farinelli123 je napisao/la:
Znam samo da nece da bude to bas tako lako, ja znam da sad svi misle kad je Liverpul dao 5 komada, pa sta cemo mi tek da uradimo.
Samo sam ovo citirao....Gledaj jednu stvar, utakmica protiv Liverpoola je pokazala Arsenalovu nestabilnost i nezrelost u određenoj mjeri. Čak su možda nestabilniji nego što sam mislio. Njihove igre na početku sezone su me dosta dojmile, djelovali su mi kao ekipa koja može možda ove godine uzeti trofej. Što se mene tiče, možda ne bi imao ništa protiv da im to i pođe za rukom. Generalno za njih se može reći da godinama igraju dopadljiv fudbal i nema nekog posebnog razloga da ih neko mrzi. Samo generalno oni nisu neki klub i ekipa za one najveće domete. Dugo im već fali neki trofej. Evropska konstanta svakako jesu, za respekt je što stalno igraju LP i prolaze grupnu fazu. Protivnik su za respekt...Ali....
Uoči ovog duela sam apsolutni optimista i to se temelji na više činjenica, osnova....Ima onaj optimizam navijački, kada npr dobiješe ekipu koju je teško dobiti, a opet vjeruješ, uzdaš se i nadaš se da će pozitivno razmišljanje nadjačati sve. A ima situacija kada optimizam zasnivaš na realnim činjenicama. A ako bolje razmislimo, puno toga je protiv Arsenala u ovom susretu. Bayern nije samo za njih najgori protivnik, jer je najbolja ekipa trenutno, branilac titule, nego i zato što im nikako ne odgovara. Arsenal protiv Bayerna, za englesku ekipu znači i borbu protiv prokletstva (velikog). Kao prvo Arsenal je znao u jednom susretu dobiti Bayern, ali je ispadao 2 puta protiv Bayerna, te jednom u grupnoj fazi bio iza naše ekipe (tada u toj grupnoj fazi jedna pobjeda za Bayern i remi).
Wenger protiv Pepa, opet je tu u prošlosti išlo sve u prilog Pepa.
Stil Bayernov nikako ne odgovara Arsenalu. Ne govorim ovdje samo o igračkim elementima, nego govorim o elementima koji su našu ekipu uvijek krasili: kompaktnost, robusnost, snaga. Ti elementi već mogu da slome Arsenal, a lomili su ga u ovim duelima u prošlosti. Protiv ovako kompaktnih ekipa Arsenal teško izlazi na kraj.
A tim gore elementima, dodajmo sada veliku fleksibilnost u igri, brz protok lopte koji može biti ubistvo za Arsenalove stopere, ako krene pravi vez Mertesackeru i kompaniji može u odbrani da se zavrti i da izgledaju smiješni. Pep je puno bolji trener od Arsenea, kojeg donekle smatram prevarom od trenera. U svjetskoj javnosti čovjek uživa ugled, ali on je dobar za razvoj mladih igrača, on nije veliki winner tip za osvajanje trofeja.
E sada dolazimo do još jedne činjenice koja ide u prilog Bayerna a to je baš Ozil, njihov najbolji igrač. Mesuta dobro poznaju svi u Bayernu, a zbog njegovog stila igre (nekada izražene lijenosti) jako mu se može ograničiti prostor, tako da je vrlo moguće da će u tim susretima biti nevidljiv. Možda bi se čak više trebali pribojavat Poldija, jer on je u susretima protiv Bayerna znao briljirat, ma za koga igrao.
Jedan Goetze za svojom tehnikom, pokretljivošću jedan na jedan, može za Arsenalove igrače biti noćna mora. Slično bi moglo biti sa Thiagom ili Robbenom.
Tradicija, širina kadra, početna postava jača od protivnika, bolji trener, te sve gore druge navedene činjenice govore da samo možda ta tvoja navedena galaktička pravda Arsenalu može pomoći. Ispadne da se samo treba kontri paziti, ali jednostavno puno, puno, puno, pa i previše se toga mora poklopiti da bi Arsenal pobijedio Bayerna. Mislim da bi Bayerna više mogao i Milan u ovom trenutku namučiti nego Arsenal.
A ponavljam, Arsenal ne treba omalovažavati, samo jednostavno leže nam, a u tako smo dobroj formi i imamo toliku širinu. A Pep opuštanje neće dozvoliti ni kod sigurne prednosti, tako da previše toga nam ide u prilog.
Uvjerenost i sigurnost u prolaz u ovom duelu je kod mene izuzetno velika. Ako bi ovdje ispali, onda je baš nešto hrđavo....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland