FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 09 feb 2014, 03:11

Svi se rotiraju osim Thiaga :mrgreen:
Ne'k se zna ko je ljubimac Gvarde.
Salu na stranu mali je zvijer,igracina u najavi, dobili smo weltklasse igraca sa "sicu" 8-)

Sve dok ovo funkcionise fantasticno nema razloga za bilo kakve promjene u sistemu,zasto vracati kapitena,na beka gdje je naravno bez premca dugi niz godina, kada sve funkcionise bez greske?

Moje misljenje je da ovaj Bayern jos nije na 100% svojih mogucnosti, i da tu ima jos prostora za napredak.
Mene fascinira taj presing kada izgubimo loptu, nevjerovatno je kako brzo vracamo loptu u posjed kada istu izgubimo,tu je vidljiv pecat Guardiole,na cemu on insistira.

Iz utakmice u utakmicu nasa igra dobija novu dimenziju,svaki put nesto novo nam prirede,i to je ono sto protivnika izludjuje,ta nepredvidivost,koji niko nema sigurno u ovom trenutku.

Sto se tice Javia, on je pokazao da se bas ne snalazi ne mjestu stoperu,(iako ja u Bilbau nekoliko puta na toj poziciji odigrao briljantno) ne vjerujem da ce ga Pep tu vise koristiti.
Jedan od igraca sigurno koji je najvise pretrpio promjenom formacije je Martinez,znamo svi kako je dominirao pod Juppom, uz 4-2-3-1.

U nekim analizama glavna uloga Lahma je da sto prije prenese loptu iz faze odbrane,prema navalnom redu,prije svega prema Thiagu,gdje to funkcionise besprijekorno,i sto se mene tice ja tu ne bih nista dir'o :)

Eh sad se otvara se mogucnost povratkom Bastiana, da on preuzme poziciju tog distributera lopti prema naprijed, a kapiten da se vrati na svoju prirodnu poziciju tj. desnog beka.

Uglavnom kako god nama navijacima institucije, ne preostaje nista drugo nego da budemo uz nas klub svim srcem, i u dobru i u zlu, i svakako najbolje tek slijedi od ove generacije,pod vodstvom najboljeg trenera danasnjice,koji ce nam donijeti jos puno radosti, i pokazati jos jednom da nam trenutno u svijetu nema ravne 8-)

PS. Dobih inspiraciju u ove jutarnje sate, uz pomoc alkoholnih napitaka, nadam se da ne zamjerite :mrgreen:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 09 feb 2014, 12:53

Sa jutrašnjeg treninga

Holger is Back 8-)

slika

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 feb 2014, 12:57

Uh kako je lijepo vidjeti ovu sliku. Ne smijem ni zamisliti kakvu bi odbranu sada imali da Badstuber nije imao povredu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 09 feb 2014, 12:58

Gledaj Holgera mase sta je ovo. :lol:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 feb 2014, 14:10

rob do bagro je napisao/la:Gledaj Holgera mase sta je ovo. :lol:
To ti je godina i po' pauze i gladjenja jajasaca. :mrgreen:

Lijepo je vidjeti da se on polako vraca, no pitanje je kakav ce nakon svega biti?
Ne vjerujem da ga uopste mozemo ocekivati na terenu za najmanje mjesec dana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 09 feb 2014, 14:19

Kad se sjetim njegovih lopti od svog kaznenog do protivnickog i uvijek nadje nekoga,ili oni lucidni pasovi od 40 metara po zemlji,kao dao wormhole nadje na terenu :D
Jedva cekam da se vrati :D

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 feb 2014, 14:25

Jedini igrac na svijetu koji je desnu nogu koristio manje od Robbena. :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 feb 2014, 14:30

BadrHari je napisao/la:Jedini igrac na svijetu koji je desnu nogu koristio manje od Robbena. :mrgreen:
Nazalost, ta je noga stradala i odstranila Badija od zelenih terena na veoma dug period.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Demetrion
Kontakt:

Post Postao/la Demetrion » 09 feb 2014, 14:55

Omerbavarac je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Jedini igrac na svijetu koji je desnu nogu koristio manje od Robbena. :mrgreen:
Nazalost, ta je noga stradala i odstranila Badija od zelenih terena na veoma dug period.
Ako ga iko može ponovo osposobiti da igra, to su švabe i njihovi tarapeuti. Kad Robbena i njegove staklene noge čuvaju, mogu i njega vratit u staro stanje.

