Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

kokuz
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la kokuz » 16 jul 2016, 23:16

Pozdrav svima, inače ne pišem u vezi ove teme, ali poznajem dosta materije koju i sam primjenjujem.

Treniram oko dvije godine. Neredovno, ali opet poprilično solidno, većinom je to 2-3 puta sedmično, sa varijacijama, gdje nekad i češće sam išao, a nekad od obaveza i pauze od 10-15 dana.
I poprilično sam zadovoljan, bez pravilne ishrane (na to mislim unos ugljikohidrata, to je moja najveća boljka) sam zadovoljan sa rezultatima. Za ovo vrijeme sam uspio napraviti "shape" tijela, dakle malo sam raširio ramena i slično. Sad bih želio preći na sljedeći nivo, te se više posvetiti i ishrani, treningu i ubaciti suplementaciju (u zadnje vrijeme sam počeo koristiti Whey, a sada evo planiram i kreatin).

Ono što mi je nedoumica, jesu sami treninzi. Primjenjujem sistem treninga sa dvije grupe mišića, ali, kod mene se dešava da se uopšte ne oznojim ni kapi, a osjetim umor već nakon kraćeg vremenskog perioda. (treninzi mi traju oko sat vremena).
Dalje, i kad je u pitanju kardio, npr. trčanje ili neka rekreacija, dok svi plivaju u znoju, ja sam as cold as ice, ono malo na donjem dijelu leđa kapljica i to je to. A uopšte ne kaskam u pitanju da sam manje aktivan od nekog, nego jednostavno tako. I samo osjetim umor, tako da ne mogu nastaviti, a znoj nigdje. Inače sam se bavio amaterski sportom, no prije 6 mjeseci sam zbog nekih obavezao prestao s tim.

Sad me zanima, ovo mi nameće nekoliko dilema. Da li je moj progres sputavan nedovoljno dobrim treningom?
Kako da unaprijedim trening: većim intenzitetom, promjenom vježbi ili nečim drugim?
Inače sam 200 cm, 96 kg.

Veliki pozdrav.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 jul 2016, 01:40

Najbitniji ti je valjda razvoj tijela, misica. Ako primjecujes da ti tijelo ide u tom smjeru onda budi zadovoljan i nastavi sa radom.
Uzmes mjesec-dva radi po jednu grupu misica, postepeno povecavaj tezine kako budes jacao. Godi za promjenu, vjeruj mi, a i za razvoj misica. Mozes uvijek ubacivati i prirodne vjezbe bez utega kao super serije, kad uhvatis formu. A na kraju malo zacinis cardiom i trbusnjacima. ;)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 jul 2016, 01:53

lumani je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Braco, kako Whey uzimate? Ja samo poslije treninga.

posle se i uzima ;)
:urnebes:

Lumani mister foruma. Grob te, sta covjek nece sve procitati, odoh sav ovaj whey nabiti nogom.

Captain - samo ti treniraj redovno, prvenstveno, sto vise budes podizao tezine i razvijao misic tako ce i organizam traziti veci unos hrane. Uz whey za godinu dana mozes nabiti kvalitetnih 10kg mase.
Ali eto @SamoPosmatram ti je rekao da ne jedes puno mesa, tako da onda samo jedi kuhana jaja, sir (ne trapist) i ludnica slijedi, hhh. :lolno:

075 ❤

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 jul 2016, 12:56

Beduin je napisao/la:
lumani je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Braco, kako Whey uzimate? Ja samo poslije treninga.

posle se i uzima ;)
:urnebes:

Lumani mister foruma. Grob te, sta covjek nece sve procitati, odoh sav ovaj whey nabiti nogom.

Captain - samo ti treniraj redovno, prvenstveno, sto vise budes podizao tezine i razvijao misic tako ce i organizam traziti veci unos hrane. Uz whey za godinu dana mozes nabiti kvalitetnih 10kg mase.
Ali eto @SamoPosmatram ti je rekao da ne jedes puno mesa, tako da onda samo jedi kuhana jaja, sir (ne trapist) i ludnica slijedi, hhh. :lolno:

ti se dobro najedi prije treninga :salut:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 jul 2016, 00:15

kokuz je napisao/la:Pozdrav svima, inače ne pišem u vezi ove teme, ali poznajem dosta materije koju i sam primjenjujem.

