao/la:
Urbinato je napisao/la:Seljak ne zna da u Njemackoj nema pijaca kao sto ima u Italiji. Uostalom sta to ima protiv ljudi koji posteno zaradjuju prodavajuci carape?! Glavati papak.
Posto termo carape ?
Eto u mom postu si mogao vidjeti gdje sam zivio i gdje sada zivim pa skontaj prodajem li čarape ili mozda imam firmu koja mozda prodaje čarape a mozda nesto drugo.gmmm

Sta ti radis?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 dec 2016, 10:17

Sissoko je napisao/la: Mani gluposti, gdje ti vidis rasizam u njegovoj izjavi?
odi u Spaniju, Italiju, Francusku etc. na ulici ces vidjeti bruku ovih crnaca koji prodaju kopije poznatih brendova, imas satova, kapa, cvika, kaiseva, carapa, bokserica i cega sve ne

to je def. jedan od stereotipa koji se veze za njih

Lulic treba dobro da razmisli prije nego sto kaze nesto ovako, drustvo je danas preosjetljivo i nesto sto u tragovima ima obrise rasizma se prenapuse i digne na mnogi gori nivo a kamoli ovo njegovo koje je bilo direktno i s namjerom da se neko uvrijedi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, jasmin10, Muumii, rukometubih23, zastitaIdentiteta i 23 gosta.