Da zato sto je to sporedni posao samo kad su kvalifikacije a nema ih cesto par utakmica godisnje , druga stvar poboljsava svoj CV i treca patriotizam koji se moze i platit znam da su novinari pisali Susic posle SP imao 15. Ili 20 000€ mjesecno ,a imas negdje izjavu naorimjer Topica da ga nikad niko nije zvao itd..Sveti je napisao/la: ↑02 maj 2022, 16:38Zar stvarno mislis da bi ti bilo ko dosao iz njemacke u ovo rasulo da bude pomocni trener?zgembo89 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 11:55Da je u interesu Saveza mogao bih se dobar strucni stab napravit od pomocnih trenera nasih u Njemackoj onaj sto je bio u Borusiji Dortmund pa Zlatan Bajramovic ja bih svakqko i Marka Topica ukljucio jednu finu ekipu sastavit od 3 4 clana sa glavnin selektorom ali ni u kom slucaju ne bih dovodio vec bivse selektore Susic Hadzibegic Bazdarevic jer to je promasaj..
Ivaylo Petev
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivaylo Petev
Potpredsjednik FS BiH Irfan Durić o selektoru
Mediji, kako domaći, tako i komšijski, već barataju i sa imenima novog selektora – od Slavena Bilića, Nike Kovača… do Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušića, Faruka Hadžibegića, Husrefa Musemića, Amara Osima…
“To nisu informacije iz našeg kruga, mi nismo razgovarali ni sa kim. Uglavnom, neko pravi medijski pritisak, ne znam iz kojih izvora. A što se tiče Izvršnog odbora, mi na tu temu još nismo zvanično razgovarali. Svako od nas ima neka svoja razmišljanja, ali da se već barata imenima, to nije tačno. Nemojte me sada pitati za moj stav, koji prvo želim iznijeti na sjednici Izvršnog odora”, ističe Durić.
Navodno, selektor Petev će najvjerovatnije voditi našu reprezentaciju u junskim utakmicama Lige nacija, od kojih će i zavisiti ostaje li na kormilu Zmajeva, jer problem predstavlja i ugovor.
“Nije to još zvanično, ali je jedno od razmišljanja… Inače, ja najviše idem na opciju da razgovaramo, da i on razumije nas. Ipak, javnost je javnost, moramo je poštovati”, zaključio je Durić.
Duric zagonetan.

nasi gurbeti ga hvale na sva zvona, sto igraci, sto savez.
Dok je tako, tuta je siguran.
Ja jedva cekam juni da nas povede u 'nove' pobjede
Dok je tako, tuta je siguran.
Ja jedva cekam juni da nas povede u 'nove' pobjede

- BiHSportman
- Kontakt:
Treba ga pustiti još da odradi Ligu Nacija, ako rezultati budu razočaravajući naravno dati mu otkaz ali u suprotnom ako budu dobri produžiti mu ugovor.
1921!
Hvale ga na sva zvona iz razloga sto im je omogucio da se opuste i posjete rodbinj kad su u bosni, gurbetu ke to najvazkije i bilo
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Drugi potpredsjednikh1a2s3o4 je napisao/la: ↑09 maj 2022, 11:43Potpredsjednik FS BiH Irfan Durić o selektoru
Mediji, kako domaći, tako i komšijski, već barataju i sa imenima novog selektora – od Slavena Bilića, Nike Kovača… do Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušića, Faruka Hadžibegića, Husrefa Musemića, Amara Osima…
“To nisu informacije iz našeg kruga, mi nismo razgovarali ni sa kim. Uglavnom, neko pravi medijski pritisak, ne znam iz kojih izvora. A što se tiče Izvršnog odbora, mi na tu temu još nismo zvanično razgovarali. Svako od nas ima neka svoja razmišljanja, ali da se već barata imenima, to nije tačno. Nemojte me sada pitati za moj stav, koji prvo želim iznijeti na sjednici Izvršnog odora”, ističe Durić.
Navodno, selektor Petev će najvjerovatnije voditi našu reprezentaciju u junskim utakmicama Lige nacija, od kojih će i zavisiti ostaje li na kormilu Zmajeva, jer problem predstavlja i ugovor.
“Nije to još zvanično, ali je jedno od razmišljanja… Inače, ja najviše idem na opciju da razgovaramo, da i on razumije nas. Ipak, javnost je javnost, moramo je poštovati”, zaključio je Durić.
Duric zagonetan.![]()
Rođen 1. 11. 1964. u Cazinu. Mašinski tehničar.
Igrao u omladinskim kategorijama FK „Krajina“ Cazin, gdje je od 2009. godine član Upravnog odbora kluba. Od 2011. godine član je Izvršnog odbora i potpredsjednik Sportskog saveza Općine Cazin.
Član je Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine od 2010. godine, gdje je obavljao i funkciju predsjednika.
Vijećnik je u Općini Cazin od 2012. godine.
Na Izbornoj sjednici Generalne Skupštini NS/FS BiH, održanoj 22. 12. 2016. godine izabran je za člana Izvršnog odbora NS/FS BiH.
Od 16. 03. 2021. godine je drugi potpredsjednik NS/FS BiH.
Kad mu procitas biografiju i bacis pogled na facu, ovakve osobe su personalizacija sve onog loseg u nasem drustvu. Osoba koja nije kompetentna da obavlja funkciju do koje je nekako dogurala

