Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Ko bi rekaoneno#4 je napisao/la:Ron Artest!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
fakat , ja prozvao Artesta i Barnesa da bacaju cigle , kad pogledas veceras njihov sut , a vidis u isto vrijeme Gasolov i Baynumom , kontas jel sanjasneno#4 je napisao/la:Ron Artest!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo preveden interviju Ramona Sessionsa koji je dao za Njemacku stranicu ****."Ovdje je jedino titula uspjeh"
Iz Clevelanda u LA: Novi Jezeras Ramon Sessions u interviju za **** govori o svom transferu, Kobe-u i rivalitetu sa Mavsima.
Iz jedne prosjecne ekipe u ekipu punu glamura (cari). Ramon Sessions je 15.Marta korz trade dosao iz Celeveland Cavaliersa u Los Angeles Lakerse i osjeca se sretno kao reziser Hollywood-skog ansambla.
Prosjesno sa 13,5 poena i 7,4 asistencije po utakmici, ovaj 25-godisnjak je vec sada ispunio ocekivanja i daje nadu Lakersima da bez u Houston poslanog Fishera - koji je u medjuvremenu potpisao za Thundere - ponovo osvoje titulu.
U interviju za **** cesto podcjenjeni Sessions govori o sreci da je jedan Jezeras, All-Star igracima u svojoj ekipi - Bryant i Bynum - kao i o rivalstvu sa Clippersima i Mavsima Dirka Nowitzkog.
Na zivot u Hollywood-u vec se je navikao njegov Stafordski terijer.
****: Biti zamjenjen iz Cleveland Cavaliersa u ekipu koja ima ambicije da osvoji naslov kao sto su Lakersi, mora biti kao san. Kako Vam se dopada ovaj transfer?
Ramon Sessions: Jedna ogromna promjena u mom zivotu. Dosao sam iz ekipe koji se nalazi u procesu stvaranja, i onda dodjes ovdje i umjesto stvaranje nove ekipe igras za titulu. Jer ovdje se samo to broji kao uspjeh. Takodjer ovo je prilika na koju sam toliko dugo cekao. Lakersi su me doveli i igram u prvoj petorci. Ovo je kao san i nadam se da ce ovako biti i dalje.
****: Sta ste prvo uradili kada ste culi da ste novi Jezeras?
Ramon Sessions: Prvo nisam bio toliko svjestan, dok nisam nisam dosao u svlacionicu i vidio u svom ormaru
Lakers-ov dres sa mojim imenom. U mojoj karijeri sam uvijek morao raditi, raditi i raditi. Konacno se sve ovo isplatilo. Nevjerovatno.
****: Jeste li predosjecali da cete ovako dobro igrati u Lakersima?
Ramon Sessions: Kada sam dosao ovdje znao sam da cu dobiti svoju priliku. Dosada su ljudi koji nemaju pojma stalno govorili da nikad necu uspjeti na najvecem mogucem nivou. U NBA-u ne dobijas cesto prilike kao sto je ova i zato je pokusavam da iskoristim.
****: Vecina NBA igraca imaju nadimke. Imate li Vi nadimak?
Ramon Sessions: Dosada nemam.
****: Vasem psu ste dali ime "Sesh"?
Ramon Sessions: Skracenica od Sessions.
****: Moglo se procitati da se Vas pas bolje navikao na zivot u LA-u nego Vi...
Ramon Sessions (smije se): Brzo se navikao na zivot u Hollywood-u. Ponasa se kao da je uvijek ovdje zivio. Odmara se u mom dvoristu, uziva u suncu. "Sesh" jednostavno radi sto najbolje zna.
****: Imate povredu ramena i ledja. Moze li se jednostavno nastaviti dalje igrati?
Ramon Sessions: Da. Mi se borimo za sto bolju poziciju pred pocetak PO i trazimo pravu hemiju za nas tim. U takvim situacijama jednostavno morate stisnuti zube i boriti se. Covjek se treba odmoriti kada zato ima vremena. Mi u ovom trenutku nemamo vremena za odmor.
****: Sta se moze nauciti od jednog igraca kao sto je Kobe Bryant ?
Ramon Sessions: Kobe ima veliko iskustvo. 16 godina u NBA-u, 5 titula. Od njega mozete dosta toga nauciti, i na parketu i van njega. Njegova zelja za pobjedom. Njegova volja. Svake noci. I on je takodjer povjerdjen, ali opet igra na vrhunskom nivou.
****: Centar Andrew Bynum privlaci paznju nedisciplinom na parketu. Postoji li u ekipi strah da sam sebe ne moze kontrolisati?
Ramon Sessions: Ne. U ovom trenutku je previse motiviran. Dugi ce biti uredu, i tu nema straha. Potreban nam je u utakmicama koje se lome na kraju parketa, i to radi sasvim dobro.
****: Uzimate li za licno kada igrate protiv jednog od najboljih PG-a lige kao sto je Chris Paul iz rivala Clippersa?
Ramon Sessions: Uvijek. Svaki put kada igras protiv jednog od najboljih to je jedan veliki izazov.
