Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Pa bili su vec, vec je vidio.
I inace, meni je Avdija veoma drag igrac, dobar, ali za nasu ligu. Nije dovoljno dobar za reprezentaciju, a nije ni Tinkec. Jedina razlika je u tome sto Tinkec nije na vi sa tehnikom, ali je zato sa trcanjem na "vi".
Sramota je da 2 igraca Hajduka imaju mjesta u 25 najboljih igraca. Pa da su u DInamu ne bi imali mjesta jer je ta liga losa(bolja od nase dakako, ali nedovoljno dobra za ono sto nama treba) i ako ce neko dobijati ta neka mjesta pa nek budu bar nasi mladici. Sta imamo promovirat igrace na kojima ce Hajduk zaradit, bolje da nasi klubovi zarade. A razlika u kvaliteti par deka. Mada naravno, ja nisam za to da niko iz ovih liga dobija poziv, osim ako bas nije nuzda.
I inace, meni je Avdija veoma drag igrac, dobar, ali za nasu ligu. Nije dovoljno dobar za reprezentaciju, a nije ni Tinkec. Jedina razlika je u tome sto Tinkec nije na vi sa tehnikom, ali je zato sa trcanjem na "vi".
Sramota je da 2 igraca Hajduka imaju mjesta u 25 najboljih igraca. Pa da su u DInamu ne bi imali mjesta jer je ta liga losa(bolja od nase dakako, ali nedovoljno dobra za ono sto nama treba) i ako ce neko dobijati ta neka mjesta pa nek budu bar nasi mladici. Sta imamo promovirat igrace na kojima ce Hajduk zaradit, bolje da nasi klubovi zarade. A razlika u kvaliteti par deka. Mada naravno, ja nisam za to da niko iz ovih liga dobija poziv, osim ako bas nije nuzda.
Celik!3,2,2.
Nikad on nece vidjeti bio je na Poljudu 2 puta. Vidjet ce ako se ovaj nesretnik ikada proda, a i to je nemoguca misija. Ovo je sramota, sto da se Mujdzi dogodi nesto na pripremama? Mogao je pozvati i Susica ili Dilavera gurati da sredi papire, pokusati sa Marticem ili pozvati Subica. Ali ne, odgovor je pratim ga a ima problem sa papirima. Razlika izmedju Safeta i njega je u pratim ga. A kad vidim kako prati Avdiju legitimno je da mi je njegovo pracenje sumnjivo. I dalje idu cudne odluke nasih trenera. Mozda ima nesto dobro i u ovome vidjet cemo.SjeverniVjetar je napisao/la:Ne pravdam, samo necu Mesu da osudjujem za stvari koje su mu servirane i da trazim da lomi preko koljena. Dacu mu vremena da poslozi stvari i pokusacu da ga razumijem. Dva okupljanja su prelazni period, prilagodjavanje, upoznavanje.dubrovnik je napisao/la:Pocelo se opravdavati na neke stare nacine. Cuj radi transfera Vjetre jesi li to ozbiljno rekao? Sto ne Subica radi transfera ako nista mladji je.
Ima i Zeljeznicar Memiju mogao je i on radi transfera. Onda treba i Cimirota radi transfera, pa Bajica. Ovaj put ni Tino nije zasluzio poziv o Hadzicu necu ni govoriti. Ovo je samar svima nama koji smo ga docekali kao spas u zadnji momenat. Nevidjena bruka i sramota. Safetovi potezi u novom ruhu. Ovo nije potez koji se moze braniti bilo kakvim teorijama jer zasto smo onda napadali one koji su Safeta branili radi slicnih stvari. Ovo je po meni nepotizam slican Safetovom jer su ovo pozivi po prijateljskoj liniji. Ili Mesa ima nikakvo znanje ako mu je Avdo dovoljno dobar.
Od septembra , sto se mene tice, vise nece biti kredita.