Koliko od njih barem prica jedan strani jezik? 

Ma ako cemo o izgledu pricati ovaj Duric čak izgleda i kao simpatičan čiko.Tristan10 je napisao/la: ↑12 maj 2022, 19:48Kad mu procitas biografiju i bacis pogled na facu, ovakve osobe su personalizacija sve onog loseg u nasem drustvu. Osoba koja nije kompetentna da obavlja funkciju do koje je nekako doguralaOd masinskog tehnicara do potpredsjednika Nogometnog Saveza. Aferim.

Ako je kod nas sve oblikovano politikom, pa tako i Savez, ne bi ni bio toliki problem ko sjedi u njemu.
Pitanje je da li oni imaju dobre namjere ili ne. Da li žele da popravljaju stanje ili ne? Jer ako su iskreni i žele da bude bolje onda nije problem angažovati ljude koje su iz struke i imaju know-how tehnike.
To je čak i win-win situacija za ljude iz Saveza, jer oni i dalje imaju poluge moci dok ubiru poene za rad ljudi koji se razumiju u fudbal.
Znači pitanje je više koji cu njihovi ciljevi, stručnost ovde nužno ne mora biti problem. Ona se može i "rentati".
-
- Kontakt:
Ma ne trebaju čak ni biti ljudi iz fudbala, pa nije nuklearna fizika pa da moraš imati ogromno predznanje.
Što kaže haso1234
Važnije je imaju li dobre namjere ili ne. A meni su namjere jako sumnjive.
Što kaže haso1234

