BiH na Eurobasketu 2022
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2022
Na Evropsko prvenstvo se treba povesti 12 ratnika, 12 igrača koji igraju u svojim klubovima, 12 iole fizički spremnih igrača, koji mogu odgovoriti određenim zadacima. Čampara doista izgleda sitno i maleno spram ovih divova, i zato ne dobija priliku, a za Sulejmanovića zaista ne znam o čemu je riječ, da li je u pitanju neka povreda ili neki sukob, klan i sl.
Međutim, gledam i Litvanija ima isto kratak roster, 7-8 igrača konstantno se vrti, ovi "na kapaljku".
U jučerašnjem meču, veoma dobro se osjetilo, da trener forsira Atica, da prevodi loptu, čuva Robersona, a najviše Gegića, svima po nekakva jednaka minutaža jer se baš pribojavao da ćemo morati sudbinu odlučivati u zadnjem meču. I neka je tako, međutim pitanje je, koliko mogu Musa i Nurkić danas. Ako pokažu da mogu kao protiv Slovenaca, onda pobjeda nije upitna, međutim ako šut stane, ili prodor bude kratak, jer su Litvanci veoma brzi i dinamični u odbrani, onda će to ličiti na utakmicu protiv Francuske, samo što se bojim da će nas ovi pomesti tricama.
Međutim, gledam i Litvanija ima isto kratak roster, 7-8 igrača konstantno se vrti, ovi "na kapaljku".
U jučerašnjem meču, veoma dobro se osjetilo, da trener forsira Atica, da prevodi loptu, čuva Robersona, a najviše Gegića, svima po nekakva jednaka minutaža jer se baš pribojavao da ćemo morati sudbinu odlučivati u zadnjem meču. I neka je tako, međutim pitanje je, koliko mogu Musa i Nurkić danas. Ako pokažu da mogu kao protiv Slovenaca, onda pobjeda nije upitna, međutim ako šut stane, ili prodor bude kratak, jer su Litvanci veoma brzi i dinamični u odbrani, onda će to ličiti na utakmicu protiv Francuske, samo što se bojim da će nas ovi pomesti tricama.
-
- Kontakt:
Dobro izbalansirani , ali sa 3 poraza . Realno mogli su sve 3 dobiti , ali ni njima koncentarcija izgleda nije jača strana ..._dreamer_ je napisao/la: ↑07 sep 2022, 07:33Realno, bice tesko, Litvanci su izbalansirani kao tim, imaju sjajne sutere, dobar protok lopte, ono cega se plasim jeste puno otvorenih suteva i da nas zatrpaju tricama.
A druge strane, i oni ce biti nervozni, pa vidjecemo. Bojim se da ce opet sudije utjecati na ishod
Zona je alibi odbrana , povraća mi se kad vidim da neko to igra . Jučer smo ih stigli i prestigli , njima voda u ušima , zategli smo odbranu pogotovo 1na1 , zatvorili bekove i Adis legenda odluči zonu da igra i razigra im bekove

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Mislim da ni jedna reprezentacija na prvenstvu ne igra sa 12 igrača svaku tekmu
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nijedna ozbiljna ekipa na svijetu ne igra egal utakmice sa 12 igraca u rotaciji
Spale su naočale Ace Petrovića.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
marlostanf1eld je napisao/la: ↑07 sep 2022, 09:13Nijedna ozbiljna ekipa na svijetu ne igra egal utakmice sa 12 igraca u rotaciji

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Šta danas očekivati..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
al ja ne vjerujem da je covjek kao bekap pleja poveo camparu kojeg ne uvodi ni sekundu,pa koji racku ga vodis,i onda izmisljas drugima pozicije gdje atic od 24 sekunde 20 sekundi drzi loptu u rukama.
prelosa organizacija,pa osnovno pravilo svakog malo boljeg trenera je ne driblaj loptu koju si osvojio,kod nas nesto odmah trci naprijed kao bez glave pa se baca u bunar lopta ili promase ziceri ,pretezno gluposti iz kontri.
