FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Gorki
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Gorki » 02 mar 2013, 19:27

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 mar 2013, 19:28

Valdez je obicna papcina kojem nije mjesto na fudbalskim terenima.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 02 mar 2013, 19:33

Gorki je napisao/la:slika
hvala bogu sto nije obrnuto
pa normalna reakcija kad ti najveci rival zabije gol pa slavi 2 metra od tebe
a ovi da nemaju barcelonine dresove i salove mislio bi da su navijaci reala

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 mar 2013, 19:38

mandraX je napisao/la:Nebitna utakmica totalno, al' se opet čovjek nasekira zbog nekih situacija.
Sudija kriminalan, svaki kontakt - karton, ona situacija Ronaldo vs. Pique kad je Pique dobio žuti je za plakanja, fakat.
Penal k'o suza nad Adrianom.

Roura, usput debilčina, vadi Villu a ubacuje Alexisa, pored Pedra koji se nije vidio bukvalno čitavu tekmu.
Villa je barem nešto pokušavao, trčao, trudio se ... svašta. :roll:

Jah, P.S., Valdez mi je porast'o u očima. 8-)

Najsmjesnija scena kada Pepe udara ( mislim Albu ) i Alba dobija zuti. :lol:
Izgubio se sudija.

Penal je bio koliko i nad Cristianom neki dan, dakle nije ono za penala.
Mada je vise Ramos zakacio Adriana nego li Pique najveceg dajvera poslije Di Marie i Pepea.

Ovo boldirano je meni bilo najmanje jasno.
Pa Villa je bio jeadn od najboljih i on njega izvede pored amaterske partije Pedra. :roll:

Vidis kako brani Valdes u formi. 8-)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 02 mar 2013, 19:39

'Aj skoci s mosta i ucini nam uslugu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 02 mar 2013, 19:43

Donnie Darko je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Na vrijeme je osjetio da će se to desiti i otišao je kao pobjednik .
Da, prorok. Osjetio je da ce doci do pada u trenutku kad je izdominiran u prvenstvu i ligi sampiona.
Pomješao si osjećaj i predviđanje . Velika je to razlika , napisao sam da je osjetio a ne predvidio .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 02 mar 2013, 19:44

Ako neko moze neka pogleda majstora Suareza sta radi, place mi se kad se sjetim da smo za Sancheza dali preko 30 miliona :twisted:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 mar 2013, 19:47

francobaresi je napisao/la:Guardiola je itekako pametan po pitanju biranja posla i ugovora koji potpisuje .
Nije bez razloga ugovor samo potpisivao na jednu godinu , jer znao je da će doći do zasićenja i pada Barcinih igrača i igre. Na vrijeme je osjetio da će se to desiti i otišao je kao pobjednik .

Barca nije navikla na ovakvu situaciju , moral im je sigurno jako narušen a i nesigurnost se javlja nakon ovakvog perioda .
Mjenjati ništa ne mogu , kasno je za to. Ovi momci su obučeni da igraju jednu igru i ne mogu oni preko noći nešto novo pokušati , to bi bilo samoubistvo . Barca je teško ranjena, nije ovako bilo već 5 god. najmanje .
Milan drži "nož" i oni mogu zadati " smrtonosan " udarac Barceloni . Mada u fudbalu se nikad ne zna ..
Jako pametan post - ukratko si napisao ono o čemu bih ja mogao pisati kilometarski post.

Barcina igra je jako "oštećena" i takva će ostati ... Glavni konkurenti znaju kako igrati protiv njih i iskorištavati njihove nedostatke . I trebaju da polako , vrlo polako mjenjaju stil igre . Međutim problem je što ovi trenutni igrači skupa sa B timom su u potpunosti naučeni na jedan stil igre i ne možeš ih tek tako "odučiti" . Jedini način je , ono , da dođe bogati vlasnik i pokupuje razne igrače spremne da se adaptuju što bi u jednu ruku skinulo ugled Barci kao klubu...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 mar 2013, 19:47

I sta rekose neki ljetos, samo budala moze razmisljati o prodaji Alvesa, pa ove godine svako drugu utakmicu primimo gol jer on nije u stanju postaviti nogu da izblokira sut.
Al' jok, krivi su Sanchez i jadni Roura koji se nasao u **** ni kriv ni duzan.
Don't hate what you don't understand.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 mar 2013, 19:53

viKK je napisao/la:Glavni konkurenti znaju kako igrati protiv njih i iskorištavati njihove nedostatke . I trebaju da polako , vrlo polako mjenjaju stil igre . Međutim problem je što ovi trenutni igrači skupa sa B timom su u potpunosti naučeni na jedan stil igre i ne možeš ih tek tako "odučiti" . Jedini način je , ono , da dođe bogati vlasnik i pokupuje razne igrače spremne da se adaptuju što bi u jednu ruku skinulo ugled Barci kao klubu..
Mijenjati stil igre ne mora značiti promijeniti za 180 stepeni. Jednostavno, samo usavršiti neke stvari i to je to. Barcelona neće odustati od posjeda lopte, trouglova na sredini terena, ubacivanjima iz drugog plana. I ne vidim razlog zašto bi to uradili? Po tom su prepoznatljivi. No, sigurno da to oni mogu i moraju usavršiti; naravno ne sa Rourom, možda čak ne i sa Villanovom, jer su pod njegovim vodstvom izgubili ono što ih je prije krasilo - odličan presing i mnogo bolja defanziva (opet, to dvoje je usko povezano).

Kriza rezultata i igre je sasvim normalna stvar. Isto tako je normalna stvar povratak forme. Fudbalski ciklus, ha ya.

Mislim da su predvidljivost, nedostatak presinga i nedostatak pravih defanzivaca problem, a ne cjelokupni stil igre. Preinake da, mijenjanje iz temelja ne. Uostalom, siguran sam da tako misle i u upravi, a vala tako misle i oni koji dolaze na CN stadion. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 mar 2013, 19:55

francobaresi je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Na vrijeme je osjetio da će se to desiti i otišao je kao pobjednik .
Da, prorok. Osjetio je da ce doci do pada u trenutku kad je izdominiran u prvenstvu i ligi sampiona.
Pomješao si osjećaj i predviđanje . Velika je to razlika , napisao sam da je osjetio a ne predvidio .
A ono, dobre osjecaje ima. Trebaju ga nazvat, mozda sad osjeca da je Barca u krizi. Nije da je Guardiola osvojio boga oca pa otisao ko pobjednik, vec je otisao poslije svoje najgore sezone, u kojoj je real izdominirao primeru, i u kojoj je barcelona podjednako lose igrala kao i ove sezone.

Iako tehnicki gledano otisao je kao pobjednik, kupa.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 02 mar 2013, 19:56

monolog objasnio ;) :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 mar 2013, 19:59

Pa normalno da nece mijenjati stil.
To bi trebalo svima bit' jasno.

Nego jel sad nekima jasno koliki je genijalac Guardiola ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 mar 2013, 20:01

Monolog je napisao/la:
viKK je napisao/la:Glavni konkurenti znaju kako igrati protiv njih i iskorištavati njihove nedostatke . I trebaju da polako , vrlo polako mjenjaju stil igre . Međutim problem je što ovi trenutni igrači skupa sa B timom su u potpunosti naučeni na jedan stil igre i ne možeš ih tek tako "odučiti" . Jedini način je , ono , da dođe bogati vlasnik i pokupuje razne igrače spremne da se adaptuju što bi u jednu ruku skinulo ugled Barci kao klubu..
Mijenjati stil igre ne mora značiti promijeniti za 180 stepeni. Jednostavno, samo usavršiti neke stvari i to je to. Barcelona neće odustati od posjeda lopte, trouglova na sredini terena, ubacivanjima iz drugog plana. I ne vidim razlog zašto bi to uradili? Po tom su prepoznatljivi. No, sigurno da to oni mogu i moraju usavršiti; naravno ne sa Rourom, možda čak ne i sa Villanovom, jer su pod njegovim vodstvom izgubili ono što ih je prije krasilo - odličan presing i mnogo bolja defanziva (opet, to dvoje je usko povezano).

