HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

BRT
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski

Post Postao/la BRT » 11 jun 2010, 00:16

Babilon je napisao/la:
Pirke_TM87 je napisao/la:
Babilon je napisao/la:U vrapcicima ne moze nikako biti 5,6 tisuca ljudi jer stadion prima svega 4,500 tisuce.
PS: Voznja u vrapcice iz mostar je 3,4 min autom,lakse je njima otici nego "nasim " iz rodoca,ilica,cima :mrgreen:
Hahaha ma ne znam, ali opet je van grada... A jesi li ti siguran da cijeli zapadni Mostar navija za Zrinjski ???
Normalno da nije,isto kao sto nije ni cijela istocna strana samo za Velez,veliki plus zrinjskog je taj sto sve vise navijaca ima po okolnim gradovima,ono sto nije uspijelo sirokom uspijelo je zrinjskom i to bez ikakvog strateskog marketinga a to je da mlade momke mozes vidjeti u dresu s lentom po capljini ,citluku,neumu i sl, manjim mjestima.
Znam ja Bosnjaka koji navijaju za Zrinjski, sa Ultrasima su na stajanju, al imas i Hrvata koji vole Velez. Prirodno je to, koliko god nekome bilo neobicno.
A taj zadnji dio, iz mog iskustva to ti je vise stvar vece sredine, al ponajvise jer se vecina Bosnjaka rastrkanih bas po Capljini, Stocu, itd. identificira sa Velezom i dan danas, pa onda ovi drugi po defaultu sa Zrinjskim, isto kao sto je npr. slucaj sa KK Širokim diljem BiH. Da ne bi bilo lupetam, precesto sam dole, i cesto mi to obicni ljudi potvrde, ali to je u konacnici nebitno, jer to stvara kriticnu masu ljudi.

ero
Kontakt:

Post Postao/la ero » 11 jun 2010, 04:14

cunami je napisao/la:Zao mi je sto cu te razocarat ali nisam se pomako iz Mostara od kako sam se rodio i znam vrlo dobro sta se desava u Mostaru tako da ove price mozete objesit macku o rep.Ali svak ima svoje misljenje pa i vi.
Ali reci da neko sa Carine,Luke,Mahale,Tekije,Zalika,Cernice,Vrapcica,Bijelo polja navija za Zrinjski je smijesno i ne treba vise kometarisat o ovoj temi...

e decko kad se vec dotices takvih tema da ti nesto kazem....

mozda niko ne navija za zrinjski iz mahale,carine,tekije idt...(iako osobno znam par likova oni se ne mogu tretirati kao da se na istocnoj strani navija za zrinjski)

sad u tvom postu se vidi da hoces da kazes da se u zapadnom dijelu navija za velež! navija se i tu si u pravu al zasto. e sad ce ti čiko opet pojasnit, dragi sine u z.mostaru zivi 9.000 tisuća bošnjaka a u istocnom nema 7 hrvatskih obitelji.

rodjen sam u istocnom dijelu i znam vrlo dobro koliko je grad "izmiksan" bio tako da sve tvoje eventualne priče da je vazda na istočnoj bilo malo hrvata padaju u vodu.

hocu samo da pokazem sitvaciju kako smo boze moj dragi mi "fasisti" pa 9.000 tisuća bošnjaka nemoze da zivi na zapadnoj... dok na "antifa" strani grada moze zivit svatko.....još da nadodam da u veležu nije igrao hrvat od 92 godine
i kome onda pričas i sta hoces da dokazes sa ovom pricom?

opet vidim da se neki stadiona doticu......ETO VAM STADION.....NEKA NORMALNA POJAVA BUDE DRES VELEŽA POD BB-OM ALI I DRES ZRINJSKOG U STAROM GRADU.

tjekom posjeta u sarajevu na baščaršiji se prodaju dresovi sarajeva,želje i veleža....ja doso da kupim tu dres od zrinjskog kazu mi prodali se svi...toliko o svemu ravnopravnom....

