Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Jones je ionako rovit,ako bude igrao,nema šanse da on Ronalda bude čuvao.Jasno je kao dan da će to biti Rafael,pogotovo nakon što je danas odmarao.
Ljepota +15 

.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Sredina nece moci biti kao u prvoj utakmici, jer nam treba vise elana, a Jones je dobar kao marker , npr. kao protiv Evertona kada je ustopao Fellainija. Kod SAFa nista ne mora znacit sto je danas Rafa ili Nani odmarao, mozda i Valencija podje na beku, ali ipak mislim ovako kako sam gore i naveo. Uglavnom ostaje nam da vidimo i da se radujemo. 

Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Fantasticna utakmica, rutinski odradjen posao, a nastup Kagawe je suvisno komentarisat, dugo smo cekali ovakvu partiju
.
Sto se pak Reala tice, nekako mi se ova ekipa cini najboljom sto trenutno mozemo ponudit. Odbrana bez Vidica nije ista i zato kapiten mora igrat protiv Reala, ovo danas nije bila utakmica za njega nego laksi trening.
De Gea - Rafael - Rio - Vidic - Evra - Nani - Kerik - Kleverli - Kagawa - Rooney - RvP

Sto se pak Reala tice, nekako mi se ova ekipa cini najboljom sto trenutno mozemo ponudit. Odbrana bez Vidica nije ista i zato kapiten mora igrat protiv Reala, ovo danas nije bila utakmica za njega nego laksi trening.
De Gea - Rafael - Rio - Vidic - Evra - Nani - Kerik - Kleverli - Kagawa - Rooney - RvP
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Nije glupo jer je Kagawa boljiGlupo je na osnovu jedne utakmice govoriti ko je bolji.

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
- RealMoudrid
- Kontakt:
Kad ste vi zadnji put kiksali?
2012/2013
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
Protiv Cluja u LP..Vec osiguran prolaz bio.RealMoudrid je napisao/la:Kad ste vi zadnji put kiksali?
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Kad ste zadnji poraz dozivjeli ? 

Ovo nam je 18ta utakmica bez poraza u svim takmičenjima.RealMoudrid je napisao/la:Kad ste vi zadnji put kiksali?
Kao što je kolega iznad rekao,zadnji poraz je bio protiv Cluja,5 decembra.

A zadnji poraz,kao poraz koji je bio "važan" je onaj protiv Norwicha,17 novembra,jer ona 2 u ligi prvaka ne računam,protiv Galate i Cluja,jer smo već osigurali prolaz dalje i prvo mjesto.