Za njega je ova sezona gotova, nema se nadat ćemu (možda u manje bitnim utakmicama, kad se već osigura salatara), ali vjerujem da ćemo iduće sezone gledat onog starog Badija!
MIA SAN MIA

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 feb 2014, 15:02

Uz malo srece pri oporavku, vratice se on na stare staze. ;)
Posebno mi je drag jer je nase dijete a i zbog temperamenta. :twisted:

Bez kompromisa, samo u kost.
Jos sad kad je ove mase nabio, biti ce zastrajuce gledati ga na terenu. :)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 09 feb 2014, 16:16

Zadnjih dana mi se po glavi vrzmaju Pepove potencijalne formacije i taktike za Arsenal. :)

Samo mislim o toj Ligi sampiona, bemumater. Ne mogu da docekam.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 feb 2014, 18:35

farinelli123 je napisao/la:Zadnjih dana mi se po glavi vrzmaju Pepove potencijalne formacije i taktike za Arsenal. :)

Samo mislim o toj Ligi sampiona, bemumater. Ne mogu da docekam.
Pa pucaj onda, šta očekuješ? Kakvu formaciju??? :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 09 feb 2014, 20:13

Ma, ne bih da se upustam u to, prevelik' je to zalogaj za mene. Ima kombinacija koliko hoces. Kljucno pitanje je sta ce biti sa Riberijem.

Znam samo da nece da bude to bas tako lako, ja znam da sad svi misle kad je Liverpul dao 5 komada, pa sta cemo mi tek da uradimo.
Bice napeto kao na wc solji. Ako ih izbacimo, sigurno branimo trofej, i to imam utisak da cemo da redjamo iskljucivo engleske ekipe do kraja.
A, ako nas slucajno izbace, to ce da bude nesto u zaustavnom vremenu. Znas da sam rekao da mosda usledi neka kazna za ono kad smo zadnja 3 minuta drzali loptu kod korner zastavice. :) Neka galakticka pravda nesto.

Sad sam opet navukao gnev navijaca ovom izjavom. :)

Prvi mec ili tvrdo, tipa 0-1 gol, ili 3:3.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 feb 2014, 20:26

farinelli123 je napisao/la: Sad sam opet navukao gnev navijaca ovom izjavom. :)
Nisi (barem kod mene i nekih za koje znam - jer slično razmišljamo).
Lijepo je čuti i drugačije mišljenje a ne stalno imitirati papigu i ponavljati "ko plitak potok".
Lani sam također bio vrlo oprezan i nisam pogriješio (za razliku od meča protiv Juventusa gdje sam očekivao tekme kakve su i bile). Oni su sada još (ili malo) jači nego prošle sezone, dok je kod nas situacija takva kakva jeste - meljemo redom, ali vreba bojazan da trener ne odabere pravu postavku (koju ti spomenu) i da uz niz nedaća dođe do nepovoljne situacije. No, vjerujem da ekipu (onu pravu, a ne nas :) ) neće toliko razveseliti ovaj fijasko topnika i da će biti na visini zadatka (evo ubacih marku u dječiju kasu radi izrečene fraze :P ) te pokušati uraditi ono u šta svi vjerujemo.
Vom Jäger zum Gejagten

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 09 feb 2014, 20:37

geronimo je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la: Sad sam opet navukao gnev navijaca ovom izjavom. :)
Nisi (barem kod mene i nekih za koje znam - jer slično razmišljamo).
Lijepo je čuti i drugačije mišljenje a ne stalno imitirati papigu i ponavljati "ko plitak potok".
Lani sam također bio vrlo oprezan i nisam pogriješio (za razliku od meča protiv Juventusa gdje sam očekivao tekme kakve su i bile). Oni su sada još (ili malo) jači nego prošle sezone, dok je kod nas situacija takva kakva jeste - meljemo redom, ali vreba bojazan da trener ne odabere pravu postavku (koju ti spomenu) i da uz niz nedaća dođe do nepovoljne situacije. No, vjerujem da ekipu (onu pravu, a ne nas :) ) neće toliko razveseliti ovaj fijasko topnika i da će biti na visini zadatka (evo ubacih marku u dječiju kasu radi izrečene fraze :P ) te pokušati uraditi ono u šta svi vjerujemo.
Ja se samo setim onog meca protiv CSKA, gde smo ih rezultatski nadigrali, ali u tom mecu su tako pretili iz kontri, ne pamtim da je Nojer imao vise posla u zadnje 2 godine, to su bile neke nevidjene intervencije, sta je covek vadio te veceri.

Taj Arsenal je i te kako sposoban za to.
Tako da je sve moguce. Ako bi krenuli sa laznom devetkom mozda cak ni gol ne bi dali.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 feb 2014, 21:54

farinelli123 je napisao/la: Znam samo da nece da bude to bas tako lako, ja znam da sad svi misle kad je Liverpul dao 5 komada, pa sta cemo mi tek da uradimo.
Samo sam ovo citirao....Gledaj jednu stvar, utakmica protiv Liverpoola je pokazala Arsenalovu nestabilnost i nezrelost u određenoj mjeri. Čak su možda nestabilniji nego što sam mislio. Njihove igre na početku sezone su me dosta dojmile, djelovali su mi kao ekipa koja može možda ove godine uzeti trofej. Što se mene tiče, možda ne bi imao ništa protiv da im to i pođe za rukom. Generalno za njih se može reći da godinama igraju dopadljiv fudbal i nema nekog posebnog razloga da ih neko mrzi. Samo generalno oni nisu neki klub i ekipa za one najveće domete. Dugo im već fali neki trofej. Evropska konstanta svakako jesu, za respekt je što stalno igraju LP i prolaze grupnu fazu. Protivnik su za respekt...Ali....

