LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

neno#4
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la neno#4 » 12 apr 2012, 04:03

Ron Artest!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 12 apr 2012, 04:10

neno#4 je napisao/la:Ron Artest!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ko bi rekao :lol: :lol: :lol:
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 apr 2012, 04:15

neno#4 je napisao/la:Ron Artest!!!!!!!!

fakat , ja prozvao Artesta i Barnesa da bacaju cigle , kad pogledas veceras njihov sut , a vidis u isto vrijeme Gasolov i Baynumom , kontas jel sanjas :lol: :lol: :lol:
8/12 sut i 3/6 za 3p :shock: , ovaj drugi 5/7 i 3/5 za 3p :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 apr 2012, 08:11

slika

Bynum zvijer. Zadnji ko je imao 30 ili vise skokova je Rodman ako se nevaram. Mislim da je imao 34 skoka
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 apr 2012, 10:45

Cini mi se da je Love prosle sezone imao 31 skok. Inace, sinoc odlicna partija Lakersa i ne bih se ja opustao i rekao da ce oni tek tako u PO ispasti. Najbolje bi bilo za Lakerse, da se Kobe, kada se vrati, podredi igri OVE ekipe, a ne ona njemu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 apr 2012, 13:06

Love je prosle sezone imao 30 poena i 31 skok.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 apr 2012, 14:58

Spursi 30 skokova...Bynum 33 :lol: :lol:

Ako se sastanu u play offu Andrew bi mogao biti prevaga...

Artest preuzeo ulogu Kobe-ja...najvise poena od dolaska u Lakerse. 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2012, 16:20

Svaka cast svima za sinocnju predstavu i zasluzenu pobjedu kod ljutog rivala. Kljuc su bili skokovi i to sto smo pogadjali otvorene suteve.
MWP ima odredjen broj ekipa protiv kojih igra, a u ostalim utakmicama se zahebaje. :D :D

I pored toga sto je imao 30 skokova Bynum nakon utakmice nije bio zadovoljan i izjavio da kada se spomene ova utakmica vise sjecati sto nije mogao da pogodi kos nego sto je imao 30 skokova.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 apr 2012, 16:24

30 skokova impresivno!

Vama je dobro doslo sto je malo Kobe povredjen. Da i ostali dobiju prostora da igraju.
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2012, 22:59

"Ovdje je jedino titula uspjeh"

Iz Clevelanda u LA: Novi Jezeras Ramon Sessions u interviju za **** govori o svom transferu, Kobe-u i rivalitetu sa Mavsima.

Iz jedne prosjecne ekipe u ekipu punu glamura (cari). Ramon Sessions je 15.Marta korz trade dosao iz Celeveland Cavaliersa u Los Angeles Lakerse i osjeca se sretno kao reziser Hollywood-skog ansambla.

Prosjesno sa 13,5 poena i 7,4 asistencije po utakmici, ovaj 25-godisnjak je vec sada ispunio ocekivanja i daje nadu Lakersima da bez u Houston poslanog Fishera - koji je u medjuvremenu potpisao za Thundere - ponovo osvoje titulu.

U interviju za **** cesto podcjenjeni Sessions govori o sreci da je jedan Jezeras, All-Star igracima u svojoj ekipi - Bryant i Bynum - kao i o rivalstvu sa Clippersima i Mavsima Dirka Nowitzkog.

Na zivot u Hollywood-u vec se je navikao njegov Stafordski terijer.

****: Biti zamjenjen iz Cleveland Cavaliersa u ekipu koja ima ambicije da osvoji naslov kao sto su Lakersi, mora biti kao san. Kako Vam se dopada ovaj transfer?

Ramon Sessions: Jedna ogromna promjena u mom zivotu. Dosao sam iz ekipe koji se nalazi u procesu stvaranja, i onda dodjes ovdje i umjesto stvaranje nove ekipe igras za titulu. Jer ovdje se samo to broji kao uspjeh. Takodjer ovo je prilika na koju sam toliko dugo cekao. Lakersi su me doveli i igram u prvoj petorci. Ovo je kao san i nadam se da ce ovako biti i dalje.

****: Sta ste prvo uradili kada ste culi da ste novi Jezeras?

Ramon Sessions: Prvo nisam bio toliko svjestan, dok nisam nisam dosao u svlacionicu i vidio u svom ormaru
Lakers-ov dres sa mojim imenom. U mojoj karijeri sam uvijek morao raditi, raditi i raditi. Konacno se sve ovo isplatilo. Nevjerovatno.