p.s babilone ti stvarno trebaš otic na CT snjimak ja neznam koji je tebi al nisi svezo s glavom i bogami me zivciras. prijateljski savijet ti je da se pripazis i da pises malo realnije a ne da ti je stalo da te neko od njim pohvali

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 11 jun 2010, 08:15

Na snimak CT glave jer sam napisao kako ce biti cudo ako Jovic nesto napravi u evropi sa trenutnim kadrom?!
Bola ovdje sam da pisem i kritike i pohvala ,procitaj svaki moj post a nemoj vaditi neke stvari iz konteksta,branim u svakom postu ime HSK Zrinjski od ultranacionalista a sa normalnim ljudima razgovaram o bh premier ligi,vidim prijeti se na sve strane svom "bratu" koji ne pise hvalospjeve,pa sta onda cekate sa Mariom Pandzom novinarom Dnevnog Lista koji nekada javno pise kritike na upravu,ne prijeti meni na forumu !
HSK Zrinjski Mostar

FGR
Kontakt:

Post Postao/la FGR » 11 jun 2010, 08:21

Meni samo nije jasno kako vi imate pravo na bijeli brijeg a eto Velež kao nema i on ne može igrati tamo???Ako je to tako sve ok s vase strane hajde objasni mi i ovo onda?Zasto dva kluba nemogu igrati,vi pr.subotom velež nedeljom?Znam da ste dobili dozvolu na 99 god :roll: al ako je sve ok,situacija dobra onda ne vidim razlog da i velež ne igra.Poz i cestitke na izlasku u evropu,ipak se s vama uvijek može igrati,korektni ste na terenu!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 11 jun 2010, 08:52

fgr ti ocigledno i dalje zivis u zabludi cim ti nije jasno zasto velez ne igra pod bijelim brijegom ,80 godine su prosle i velez je nepozeljan na tom stadionu i tom podruciju opcenito tako da nema tu sto velezu nedaju pod bijeli brijeg i slicno ,jednostavno svaka domaca utakmica bi im bila gora o svakog gostovanja ubjedljivo a na ulicama bi bio obracun navijaca svaki vikend a to nije nikome u interesu ,mislim da su ovo dovoljni razlozi da velez zaboravi na taj stadion a ti i slicni malo razmislite kad pisete o toj temi :mrgreen:

13.09.2008
Kontakt:

Post Postao/la 13.09.2008 » 11 jun 2010, 09:18

Pozdrav svim navijačima Zrinjskog ma gdje god bili!!!!
Samo jedna poruka ne pišite svari koje nisu za javnost. Kaže dečko mora iznijeti i kritike i pohvale oko Zrinjskog. Najviše ćeš mu pomoći da što manje pričaš ovdje, ima Udruga prijatelja i masu ostalih stvari za odraditi.

Volim Zrinjskog ko da smo u braku!!!!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 11 jun 2010, 12:06

Moze Zrinjski objesit svoje uspjehe macku o rep i nista drugo sta Zrinjskom znaci ova titula u drzavi koja nije ni d od drzave jeb..o tu drzavu koja nema jednog predsjednika, uspjesi Veleza su daleko veci jer je Velez na evropskoj sceni nekad zario i palio a i davao je veliki broj reprezentativaca pa evo i sad daje npr.Vladavic mislim poredit Velez i Zrinjski je smijesno jer u Evropi ime Veleza znaci nesto a ime Zrinjskog skoro nista kada u Evropi upitate nesto za Velez oni ce vam odgovoriti aha to su oni sto su igrali osminu finala Kupa Uefa ili to su oni koji su nekad pobjedjivali velike ekipe a bogati koga je to Zrinjski od velikih ekipa pobjedio osim ZELJE vise nikog, ovo je jos jedna teza da je Velez uprkos losim rezultatima veci tim od Zrinjskog...

Pozdrav normalnim navijacima Zrinjskog poput Babilona kojeg mrze samo sto je realan...

