Znam ja Bosnjaka koji navijaju za Zrinjski, sa Ultrasima su na stajanju, al imas i Hrvata koji vole Velez. Prirodno je to, koliko god nekome bilo neobicno.Babilon je napisao/la:Normalno da nije,isto kao sto nije ni cijela istocna strana samo za Velez,veliki plus zrinjskog je taj sto sve vise navijaca ima po okolnim gradovima,ono sto nije uspijelo sirokom uspijelo je zrinjskom i to bez ikakvog strateskog marketinga a to je da mlade momke mozes vidjeti u dresu s lentom po capljini ,citluku,neumu i sl, manjim mjestima.Pirke_TM87 je napisao/la:Hahaha ma ne znam, ali opet je van grada... A jesi li ti siguran da cijeli zapadni Mostar navija za Zrinjski ???Babilon je napisao/la:U vrapcicima ne moze nikako biti 5,6 tisuca ljudi jer stadion prima svega 4,500 tisuce.
PS: Voznja u vrapcice iz mostar je 3,4 min autom,lakse je njima otici nego "nasim " iz rodoca,ilica,cima
A taj zadnji dio, iz mog iskustva to ti je vise stvar vece sredine, al ponajvise jer se vecina Bosnjaka rastrkanih bas po Capljini, Stocu, itd. identificira sa Velezom i dan danas, pa onda ovi drugi po defaultu sa Zrinjskim, isto kao sto je npr. slucaj sa KK Širokim diljem BiH. Da ne bi bilo lupetam, precesto sam dole, i cesto mi to obicni ljudi potvrde, ali to je u konacnici nebitno, jer to stvara kriticnu masu ljudi.