Vrabac beskoristan u odbrani a u napadu jos vise a minutaza kao da je evroligas,za onaj faul Lazica u kontri kad je umislio da je Lebron treba ga zakovati na klupu.
morao sam kapi za oci kupovati kasno navece,jer su me oci zaboljele od one kosarke,Adise ne mozes zonu igrat a ljudi imaju nba centra ispasta ti skok bem ga ja,Azize širi pik ,robersona stavi na 45 ili u korner a neka gegic igra pik sa Jukom jer je ocigledno da roberson i Juka ne mogu igrati pik jer malo ozbiljnija odbrana ce skupiti i pustit da ovi nasi netalentovani suteri pucaju
kakvo je ono guranje lopte pod obruc iz dvokoraka a dole stoje igraci po 220cm,amanjarabi.
Litvanija ce nam bolje odgovarati nego Francuska u to sam siguran,ali ako ponovimo jucerasnju igraju nama je fasovati,Sulejmanovic mora vise igrati ima šut kojim mozemo rasiriti odbranu,sa kiamenim igrati visoko pik beskoristan je kad dobije loptu ledjima okrenut
ajdeeeeeee Bos
noooooooooooooooo
prelosa organizacija,pa osnovno pravilo svakog malo boljeg trenera je ne driblaj loptu koju si osvojio,kod nas nesto odmah trci naprijed kao bez glave pa se baca u bunar lopta ili promase ziceri ,pretezno gluposti iz kontri.
Vrabac beskoristan u odbrani a u napadu jos vise a minutaza kao da je evroligas,za onaj faul Lazica u kontri kad je umislio da je Lebron treba ga zakovati na klupu.
morao sam kapi za oci kupovati kasno navece,jer su me oci zaboljele od one kosarke,Adise ne mozes zonu igrat a ljudi imaju nba centra ispasta ti skok bem ga ja,Azize širi pik ,robersona stavi na 45 ili u korner a neka gegic igra pik sa Jukom jer je ocigledno da roberson i Juka ne mogu igrati pik jer malo ozbiljnija odbrana ce skupiti i pustit da ovi nasi netalentovani suteri pucaju
kakvo je ono guranje lopte pod obruc iz dvokoraka a dole stoje igraci po 220cm,amanjarabi.
Litvanija ce nam bolje odgovarati nego Francuska u to sam siguran,ali ako ponovimo jucerasnju igraju nama je fasovati,Sulejmanovic mora vise igrati ima šut kojim mozemo rasiriti odbranu,sa kiamenim igrati visoko pik beskoristan je kad dobije loptu ledjima okrenut
ajdeeeeeee Bos

Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Toliko je ova repka imala pehova, nepravdi, sudijskih kradja u proslosti da jednom mora doci sve na naplatu...
Ja se nadam da ce to biti danas,jer ovi momci stvarno igraju srcem, bore se vidi se da im je stalo....
Neka bude stid svakog koji napise danas negativan komentar jer mi smo u grupi "smrti "gdje su Slovenija, Njemacka, Francuska, pa i ovi danas kandidati za medalje.....
I mi sa Musom i Jusufom se tucemo sa njima......
Mi nemamo bolji roster, nijanse su to....
Momci svaka vam cast za ovaj Euro, hvala vam na pobjedi protiv evropskih prvaka, hvala na pobjedi protiv Francuske skoro, jedne od najjacih na svijetu....
Danas igrajte opusteno za drzavu, grb, narod, ulicu, sokak u kojem ste odrasli i zapamtite.....Bosna vas voli

- BenjooJutub
- Kontakt:
S obzirom da je juče Musa "odmarao" danas bi mogao i trebao povući. Juka je lipsao, vidilo se to i juče, ali i Valanciunas je u istoj situaciji, jedva je hodao poslije meča sa Švabama.NKSvatovacPoljice je napisao/la: ↑07 sep 2022, 09:02Na Evropsko prvenstvo se treba povesti 12 ratnika, 12 igrača koji igraju u svojim klubovima, 12 iole fizički spremnih igrača, koji mogu odgovoriti određenim zadacima. Čampara doista izgleda sitno i maleno spram ovih divova, i zato ne dobija priliku, a za Sulejmanovića zaista ne znam o čemu je riječ, da li je u pitanju neka povreda ili neki sukob, klan i sl.