Nemojte mislit da navijam za Velez navijam za ZELJU ali svakako vise gotivim Velez...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

miško14
Kontakt:

Post Postao/la miško14 » 11 jun 2010, 12:33

Arogantni je napisao/la:Moze Zrinjski objesit svoje uspjehe macku o rep i nista drugo sta Zrinjskom znaci ova titula u drzavi koja nije ni d od drzave jeb..o tu drzavu koja nema jednog predsjednika, uspjesi Veleza su daleko veci jer je Velez na evropskoj sceni nekad zario i palio a i davao je veliki broj reprezentativaca pa evo i sad daje npr.Vladavic mislim poredit Velez i Zrinjski je smijesno jer u Evropi ime Veleza znaci nesto a ime Zrinjskog skoro nista kada u Evropi upitate nesto za Velez oni ce vam odgovoriti aha to su oni sto su igrali osminu finala Kupa Uefa ili to su oni koji su nekad pobjedjivali velike ekipe a bogati koga je to Zrinjski od velikih ekipa pobjedio osim ZELJE vise nikog, ovo je jos jedna teza da je Velez uprkos losim rezultatima veci tim od Zrinjskog...

Pozdrav normalnim navijacima Zrinjskog poput Babilona kojeg mrze samo sto je realan...

Nemojte mislit da navijam za Velez navijam za ZELJU ali svakako vise gotivim Velez...
Koga briga šta ti gotiviš ili za kog navijaš. Idi na temu svog kluba pa gotivi koliko hoćeš. Tako na svakoj temi koja govori o Borcu, Zrinjskom, Širokom uvijek dolaze dosadni tipovi koji naglašavaju da ne vole taj i taj klub i more do besvijesti.

plemic1
Kontakt:

Post Postao/la plemic1 » 11 jun 2010, 12:51

Arogantni je napisao/la:Moze Zrinjski objesit svoje uspjehe macku o rep i nista drugo sta Zrinjskom znaci ova titula u drzavi koja nije ni d od drzave jeb..o tu drzavu koja nema jednog predsjednika, uspjesi Veleza su daleko veci jer je Velez na evropskoj sceni nekad zario i palio a i davao je veliki broj reprezentativaca pa evo i sad daje npr.Vladavic mislim poredit Velez i Zrinjski je smijesno jer u Evropi ime Veleza znaci nesto a ime Zrinjskog skoro nista kada u Evropi upitate nesto za Velez oni ce vam odgovoriti aha to su oni sto su igrali osminu finala Kupa Uefa ili to su oni koji su nekad pobjedjivali velike ekipe a bogati koga je to Zrinjski od velikih ekipa pobjedio osim ZELJE vise nikog, ovo je jos jedna teza da je Velez uprkos losim rezultatima veci tim od Zrinjskog...

onaj velez umro '92 majstore,i u onom velezu glavni igraci i predsjednistvo bili Hrvati i Srbi...gdje su danas Hrvati u velezu?????????
za onaj velez onda navijali svi narodi i narodnosti,danas samo jedni....prema tome,uspjesi onog veleza prisvojeni od strane tog jednog naroda!!i to postujem,eto vam to ali svi znamo ko je najzasluzniji za te uspjehe...ali tebe i takvi kao ti preklinjem da nas se okanite i pustite nas da mi stvaramo svoju povijest,kad su nas vec ugasili ti i takvi kao ti....a ti navijaj za velez i gotivi ga,boli me spolni organ.....zivio ti meni

ZRINJSKI JE ZIVOT I VISE OD TOGA

helmet
Kontakt:

Post Postao/la helmet » 11 jun 2010, 12:52

Nisu prisvojeni već ste se vi svega odrekli. ;)
... mi ne biramo, mi smo izabrani...