****: Jeste li predosjecali da cete ovako dobro igrati u Lakersima?

Ramon Sessions: Kada sam dosao ovdje znao sam da cu dobiti svoju priliku. Dosada su ljudi koji nemaju pojma stalno govorili da nikad necu uspjeti na najvecem mogucem nivou. U NBA-u ne dobijas cesto prilike kao sto je ova i zato je pokusavam da iskoristim.

****: Vecina NBA igraca imaju nadimke. Imate li Vi nadimak?

Ramon Sessions: Dosada nemam.

****: Vasem psu ste dali ime "Sesh"?

Ramon Sessions: Skracenica od Sessions.

****: Moglo se procitati da se Vas pas bolje navikao na zivot u LA-u nego Vi...

Ramon Sessions (smije se): Brzo se navikao na zivot u Hollywood-u. Ponasa se kao da je uvijek ovdje zivio. Odmara se u mom dvoristu, uziva u suncu. "Sesh" jednostavno radi sto najbolje zna.

****: Imate povredu ramena i ledja. Moze li se jednostavno nastaviti dalje igrati?

Ramon Sessions: Da. Mi se borimo za sto bolju poziciju pred pocetak PO i trazimo pravu hemiju za nas tim. U takvim situacijama jednostavno morate stisnuti zube i boriti se. Covjek se treba odmoriti kada zato ima vremena. Mi u ovom trenutku nemamo vremena za odmor.

****: Sta se moze nauciti od jednog igraca kao sto je Kobe Bryant ?

Ramon Sessions: Kobe ima veliko iskustvo. 16 godina u NBA-u, 5 titula. Od njega mozete dosta toga nauciti, i na parketu i van njega. Njegova zelja za pobjedom. Njegova volja. Svake noci. I on je takodjer povjerdjen, ali opet igra na vrhunskom nivou.

****: Centar Andrew Bynum privlaci paznju nedisciplinom na parketu. Postoji li u ekipi strah da sam sebe ne moze kontrolisati?

Ramon Sessions: Ne. U ovom trenutku je previse motiviran. Dugi ce biti uredu, i tu nema straha. Potreban nam je u utakmicama koje se lome na kraju parketa, i to radi sasvim dobro.

****: Uzimate li za licno kada igrate protiv jednog od najboljih PG-a lige kao sto je Chris Paul iz rivala Clippersa?

Ramon Sessions: Uvijek. Svaki put kada igras protiv jednog od najboljih to je jedan veliki izazov.

****: Dirk Nowitzki i njegovi Mavaricksi bi mogli biti jedan od protivnika u prvom krugu PO-a. Sta cini jednog Nowitzkog posebnim?

Ramon Sessions: Sta je prosle godine pokazao u finalu to nisam dosad nikad vidio od igraca njegove visine. Nevjerovatno. Polahko ali sigurno i u ovoj sezoni pronalazi svoj ritmus. Ponovo igra na najvecem mogucem nivou.

****: Sta mislite o ekipi Mavaricksa ove sezone?

Ramon Sessions: Mavsi su veoma opasni. Oni su branioci titule.

****: Ukoliko bi doslo do dvoboja izmedju Mavsa i Lakersa, mislite li da bi to bila veoma neizvjesna serija?

Ramon Sessions: Da. Sta su prosle godine od nas uradili to se tako lahko nezaboravlja. Istina da tada nisam bio clan Lakersa, ali atmosfera u Dallasu je...nedavno kada smo tamo igrali moglo se osjetiti rivalstvo koje vlada izmedju ove dvije ekipe.

****: Osjeti li se veci pritisak kada igrate za Lakerse, nego za bilo koju drugu ekipu?

Ramon Sessions: Naravno da se osjeti. Ali to je i izazov. Zbog toga i igras u NBA-u. Da igras u utakmicama koje nesta znace i da budes cijelo vrijeme na TV-u. Zbog cega to nebi zelio?

****: Osjeca li se covjek u dresu Lakersa isto kao da ima metu na ledjima?

Ramon Sessions: Apsolutno. Za svaku ekipu koja igra protiv nas to je "glavna utakmica", jer imamo najvise pobjeda u NBA ligi. Svi daju svoj maksimum protiv nas i zato je veoma tesko osvojiti naslov.