Uoči ovog duela sam apsolutni optimista i to se temelji na više činjenica, osnova....Ima onaj optimizam navijački, kada npr dobiješe ekipu koju je teško dobiti, a opet vjeruješ, uzdaš se i nadaš se da će pozitivno razmišljanje nadjačati sve. A ima situacija kada optimizam zasnivaš na realnim činjenicama. A ako bolje razmislimo, puno toga je protiv Arsenala u ovom susretu. Bayern nije samo za njih najgori protivnik, jer je najbolja ekipa trenutno, branilac titule, nego i zato što im nikako ne odgovara. Arsenal protiv Bayerna, za englesku ekipu znači i borbu protiv prokletstva (velikog). Kao prvo Arsenal je znao u jednom susretu dobiti Bayern, ali je ispadao 2 puta protiv Bayerna, te jednom u grupnoj fazi bio iza naše ekipe (tada u toj grupnoj fazi jedna pobjeda za Bayern i remi).
Wenger protiv Pepa, opet je tu u prošlosti išlo sve u prilog Pepa.
Stil Bayernov nikako ne odgovara Arsenalu. Ne govorim ovdje samo o igračkim elementima, nego govorim o elementima koji su našu ekipu uvijek krasili: kompaktnost, robusnost, snaga. Ti elementi već mogu da slome Arsenal, a lomili su ga u ovim duelima u prošlosti. Protiv ovako kompaktnih ekipa Arsenal teško izlazi na kraj.

A tim gore elementima, dodajmo sada veliku fleksibilnost u igri, brz protok lopte koji može biti ubistvo za Arsenalove stopere, ako krene pravi vez Mertesackeru i kompaniji može u odbrani da se zavrti i da izgledaju smiješni. Pep je puno bolji trener od Arsenea, kojeg donekle smatram prevarom od trenera. U svjetskoj javnosti čovjek uživa ugled, ali on je dobar za razvoj mladih igrača, on nije veliki winner tip za osvajanje trofeja.

E sada dolazimo do još jedne činjenice koja ide u prilog Bayerna a to je baš Ozil, njihov najbolji igrač. Mesuta dobro poznaju svi u Bayernu, a zbog njegovog stila igre (nekada izražene lijenosti) jako mu se može ograničiti prostor, tako da je vrlo moguće da će u tim susretima biti nevidljiv. Možda bi se čak više trebali pribojavat Poldija, jer on je u susretima protiv Bayerna znao briljirat, ma za koga igrao.

Jedan Goetze za svojom tehnikom, pokretljivošću jedan na jedan, može za Arsenalove igrače biti noćna mora. Slično bi moglo biti sa Thiagom ili Robbenom.

Tradicija, širina kadra, početna postava jača od protivnika, bolji trener, te sve gore druge navedene činjenice govore da samo možda ta tvoja navedena galaktička pravda Arsenalu može pomoći. Ispadne da se samo treba kontri paziti, ali jednostavno puno, puno, puno, pa i previše se toga mora poklopiti da bi Arsenal pobijedio Bayerna. Mislim da bi Bayerna više mogao i Milan u ovom trenutku namučiti nego Arsenal.
A ponavljam, Arsenal ne treba omalovažavati, samo jednostavno leže nam, a u tako smo dobroj formi i imamo toliku širinu. A Pep opuštanje neće dozvoliti ni kod sigurne prednosti, tako da previše toga nam ide u prilog.
Uvjerenost i sigurnost u prolaz u ovom duelu je kod mene izuzetno velika. Ako bi ovdje ispali, onda je baš nešto hrđavo.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 feb 2014, 21:57

farinelli123 je napisao/la: Ja se samo setim onog meca protiv CSKA, gde smo ih rezultatski nadigrali, ali u tom mecu su tako pretili iz kontri, ne pamtim da je Nojer imao vise posla u zadnje 2 godine, to su bile neke nevidjene intervencije, sta je covek vadio te veceri.
Ebemu, meni se to izbrisalo iz sjećanja. :( Neka me @Badri podsjeti tih Nojerovih bravura protiv Ruja 8-)

Neću ništa više o tekmi u Ligi prvaka, jer je još rano da bi se pogađao rezultat :mrgreen: .
Sutra će biti detaljnije info o Bilalovoj gujci :D tako da vidimo može li se računati na ovog junaka.

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/mario- ... 56084.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Fino poslovanje Wackea i ekipe. Čuj 10%. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 09 feb 2014, 22:11

@Effe, jos jedan u nizu maestralnih postova. Nema tu sta da se kaze, hahaha.

Vidis, ja mislim isto sto i ti, nego sto sam ja takav pesimista, uvek neka nesigurnost i nesto.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 09 feb 2014, 22:31

Jedan Gotze je bolji od svih Arsenalovih igrača uključujući i Ozila
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 feb 2014, 22:34

Bayern@heart je napisao/la:Sa jutrašnjeg treninga

Holger is Back 8-)

slika
Jedna prikladna
[youtube][/youtube]
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.