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 11 jun 2010, 13:25

helmet je napisao/la:Nisu prisvojeni već ste se vi svega odrekli. ;)
I šta sad? Nastavili svatko svojim putem i vidi se rezultat. Kao u svakom braku kad se ljudi rastave dijeli se imovina. Vi dobili ime i historiju,a mi dobili stadion i nastavili pisati svoju povijest.
Od našeg gradskog debija jedino je stariji onaj između SAŠKa i Slavije mada on nije aktualan jer su u različitim ligama. Ali druga je sttvar što to vas ne tangira. Glavna je priča nastali mi 92. (i da jesmo vaša je sramota šta smo postigli za tako mali period naspram vas), a igrali 20-30 utakmica prije drugog svjetskog rata!
I kad ste već vratili stari grb i stari naziv zašto niste to k`o ljudi uradili do kraja.
Klub je osnovan kao RŠK Velež,a ne RSK. U čemu je problem? Nije valjda samo da bi se razlikovali od nas?

helmet
Kontakt:

Post Postao/la helmet » 11 jun 2010, 13:29

Marin je napisao/la:
helmet je napisao/la:Nisu prisvojeni već ste se vi svega odrekli. ;)
I šta sad? Nastavili svatko svojim putem i vidi se rezultat. Kao u svakom braku kad se ljudi rastave dijeli se imovina. Vi dobili ime i historiju,a mi dobili stadion i nastavili pisati svoju povijest.
Od našeg gradskog debija jedino je stariji onaj između SAŠKa i Slavije mada on nije aktualan jer su u različitim ligama. Ali druga je sttvar što to vas ne tangira. Glavna je priča nastali mi 92. (i da jesmo vaša je sramota šta smo postigli za tako mali period naspram vas), a igrali 20-30 utakmica prije drugog svjetskog rata!
I kad ste već vratili stari grb i stari naziv zašto niste to k`o ljudi uradili do kraja.
Klub je osnovan kao RŠK Velež,a ne RSK. U čemu je problem? Nije valjda samo da bi se razlikovali od nas?
Ne okreći priču na svoj mlin, prvenstveno vi nama nabijate na nos kako to više nije stari Velež i da smo ga mi prisvojili i da je tako postao bošnjački klub. Nije istina, vi ste počeli sa nekakvim nacionalnim klubovima pa je taman pred rat postojala mogućnost da Velež postane Zrinjski ali pravi navijači to nisu dopustili i eto koju godinu kasnije dobijamo nasuprot Veležu taj današnji Zrinjski.

I pusti se tih slova, sutra da ovim prostorima zavlada engleska kraljica stajalo bi FC. To je skroz nebitna stvar !
Zadnja izmjena: helmet, dana/u 11 jun 2010, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 jun 2010, 13:31

Da malo prekinem ovo vase besmisleno preupucavanje sa fudbalskim stvarima. :D

Vas klub je, po banjaluckim novinama, vec zavrsio posao sa Kujundzicem iz Laktasa, a na probu vam dolaze Gnjatic i Zakaric iz Kozare. Ovaj drugi ima vrlo dobru tehniku, samo je problem sto se ponekad izgubi i zapetlja. Trazi ga i Siroki.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 11 jun 2010, 13:38

helmet je napisao/la:
Ne okreći priču na svoju vodu, prvenstveno vi nama nabijate na nos kako to više nije stari Velež i da smo ga mi prisvojili i da je tako postao bošnjački klub. Nije istina, vi ste počeli sa nekakvim nacionalnim klubovima pa je taman pred rat postojala mogućnost da Velež postane Zrinjski ali pravi navijači to nisu dopustili i eto koju godinu kasnije dobijamo nasuprot Veležu taj današnji Zrinjski.