prijatelju, uz dužno poštovanje prema Giggsu, najviše što on može uradit je uć sa klupe i izmjenit Welbeck-a naprimjer, ne vjerujem i nadam se da neće počet utakmicu od početka, jer nema šanse da izdrži.. Nadam se da će upisat svoj hiljaditi nastup protiv Real Madrida na Old Traffordu u prolazu dalje Manchester Uniteda, ali neka to bude sa klupe, kad već bude utakmica riješena u našu korsit
Iako bi Fergie možda mogao i iznenadit sa Giggsom pa ga stavit u prvu postavu, ja to ne bi nikako volio, al' ako se desi, nadam se da će Giggs me uvjerit da bi pogrešio
Jones ako je fit i spreman, može odigrat samo kao defanzivni vezni ili flaster igrač na Ronalda, ili nekog od igrača Reala za kojeg se opredijeli Fergie, nikako kao bek jer mislim da Rafael sa te pozicije može dosta više doprinijet što u odbrani što u napadu, a nije džabe ni odmaran danas...
Rafael, svakako jedan od najboljih pojedinaca ove sezone, igramo na domaćem terenu, nadam se da će mu to ulit samopouzdanja još više, da koliko je to moguće uspije zaustavit Ronalda, u čemu će mu pomoć i Jones kao flaster igrač ili razbijač svih napada Real Madrida
Rio, prvi izbor
Evans ili Vidić ako je u stanju
Evra, isto kao i Rafael, odličan doprinos daje u napadačkom dijelu igre, ali se ipak nadam da će se fokusirati odbrambenim zadatcima koji nisu nimalo lagani
Carrick, Its Carrick you know, hard to believe its not Scholes!
Nani, ili Valencia, moj izbor bi bio Nani jer je ovaj drugi do zla boga limitiran, oči me bole dok ga gledam, dok je Nani pokazao formu... Mislim da može dosta doprinijet svojom brzinom i driblinzima pa i šutiranjem na gol, a defanzivno koliko može pomoć po toj strani.. ima back up u vidu Jones-a
Rooney, nevjerovatan igrač! kompletan i baš takav nam treba protiv Real Madrida, a hvata i formu, defanzivnije zadatke bi mu postavio u vidu maltretiranja Alonsa i spuštanja dole da ga ometa i razbija im igru koliko je to moguće, a ofanzivno koliki doprinos uspije dat', ne treba mu puno..
Kagawa, eh opet jedna od mojih želja, jer strašno gotivim ovog igrača i stil igre koji on njeguje, mislim da bi on napravio razliku, ali ako budemo imali loptu u posjedu, tad bi čuda činio, a bez posjeda lopte bi odigrao sasvim uredu i stavio bi ga prije Welbecka svakako.. Defanzivno nakon što Rooney se spusti da razbija igru Real Madrida, Kagawa bi uzeo njegovu poziciju a svoju matičnu gdje se ponajbolje i snalazi iako je dobar i sa strane, on bi bio ta veza i dotok lopti za Robina
RVP, iako je u nekom postu po pitanju golova, nadam se da se čuva za Real Madrid..
Što se tiče klupe:
Vidić/Evans, Giggs, Welbeck, Claverly, Hernandez
( fuuuck, ne znam koliko je dozvoljeno igrača
)
A što se tiče igre, dobili bi najviše iz odbrane +većina ovih igrača je sposobna za defanzivne zadatke sem možda Nanija, kojem to i nije najača strana, al' njegova brzina bi doprinijela presingu koji bi trebali radit.. Kagawa isto tako, jako pametan igrač, kad god sam ga gledao imao je bar par presječenih lopti i uvjek se nalazio gdje treba, Rooney je kompletan igrač, nema potrebe trošit riječi! RVP ne bi trebao imat neku preveliku defanizvnu ulogu, taj presing i kod kornera na prvu stativu gdje se odlično snalazi u čišćenju, Carrick je solidan u odbrani, Jones bi bio prvenstveno zbog toga i u timu. Mislim da ova postava i tim bi imali fin balans, doduše pomalo nagnut odbrani tim, al' ako pogledamo napadačku četvorku u vidu Nanija, Runija, Kagawe i Robina, to bi trebalo da funkcioniše!

Jones ako je fit i spreman, može odigrat samo kao defanzivni vezni ili flaster igrač na Ronalda, ili nekog od igrača Reala za kojeg se opredijeli Fergie, nikako kao bek jer mislim da Rafael sa te pozicije može dosta više doprinijet što u odbrani što u napadu, a nije džabe ni odmaran danas...
David De Gea je neupitan, nadam se da može odigrat još jednu onakvu utakmicu protiv Reala, prvenstveno se nadam da neće ni bit' potrebe, ali...-----------De Gea----------
Rafael---Rio---Evans---Evra
------Jones---Carrick-------
-Nani---Rooney---Kagawa-
------------RVP---------------
Rafael, svakako jedan od najboljih pojedinaca ove sezone, igramo na domaćem terenu, nadam se da će mu to ulit samopouzdanja još više, da koliko je to moguće uspije zaustavit Ronalda, u čemu će mu pomoć i Jones kao flaster igrač ili razbijač svih napada Real Madrida
Rio, prvi izbor
Evans ili Vidić ako je u stanju
Evra, isto kao i Rafael, odličan doprinos daje u napadačkom dijelu igre, ali se ipak nadam da će se fokusirati odbrambenim zadatcima koji nisu nimalo lagani
Carrick, Its Carrick you know, hard to believe its not Scholes!
Nani, ili Valencia, moj izbor bi bio Nani jer je ovaj drugi do zla boga limitiran, oči me bole dok ga gledam, dok je Nani pokazao formu... Mislim da može dosta doprinijet svojom brzinom i driblinzima pa i šutiranjem na gol, a defanzivno koliko može pomoć po toj strani.. ima back up u vidu Jones-a
Rooney, nevjerovatan igrač! kompletan i baš takav nam treba protiv Real Madrida, a hvata i formu, defanzivnije zadatke bi mu postavio u vidu maltretiranja Alonsa i spuštanja dole da ga ometa i razbija im igru koliko je to moguće, a ofanzivno koliki doprinos uspije dat', ne treba mu puno..
Kagawa, eh opet jedna od mojih želja, jer strašno gotivim ovog igrača i stil igre koji on njeguje, mislim da bi on napravio razliku, ali ako budemo imali loptu u posjedu, tad bi čuda činio, a bez posjeda lopte bi odigrao sasvim uredu i stavio bi ga prije Welbecka svakako.. Defanzivno nakon što Rooney se spusti da razbija igru Real Madrida, Kagawa bi uzeo njegovu poziciju a svoju matičnu gdje se ponajbolje i snalazi iako je dobar i sa strane, on bi bio ta veza i dotok lopti za Robina
RVP, iako je u nekom postu po pitanju golova, nadam se da se čuva za Real Madrid..
Što se tiče klupe:
Vidić/Evans, Giggs, Welbeck, Claverly, Hernandez
( fuuuck, ne znam koliko je dozvoljeno igrača