- DragonGirl
- Kontakt:
Nije korektno kritikovati kada još uvijek ne znamo kako izgleda taj famozni spisak, ali ako se zaista ispostavi da su Haris i Sejo izbačeni sa spiska, a nisu u, prije svega, ništa lošijoj formi od Avdije, o ostalim komponentama da i ne govorimo, onda će to zaista biti jedan velik debeli minus Meši i kompletnom njegovom stručnom timu i nešto za što stvarno ne vidim realno opravdanje. Čak i ako ne uzimamo u obzir Avdiju, koji se najviše potencira kao višak, koji je razlog izbaciti sa spiska dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca uoči najvažnije utakmice u kvalifikacijama, jednog koji je tu već skoro 10 godina, igrača iz liga petice, trenutno zdravih, sa ogromnim iskustvom, sa solidnom formom i minutažom, ako se neće zamijeniti nekim boljim, a trenutno, koliko znam, takvih nema na vidiku. Dakle, nije stvarno nikakvo pljuvanje, već normalno pitanje na koje jednostavno ne mogu naći adekvatan odgovor.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Meni samo ne ide u glavu kako to da mi nemamo ni jednog mladog, potencijalno odlicnog trenera?
Celik!3,2,2.
Ne bih se slozio sa ovim vezanim za Dinamo. Evo samo u ovom trenutku- Pinto, Fernandes, Soudani bi morali biti u prvih 11 u nasoj reprezentaciji, tu su negdje i Henriquez je tu negdje ali manje sanse zbog pozicije. Uprskos tome sto igraju HNL kvalitetnije su opcije od ovih koje mi imamo.AllGunsBlazing je napisao/la:Pa bili su vec, vec je vidio.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
Ma sustina je da ovo nije nesto radi cega cu Mesi dati losu ocjenu, a da mi se svidja, ne svidja brate, jedva cekam da vidim ledja. Ako cemo radi ovoga oplesti po Mesi, na drugom okupljanju, realno u kadrovskoj krizi... j.ebi ga onda.dubrovnik je napisao/la: Nikad on nece vidjeti bio je na Poljudu 2 puta. Vidjet ce ako se ovaj nesretnik ikada proda, a i to je nemoguca misija. Ovo je sramota, sto da se Mujdzi dogodi nesto na pripremama? Mogao je pozvati i Susica ili Dilavera gurati da sredi papire, pokusati sa Marticem ili pozvati Subica. Ali ne, odgovor je pratim ga a ima problem sa papirima. Razlika izmedju Safeta i njega je u pratim ga. A kad vidim kako prati Avdiju legitimno je da mi je njegovo pracenje sumnjivo. I dalje idu cudne odluke nasih trenera. Mozda ima nesto dobro i u ovome vidjet cemo.
Sto se mene tice, o Mesi cemo moci suditi u septembru.Tto je period kada cemo moci sumirati sta je uradio po pitanu postojeceg kadra, igre, potencijalnih reprezentativaca, odnosa u ekipi...do tada ima kredit.
Sve je to u redu i ja ne ocekujem od nikog da pljuje covjeka. Ali nije ni u redu pravdati ga a za iste stvari smo prozivali Safeta.SjeverniVjetar je napisao/la:Ma sustina je da ovo nije nesto radi cega cu Mesi dati losu ocjenu, a da mi se svidja, ne svidja brate, jedva cekam da vidim ledja. Ako cemo radi ovoga oplesti po Mesi, na drugom okupljanju, realno u kadrovskoj krizi... j.ebi ga onda.dubrovnik je napisao/la: Nikad on nece vidjeti bio je na Poljudu 2 puta. Vidjet ce ako se ovaj nesretnik ikada proda, a i to je nemoguca misija. Ovo je sramota, sto da se Mujdzi dogodi nesto na pripremama? Mogao je pozvati i Susica ili Dilavera gurati da sredi papire, pokusati sa Marticem ili pozvati Subica. Ali ne, odgovor je pratim ga a ima problem sa papirima. Razlika izmedju Safeta i njega je u pratim ga. A kad vidim kako prati Avdiju legitimno je da mi je njegovo pracenje sumnjivo. I dalje idu cudne odluke nasih trenera. Mozda ima nesto dobro i u ovome vidjet cemo.
Sto se mene tice, o Mesi cemo moci suditi u septembru.Tto je period kada cemo moci sumirati sta je uradio po pitanu postojeceg kadra, igre, potencijalnih reprezentativaca, odnosa u ekipi...do tada ima kredit.