****: Dirk Nowitzki i njegovi Mavaricksi bi mogli biti jedan od protivnika u prvom krugu PO-a. Sta cini jednog Nowitzkog posebnim?
Ramon Sessions: Sta je prosle godine pokazao u finalu to nisam dosad nikad vidio od igraca njegove visine. Nevjerovatno. Polahko ali sigurno i u ovoj sezoni pronalazi svoj ritmus. Ponovo igra na najvecem mogucem nivou.
****: Sta mislite o ekipi Mavaricksa ove sezone?
Ramon Sessions: Mavsi su veoma opasni. Oni su branioci titule.
****: Ukoliko bi doslo do dvoboja izmedju Mavsa i Lakersa, mislite li da bi to bila veoma neizvjesna serija?
Ramon Sessions: Da. Sta su prosle godine od nas uradili to se tako lahko nezaboravlja. Istina da tada nisam bio clan Lakersa, ali atmosfera u Dallasu je...nedavno kada smo tamo igrali moglo se osjetiti rivalstvo koje vlada izmedju ove dvije ekipe.
****: Osjeti li se veci pritisak kada igrate za Lakerse, nego za bilo koju drugu ekipu?
Ramon Sessions: Naravno da se osjeti. Ali to je i izazov. Zbog toga i igras u NBA-u. Da igras u utakmicama koje nesta znace i da budes cijelo vrijeme na TV-u. Zbog cega to nebi zelio?
****: Osjeca li se covjek u dresu Lakersa isto kao da ima metu na ledjima?
Ramon Sessions: Apsolutno. Za svaku ekipu koja igra protiv nas to je "glavna utakmica", jer imamo najvise pobjeda u NBA ligi. Svi daju svoj maksimum protiv nas i zato je veoma tesko osvojiti naslov.
****: Ove sezone se mnogo o tome prica da Lakersi nisu kandidat za titulu. Kako Vi na to gledate?
Ramon Sessions: Mi znamo za sta smo sposobni i to je najvaznije. Drugi mogu pricati sta god zele.
Neki kazu da se je vjesto krio iza triangle napada, neki govore da ga je onaj pokusaj trade-a sa Hornetsima psihicki unistio i da je razmisljao da uzme godinu dana odmora, ali niko ne zna pravu istinu osim samog Odoma.majestic24 je napisao/la:Ja bih volio znati samo sto se desilo s njim . Nemoze igrac za 4-5 mjeseci onako "zaboraviti" igrati
Vidjet cemo da li Ron moze da nastavi odlicne partije koje je pruzao u aprilu.U 16 susreta u januaru bilježio je mizernih 3,6 poena uz 27,5 posto realizacije iz igre. Ipak, u aprilu kao da je napokon uhvatio formu i učinak je dramatično popravio - 14,3 poena i 54,2 posto pogodaka iz igre.
- Nekad sam bio među deset najboljih u Ligi i doživio sam strmoglavi pad. To nije normalno. Sada, polako se vraćam u formu i svaki dan sam bolji - rekao je Artest.
Mozemo uskoro ocekivati biografsku knjigu "moja godina u divljini", od strane Odoma.amerosm je napisao/la:Neki kazu da se je vjesto krio iza triangle napada, neki govore da ga je onaj pokusaj trade-a sa Hornetsima psihicki unistio i da je razmisljao da uzme godinu dana odmora, ali niko ne zna pravu istinu osim samog Odoma.majestic24 je napisao/la:Ja bih volio znati samo sto se desilo s njim . Nemoze igrac za 4-5 mjeseci onako "zaboraviti" igrati
Ma ja jednostavno ne mogu da se naviknem na to ime, niti cu ikada mociamerosm je napisao/la:@ neno#4
ja evo gledam roster Lakersa i vidim da nema ni jednog Rona? Kada smo doveli tog igraca?![]()
![]()
Kljuc naseg uspjeha je MWP i ukoliko on bude na nivou svoje prve sezone u Lakersima onda imamo strasnu petorku.
MWP je najbolji defanzivac lige na perimetru kad hoće,a i veliki je faktor u napadu.Lakersi s njim na ovom nivou imaju šanse za prsten,bez njega teško,ali izgleda da se popravlja što je loše za ove moje Spurseamerosm je napisao/la:@ neno#4
ja evo gledam roster Lakersa i vidim da nema ni jednog Rona? Kada smo doveli tog igraca?![]()
![]()
Kljuc naseg uspjeha je MWP i ukoliko on bude na nivou svoje prve sezone u Lakersima onda imamo strasnu petorku.
Ja licno mislim da ce on biti jos bolji u PO, jer je ove sezone samo protiv najboljih odigrao na vrhunskom nivou - Dallas, Miami, Spurs, OKC itd. Ja ne znam sto se Vi toliko nadate, kako god covjek okrene najbolje je da otpisete ovu sezonu jer je parna godina.LBJ MVP je napisao/la:MWP je najbolji defanzivac lige na perimetru kad hoće,a i veliki je faktor u napadu.Lakersi s njim na ovom nivou imaju šanse za prsten,bez njega teško,ali izgleda da se popravlja što je loše za ove moje Spurseamerosm je napisao/la:@ neno#4
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.