****: Ove sezone se mnogo o tome prica da Lakersi nisu kandidat za titulu. Kako Vi na to gledate?

Ramon Sessions: Mi znamo za sta smo sposobni i to je najvaznije. Drugi mogu pricati sta god zele.
Evo preveden interviju Ramona Sessionsa koji je dao za Njemacku stranicu ****.

http://www.****.de/de/ussport/ussport ... 41306.html

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2012, 02:22

slika

Eto njega na ljeto za vet-minimum ponovo u LA.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 apr 2012, 05:56

Ja bih volio znati samo sto se desilo s njim . Nemoze igrac za 4-5 mjeseci onako "zaboraviti" igrati
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 apr 2012, 20:54

Kobe ne igra ni veceras...samo nek' odmara,to nam i treba.

[youtube][/youtube] :lol: :lol: Brown who?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2012, 22:13

majestic24 je napisao/la:Ja bih volio znati samo sto se desilo s njim . Nemoze igrac za 4-5 mjeseci onako "zaboraviti" igrati
Neki kazu da se je vjesto krio iza triangle napada, neki govore da ga je onaj pokusaj trade-a sa Hornetsima psihicki unistio i da je razmisljao da uzme godinu dana odmora, ali niko ne zna pravu istinu osim samog Odoma.

Dobro je sto Kobe Bryant ne igra veceras, ali smo opet pod imperativom pobjede jer su Clippersi i Griezzliesi odmah iza nas.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 apr 2012, 22:42

U 16 susreta u januaru bilježio je mizernih 3,6 poena uz 27,5 posto realizacije iz igre. Ipak, u aprilu kao da je napokon uhvatio formu i učinak je dramatično popravio - 14,3 poena i 54,2 posto pogodaka iz igre.

- Nekad sam bio među deset najboljih u Ligi i doživio sam strmoglavi pad. To nije normalno. Sada, polako se vraćam u formu i svaki dan sam bolji - rekao je Artest.
Vidjet cemo da li Ron moze da nastavi odlicne partije koje je pruzao u aprilu.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2012, 22:50

@ neno#4

ja evo gledam roster Lakersa i vidim da nema ni jednog Rona? Kada smo doveli tog igraca? ;) ;)
Kljuc naseg uspjeha je MWP i ukoliko on bude na nivou svoje prve sezone u Lakersima onda imamo strasnu petorku.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 apr 2012, 23:02

amerosm je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ja bih volio znati samo sto se desilo s njim . Nemoze igrac za 4-5 mjeseci onako "zaboraviti" igrati
Neki kazu da se je vjesto krio iza triangle napada, neki govore da ga je onaj pokusaj trade-a sa Hornetsima psihicki unistio i da je razmisljao da uzme godinu dana odmora, ali niko ne zna pravu istinu osim samog Odoma.
Mozemo uskoro ocekivati biografsku knjigu "moja godina u divljini", od strane Odoma. :mrgreen:
Postovanje treba zaraditi.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 apr 2012, 00:14

amerosm je napisao/la:@ neno#4

ja evo gledam roster Lakersa i vidim da nema ni jednog Rona? Kada smo doveli tog igraca? ;) ;)
Kljuc naseg uspjeha je MWP i ukoliko on bude na nivou svoje prve sezone u Lakersima onda imamo strasnu petorku.
Ma ja jednostavno ne mogu da se naviknem na to ime, niti cu ikada moci :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 apr 2012, 00:54

MWP je najbolji defanzivac lige na perimetru kad hoće,a i veliki je faktor u napadu.Lakersi s njim na ovom nivou imaju šanse za prsten,bez njega teško,ali izgleda da se popravlja što je loše za ove moje Spurse :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2012, 01:04

LBJ MVP je napisao/la:

MWP je najbolji defanzivac lige na perimetru kad hoće,a i veliki je faktor u napadu.Lakersi s njim na ovom nivou imaju šanse za prsten,bez njega teško,ali izgleda da se popravlja što je loše za ove moje Spurse :roll:
Ja licno mislim da ce on biti jos bolji u PO, jer je ove sezone samo protiv najboljih odigrao na vrhunskom nivou - Dallas, Miami, Spurs, OKC itd. Ja ne znam sto se Vi toliko nadate, kako god covjek okrene najbolje je da otpisete ovu sezonu jer je parna godina. :D :D

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.