Treniram oko dvije godine. Neredovno, ali opet poprilično solidno, većinom je to 2-3 puta sedmično, sa varijacijama, gdje nekad i češće sam išao, a nekad od obaveza i pauze od 10-15 dana.
I poprilično sam zadovoljan, bez pravilne ishrane (na to mislim unos ugljikohidrata, to je moja najveća boljka) sam zadovoljan sa rezultatima. Za ovo vrijeme sam uspio napraviti "shape" tijela, dakle malo sam raširio ramena i slično. Sad bih želio preći na sljedeći nivo, te se više posvetiti i ishrani, treningu i ubaciti suplementaciju (u zadnje vrijeme sam počeo koristiti Whey, a sada evo planiram i kreatin).

Ono što mi je nedoumica, jesu sami treninzi. Primjenjujem sistem treninga sa dvije grupe mišića, ali, kod mene se dešava da se uopšte ne oznojim ni kapi, a osjetim umor već nakon kraćeg vremenskog perioda. (treninzi mi traju oko sat vremena).
Dalje, i kad je u pitanju kardio, npr. trčanje ili neka rekreacija, dok svi plivaju u znoju, ja sam as cold as ice, ono malo na donjem dijelu leđa kapljica i to je to. A uopšte ne kaskam u pitanju da sam manje aktivan od nekog, nego jednostavno tako. I samo osjetim umor, tako da ne mogu nastaviti, a znoj nigdje. Inače sam se bavio amaterski sportom, no prije 6 mjeseci sam zbog nekih obavezao prestao s tim.

Sad me zanima, ovo mi nameće nekoliko dilema. Da li je moj progres sputavan nedovoljno dobrim treningom?
Kako da unaprijedim trening: većim intenzitetom, promjenom vježbi ili nečim drugim?
Inače sam 200 cm, 96 kg.

Veliki pozdrav.
Umor se stvara od manjka secera. Tijelo trosi secer a bez njega se nemoze daleko dogurati. U vezi dobijanja mase proteinskom ishranom racunaj 1,5 cm oko struka na 1 cm oko ruke. Imat ces jake ruke i trbuh koji more nosit trojke. Uz to ces biti hronicno umoran.

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 19 jul 2016, 02:44

Kako da dobijem 7-8 kila za mjesec dana?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2016, 02:49

Mouse je napisao/la:Kako da dobijem 7-8 kila za mjesec dana?
Pretplati se mjesec dana u McDonaldsu i ne izlazi iz njega.

075 ❤

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 19 jul 2016, 02:53

A tegovi nista to jel

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2016, 13:40

Ponesi bucice od 14kg u McDon. :D

Znas li druze sta je 7-8kg za mjesec dana. Ja u kuri ne dobijem toliko, jbt.

075 ❤

eldisaloveggmu
Kontakt:

Krećem da treniram

Post Postao/la eldisaloveggmu » 25 jul 2016, 12:54

ZZZ raja... šta mai kod vas...

Ovako, krenuo bih trenirati , ne bih još išao u teretanu , nego bih kod kuće radio sa bučicama i onom šipkom i bodyweight vježbama... Eh sad, interesuje me pošto se želim udebljati naravno kvalitetno jeli tako moram više jesti nego trenirati... Eh sad, znate kako je u BiH, ja moram jesti i pite i čevape i svašta nešto, a grickalice i slatkiše ću izbaciti , naravno... Nego, interesuje me da li će biti rezultati ovako sa pitama, ćevapima ( šta ću mora se jesti ipak takvi smo kakvi smo ) da se džaba ne trudim... Opet, kontam ako bih davao maksimum od sebe na treningu, valjda će se isplatiti... Trbušnjake imam iscrtane već, i i njih bih volio doraditi tako da izgledaju lijepo... Znači, sve u svemu cilj je kile gore, odnosno masa, ali kvalitetna ;)

Eh, sad sastavio sam neki programčić i radio bih i sa bučicama i šipkom a i bodyweight jel ( sklekovi, zgibovi, trbušni itd..)