I pusti se tih slova, sutra da ovim prostorima zavlada engleska kraljica stajalo bi FC. To je skroz nebitna stvar ![/quote]

Ja ne nabijam nikome ništa na nos ali je činjenica,a i ti si je svjestan da to nije više onaj isti klub. Izgubio je podršku pola grada i velikog dijela Hercegovine. Kad bi se gledao sastav igrača od 92- na ovamo vidjelo bi se da je Zrinjski unatoč prefiksu imao puno više i puno prije igrače druge nacionalnosti ili religije.
U nas nisu nikada pozdravili vjerskim pozdravom na stadionu, kod vas jesu. Vi nosate turske zastave,a mi naše Hrvatske. To Hrvatski nema koga vrijeđati jer su Hrvati kolikop ja znam sastavni dio ove države. Znači li to da sada u Hrvatskom nNarodnom Kazalištu ne smije glumiti nitko tko nije Hrvat?? Naravno da ne,a ista je stvar sa klubom!
Uglavnom, odošmo u krajnost. Poanta je da niste vi toliko multi-kulti koliko se pretstavljati niti je Zrinjski nacionaslistički klub ma šta god to značilo.
Ako Athletic Bilbao može biti ponos Baskijaca ili Barcelona Katalonaca ili Celtic iz Škotske ponos Iraca zašto nebi Zrinjski mogao biti ponos Hrvata u BiH???

helmet
Kontakt:

Post Postao/la helmet » 11 jun 2010, 13:44

Prvo, na uštrb nekog drugog ne možete biti ničiji ponos. A i još se vi pure morate najesti da bi nečiji ponos bili tj. nemoj se majke ti stavljati u rang jednog Celtica. Nego zahvalite srpskoj tribini i sličnim što imate ikako navijače koji prate klub širom države. Oni su tu čisto iz furke ne iz ljubavi. A usput, uvijek se fol diče a ustvari to se samo vade iz raznih situacija na to hrvatstvo.

miško14
Kontakt:

Post Postao/la miško14 » 11 jun 2010, 13:46

Simpatizer je napisao/la:Da malo prekinem ovo vase besmisleno preupucavanje sa fudbalskim stvarima. :D

Vas klub je, po banjaluckim novinama, vec zavrsio posao sa Kujundzicem iz Laktasa, a na probu vam dolaze Gnjatic i Zakaric iz Kozare. Ovaj drugi ima vrlo dobru tehniku, samo je problem sto se ponekad izgubi i zapetlja. Trazi ga i Siroki.
Od danas do nedjelje sve će biti poznato. Koliko se govori dolazi 10 igrača što na pregovore ili neki samo potpis se čeka. Imena neka su poznata neka ne.

HŠKZ-svetinja
Kontakt:

Post Postao/la HŠKZ-svetinja » 11 jun 2010, 13:48

helmet je napisao/la:Prvo, na uštrb nekog drugog ne možete biti ničiji ponos. A i još se vi pure morate najesti da bi nečiji ponos bili tj. nemoj se majke ti stavljati u rang jednog Celtica. Nego zahvalite srpskoj tribini i sličnim što imate ikako navijače koji prate klub širom države. Oni su tu čisto iz furke ne iz ljubavi. A usput, uvijek se fol diče a ustvari to se samo vade iz raznih situacija na to hrvatstvo.
Mi ćemo iz furke uvijek biti među prvima i igrati europu, a vi iz ljubavi borit ćete se za opstanak, kao što je i vrijedilo zadnjih 10-tak godina... :mrgreen:
Paćenik otpepaj s teme, bolje biti bilo da pokreneš kakvu humanitarnu akciju za pomoć svom klubu :lol:
nikoga nisam volio tako,dušom i tijelom beskrajno lako..kao tebe ZRINJSKI kao tebe !!!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 jun 2010, 13:51

miško14 je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Da malo prekinem ovo vase besmisleno preupucavanje sa fudbalskim stvarima. :D

Od danas do nedjelje sve će biti poznato. Koliko se govori dolazi 10 igrača što na pregovore ili neki samo potpis se čeka. Imena neka su poznata neka ne.
Samo sam prenio info iz banjaluckih novina (Blic) koje najmanje lupetaju. ;)

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 11 jun 2010, 13:54

ZRINJSKI JE ZIVOT I VISE OD TOGA :mrgreen: :lol:

krovo
Kontakt:

Post Postao/la krovo » 11 jun 2010, 14:00

odakle ti ove (dez)informacije? :?
Forza Zrinja...

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.