NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2010\2011
detroit vodi protiv new yorka...nadam se pobedi,jer smo glupo izgubili proslu tekmu od miamija 

- Donnie Darko
- Kontakt:
gle ja ne osporavam ono sto je charles reko za rosea, ali nemogu prec preko podcjenjivanja (prakticno omalovazavanja) nasha od strane espn-a, jednostavno nemogu. jer rondo sigurno nije bolji igrac od njega.dema je napisao/la:ali niko ama bas niko nije ismijavao bullse protekle 2 godine vise od njeg inace ih ne voli jer su mu uzeli jedinu sansu za titulu e zato dobija na tezino ovo sto on pricaDonnie Darko je napisao/la:barkley nije strucnjak. on zna puno o nba, ali strucnjak nije. isto tako je dosta subjektivan u svojim izjavama, i mnogi mu to zamjeraju.
on je veliki poznavalac nba lige ,same igre i zna sve tajne koje postoje u nba u kosarci uopste mi smo laici u odnosu na takve ljude
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:gle ja ne osporavam ono sto je charles reko za rosea, ali nemogu prec preko podcjenjivanja (prakticno omalovazavanja) nasha od strane espn-a, jednostavno nemogu. jer rondo sigurno nije bolji igrac od njega.dema je napisao/la:ali niko ama bas niko nije ismijavao bullse protekle 2 godine vise od njeg inace ih ne voli jer su mu uzeli jedinu sansu za titulu e zato dobija na tezino ovo sto on pricaDonnie Darko je napisao/la:barkley nije strucnjak. on zna puno o nba, ali strucnjak nije. isto tako je dosta subjektivan u svojim izjavama, i mnogi mu to zamjeraju.
on je veliki poznavalac nba lige ,same igre i zna sve tajne koje postoje u nba u kosarci uopste mi smo laici u odnosu na takve ljude
ma nash i hill su legende phoenixa... steta sto ce ovaj dvojac najverovatnije zavrsiti karijere bez titula...zaista steta

- alfarouqaminu
- Kontakt:
Dwight Howard za nepuna 27 minuta na parketu 20 skokova, a brook lopez pre neku tekmu za preko 30 minuta samo skok 

Kao igraca, gotivio sam Barkley-a...
Ali sve nakon toga, doslo je do tacke da mi se zgadio vise. Frajera nema gdje nema, nema gdje ne zabada nos, pocevsi od svih vrsta reklama, pa do komentarisanja svega vezano za NBA...
I sve nekako mogu shvatiti, ali on u svojim komentarima bukvalno vrijedja. Pa kad javno pricas, kad si javna licnost, daj malo biraj rijeci, ali jok. Frajer tako ocrni i ponizi nekoga (ili citavu ekipu), da to prelazi sve granice...
I za kraj, Barkley zna biti toliko nerealan u svojim laprdanjima, da nerijetko izaziva smijeh kod ostalih u studiju...
Ali sve nakon toga, doslo je do tacke da mi se zgadio vise. Frajera nema gdje nema, nema gdje ne zabada nos, pocevsi od svih vrsta reklama, pa do komentarisanja svega vezano za NBA...
I sve nekako mogu shvatiti, ali on u svojim komentarima bukvalno vrijedja. Pa kad javno pricas, kad si javna licnost, daj malo biraj rijeci, ali jok. Frajer tako ocrni i ponizi nekoga (ili citavu ekipu), da to prelazi sve granice...
I za kraj, Barkley zna biti toliko nerealan u svojim laprdanjima, da nerijetko izaziva smijeh kod ostalih u studiju...
- majestic24
- Kontakt:
Staviti Ronda i Rosea u istu recenicu je zaista smijesno. Rose je doktor za njega
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- adriano_leite
- Kontakt:
Ti nisi strucnjak, ti si smijesan, ako je Rondo prvi play lige, ja sam John Stockton u tjelu Manute Bol-aLBJ MVP je napisao/la:Zašto je Barkley stručnjak?To što je bio veliki igrač i što voli puno kenjat ne znači da je stručnjakdema je napisao/la:oces li rec da ce rondo bez rasnih sutera u ekipi tipa pierce i alen te garneta moc napravit nesta i bit lider ekipe i ubacit 1 poena kad treba a kamoli sut za 2 ili 3 poena
mrzio ti to ili ne to je istina
ne predvidjam ja nista pogledaj samo kad fali garnet koliko njemu losije ide u odbrani a kad budu i njih 2 falila zamisli koliko ce mu bit teze u napadu
rose je na 1 ili 2 mjestu ,tamo su ga stavili barkley i svi ostali strucnjaci![]()
Po mom mišljenju Rose je 3. Rondo,Nash,Rose i ja sam stručnjak

Cuj Rondo prvi, Nash drugi, Rose treci hahahaha, gdje je Paul, gdje je D-Will, moj kralju kakav Rondo, prvi play lige i Rondo ne smije stajati u istoj recenici.