Jesu oni iz fudbala ali onog seoskog. Rascic nebi mogao da vodi Nk Kolinu iz Ustikoline.
Ovaj Fuad Colpa izabran ispred Kantona Sarajevo, kakve su njegove reference?
https://www.nfsbih.ba/savez/izvrsni-odbor/colpa-fuad/
https://www.nfsbih.ba/savez/izvrsni-odbor/colpa-fuad/
Jel ovo onaj Direktor bazena? Fuad Colpa
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
- BiHSportman
- Kontakt:
I Tito je bio bravar.Tristan10 je napisao/la: ↑12 maj 2022, 19:48Drugi potpredsjednikh1a2s3o4 je napisao/la: ↑09 maj 2022, 11:43Potpredsjednik FS BiH Irfan Durić o selektoru
Duric zagonetan.![]()
Rođen 1. 11. 1964. u Cazinu. Mašinski tehničar.
Igrao u omladinskim kategorijama FK „Krajina“ Cazin, gdje je od 2009. godine član Upravnog odbora kluba. Od 2011. godine član je Izvršnog odbora i potpredsjednik Sportskog saveza Općine Cazin.
Član je Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine od 2010. godine, gdje je obavljao i funkciju predsjednika.
Vijećnik je u Općini Cazin od 2012. godine.
Na Izbornoj sjednici Generalne Skupštini NS/FS BiH, održanoj 22. 12. 2016. godine izabran je za člana Izvršnog odbora NS/FS BiH.
Od 16. 03. 2021. godine je drugi potpredsjednik NS/FS BiH.
Kad mu procitas biografiju i bacis pogled na facu, ovakve osobe su personalizacija sve onog loseg u nasem drustvu. Osoba koja nije kompetentna da obavlja funkciju do koje je nekako doguralaOd masinskog tehnicara do potpredsjednika Nogometnog Saveza. Aferim.
1921!
-
- Kontakt:
Gurbet jos nije napustio kormilo
Džeko brani Peteva: Nije istina što neki govore o njemu, najviše žalim zbog...
"Moj odnos s Petevom funkcioniše dobro. Vidjelo se to u prethodnim kvalifikacijama. Nije istina što neki govoro o njemu, da nije uradio dobar posao", započeo je Džeko te nastavio:
"Mislim da u prethodnim kvalifikacijama nismo bili dobri u samo jednoj utakmici i to protiv Finske na domaćem terenu. Izgubili smo i ostali bez šansi za baraž."
"Generalno mislim da je ovaj kvalifkacioni ciklus bio dobar jer je dosta mladih igrača u timu. I selektor je novi pa smo se morali upoznati. Vjerujem da ćemo potpuno biti spremni za predstojeće mečeve."
Popularni Dijamant je kazao da najviše žali što bugarski trener nije imao toplu dobrodošlicu.
"Najviše mi je žao mi je što kada je došao nije imao toplu dobrodošlicu. Kod nas neki ljudi na druge gledaju na osnovu toga što im je neko reako. Međutim, od prvih dana se pokazao kao veliki profesionalac."
"Tokom mečava je pokazao da ima svoje ideje. I generalno mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. Još žalim zbog tog meča s Finskom jer tim predvođen Petevom je zaslužio više nego što je ostvario."
Bilo je govori i o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su na programu tek sljedeće godine nakon Svjetskog prvenstva.
"Trener uvijek mora biti iskren prema igračima. To je jedna od Petevovih karakteristika. Uvijek je iskren prema nama. Sve nam kaže u oči, šta očekuje od nas ili šta nismo uradili ispravno."
"To je ono i što očekujemo od njega. Da nam otvoreno kaže kako stoje stvari. Ima mladih igrača u timu i tu je nekoliko iskusnih poput mene."
"I neću to kriti, mi stariji zajedno sa Petevom pokušavamo da pomognemo mlađim da idu pravim putem. Samo ćemo na taj način uspjeti da ostvarimo naš cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo". završio je Džeko.
"Moj odnos s Petevom funkcioniše dobro. Vidjelo se to u prethodnim kvalifikacijama. Nije istina što neki govoro o njemu, da nije uradio dobar posao", započeo je Džeko te nastavio:
"Mislim da u prethodnim kvalifikacijama nismo bili dobri u samo jednoj utakmici i to protiv Finske na domaćem terenu. Izgubili smo i ostali bez šansi za baraž."
"Generalno mislim da je ovaj kvalifkacioni ciklus bio dobar jer je dosta mladih igrača u timu. I selektor je novi pa smo se morali upoznati. Vjerujem da ćemo potpuno biti spremni za predstojeće mečeve."
Popularni Dijamant je kazao da najviše žali što bugarski trener nije imao toplu dobrodošlicu.
"Najviše mi je žao mi je što kada je došao nije imao toplu dobrodošlicu. Kod nas neki ljudi na druge gledaju na osnovu toga što im je neko reako. Međutim, od prvih dana se pokazao kao veliki profesionalac."
"Tokom mečava je pokazao da ima svoje ideje. I generalno mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. Još žalim zbog tog meča s Finskom jer tim predvođen Petevom je zaslužio više nego što je ostvario."
Bilo je govori i o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su na programu tek sljedeće godine nakon Svjetskog prvenstva.
"Trener uvijek mora biti iskren prema igračima. To je jedna od Petevovih karakteristika. Uvijek je iskren prema nama. Sve nam kaže u oči, šta očekuje od nas ili šta nismo uradili ispravno."
"To je ono i što očekujemo od njega. Da nam otvoreno kaže kako stoje stvari. Ima mladih igrača u timu i tu je nekoliko iskusnih poput mene."
"I neću to kriti, mi stariji zajedno sa Petevom pokušavamo da pomognemo mlađim da idu pravim putem. Samo ćemo na taj način uspjeti da ostvarimo naš cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo". završio je Džeko.
Ako ga ovaj brani,sve je jasno.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Sheyi, Zglavkar i 42 gosta.