A što se tiče igre, dobili bi najviše iz odbrane +većina ovih igrača je sposobna za defanzivne zadatke sem možda Nanija, kojem to i nije najača strana, al' njegova brzina bi doprinijela presingu koji bi trebali radit.. Kagawa isto tako, jako pametan igrač, kad god sam ga gledao imao je bar par presječenih lopti i uvjek se nalazio gdje treba, Rooney je kompletan igrač, nema potrebe trošit riječi! RVP ne bi trebao imat neku preveliku defanizvnu ulogu, taj presing i kod kornera na prvu stativu gdje se odlično snalazi u čišćenju, Carrick je solidan u odbrani, Jones bi bio prvenstveno zbog toga i u timu. Mislim da ova postava i tim bi imali fin balans, doduše pomalo nagnut odbrani tim, al' ako pogledamo napadačku četvorku u vidu Nanija, Runija, Kagawe i Robina, to bi trebalo da funkcioniše!
Zadnja izmjena: xGGMU, dana/u 02 mar 2013, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Definitivno ova postavamotty je napisao/la:Fantasticna utakmica, rutinski odradjen posao, a nastup Kagawe je suvisno komentarisat, dugo smo cekali ovakvu partiju.

Pitanje je da li će se Alex nadigravati sa Realom ili će igrati taktički.Ako se bude nadigravao,očekujem gore pomenutu postavu,ako ne,drugim riječima ako bude igrao taktički,onda možemo očekivati Welbecka,Jonesa,možda i Giggsa u nekoj kombinaciji,pa čak i Valenciju,koji je bolji od Nania defanzivno.
Znači Giggs će igrati,samo se nadam da će igrati krilo,a ne centralnog veznog.
Znači Giggs će igrati,samo se nadam da će igrati krilo,a ne centralnog veznog.
Sir Alex says Ryan Giggs will face Real Madrid: "He will be involved on Tuesday. We couldn't miss that moment for the lad, he deserves it."
Ludilo ako zaigra od pocetka.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Blue_He4rt
- Kontakt:
FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Nije glupo jer je Kagawa boljiGlupo je na osnovu jedne utakmice govoriti ko je bolji.
Idi se ubij kundakom

Chelsea F.C.
Tu svoju mini raspravu preselite na privatne poruke, Hazard je igrac Celsija i ne interesuju nas nikakve usporedbeBlue_He4rt je napisao/la:FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Nije glupo jer je Kagawa boljiGlupo je na osnovu jedne utakmice govoriti ko je bolji.
Idi se ubij kundakom