Za koga navijas? Jel za Kelte, jer je James otisao iz Cavsa?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
On navija bajgi za Spurse, gotivi i Jamesa, a gleda Boston.adriano_leite je napisao/la:Ti nisi strucnjak, ti si smijesan, ako je Rondo prvi play lige, ja sam John Stockton u tjelu Manute Bol-aLBJ MVP je napisao/la:Zašto je Barkley stručnjak?To što je bio veliki igrač i što voli puno kenjat ne znači da je stručnjakdema je napisao/la:oces li rec da ce rondo bez rasnih sutera u ekipi tipa pierce i alen te garneta moc napravit nesta i bit lider ekipe i ubacit 1 poena kad treba a kamoli sut za 2 ili 3 poena
mrzio ti to ili ne to je istina
ne predvidjam ja nista pogledaj samo kad fali garnet koliko njemu losije ide u odbrani a kad budu i njih 2 falila zamisli koliko ce mu bit teze u napadu
rose je na 1 ili 2 mjestu ,tamo su ga stavili barkley i svi ostali strucnjaci![]()
Po mom mišljenju Rose je 3. Rondo,Nash,Rose i ja sam stručnjak![]()
Cuj Rondo prvi, Nash drugi, Rose treci hahahaha, gdje je Paul, gdje je D-Will, moj kralju kakav Rondo, prvi play lige i Rondo ne smije stajati u istoj recenici.
Za koga navijas? Jel za Kelte, jer je James otisao iz Cavsa?

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Kakva pobjeda Sunsa sinoć, vodstvo od 8 razlike 25sec do kraja, primimo jednu tricu, izgubimo loptu i Frye napravi prekršaj na Paulu na trici i dobije 3 slobodna koja dadne, dođu na -2 12sec do kraja. Zatim Carter iskorači iz terena i Hornetsi imaju šansu za pobjedu ili eventualno za produžetke no Hill blokira Paula tako da Sunsi uzimaju vrijednu pobjedu. Treba pohvaliti Gortata koji je imao career-high 25koš i 12sk.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- Donnie Darko
- Kontakt:
bas se naso ko ce mu recBIHfan je napisao/la: On navija bajgi za Spurse, gotivi i Jamesa, a gleda Boston.

- bear grylls
- Kontakt:
pobjeda phile sinoc iguadala 24 poena oung 10 od 12 sut iz igre jos jednom kazem jako interesantna mlada ekipa kada turner pocne da igra bolje jao ce biti neugodni za sviju
evo i mene nazad , dugo sam bio odsutan , nisam ulazio na forum , ali sam naravno pogledao svaku utakmica bullsa .
I kao uvijek , naidjem na ove "strucnjake" koji umanjuju kvalitetu Rosea i stavljaju ga u istu recenicu s Rondom , igracom koji za sebe tvrdi da je najbolji , koji ne moze slobodno bacanje da pogodi , a ne nesto drugo .
Vidim tvrdite Westbrook bolji od Ronde , Nasha , ... pa ako je Westbrook bolji od njih onda je i Rose .
Westbrook i Rose su statisticki podjednaki igrac ,samo ima jedna razlika kada se gleda MVP .
Oklahoma bez Westbrooka ima Duranta , koji daje bez ikakvih problema 30 po tekmi , dok Bullsima ostaje Boozer i Deng , koji sami sebi ne mogu iskreirati sut ili ce im mozda Bogans dobaciti loptu za lake poene ?
Evo vam jedan zanimljiv clanak objavljen na zvanicnoj stranici lige .
http://www.nba.com/2011/news/features/0 ... index.html
Kada ovo procitate nece vam pasti na pamet nesto reci .
I kao uvijek , naidjem na ove "strucnjake" koji umanjuju kvalitetu Rosea i stavljaju ga u istu recenicu s Rondom , igracom koji za sebe tvrdi da je najbolji , koji ne moze slobodno bacanje da pogodi , a ne nesto drugo .
Vidim tvrdite Westbrook bolji od Ronde , Nasha , ... pa ako je Westbrook bolji od njih onda je i Rose .