Kriza rezultata i igre je sasvim normalna stvar. Isto tako je normalna stvar povratak forme. Fudbalski ciklus, ha ya.

Mislim da su predvidljivost, nedostatak presinga i nedostatak pravih defanzivaca problem, a ne cjelokupni stil igre. Preinake da, mijenjanje iz temelja ne. Uostalom, siguran sam da tako misle i u upravi, a vala tako misle i oni koji dolaze na CN stadion. :mrgreen:
Ma o tome i govorim ... No ukoliko se nađe netko ko hoće napraviti potpuno drugačiju Barcu , to bi mu teško pošlo za rukom , jer bi morao obnavljati cijeli tim , što ne vrijedi . Ali usavršavanje i izmjenjivanje nekih stvari u igri bi bilo ključno , isto kao kad je Guardiola došao i usavršio taktiku koju i dan danas Barcelona (pokušava) igrati . On je tim izmjenama uspio vratiti Barcu u vrh fudbala . Prilagodio je ekipu na nove izmjene i protivnici se jednostavno nisu snalazili . Mislim da je došlo vrijeme da se počnu praviti neke promjene u igri Barce . Naravno , to i znači novi igrači , ali o tom potom. Neće ni ova igra zauvijek trajati , već će jednostavno "evoluirati" i sve te male izmjene će na kraju prikazati potpuno izmjenjenu igru nakon nekoliko godina..

Pogledajte kako je Barca izgledala i igrala u prvoj Guardiolinoj sezoni i njegovoj zadnjoj sezoni . Nije ni on odmah naglo krenuo sa savršenom postavkom tiki-take , već polagano mjenjao neke stvari i tako stvarao i upotpunjavao taktiku . Igra Barce u njegovoj prvoj sezoni se razlikuje od igre u zadnjoj sezoni , no nisu te razlike došle naglo ..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 mar 2013, 20:07

Sa pravim pojacanjima ce doci i bolja igra.
Mislim da bi sada Mascherano pojacao ekipu kada bi otisao.

Na ljeto: Ter, stoper i Neymar.

Ali ne stoper koji zna igrati lopte nego hebeni stoper od 1.90, jak k'o konj i da moze skocit 3 metra.
Ima ih i previse koji znaju sve s loptom.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 mar 2013, 20:10

M4kaveli je napisao/la:Sa pravim pojacanjima ce doci i bolja igra.
Mislim da bi sada Mascherano pojacao ekipu kada bi otisao.

Na ljeto: Ter, stoper i Neymar.

Ali ne stoper koji zna igrati lopte nego hebeni stoper od 1.90, jak k'o konj i da moze skocit 3 metra.
Ima ih i previse koji znaju sve s loptom.
Ako Barca hoće stopera koji su poput onih koje sad imaju , koji znaju igrat loptom , onda komotno mogu staviti Messija ili Iniestu na stopera , isto im dođe :mrgreen:
Brate dragi valjda kad pomisliš u glavi "stoper" pojavi ti se slika nekog lika od 195 cm , snažnog , koji uklizuje , skače ko puma , a ne ovi likovi poput Mascherana brate dragi :?

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 mar 2013, 20:13

Samo znas sta je najtragicnije.
To sto je taj isti Mascherano bio najbolji stoper Barcelone proslu sezonu. :lol:

Sad bi ga poklonio Liverpoolu i doplatio im jos 30 miliona za Aggera.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 02 mar 2013, 20:19

nema se sta tu puno pricati. jednostavno losa rezultati. e sad zbog cega dali bi se o tome diskutovati 3-4 dana.

