BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DamirT
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la DamirT » 31 avg 2025, 10:47

Madal je napisao/la:
31 avg 2025, 10:40
DamirT je napisao/la:
31 avg 2025, 09:59
Bas me zanima kakva ce nam biti danas taktika. Bude li kao jucer, pisam mu se na licencu i "skauting" protivnika.
Sa tricom 3/21 i slobodnim 16/25 o taktici je suvisno pricati. Na sve to Jusuf meda ne moze u reketu. Ne kazem da je nesto takticki briljirao ali ono sinoc se gubi taman da je Obradovic na klupi.
Dobro to, ali je zato kriv sto se upustio u brzu igru sa Spancima, a svako ko je jednom pogledao Spance vidi da vole brzo igrati i rjesavati napade. Kriv je takodjer sto kod njega nikad nema nekog backup plana, pa da se makar pokusa na drugi nacin nesto promijeniti. Uzda se u Svevisnjeg i sta bude bude.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 avg 2025, 10:55

Tesko sa se možemo suprotstaviti Italiji i Grčkoj. Protiv Gruzije realno možemo igrati a da bi ta utakmica odlučivala Španija mora dobiti Italiju ili Grcku .

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 avg 2025, 10:55

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 avg 2025, 11:00

Zabrinjavajuca stvar i svemu ovom je da u nasim kolektivnim sportovima i struci vezanoj za to, da sam nailazio prateci godinama da ovdje neki random forumas napise bolju i razumije bolje analizu situacije i taktiku od nasih selektora. Sva prica kod nase struke je jesmo li motivirani, ima li srca i slicno, pregorio, sagorio, pojelo ga.. razocara kad cujes steuku sta prica na intervjuima, jos i ne pratim repke toliko. Nasi selektori govore da su sistemi, formacije samo obicni brojevi na papiru....strasno. Kad selektori progovore (a oni su rezultat/kruna rada svih sistema i segmenata sporta) to je takav debakl da se ne moze opisati. To boli. I mi se ovdje iscudjavamo sto nista ne valja. Ne zivim samo da gledam repke da ostvare rezultat vec mi je uspjeh kad u jednoj tekmi ili periodu naprave neki ozbiljan rad i smisao, baziran na kompetenciji i sistemskom radu.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 31 avg 2025, 11:01

Sve ispod poraza od 15 razlike je uspjeh

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 31 avg 2025, 11:02

Totalni sam laik za košarku, ne pratim ništa osim repke, ali apsolutno razumijem da 14% za 3p pri čemu nas nadskaču niži od nas samo i može da vodi na +20.
Pošteno, pa kako bude.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 31 avg 2025, 11:03

KimJongEsmer je napisao/la:
31 avg 2025, 11:01
Sve ispod poraza od 15 razlike je uspjeh
Citiramo te večeras

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 avg 2025, 11:04

19vendetta87 je napisao/la:
31 avg 2025, 10:26
filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 09:56

Šta bi od Garze ako ćemo ostati na istom kosturu tima,bez ikakvoga sutera
Kao da bi nesto bolje izgledali s njim sinoc...on bi imao minute koje Kamenjas trenutno ima, a cisto sumnjam da bi i on uradio nesto vise od njega.
Kameni je sinoc imao 14 poena i 10 skokova za 21 minut igre.
Pa da,nije u pitanju Jokic

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 avg 2025, 11:06

Ghuraba je napisao/la:
31 avg 2025, 10:28
NerminFatic je napisao/la:
31 avg 2025, 09:19
Imamo li 5% sanse veceras?
Da Spanci imaju jednog iskusnijeg playmakera u rosteru, to bi bile reprezentacije u 5 deka. Ovako je Italija iskusnija i kvalitetnija. Medjutim, ne mora znaciti da ce protiv nas izgledati bolje i da ce nas oni sad razvaliti 30 razlike. U nekim stvarima oni nama cak i vise odgovaraju nego Spanci. Recimo, Melli i Ricci na 4 daleko vise leze Alibegovicu nego Aldama.

Italijani opcenito jesu poznati kao suterska reprezentacija. Medjutim, njihovu trenutnu bekovsku liniju cine igraci koji su sve samo ne vrsni suteri (mislim na Pajolu i Spagnola koji pocinju na 1 i 2). Tome svjedoce i njihovi procenti s distance u prve dvije utakmice. E sad, Fontecchio i Thompson su daleko bolji suteri od onoga sto su prikazali u prve dvije utakmice i bojim se da ce proraditi upravo veceras (nesto slicno kao Brizuela i Aldama sinoc). Lazic mora izaci i odigrati odbranu na Simoneu kao nekad na Fournieru.