Westbrook i Rose su statisticki podjednaki igrac ,samo ima jedna razlika kada se gleda MVP .
Oklahoma bez Westbrooka ima Duranta , koji daje bez ikakvih problema 30 po tekmi , dok Bullsima ostaje Boozer i Deng , koji sami sebi ne mogu iskreirati sut ili ce im mozda Bogans dobaciti loptu za lake poene ?
fury pa ggdje si bio sta se desilo,vidim nema te a niako da te prozovem na forumu da se javis ,drago mi je da si tu,u medjuvremenu bullsi sve boljiFurymaker je napisao/la:evo i mene nazad , dugo sam bio odsutan , nisam ulazio na forum , ali sam naravno pogledao svaku utakmica bullsa .
tu sam , tu sam , redovno citam sta pisete i komentirate , ali jednostavno nisam imao snage uci i pisati , nekako mi se neda uvijek raspravljatim s ovim strucnjacima o Roseu .Da drago mi je sto su naredali fine pobjede , meni posebno drage protiv Miamia i Orlanda .
Nego da li ste znali da kada Bogans zabije 6 i vise poena da Bullsi imaju 12:0 record , a nakon prvih 5min protiv Orlanda on je imao 6 poena i tad sam rekao GAME OVER , mislio sam to odmah napisati na forum , ali kao sto rekoh , vidio sam jednog ciku koji konstantno gleda i komentira utakmice Bullsa , a kao sto on tvrdi ne voli ih , jedan dan je Rose odlican , drugi dan skrt , treci dan je Rondo bolji od njega , a sutra ce reci zasluzeno dobio MVP .
Mislim da kontas zasto nisam ulazio
Nego da li ste znali da kada Bogans zabije 6 i vise poena da Bullsi imaju 12:0 record , a nakon prvih 5min protiv Orlanda on je imao 6 poena i tad sam rekao GAME OVER , mislio sam to odmah napisati na forum , ali kao sto rekoh , vidio sam jednog ciku koji konstantno gleda i komentira utakmice Bullsa , a kao sto on tvrdi ne voli ih , jedan dan je Rose odlican , drugi dan skrt , treci dan je Rondo bolji od njega , a sutra ce reci zasluzeno dobio MVP .

Furymaker je napisao/la:tu sam , tu sam , redovno citam sta pisete i komentirate , ali jednostavno nisam imao snage uci i pisati , nekako mi se neda uvijek raspravljatim s ovim strucnjacima o Roseu .Da drago mi je sto su naredali fine pobjede , meni posebno drage protiv Miamia i Orlanda .
ma da ali ipak ti udji na temu bullsa i pisi a ciji ti se komentari ne svidjaju imas opciju da mu ne citas postove i ja se nekad bezveze raspravljam,ali trudit cu se da to ne radim,znao sam to za bogansa
nemoj da ti neko zbog svojih gluposti ili vridjedjanja ucini da se ne javis,ja kad ne gledam utakmicu volim procitat komentare nekako imam bolji uvid kako su se stvari odvijale,sad idu cllipersi i wariorsi sta mislis o te 2 ja mislim da ce dobit ratnike ali griffin je opasan
Obe uzimamo , Clippersima ne igra Eric Gordon .
Ja sam toliko siguran u nasu odbranu , tako da vise nisam objektivan , ali ove dvije bi trebale biti 2 sigurne pobjede .
Ali evo , uci cu na temu Bullsa pa prokomentirati tekme , zanemarit cu postove par doticnih osoba .
Ja sam toliko siguran u nasu odbranu , tako da vise nisam objektivan , ali ove dvije bi trebale biti 2 sigurne pobjede .
Ali evo , uci cu na temu Bullsa pa prokomentirati tekme , zanemarit cu postove par doticnih osoba .
to brate ajde onda se cujemo tamo da fino to najavimo,analiziramo itd a ovo ostalo sta ces nismo svi isti,malo je realnih a i treba vremena da se ljudi naviknu na nove igrace ,ekipeFurymaker je napisao/la:Obe uzimamo , Clippersima ne igra Eric Gordon .
dolazi do smjene generacija a to ce tesko past mnogima
- Donnie Darko
- Kontakt:
nemojte mislim da mrzim kobea, jer postavljam dosta ove teksotve o njemu i njegovoj clutch igri. ovaj tekst je jednostavno toliko dobar da ga moram postavit.Dakle, posto se opet pise o Bryantu u kontekstu 5 ili 10 najvecih svih vremena (ali ajde, bar se odustalo sa onim da je bolji od Jordana) odlucih napisati malo poduzi post i proguglati neke vrlo koriste informacije za ovu temu. Svakakvih podataka se da naci... I posto mi se ne da odgovarati na razna pitanja tipa definiraj ovo, definiraj ono, kako ovo, zasto ono...ogranicit cu se uglavnom na ciste brojke pa opovrgavajte to...