PON : GRUDI, BICEPS |
UTO : NOGE, ABS |
SRI : ODMOR | Trbušne mišiće mogu
ČET : TRICEPS, LEDJA | kad hoću :D
PET : RUKE ( podlaktice), RAMENA |
SUB : NOGE, PRSA, ABS šta hocu |
il kako hocu šta nedostaje... |
kardio, šta treba | |
NED : ODMOR

Je li uredu ovo za početak ? I eto recite mi da li sa ovakom ishranom mogu postiči nešto ? Naravno ubacit ću ja i ovo ostalo kvalitetno PILETINA, MESO, JAJA, izbacit ću kremove, grickalice, slatkiše, ubacim DŽEM umjesto toga, i eto ČEVAPI, PITE ne svaki dan ali eto kada je na rasporedu mora se i to, i VOĆE I POVRĆE...

Ajde bilderice hvala vam na odgovoru ;) Pa et, posavjetujte me... I je li tako da mogu kombinovati bodyweight i ove bučice i to... Uslov je glavni MASA, odnosno da dobijem kila...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 jul 2016, 21:46

A što ne bi krenuo u teretanu odmah ? Bezveze se tako patiš, dok bi u teretani mnogo brže i napredovao uz pravilnu prehranu i protein i kreatin.

eldisaloveggmu
Kontakt:

Post Postao/la eldisaloveggmu » 26 jul 2016, 15:43

Evo krenuo sam danas po ovom programu gore koji sam sastavio i napisao... Danas sam radio noge i trbušne.. Zagrijao se, uradio nekolio vježbi, i na kraju istezao , sve u vemu nekih 50- 55 min... koliko otprilike treba da traje po vama trening, je li ovo malo, puno ? ... I et, sutra odmor, preksutra aBd triceps, ledja i tako... Krenuo sam, pa sad šta bude vidjet ćemo, pojeo nakon treninga bananu, naravno vode popio i eto poslije nekih sat piletinu i to... Slatkiše i grickalice sam izbacio, nekada ću u mjesecu, u dva tri mjeseca pojesti... Pite ću svesti na minimum, ali eto kada je na rasporedu jest ću, a čevape ću se truditi da skroz izbacim ,nekad u nekad... I et,....

Nego, imatel vi neke dobre vježbe za trbušne ? Neki dobar programčić s youtuba, interneta ili neke koje vi koristite a rade :p ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jul 2016, 03:42

Sve to sto radis kod kuce ce ti za par sedmica se zgaditi, a napredak ces sam uociti... ili neces... hajde, vidices sam, a onda ces ili skroz dici ruke od svega ili se presaltati u gym i napokon poceti raditi kako Bog zapovjeda.
Mada, mozda si jedan od onih rijetkih koji imaju toliko jaku volju u dovoljnu kilazu tegova kod kuce pa napravis boom.

075 ❤

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jul 2016, 03:48

Beduin je napisao/la:Sve to sto radis kod kuce ce ti za par sedmica se zgaditi, a napredak ces sam uociti... ili neces... hajde, vidices sam, a onda ces ili skroz dici ruke od svega ili se presaltati u gym i napokon poceti raditi kako Bog zapovjeda.
Mada, mozda si jedan od onih rijetkih koji imaju toliko jaku volju u dovoljnu kilazu tegova kod kuce pa napravis boom.
Ja preko godinu dana vani vjezbam ispred kuce bio snijeg, sunce, magla ili kisa. Sa 90 kg na 65 kg i fino sam se izdefinisano na vratilu i razboju. Sad planiram aBd opremiti malu kucnu teretanu, ja uvijek mogu vjezbati. Sto je nekom heroin, to je meni trening