Inače kvalitet košarke je znatno opao, to se vidilo na jučerašnjim utakmicama. Dončić se žalio zbog ritma, nije normalno igrati 4 utakmice u 5 dana. Lako je u NBA, u regularnom dijelu kada se igrači ne troše energetski koliko na na turniru.
Zadnja izmjena: BenjooJutub, dana/u 07 sep 2022, 09:50, ukupno mijenjano 1 put.
Taktika za danas je:Stop Rokas!Ubiti ce ga nasi Bekovi.
Juče nije prolazilo ono što je prolazilo protiv Slovenaca a to je Pick Juke i Robersona gdje nakon dobrog bloka Roberson ima vremena da se namjesti na šut zbog toga što Tobey je ga branio drop-om odnosno nije izlazio na njega, Gobert je uvijek ga preuzimao odnosno izlazio na njega i odmah drugačije ne možeš da šutaš ali u toj situaciji jer mislim da ce tako danas braniti i Valanciunas Juka mora da se otkotrlja prema košu da mu Roberson da loptu nekako i onda ideš pod koš gdje ti dolazi igrač sa strane pomoći i imaš opciju pasa vani ili da završavaš preko njega, protiv Francuza Juka je čekao nakon bloka na šutu za tri svaki put valjda misli Roberson će nekako to ošutati svakako ili eventualno da njemu vrati loptu na šut za tri kojeg vala previše koristi ok je kad si sam baš opaliti 2-3 pa i 4 ali neki polu stepback, pola metra iza linije i preko ruke su šanse 1/10 da uđe.
Zašto stop Rokas kad je danas ubjedljivo njihov najopasniji vanjski Grigonis a Rokasa ako ne krene neće igrati 20tak min, dobra stvar je što Rokasa guraju na play-a otprilike kao i Barcelona al on po meni nije toliko opasan na play-u koliko bi bio kao na 2.
Nakon našeg poraza jučer ponovo nas kladionice podcjenjuju 1,20 na Litvu hajmo momci joj ko će dočekati još 4 i po sata
Cuj zasto..Rokas im je glava igre..sve preko njega ide...gledao sam ih 3 puta ,sve se vrti oko njega.Grigonis ,Giedraitis su bolji shuteri.mirsad993 je napisao/la: ↑07 sep 2022, 10:00Zašto stop Rokas kad je danas ubjedljivo njihov najopasniji vanjski Grigonis a Rokasa ako ne krene neće igrati 20tak min, dobra stvar je što Rokasa guraju na play-a otprilike kao i Barcelona al on po meni nije toliko opasan na play-u koliko bi bio kao na 2.
Nakon našeg poraza jučer ponovo nas kladionice podcjenjuju 1,20 na Litvu hajmo momci joj ko će dočekati još 4 i po sata
FKBilder je napisao/la: ↑07 sep 2022, 09:40Toliko je ova repka imala pehova, nepravdi, sudijskih kradja u proslosti da jednom mora doci sve na naplatu...
Ja se nadam da ce to biti danas,jer ovi momci stvarno igraju srcem, bore se vidi se da im je stalo....
Neka bude stid svakog koji napise danas negativan komentar jer mi smo u grupi "smrti "gdje su Slovenija, Njemacka, Francuska, pa i ovi danas kandidati za medalje.....
I mi sa Musom i Jusufom se tucemo sa njima......
Mi nemamo bolji roster, nijanse su to....
Momci svaka vam cast za ovaj Euro, hvala vam na pobjedi protiv evropskih prvaka, hvala na pobjedi protiv Francuske skoro, jedne od najjacih na svijetu....