Bryant je vjerojatno jedini igrac kojem se kao argument za drustvo najvecih svih vremena uzimaju naslovi koje je osvaja u podredjenoj ulozi igrajuci uz jednog od najdominantnijih centara svih vremena. Tesko je sad procjeniti koliko je Bryant ima zasluge u svemu tome (naravno da je ima, ali ja smatran ni blizu onoliko koliko mu njegovi fanovi pripisuju), ali mogu se usporediti rezultati tih Lakersa kad su igrali bez Bryanta ili bez Shaqa. Znaci u te tri sampionske sezone Bryant je propustija sveukupno 32 utakmice regularne sezone i dok ga nije bilo Lakersi su bili na omjeru 25-7. S druge strane Shaq je propustija 26 utakmica regularne sezone u te tri godine i dok njega nije bilo Lakersi su bili na omjeru 13-13. Dakle, po ovome ispada da bi se bez Shaqa itekako morali pomuciti da uopce udju u playoff a kamoli da bi pretendirali na naslov, dok im je bez Bryanta tih godina islo itekako dobro. Cak su imali veci postotak pobjedjivanja bez njega nego s njim.
Ako se gledaju samo finala opet se da zakljuciti ciji su to zapravo naslovi. U prvom finalu Kobe je svoje brojke iz regularne sezone spustija sa 22 kosa po utakmici na samo 15 koseva po utakmici. Dok je Shaq u tom finalu bija na 38 koseva po utakmici, sto je skoro 10 ppg vise nego sto je zabija u regularnoj sezoni.. Sitnica. I jos nekih 16-17 skokova po utakmici. I sve to uz 61% suta iz igre, naspram Bryantovih 36%.
U drugom finalu Shaq je opet diga svoje brojke sa 29 ppg iz regularne sezone na 33 ppg u finalu, uz 16 skokova. Sut iz igre 57%. Dok je Bryant zabija prosjecno 24.6 uz 41% suta iz igre. I jos jednom je u finalu spustija svoje brojke iz regularne sezone koje su bile 28 ppg i 46% suta.
U trecem finalu Shaq je bija na brojkama 36 ppg i 12 skokova uz 59% realizacije. Istina je da Kobe nije bija toliko bitan faktor u tim finalima koliko se iz ove perspektive sad ljudima cini i kako neki zele prikazati.
I ne znan cemu zgrazanje kod usporedbe Pippena i Bryanta, Kozle je zapravo nedavno da vrlo dobru usporedbu. Uostalom, Pippen je svoja tri prva finala odigra bolje nego sto je Bryant odigra finala 2000-2002. Sva tri finala 91-93 je odigra na prosjeku od 21 ppg, 8-9 skokova po utakmici i 6-8 asista po utakmici. I otprilike je bija na nekih 45% suta za vrime tih serija. A obojica su bili u ulogama drugih igraca svojih momcadi. Nikad necemo znati kako bi se Pippenova karijera dalje odvijala da se Jordan nije vratija ali u onoj jednoj sezoni dok nije bilo Michaela Pippen je Bullse odveja do skora 55-27 i poraza tek u sedmoj utakmici protiv kasnijih finalista Knicksa (bili bi i prvaci da Starks nije odigra najgoru utakmicu karijere u kljucnoj utakmici finala). A Bryant je nakon odlaska O’Neala svoju momcad odveja do skora 34-48 i Lakersi su propustili uopce i uci u playoff. S tim da ta momcad sa Odomom i Butlerom uopce nije bila toliko losa koliko neki zele prikazati, jer od tria Bryant, Odom i Butler playoff stvarno nije nesto nemoguce i nerealno za ocekivati. Naredne dvi sezone su uspili uci u playoff ali su eliminirani oba dva puta u prvoj rundi. Ali bar je ganja osobne rekorde, ajde...nije ni to lose. Iako...ima i tu kvaka. U povijesti NBA lige ima 13 utakmica di je neki igrac zabija 50 ili vise koseva a da nije puca niti 50% iz igre, od toga 6 takvih utakmica otpadaju na Bryanta. Kobe ima i tri najgore utakmice preko 50 koseva sto se tice suta u povijesti NBA-a. Znaci tu se vise radi o napucavanju nego o nekakvoj efikasnosti. A od ’86 pa nadalje Kobici pripada i 7 od 15 najgorih +50 utakmica sto se tice postotka ubacaja, i 10 od 25 najgorih. A to je pola svih njegovih utakmica preko 50.