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jul 2016, 13:24

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Sve to sto radis kod kuce ce ti za par sedmica se zgaditi, a napredak ces sam uociti... ili neces... hajde, vidices sam, a onda ces ili skroz dici ruke od svega ili se presaltati u gym i napokon poceti raditi kako Bog zapovjeda.
Ja preko godinu dana vani vjezbam ispred kuce bio snijeg, sunce, magla ili kisa. Sa 90 kg na 65 kg i fino sam se izdefinisano na vratilu i razboju. Sad planiram aBd opremiti malu kucnu teretanu, ja uvijek mogu vjezbati. Sto je nekom heroin, to je meni trening

Vidis da je napisao da mu je cilj nabiti masu pa sam zato ono i napisao.
A istina je i da vrlo rijetki imaju toliku volju da iz dana u dan se pojavljaju kod kuce, vremenom dosade i prirodne vjezbe te mala kilaza tegova. Znam po sebi i mojim prijateljima, pa cak i danas kad sam nesto naprvio od svog tijela.
Al svaka cast tebi. :thumbup:

075 ❤

Klare

Post Postao/la Klare » 29 jul 2016, 15:14

Dobra ishrana+dobra suplementacija+jak trening=uspjeh.

De nek mi još neko kaže kako suplementacija ne treba, u mom slučaju su to whey i glutamin, ima da ga išamaram da će to čitav život pamtiti.

Još jednom moram ovo reći, ljudi od početaka treniranja odmah ubace i kreatin i sve ovo, čak i steroid koriste, i onda kažu samo ishrana.

Evo baš nedavno se lik javi ovdje na forumu i meni kaže ne treba suplementacija za te težine, a garantujem da nikad nije bez suplemenata treinirao.
I takvi se nađu pametovati i od nas školovanijih budale praviti.

OK, neko ne voli te proizvode, sumnja u njih, kao što sam i ja niz godina, ali nek siguran bude da će napredovati toliko da će i sam jedva primjetiti, a ne neko drugi. OK u početku napredak ide brže, i početnicima prvu godinu dana i ne bih preporučivao ni whey, ali kad želiš na neki veći nivo, nizak postotak masti, a kilažu u rangu visine i više bez protein praška to tijelo ishranom ne može osigurati, fakt.

A još više mi se gade ljudi, državni prvak, i kaže samo natural, i ljudi stvarno puše tu foru.
A ima slike napretka. I ovako te slike idu 2003-2010 vidi se ono prirodan napredak, zadebljanje, dobijanje mase, i onda ide sa 2010-2011 sve se vene ukazale, povećala se masa, a iscrtao stomak. :lol:

Ma dajte ljudi koga vi farbate.
Ovo govorim iz razloga da ne trebate biti razočarani ako napredak sporo ide ili stane neko vrijeme, idite u gym prvo zbog zdravlja, napretka će uvijek biti, ali htio sam obavijetiti koje su mogućnosti vašeg tijela, i da ne budete razočarani.

Evo primjer mene, nisam trenirao dva mjeseca, a sad uz whey i glutamin sve ide dosta lakše, treninzi su i dalje odlični, to je navika i ljubav, ali sa ova dva suplementa, a znamo da su ova dva obična ishrana bez ikakvih osobina za boost snage i neke izdržljivosti, napredak je dosta očigledniji.

Doduše tu ide dio i na vraćanje starog mišića, pa se brže napreduje, ali razlika je primjetna, i ne samo meni.
Recimo neki dan sam u jutarnjem treningu radio prsa, a navečer mi ovaj lik govori jesi to danas trenirao prsa, kako se odmah primjeti.
A kada sam radio leđa jedva sam na sebe majicu obukao, čak sam je i rastegao koliko mi je mala bila.