Sad je najgore docekat taj famozni utorak

"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Kod Kagawe mi je najdrazi onaj prvi dodir s loptom, toliko elegancije u istom se vidja uglavnom po Argentinskoj ligi, ko prati zna o cemu pricam. Sva 3 gola su danas bila majstorska. Prva dva puta su svi ocekivali neko "zakucavanje" a covjek oba puta loptu "s osjecajem" salje u mrezu. Treci gol mu je bio takodjer lijep, odlican prvi dodir s loptom i onda lagani lob. Igrac utakmice definitivno. Rooney postigao fantastican pogodak a i dodao dvije asistencije. Nije bas, moram priznati, mirisalo na ovako ubjedljivo pobjedu nakon prvog poluvremena.
Sada slijedi Real i ta famozno drugo poluvrijeme na OT-u. Sanse su i dalje 50-50 mada bih ja gurnuo koji procenat gore na stranu Reala, cisto zbog samopouzdanja nakon poigravanja s Barcelonom u ovih par dana. Mozda malo brine i RvP, nece ga nekako gol u zadnje vrijeme, onaj Evertonu je bio jedini, navikao nas je na skoro bar jedan po mecu. Samo se nadam da nece dublje u neku krizu.
Steta sto je Vidic igrao danas, prizeljkivao sam ga protiv Reala.
Sada slijedi Real i ta famozno drugo poluvrijeme na OT-u. Sanse su i dalje 50-50 mada bih ja gurnuo koji procenat gore na stranu Reala, cisto zbog samopouzdanja nakon poigravanja s Barcelonom u ovih par dana. Mozda malo brine i RvP, nece ga nekako gol u zadnje vrijeme, onaj Evertonu je bio jedini, navikao nas je na skoro bar jedan po mecu. Samo se nadam da nece dublje u neku krizu.

Steta sto je Vidic igrao danas, prizeljkivao sam ga protiv Reala.

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
[youtube][/youtube]
Najbolji onaj dio kada smo osvojili ligu prvaka 2008 godine,negdje oko druge minute.Mislim da ovaj osjećaj više neće imati.

Najbolji onaj dio kada smo osvojili ligu prvaka 2008 godine,negdje oko druge minute.Mislim da ovaj osjećaj više neće imati.

Zadnja izmjena: Narin, dana/u 02 mar 2013, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jedna od drazi pobjeda ove sezone samo zbog Kagawe... Samo da nastavi u ovom ritmu 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma nemojte panicariti oko van Persia, nije to nikakva kriza. Svaki napadac, pa i oni najbolji (nema takvih puno koji su bolji) ima neki kratki post, a utakmica protiv Reala je prava prilika da se takav post prekine.
Sto se tice postave, moze se polako poceti o tome pricati, ali sacekat cu jos malo.
Sto se tice postave, moze se polako poceti o tome pricati, ali sacekat cu jos malo.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Pa, kad je u pitanju postava za Real, za odbranu i napad može reći da je prilično jasno. Možda jedina dilema je da li bi Vidić mogao biti iznenađenje. Znači, zadnja linija bi trebala izgledati ovako : De Gea - Ferdinand, Evans (Vidić), Rafael, Evra . Za napad je jasno, Rooney i RvP su tu. Vezni red je posebna priča. Tu konkuriše mnogo igrača, a također je upitno i kakva će postavka biti. Mislim da je jedino Carrick 100% siguran. Za ostala mjesta konkuriše zaista mnogo igrača. Ja bih volio vidjet onako kako su i prethodno postavljali. Znači : Carrick, Cleverley, Nani, Kagawa, te bi Rooney bi tu u liniji sa Nanijem i Kagawom, tj. malo iza RvP-a, te bi se mogao mijenjati sa Kagawom.
-----------Carrick-----Cleverley--------
Nani--------------Rooney>----------<Kagawa
Mada, Fergie ne bi bio Fergie kad ne bi nešto izmislio, kontra svih očekivanja, tako da je nezahvalno išta prognozirati. Tu su svakako Giggs, Young, Valencia, pa čak možda i Jonesa izvuče odnekle, ko će znat ? Uglavnom, meni je najviše krivo zbog Vidića, mada u meni ipak tinja neka nada da će on biti specijalno iznenađenje.
-----------Carrick-----Cleverley--------
Nani--------------Rooney>----------<Kagawa
Mada, Fergie ne bi bio Fergie kad ne bi nešto izmislio, kontra svih očekivanja, tako da je nezahvalno išta prognozirati. Tu su svakako Giggs, Young, Valencia, pa čak možda i Jonesa izvuče odnekle, ko će znat ? Uglavnom, meni je najviše krivo zbog Vidića, mada u meni ipak tinja neka nada da će on biti specijalno iznenađenje.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.