U sezoni kad su dosli do finala imali su score 28-16 dok nisu nabavili Gasola. Sa Gasolom je do kraja sezone taj score bija 22-5. A taj Gasol je prije toga jedne Grizzliese vodija u playoff tri puta. Sto su ujedno i jedina tri puta da su Grizzliesi uopce i igrali playoff. A u to vrime na zapadu nije bilo lako doci u playoff. Uostalom, jedne godine je i Bryant mora na televiziji gledati Spanjolca u doigravanju. I Gasol je bija all star prije dolaska u Lakerse, bez obzira sto neki trkeljaju. Svakom objektivnom je jasno da su Lakersi tek dolaskom Gasola postali ekipa koja je sposobna ciljati na naslov i na kraju krajeva i osvojiti.
Mislin da se nema smisla previse osvrtati na finale iz 2004. kad je Bryant odlucija biti heroj i upropastija svoju momcad. Jer apsolutno nista ne opravdava igraca koji sutira bijednih 38% iz igre i zabija 22.6 koseva u finalu da uzima prosjecno skoro 6 lopti vise po utakmici od prijasnjeg trostrukog MVP-a finala koji je u toj seriji bija na 26.6 koseva sa 63% suta iz igre. Proba je biti heroj, nije islo. Ali je uspija sjebati momcad.
Prosle sezone u finalu protiv Bostona se najbolje vidilo koliko su zapravo Lakersi dobra ekipa i da je glavni razlog zbog cega su osvojili naslov dobra igra njihovih visokih igraca a ne Bryantove clutch igre. Jer Lakersi su nadskakali Kelte u napadu u skoro svim utakmicama. A clutch Bryant je u cetvrtim cetvrtinama finalne serije ima jadnih 29% suta (12-41). Njegov fantasticni ucinak u sedmoj utakmici je vec spomenut puno puta na ovoj temi. Ali na kraju mu je ipak dan MVP trofej. I tako je posta MVP finala sa najgorim postotkom suta u povijesti lige. U cetiri utakmice koje su Lakersi dobili u finalu Kobe je bija na 37% suta. Fenomenalno.
Jos malo o clutch Bryantu. U sedmim utakmicama playoff serija njegov ukupni sut je 38% (LeBron 47%, Pierce 45%,Nash 44%, Carter 43%...). Samo jednu sedmu utakmicu je odigra na nivou igraca u cije drustvo ga guraju, I to onu protiv Portlanda iz 2000. Mozda bi se moglo jos tu ubaciti i sedmu utakmicu protiv Sunsa 2006. ali tada je u cilom drugom poluvrimenu opalija samo tri suta. Clutch? I jos su tu utakmicu Lakersi izgubili. Nadalje, u utakmicama u kojima mu je prijetila eliminacija Bryant je na 39% suta. A nakon 2004. kad je posta glavni igrac svoje ekipe je na samo 34% suta u utakmicama u kojima mu je prijetila eliminacija. Za usporedbu LeBron je 42% suta u takvim situacijama, Wade na 45%, Pierce na 43%, Nash na 49%, pa cak i jedan McGrady je na 44%. Mislin da ovo dovoljno govori o Bryantu kao clutch igracu. Zapravo njegov najpoznatiji clutch trenutak je bija u seriji protiv Sunsa koju su izgubili jer su uspili prosuti 3-1 vodstvo. U svim sezonama kad su Lakersi uzimali naslove najvaznije suteve su najcesce pogadjali Horry i Fisher, ne Kobe.
I za ovu sezonu su Bryantove brojke sto se tice clutch elementa vrlo skromne, ako ne i smijesne. U cetvrtim cetvrtinama ili produzetcima, kad je na semaforu ostalo manje od 5 minuta a nijedna momcad nema prednost vecu od 5 razlike, Kobe Bryant ima uspjesnost suta od 20%. Kad bi se to preslikalo na svih 48 minuta Kobe bi prosjecno trosija 25.4 lopte za 5.1 ubacaj.