Dakle vratite se na vrh posta i onu jednačinu to je to, ko vam drukčije kaže sigurno da laže.

eldisaloveggmu
Kontakt:

Post Postao/la eldisaloveggmu » 29 jul 2016, 15:34

Hvala tebi na savjetu, nadam se da ću uspjeti ovako ipak eto volja je najbitnija... :D
Hvala svima ;) Ma opet msm da se sve može kad se hoće evo neko je iznad mene napisao da radi kod kuće i da mu uspjeva... Svaka čast :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Teretana

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jul 2016, 16:02

Beduin je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:

Vidis da je napisao da mu je cilj nabiti masu pa sam zato ono i napisao.
A istina je i da vrlo rijetki imaju toliku volju da iz dana u dan se pojavljaju kod kuce, vremenom dosade i prirodne vjezbe te mala kilaza tegova. Znam po sebi i mojim prijateljima, pa cak i danas kad sam nesto naprvio od svog tijela.
Al svaka cast tebi. :thumbup:
Tesko je ovako nabiti kile, evo i ja pokusavam, ali zaista je tesko. Barem me raja na faxu pita gdje idem u teretanu. Planirao sam malo tegova nabaviti da upravo podebljam tu misicnu masu.

Dobro si to rekao za whey, odlicna stvar. Glutamin isto. Ja samo nisam fan monohidratnog kreatina

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 jul 2016, 22:48

Klare je napisao/la:Dobra ishrana+dobra suplementacija+jak trening=uspjeh.

De nek mi još neko kaže kako suplementacija ne treba, u mom slučaju su to whey i glutamin, ima da ga išamaram da će to čitav život pamtiti.

Još jednom moram ovo reći, ljudi od početaka treniranja odmah ubace i kreatin i sve ovo, čak i steroid koriste, i onda kažu samo ishrana.

Evo baš nedavno se lik javi ovdje na forumu i meni kaže ne treba suplementacija za te težine, a garantujem da nikad nije bez suplemenata treinirao.
I takvi se nađu pametovati i od nas školovanijih budale praviti.

OK, neko ne voli te proizvode, sumnja u njih, kao što sam i ja niz godina, ali nek siguran bude da će napredovati toliko da će i sam jedva primjetiti, a ne neko drugi. OK u početku napredak ide brže, i početnicima prvu godinu dana i ne bih preporučivao ni whey, ali kad želiš na neki veći nivo, nizak postotak masti, a kilažu u rangu visine i više bez protein praška to tijelo ishranom ne može osigurati, fakt.

A još više mi se gade ljudi, državni prvak, i kaže samo natural, i ljudi stvarno puše tu foru.
A ima slike napretka. I ovako te slike idu 2003-2010 vidi se ono prirodan napredak, zadebljanje, dobijanje mase, i onda ide sa 2010-2011 sve se vene ukazale, povećala se masa, a iscrtao stomak. :lol:

Ma dajte ljudi koga vi farbate.
Ovo govorim iz razloga da ne trebate biti razočarani ako napredak sporo ide ili stane neko vrijeme, idite u gym prvo zbog zdravlja, napretka će uvijek biti, ali htio sam obavijetiti koje su mogućnosti vašeg tijela, i da ne budete razočarani.

Evo primjer mene, nisam trenirao dva mjeseca, a sad uz whey i glutamin sve ide dosta lakše, treninzi su i dalje odlični, to je navika i ljubav, ali sa ova dva suplementa, a znamo da su ova dva obična ishrana bez ikakvih osobina za boost snage i neke izdržljivosti, napredak je dosta očigledniji.

Doduše tu ide dio i na vraćanje starog mišića, pa se brže napreduje, ali razlika je primjetna, i ne samo meni.
Recimo neki dan sam u jutarnjem treningu radio prsa, a navečer mi ovaj lik govori jesi to danas trenirao prsa, kako se odmah primjeti.
A kada sam radio leđa jedva sam na sebe majicu obukao, čak sam je i rastegao koliko mi je mala bila.

Dakle vratite se na vrh posta i onu jednačinu to je to, ko vam drukčije kaže sigurno da laže.
Netreba ti suplementacija, ako se zdravo hranis.

U vezi glutamina http://jn.nutrition.org/content/138/10/2045S.full

Prije samaranja dobro se napuni suplementacijom, valja ti poslije pobjeci.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 29 jul 2016, 22:52

Ne treba ti suplementacija?
Onda ti treba sedmično 500km da uneses dovoljno proteina i svega u sebe. Ne provaljuj se.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.