To najbolje zna Slišković!
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Mudro, mudro....gazijabih je napisao/la:Onaj ko misli da Barbarez nema iskustva vođenja reprezentacije grdno se vara. Razmislite malo o čemu govorim
To najbolje zna Slišković!
Fordinjo je napisao/la:Licno volio bi da novi selektor bude Barbarez ili Bazdarevic ,mada Barbarezu dajem prednost jer ima vise osobina koje bi pozitivno uticale na reprezentativce i na motivaciju a Barbin patriotizam i ljubav prema ovoj zemlji je neupitna ,uvijek se sjetim tekme u Beogradu zato i ne cudi podrska Fanatikosa ......
Cuj nemam osnove kulture pisanja, pa samo "prepiso" od tebe kulturu i prebacio ti na tatu. Za ovo ostalo pisat cu sta hocu u vezi selektora, imam pravo sta hocu.terabajt je napisao/la:Moj BABO ima pojma al ti nemas ni osnove kulture pisanja i pokusaja biti komican sa morzom,binom i barbarezom za selektora.FliX je napisao/la:Tata ti nema pojma.terabajt je napisao/la:nemas ti pojma.
Ljudina, ma njegova je svaka zlata vrijedna. Ma svih vremena.Goalgetter je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ivica: Reci im da su oni kao Real Madrid j*** *** svaki korak im je skup.![]()
Ovo treba i na nase prenijeti
Mislim da neces dobiti odgovor na to konkretno pitanje prijatelju ili ces dobiti neki deseti odgovor. O pomocnicima kao i kvalitetima i iskustvu dosadasnjih pomocnika to sto si pitao nema sanse.JonSnow je napisao/la:Ok nisam ni ja za to da bdue selektor ali kakve to posebne kvalifikacije moraš imati da bi bio pomoćnik?Elegant je napisao/la:Vi koji smatrate da Barbarez treba da bude selektor ili pomocnik dođite sebi ako nemate kome !
Reprezentacija nije niti skola, a niti praksa !
Moja paralela je vezana za to šta se dogodi kada na kormilo jedne perspektivne reprezentacije sjedne igračka legenda sa jako skromnom trenerskom karijerom. Ne možeš poreći da je Sušićeva karijera u trenerskom smislu i više nego skromna. Ne bih volio da i Sergej upadne u takvu zamku, posebno jer je pritisak sada 50x veći nego 2009. godine. Naša selektorska stolica je trenutačno vjerojatno najusijanije radno mjesto u Europi i zbog toga je mora popuniti neko ko će se znati nositi sa pritiskom i ko će biti svjestan da će biti pod lupom javnosti kao nikada do sada. Ko god se lati posla, ako se ne plasira na Euro, može se halaliti sa novim ugovorom. I Savez je sada naučio da se pritisak javnosti ne može više ignorirati. To je prolazilo dok smo bili niko i ništa.Virtu4l je napisao/la:Sušić je došao kad savez nije imao para, kada u evropskim i svjetskim okvirima nismo kotirali ni blizu kao sad. Tada reference i nisu igrale tako bitnu ulogu, u stvari nisu igrale nikakvu ulogu. Tako da nema smisla povlačiti paralelu između ta dva perioda. Sad je totalno drugačija situacija, ima se dosta više novca, reprezentacija ima ugled, tako da sad možemo naći uglednog trenera.revan je napisao/la:Sušić je imao nula iskustva. Šutali su ga nakon pola sezone iz raznih sporova sa dna tablice turske lige. U arapskom svijetu se također nije proslavio. Trenirao je svega jedan francuski klub (Cannes) i to vrlo kratko. Znači čovjek je imao nula trenersku karijeru i najduži angažman u reprezentaciji.