Naravno, ne treba biti previse pametan da zakljucis da Nurkic mora izdominirati njihove centre. Pretpostavljam da ce tu Diouf poceti, koji je i nizi i laksi, ali ima duge ruke i atleticnost. Realnost je da ga Jusuf treba raznijeti, ali smo sinoc vidjeli da se od njega nista ne moze ocekivati. Akcije na njega bi trebale ici nakon sto se bolje i blize poziciona u reketu, da ne mora trositi energiju na beskonacna zidanja. Sinoc nijednu udvajanje nije iskoristio za kvalitetan pas na slobodnog igraca vani. Izvlacio je neka bacanja i to je bilo ok, ali su ga i ona psihicki dotukla nakon sto je pola profulao. Ako bude dobro krenuo protiv Dioufa, ne bih se iznenadio da njihov trener posegne za Gallinarijem s namjerom da ga pokusa poremetiti. Ovaj zna Juku u dusu, igrali su zajedno par sezona, a cak ga je poslije znao cuvati (i to poprilicno dobro - na kartu neke namazanosti) kad su igrali jedan protiv drugog.

Ako Italijani ostanu na istim procentima suta kao dosad (bojim se da je to nemoguce) i ako ih uspijemo izdominirati pod kosem (potajno se nadam da Melli nece biti u fokusu; u godinama je, a i igrao je jucer 30-ak minuta), onda se mozda i mozemo necemu nadati. Gruzijci su jucer odigrali pametno protiv njih u prvom poluvremenu, ali su ih kratak roster i Shengelija koji je bio van ritma kostali boljeg rezultata. Da rezimiramo, dajem nam nekih 25% sanse veceras. :D
Ne vjerujem da će Gallo čuvati Nurkica,prije će to Melli

Viking4
Kontakt:

Post Postao/la Viking4 » 31 avg 2025, 11:12

Šetnja na SFF-u > pogoditi oba bacanja 🫡🤷‍♂️
Čovjek kojem je 15.10.2013. najsretniji dan života.
Ljubitelj kontrole lopte Andreasa Inieste i šuta od tablu Tim Duncana.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 11:22

Nah1d je napisao/la:
31 avg 2025, 10:25
DamirT je napisao/la:
Bas me zanima kakva ce nam biti danas taktika. Bude li kao jucer, pisam mu se na licencu i "skauting" protivnika.
Taktika pada u vodu kad ti nemaš kvalitet. Nama je trenutno najpouzdaniji šuter Adin Vrabac. Možeš ti pričati o taktici do sutra, kad nemaš Musinih 20 po utakmici. Na jučerašnji broj poena dodaj Musinih 20 i vidjet ćeš da je to otprilike to. I sa Musom bi izgubili od onako šuterski raspoložene Španije, samo 5-6 razlike.

Mi se moramo poslje EP zahvaliti selektoru i Nurkiću.
Ne bi se slozio...nije ovo fudbal. Kao sto sam vec napiso...probaj pnr, izgradi neki sut, pa eto nek ga i promasimo ali izgradi ga.....svaki nas napad je cista improvizacija. Bacaju loptu jedan drugom ko vruc krompir
=\_1921_/=

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 avg 2025, 11:25

DamirT je napisao/la:
31 avg 2025, 10:47
Madal je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Sa tricom 3/21 i slobodnim 16/25 o taktici je suvisno pricati. Na sve to Jusuf meda ne moze u reketu. Ne kazem da je nesto takticki briljirao ali ono sinoc se gubi taman da je Obradovic na klupi.
Dobro to, ali je zato kriv sto se upustio u brzu igru sa Spancima, a svako ko je jednom pogledao Spance vidi da vole brzo igrati i rjesavati napade. Kriv je takodjer sto kod njega nikad nema nekog backup plana, pa da se makar pokusa na drugi nacin nesto promijeniti. Uzda se u Svevisnjeg i sta bude bude.
Na utakmici Španija - Gruzija spominje Edin Avdić kako je Gruzija odlično postavila igru , dugi napadi i spora košarka , cijeđenje svake sekunde , tuča za napadački skok , a u odbrani isto jako i pogotovo maltretiranje njihovih playmakera . Čovjek indirektno rekao Adisu šta da radi .

Krenu utakmica , Gega pritisnuo odmah , sudije pogubljenje , odbrana nam strašna . Top kontam , poslušao je Adis Edina , Španci izgledaju nesigurno mogla bi pobjeda da se desi ....

Međutua , Atić dva puta zaredom zaglavinja poslije odlične odbrane , totalni nepotrebno i pametni Alibegović šutira u kontranapadu 1 na 4 ...

Španci počeše da pogađaju , dva puta istu akciju prodaju , napraviše razliku i ćao .

Težak poraz , ali imamo popravni večeras ostaje da se nadamo najboljem .

E da , uzda se u svevišnjeg :urnebes: Da smo se mi uzdali u ratu na svevišnjeg , danas bi navijali za Hrvatsku ili Srbiju , sreća pa smo se izdali u se i u svoje kljuse .
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 31 avg 2025, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 avg 2025, 11:26

invincible1921 je napisao/la:
31 avg 2025, 11:22
Ne bi se slozio...nije ovo fudbal. Kao sto sam vec napiso...probaj pnr, izgradi neki sut, pa eto nek ga i promasimo ali izgradi ga.....svaki nas napad je cista improvizacija. Bacaju loptu jedan drugom ko vruc krompir
Pa upravu si da je sve improvizacija ali to je dobrim dijelom i jer su ovi igraci vodonose ukljucujuci i Nurkica. Beciragic je podbacio sinoc debelo ali ima stvari na koje ne moze uticati a za koje se kritikuje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 31 avg 2025, 11:29