Postoji li nekakvo logicno objasnjenje zasto su ovi igraci dobili poziv? Postoji transfer i ovo ono. To nisu odgovori koji su meni u korist nase repke pogotovu ako je izbacio prije spomenute igrace. Treba mozda i Medu za transfer.
Mogao je reci nisu me zadovoljili i bog, ali nije i neka mu to bude bog dao prva i zadnja greska. Ali ako se Mujdzoni povrijedi pa budemo visili na Avdiji meni ce postati gori od Susica. To je to.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa dobro, to su igraci koji ce vjerovatno vrlo brzo i otici. Medjutim da u Dinamu igraju ulogu koju igraju u Hajduku(A to je nekad dobri, nekad losi) onda ne zasluzuju.Sabinho je napisao/la:
Ne bih se slozio sa ovim vezanim za Dinamo. Evo samo u ovom trenutku- Pinto, Fernandes, Soudani bi morali biti u prvih 11 u nasoj reprezentaciji, tu su negdje i Henriquez je tu negdje ali manje sanse zbog pozicije. Uprskos tome sto igraju HNL kvalitetnije su opcije od ovih koje mi imamo.
Celik!3,2,2.
Naravno.AllGunsBlazing je napisao/la:Pa dobro, to su igraci koji ce vjerovatno vrlo brzo i otici. Medjutim da u Dinamu igraju ulogu koju igraju u Hajduku(A to je nekad dobri, nekad losi) onda ne zasluzuju.Sabinho je napisao/la:
Ne bih se slozio sa ovim vezanim za Dinamo. Evo samo u ovom trenutku- Pinto, Fernandes, Soudani bi morali biti u prvih 11 u nasoj reprezentaciji, tu su negdje i Henriquez je tu negdje ali manje sanse zbog pozicije. Uprskos tome sto igraju HNL kvalitetnije su opcije od ovih koje mi imamo.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Sheyi je napisao/la:

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ma morate shvatiti da se Meša ne smije vele kockati sa novim igračima jer mu je svaka sljedeća utakmica biti ili ne biti. Avdija i Tino, ja u ovom trenutku iskreno ne vidim boljih rješenja od njih dvojice ako opšte njih možemo nazvati nekim rješenjem pošto su njih dvojica tu reda radi pogotovo Avdo 
A sad što će neko napisati bolje je da njih nema nikako, da ih fakat nema nikako došao bi neko drugi i rekao a što nema još igrača i tako u krug. Mi smo takav narod, nikad znači nikad nije sve uredu

A sad što će neko napisati bolje je da njih nema nikako, da ih fakat nema nikako došao bi neko drugi i rekao a što nema još igrača i tako u krug. Mi smo takav narod, nikad znači nikad nije sve uredu

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Na Tininom mjestu itekako imamo boljih rjesenja.FaraonTM je napisao/la:Ma morate shvatiti da se Meša ne smije vele kockati sa novim igračima jer mu je svaka sljedeća utakmica biti ili ne biti. Avdija i Tino, ja u ovom trenutku iskreno ne vidim boljih rješenja od njih dvojice ako opšte njih možemo nazvati nekim rješenjem pošto su njih dvojica tu reda radi pogotovo Avdo
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Ajde pucaj kralju da čujem ko je to toliko bolji od Tinčeka a da nije već u reprezentaciji?adoo11 je napisao/la:Na Tininom mjestu itekako imamo boljih rjesenja.FaraonTM je napisao/la:Ma morate shvatiti da se Meša ne smije vele kockati sa novim igračima jer mu je svaka sljedeća utakmica biti ili ne biti. Avdija i Tino, ja u ovom trenutku iskreno ne vidim boljih rješenja od njih dvojice ako opšte njih možemo nazvati nekim rješenjem pošto su njih dvojica tu reda radi pogotovo Avdo
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trebao si pogledati koju utakmicu kad je on igrao beka, ne samo vako napisati. I jos gledati kad je bio u formi, tj imao tim u kojem igra.FaraonTM je napisao/la:A možda isto drug zbog nekog transfera i da ga skine sa qurca. Sa druge strane jedini on i Pjanić od centralnih veznjaka igraju redovno možda Meša i to gleda. A dobro znamo i ja i ti da ni Tino ni Avdo neće vjerovatno dobiti ni minute protiv Izraela (možda Tinkec uđe sa klupe).adoo11 je napisao/la:Cime je Tinkcek zaradio poziv?SjeverniVjetar je napisao/la:Taj poziv je za transfera. Nece ga Mesa nogirati pred transfer rok, nakon vise od dvije godine slepanja u reprezentaciji, tim prije jer nema ni blizu adekvatnu zamjene (Mujdzi, ne Avdiji) . Shvatite to, bez obzira sta mislili o Avdiji, Mesa ce postupiti korektno, ponavljam, ionako nema opcije na toj poziciji.