Pocevsi od sezone 2003/2004 do polovice sezone 2008/2009 Kobe je promasija najvise suteva za pobjedu u situacijama kad je na semaforu ostalo 24 sekunde ili manje a momcad koja ima posjed lopte je ili u egalu ili zaostaje 1 ili 2 kosa. Cak 42 promasena game winning suta. Pogodija je 14….od 56 mogucih. Uspjesnost 25%. Vince Carter ima 16 pogodjenih game winnera uz 31.4% uspjesnosti. Ray Allen ih ima 15 sa 38.5% uspjesnosti. LeBron James 17 sa 34% uspjesnosti. Anthony (13) 48%, Iverson (13) 39.4%, Pierce (11) 34.4%.... Prosjek cile NBA lige, svih igraca skupa u tom periodu, sto se tice game winnera je 29.8%...dakle Kobe je cak ispod prosjeka lige. Sto se tice game winning asista, Kobe ima jedan (jedna asistencija na 56 ispaljenih lopti u gustim zavrsnicama, neko je ono reka da dobro podvaljuje lopte?). Pierce 9 game winning asista, LeBron 6, Carter 3….
Kako ga ono zovu? Best closer in the game?
I kad vec mozemo citati nekakve nebulozne postove o Kobici kao o top 5 igraca ikad bitno je napomenuti kako nijedan igrac kojeg se stavlja u taj kontekst nije ima tako los postotak suta iz igre. Niti su propustali playoff u naponu snage. Niti su u finalima igrali slabije nego u regularnoj sezoni, bas obratno.
Kad san spomenija da je ima srice mislija san na to da je cim je dosa u ligu upa u momcad koja je sposobna raditi velike stvari igrajuci uz najdominantnijeg centra tog doba. Za usporedbu Jordan je dosa u momcad koja je sezonu prije bila na 27 pobjeda, i nije ima uz sebe dominantnog centra. Shaq je dosa u momcad koja je sezonu prije imala 21 pobjedu i vec u svojoj trecoj sezoni ih je odveja u finale. LeBron je dosa u momcad sa svega 17 pobjeda u sezoni prije a s njim su imali 35 u prvoj sezoni. Wade je dosa u momcad od 25 pobjeda, s njim u prvoj sezoni 42. Ima takvih primjera puno. A vec san pisa o Lakersima u periodu 2004-2007 i nema smisla ponavljati kakve je neuspjehe tada dozivljava Bryant ako se ti rezultati procjenjuju s gledista jednog od najvecih igraca ikad.
Nakon dolaska Gasola u prvom finalu Kobica opet ima losih 40% suta iz igre ali ima i skoro 4 izgubljene lopte u prosjeku. U zadnjoj utakmici je jos jednom pokaza svoju clutch klasu kad mu je momcad izgubila sa nevjerojatnih 39 razlike. U tri od cetiri poraza u tom finalu sutira je slabije od 35%.
Spominjalo se da Bryant ima odlicnu viziju igre i da zna podvaliti loptu, sto stoji gledajuci opcenito sve igrace u ligi. Ali kad ga usporedjujemo sa elitnim bekovima ili niskim krilima, Bryant je ispodprosjecan u skoro svim elementima. Od npr. Jordana, Drexlera, Magica, Wadea, LeBrona i Pippena je losiji u skoro svim kategorijama...i po postotku realizacije, i po asistencijama, i po skokovima, i po ukradenim loptama, i po blokadama.
Uglavnom, zakljucak je da je Bryant odlican igrac...mislin da mu to bas niko ne porice. Ali nema govora da spada u nekakvih top 5, 10 ili 15 igraca u povijesti. Sto se mene tice nije ni najbolji Laker u povijesti. Zgodno je kao glavni argument uzimati broj naslova (u osvajanju kojih su vecinom drugi briljirali), zaboravljati razloge radi cije igre su neki naslovi izgubljeni usprkos mega momcadima, isticati game winnere u regularnoj sezoni (jer ih u playoffu bas i nema) i potpuno neosnovano pripisivati clutch karakteristike. Ali kad se zagrebe ispod povrsine dobije se malo drugacija slika.
Ball don’t lie.
Svaka čast na postu Wolvie
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Donnie Darko je napisao/la:bas se naso ko ce mu recBIHfan je napisao/la: On navija bajgi za Spurse, gotivi i Jamesa, a gleda Boston.navija za houston, prati chicago i najdrazi igrac mu tmac.

Najdrazi mu igrac Amare, navija za Sunse, a prati jedan dan Magic drugi dan Hornetse i da ne nabrajam dalje. Trenutno mi je najdrazi igrac na avataru.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.