Aajjmo bit pozitivni, padaju talijani veceras :D :bih:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 avg 2025, 11:29

Madal je napisao/la:
31 avg 2025, 11:26
Pa upravu si da je sve improvizacija ali to je dobrim dijelom i jer su ovi igraci vodonose ukljucujuci i Nurkica. Beciragic je podbacio sinoc debelo ali ima stvari na koje ne moze uticati a za koje se kritikuje.
Nismo iskoristili početni grč kod Španaca , tu nam je bila najveća šansa . Tu da smo napravili razliku , qrac bi Španci pogađali onoliko trojke . Pa mrtvi Parra sinoć dvije trojke zaredom pogađa , a druga kao da je na početku treninga , to je samopouzdanje .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 11:30

Madal je napisao/la:
31 avg 2025, 11:26
Pa ne moze, niti ja kazem da bi mi pobjedili sa ovim navedenim, al za ovakve sramotne postavie mislim da on najvise snosi odgovornosti....ne trazi mu niko sad da igramo trougao ili sta ti ja znam, ali neke osnove napadacke igre se mogu ispostovat taman da je nas 5 na terenu...pa ne prodje ne prodje, **** ga probo si

Opet kazem necu da grijesim dusu, ali mislim da on nurkicu ne moze naredit da odigra nesto, imam dojam da Nurkic igra neku svoju igru na svoju ruku
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 31 avg 2025, 11:33, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 avg 2025, 11:34

Nah1d je napisao/la:
31 avg 2025, 10:25
DamirT je napisao/la:
Taktika pada u vodu kad ti nemaš kvalitet. Nama je trenutno najpouzdaniji šuter Adin Vrabac. Možeš ti pričati o taktici do sutra, kad nemaš Musinih 20 po utakmici. Na jučerašnji broj poena dodaj Musinih 20 i vidjet ćeš da je to otprilike to. I sa Musom bi izgubili od onako šuterski raspoložene Španije, samo 5-6 razlike.

Mi se moramo poslje EP zahvaliti selektoru i Nurkiću.
Slažem se .Svi pričaju o procentima a naši 90 % suteva za 3 bilo isforsirano iz individualne kreacije , dok su spanci blokovima i kretnjama ostajali sami na sutu . Pocepali nas u svim segmentima igre , mi krenuli srcem i ispuhati nakon 6 minuta.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 31 avg 2025, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 31 avg 2025, 11:34

filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 11:06
Ne vjerujem da će Gallo čuvati Nurkica,prije će to Melli
Ma nisam ni rekao da ce 100% biti tako, vec da bi to mogao biti neki faktor iznenadjenja. Pozzecco je namazan trener, a Gallinari je iskusan i inteligentan igrac, plus poznaje Nurkica dobro i svjestan je koliko ovaj nema istancanu igru na niskom postu. Galo ocito nema neku veliku ulogu u ovom rosteru i mozda posluzi samo kao igrac zadatka, dok ce Melli poceti na 4 i od njega se ocekuje da doprinese u napadu, a ne da se raskida u odbrani.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 31 avg 2025, 11:35

VensanKasel je napisao/la:
31 avg 2025, 11:25
DamirT je napisao/la:
31 avg 2025, 10:47
Madal je napisao/la:

Na utakmici Španija - Gruzija spominje Edin Avdić kako je Gruzija odlično postavila igru , dugi napadi i spora košarka , cijeđenje svake sekunde , tuča za napadački skok , a u odbrani isto jako i pogotovo maltretiranje njihovih playmakera . Čovjek indirektno rekao Adisu šta da radi .

Krenu utakmica , Gega pritisnuo odmah , sudije pogubljenje , odbrana nam strašna . Top kontam , poslušao je Adis Edina , Španci izgledaju nesigurno mogla bi pobjeda da se desi ....

Međutua , Atić dva puta zaredom zaglavinja poslije odlične odbrane , totalni nepotrebno i pametni Alibegović šutira u kontranapadu 1 na 4 ...

Španci počeše da pogađaju , dva puta istu akciju prodaju , napraviše razliku i ćao .

Težak poraz , ali imamo popravni večeras ostaje da se nadamo najboljem .

E da , uzda se u svevišnjeg :urnebes: Da smo se mi uzdali u ratu na svevišnjeg , danas bi navijali za Hrvatsku ili Srbiju , sreća pa smo se izdali u se i u svoje kljuse .
Pa garantujem da bi ovdje makar trojica forumasa sto pisu opsirnije analize bolju taktiku osmislili. Vjerovatno znamo otprilike ko su. Covjek za to platu dobija i osmisli taktiku da igramo protiv protivnika brzo, a svako zna da oni tako vole da igraju :tokralju:

Evo @drape objavio ovo za Fontecchia i kako su ga Grci zaustavili. Mi cemo sve kontra od ovog uraditi veceras, vidit ces i naravno, lagano ce on nabiti 15-20 poena. Da je pametan, pa samo da procita ovo za njega i kako da nasi igraju na njemu veceras...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: riki46, TheTruth34 i 22 gosta.