Danas igrajte opusteno za drzavu, grb, narod, ulicu, sokak u kojem ste odrasli i zapamtite.....Bosna vas voli![]()
I ja tu vidim jedini nadu../

Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Ok vjerovatno to uživo izgleda tako onda mada na TV je drugačije skroz, Grigonis ima pored šuta i prodor kojeg uglavnom završava floaterom a zna dati i pas vani iz prodora, ono što hoću da kažem da ne treba ići na Rokasa po cijenu da je neki drugi igrač otvoren na šutu.lumani je napisao/la: ↑07 sep 2022, 10:02Cuj zasto..Rokas im je glava igre..sve preko njega ide...gledao sam ih 3 puta ,sve se vrti oko njega.Grigonis ,Giedraitis su bolji shuteri.mirsad993 je napisao/la: ↑07 sep 2022, 10:00Zašto stop Rokas kad je danas ubjedljivo njihov najopasniji vanjski Grigonis a Rokasa ako ne krene neće igrati 20tak min, dobra stvar je što Rokasa guraju na play-a otprilike kao i Barcelona al on po meni nije toliko opasan na play-u koliko bi bio kao na 2.
Idemo danas ispravit nepravdu iz 2013 godine u Sloveniji 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I ne samo to.Chevalier je napisao/la: ↑07 sep 2022, 07:11HALOOO LJUDIII!!! OKANITE SE VISE NASE ZASTAVE!!! ZASTAVE POD KOJOM SMO PRIMLJENI U UJEDINJENE NACIJE!!!
KAD CE SE SKINUTI SA TRIBINA HRVATSKE ZASTAVE SA PRVIM BIJELIM POLJEM, ZASTAVE HERCEG BOSNE?! KAD ĆE SE SKINUTI ZASTAVE CRVEN, PLAVI, BIJELI SA 4S U SREDINI, SA 4S KOJE SU ČETNICI NOŽEM UCRTAVALI NA ČELA CIVILA?! KAD CE SE SKINUTI SA TRIBINA CETNICKE GUSARSKE LUBANJE?!
LJILJANI SU CVIJECE I NIKADA NIKOGA NISU UGROZILI I DOK SMO MI ZIVI VIORICE SE!!!
VOLIM LJILJANEEE, VOLIM LJILJANEEE…
Sto se tice danasnje utakmice…, evo ne znam ni sam… Meni od prve utakmice Litvanci djeluju odlicno. Imace ogromnu podrsku sa tribina, mozda cak i sudija. Ono sto znam je da ova nasa reprezentacija sa svima moze igrati egal, mozda mi to bolnije ako izgubimo. Kao sto smo FRA imali na -2 na pocetku 4/4 i loptu… Nezz, ali takodjer mislim da treba biti realan i priznati da je ovo i vise nego dovoljno od nas jer da nam je neko prije FRA u Sarajevu, a vala i poslije ponudio ovakav rasplet, vjerovatno bi ga objerucke prihvatili. Od 6 ekipa u grupi, bez nas 5, 4 favorita za naslov. Od ukupno 30 NBA igraca na turniru, 15 (50%) u nasoj grupi…
Ovakvim shupcima, poput Srebrenka ne smeta kad imena BiH gradova pišu na zastavama Srbije i Hrvatske.
Istom prdonji Srebrenku nije smetala prije neki dan na utakmici Srbije i Finske u Pragu crna zastava sa kokardom u rukama srpskog navijača.
Onom seronji-političaru iz županije 10 ne smeta zastava Hrvatske sa napisom Vareš, Paklarevo, Odžak, Mostar, itd, itd,.......što svi gledamo godinama na rukometu, nogometu, skijanju, a smeta mu zvanična zastava BiH iz jednog perioda njene povijesti.
Ta zastava nikakvu nacionalnu ili vjersku konotaciju nema.
Onom Stevandiću smeta zastava BiH , koja se zavijorila 1992 godine na East Riveru i koju su svi priznali, a ne pita se taj isti kenjac smeta li nekome drugome njegovo šepurenje po ulicama Kotor Varoša 1992 u maskirnoj uniformi sa Hecklerom u rukama, a u tom istom gradiću i okolini su se dogodili strašni zločini.
Da li nekom ko voli BiH smeta, što je ta država pokradena od strane politike komšija i susjeda u svakom pogledu, kulturnom, naučnom, istorijskom, sportskom, ekonomskom, to se takvi i slični ne zapitaju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.