samo jedna stvar mi je zasmetala skroz.. oko 60 minute sam prestao gledati tekmu, pri rezultatu 1-1. kasnije sam vidio da je real dobio. evo zbog cega. na sredini terena u roko od 5 minuta, sve po dva igraca barce su izmjenjivali pasove imedju sebe bar po 10-ak puta. svi ostali su stajali i ovi nisu prestali dok nisu skontali da to ne pije vode i onda krenuli napridje. u cemu je kvaka?, ovo je prolazilo proje u igri barce, sjetimo se Eto-a i ronaldinja, oni su isto ovo radili samo u trku i to pred golom protivnika. a ne ovako na sredini terena, jer nema efekta, mozemo mi govoriti koliko ocemo o toj ''tika-taka'' igri barcem ali ona to vise nije. dodavanje na centru izmedju dva igraca bez napravljene sanse ne pije vode, to trebaju skontati vise. a postalo je toliko providno i dosadno pravo, nisam mogao gledati, ako time mislie slomiti protivnika onda nemam rijeci. ako time misle lomiti Milan nece uspjeti. jer pustit ce ih Milan komotno da se dodaju koliko oce do nekih 30 metara, dalje nece moci. tu ce biti taj bedem kroz koji tika taka ne pali, nema se prostora i onda gle cuda dolaze komentari barca samo jedan sut na gol, samo jedna prilika. ovo , ono, naravno da je tako. jedan stil igra ne moze polaziti za rukom godinama. do nekoc je barci islo. vise ne, treba mijenjati. ali to nikada nije lako. nekada su potrebne i godine da se promijeni stil igre.pozz
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 mar 2013, 20:23

M4kaveli je napisao/la:Samo znas sta je najtragicnije.
To sto je taj isti Mascherano bio najbolji stoper Barcelone proslu sezonu. :lol:

Sad bi ga poklonio Liverpoolu i doplatio im jos 30 miliona za Aggera.
Ma može i Mascherano još uvijek napravit neki dobar potez u defanzivi nekad , al brate dragi lik nema skoro nikakve fizičke predispozicije za stopera .
Pa pogledaj danas Varanea jbt :shock: Čovjek je zvijer , snažan ko grizli , brz ko gepard , i skače ko da je na trampolini . I to sa 19 godina , šta li će sve bit od njega u budućnosti . To je pravi stoper.
milanist je napisao/la:nema se sta tu puno pricati. jednostavno losa rezultati. e sad zbog cega dali bi se o tome diskutovati 3-4 dana.

samo jedna stvar mi je zasmetala skroz.. oko 60 minute sam prestao gledati tekmu, pri rezultatu 1-1. kasnije sam vidio da je real dobio. evo zbog cega. na sredini terena u roko od 5 minuta, sve po dva igraca barce su izmjenjivali pasove imedju sebe bar po 10-ak puta. svi ostali su stajali i ovi nisu prestali dok nisu skontali da to ne pije vode i onda krenuli napridje. u cemu je kvaka?, ovo je prolazilo proje u igri barce, sjetimo se Eto-a i ronaldinja, oni su isto ovo radili samo u trku i to pred golom protivnika. a ne ovako na sredini terena, jer nema efekta, mozemo mi govoriti koliko ocemo o toj ''tika-taka'' igri barcem ali ona to vise nije. dodavanje na centru izmedju dva igraca bez napravljene sanse ne pije vode, to trebaju skontati vise. a postalo je toliko providno i dosadno pravo, nisam mogao gledati, ako time mislie slomiti protivnika onda nemam rijeci. ako time misle lomiti Milan nece uspjeti. jer pustit ce ih Milan komotno da se dodaju koliko oce do nekih 30 metara, dalje nece moci. tu ce biti taj bedem kroz koji tika taka ne pali, nema se prostora i onda gle cuda dolaze komentari barca samo jedan sut na gol, samo jedna prilika. ovo , ono, naravno da je tako. jedan stil igra ne moze polaziti za rukom godinama. do nekoc je barci islo. vise ne, treba mijenjati. ali to nikada nije lako. nekada su potrebne i godine da se promijeni stil igre.pozz
To i ja mislim . Jer praktično takva atraktivna dodavanja su radili Ronaldinho i Eto'o pred golom i sa prostorom . Ne možeš pola sata raditi takva dodavanja na sredini terena i onda pokušat da odjednom probiješ ogromni bedem od 10 igrača pred golom . Jer se protivnik naučio braniti . Moraju se pomalo praviti promjene , ubrzavati igra , dovesti nekog igrača , vrlo snažnog , visokog i sa dobrim šutom iz daljine , dovesti pravog stopera kao što sam pisao gore , jednostavno trebaju se praviti izmjene , to je normalna stvar u fudbalu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.