@Cartman
Vranješ je na početku karijere igrao beka, Vranješ već 3,4 godine ne igra beka i kad god je igrao beka za repku bio je loš.
Slovacka(odlican), Meksiko u Atlanti(veoma dobar) gledao uzivo i opet snimak. Ove druge kad je igrao lose, bio je los i na stoperu jer tad nije igrao ni u klubu.
- Goalgetter
- Kontakt:
Autogol Meša, autogol! Malo je reći da sam razočaran, al' haj', da ne prejudiciramo, sačekajmo konačan spisak.
Mislio sam da se ta rjesenja odnose na igrace unutar reprezentacije-Moja greska.FaraonTM je napisao/la:Ajde pucaj kralju da čujem ko je to toliko bolji od Tinčeka a da nije već u reprezentaciji?adoo11 je napisao/la:Na Tininom mjestu itekako imamo boljih rjesenja.FaraonTM je napisao/la:Ma morate shvatiti da se Meša ne smije vele kockati sa novim igračima jer mu je svaka sljedeća utakmica biti ili ne biti. Avdija i Tino, ja u ovom trenutku iskreno ne vidim boljih rješenja od njih dvojice ako opšte njih možemo nazvati nekim rješenjem pošto su njih dvojica tu reda radi pogotovo Avdo
Tino u reprezentaciji u ovakvoj formi nema mjesta jer na njegovom mjestu igraju kvalitetniji igraci.Pjanic, Medunjanin, Salihovic, Besic, Prcic,uskoro Vrancic pa i stilic.Znaci ne treba nam.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jarane, Avdija nije rjesenje nizasta, lik je problem za svako rjesenje...iskreno, on je jedan od najgorih igraca koje sam ja gledao u reprezentaciji i nema te osnove po kojoj on treba biti u repki jer kao sto neko rece, imamo Vranjesa kao back up Mujdzi...Tino je vec ok koliko-toliko...nadam se da je ovaj poziv radi one minutice, inace Mesa nije normalan ukratko receno...lik proputovao svaki dio planete i onda zovne Avdiju na okupljanje...FaraonTM je napisao/la:Ma morate shvatiti da se Meša ne smije vele kockati sa novim igračima jer mu je svaka sljedeća utakmica biti ili ne biti. Avdija i Tino, ja u ovom trenutku iskreno ne vidim boljih rješenja od njih dvojice ako opšte njih možemo nazvati nekim rješenjem pošto su njih dvojica tu reda radi pogotovo Avdo
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Druže to je bilo previše davno, od tada Ogi nije odigrao 3 tekme na bekovskoj poziciji, prešaltao se na štopera.soko je napisao/la:
Trebao si pogledati koju utakmicu kad je on igrao beka, ne samo vako napisati. I jos gledati kad je bio u formi, tj imao tim u kojem igra.
Slovacka(odlican), Meksiko u Atlanti(veoma dobar) gledao uzivo i opet snimak. Ove druge kad je igrao lose, bio je los i na stoperu jer tad nije igrao ni u klubu.
@adoo
Pa dobro to je udure, ja nigdje nisam napisao da Tino treba u prvih 11 čak mislim da neće ni igrati nikako ali isto tako ne vidim boljeg od njega za klupe u ovom trenutku. Da je Vrančić spreman ok ali pošto nije onda Tino ostaje htjeli mi to ili ne.
@Papastathopoulos
Ja ti kažem da je on tu radi kvote igrača vjerovatno a i dugo je u reprezentaciji već tri godine. Očekujem da otpadne već u septembru.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Avdija je problem za svaku riješenje i nema nijednog jedinog razloga da taj levat dobije poziv.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.