Safet Sušić - Pape

Sabinho
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Sabinho » 10 sep 2014, 23:18

propuh je napisao/la:Trebalo bi provjeriti u svjetskim kladionicama uplate na cipar, ne bi bilo zacudo da je tele prodalo utakmicu.
SIPA malo da procacka svakako ima u savezu posla.
Ko je na terenu sprovodio prodaju? Beg i Pjanic jel?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 10 sep 2014, 23:21

Sabinho je napisao/la:
propuh je napisao/la:Trebalo bi provjeriti u svjetskim kladionicama uplate na cipar, ne bi bilo zacudo da je tele prodalo utakmicu.
Tvij idol Susic sa taktikom, dovoljno
A ovo sa kladionicom se da lako provjeriti ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 10 sep 2014, 23:24

Ocajan sam nakon sinocne utakmice. Poceo sam pisati mailove novinarima cije sam kontakte nasao na netu, jer samo oni mogu podici navijace na noge da smijene ovog telca! Apelujem na sve Vas koji imate neki kontakt nekog novinara napisite mu par recenica, neka nam pomognu da smijenimo ovu tarabu dok nam nije kasno, ostat cemo bez EP. Pozdrav

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 sep 2014, 23:26

propuh je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Tvij idol Susic sa taktikom, dovoljno
A ovo sa kladionicom se da lako provjeriti ;)
Procitaj ponovo sta sam te pitao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2014, 23:27

Ma, pustite teorije zavjere i gluposti.... Najvaznija stvar koju mi, javnost moze sada napraviti jeste pritisak i da se stvori takva atmosfera da se postavi 3 boda protiv Walesa i barem jedan protiv Belgije kao nesto sto se mora ostvariti, inace leti jedna ogromna glava ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 sep 2014, 23:27

zgembo89 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
mone je napisao/la:Tačno tako. Pape je mislio da će s Tinom i Prcićem (u besmislenoj formaciji) lahko utrpati 3, 4 komada Kipru i niko danas ne bi o ovome pričao. Činjenica je da ih je on žestoko potcjenio, naši najbolji igrači se izgubili u formaciji ili ostali neiskorišteni...
Ili je precijenio ove gore nabrojane :hmmmmm:
Ne mozes ti ostavit da ti Avdija drzi cijelu densu stranu znaci morao je imat ispomoczatim Lulic protiv Nigerije je crko nakon 50min zbog iste stvari sad je ponovo drzo lijevu stranu i gurno je unutra Prcic Susica Pjanica jos i Besica igraci su bili na svakih 5m rasporedjeni uopšte nije bilo širine i protoka lopte..
slika
To je standardna 4-4-2 romb formacija sa kojom dosta ekipa igra. Nije Susic nista izmislio tu. Ma inace mi je glupo u taktici traziti razlog poraza od jednog Kipra kuci, nakon vodstva od 1:0. To se jednostavno treba i mora dobiti, sa taktickim greskama ili bez. Da opet igramo sa istom postavom i sve isto, vjerovatno bi ih dobili. Ne znam sta se desilo sinoc, primili smo gol iz nicega u psiholoski najgorem mogucem momentu, pred poluvrijeme. Mozda nas je to presjeklo, ne znam.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 10 sep 2014, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 sep 2014, 23:27

Safet Sušić je glup čovjek, to je dokazao mnogo puta ali ovo njegovo ponašanje već prelazi u bezobrazluk.

- Do prijateljske utakmice sa SAD smo igrali sa zadnjim veznim i igra nam je bila dobra, odjednom čovjek odlučuje da igramo bez zadnjeg veznog i zamalo da upropasti odlazak na SP. Bog i Hajrović su nas spasili.

- Pred SP odigramo odlično utakmice sa Mexicom i Slonovačom, na SP protiv Argentine isto je to dosta dobro izgledalo, protiv Nigerije čovjek mijenja postavku iz samo njemu poznatog razloga.

- Sinoćnju postavku ne treba ni komentarisati.

@calcio, kad budeš naplaćivao svoj slijedeći honorar, molim te da dotičnom preneseš slijedeće:

- Naša zadnja linija je loša, što znači da štoperi ne mogu pomagati bekovima, jedva da sami sebi mogu pomoći, stoga naši bekovi moraju biti defanzivno orjentisani.

- Ako hoće Pjanića u istim izdanjima kao u Romi, onda mu mora dati poziciju i prostor, što znači da on treba da igra malo ispred zadnjeg veznog i da nema smetala pored sebe u liku i djelu Sušića juniora, Prcića i slično. Njemu trebaju krila da mu otvaraju prostor a onda on može pokazati šta zna.

- Mi moramo igrati sa krilima, krilima koja će se vraćati nazad i pomagati bekovima a u napadu otvarati prostor i odvlačiti igrače iz sredine.

Molim te da mu nacrtaš slijedeće:

--------- Golman ------------
Bek - Štoper - Štoper - Bek
-------- Zadnji vezni --------
---------- Kreativac ---------
Krilo ------------------- Krilo
--- Napadač --- Napadač ---

Ili:

Zadnji vezni - Zadnji vezni
---------- Napadač ----------

Prenesi mu i da svaki igrač ima svoju primarnu poziciju, te da TSS nije zadnji vezni nego kreativac, da Hajrović i Višća nisu napadači te da Vršajević nije fudbaler. Usput neka pogleda neku utakmicu i vidi kako neki ljudi, koji znaju svoj posao, postavljaju igru.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 10 sep 2014, 23:29

Susic je kriv za poraz,svugdje u svijetu prvi trener ide pa i on ce
..Kriv je za silovanje dva stopera,momke stavlja u situacije da jednostavno moraju grijesit...Dva stopera bez pomoci bekova pa i krila(kojih nemamo)ne mogu nista sprijecit...Al lk ,Sajo ostani jos malo,na cast ti ako prljavo igras..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 10 sep 2014, 23:30

Pasha_car_aga je napisao/la:Ocajan sam nakon sinocne utakmice. Poceo sam pisati mailove novinarima cije sam kontakte nasao na netu, jer samo oni mogu podici navijace na noge da smijene ovog telca! Apelujem na sve Vas koji imate neki kontakt nekog novinara napisite mu par recenica, neka nam pomognu da smijenimo ovu tarabu dok nam nije kasno, ostat cemo bez EP. Pozdrav
Tako je,akcija sad i odmah.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 sep 2014, 23:32

@NoName - :clap:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 sep 2014, 23:33

ahmic je napisao/la:Susic je kriv za poraz,svugdje u svijetu prvi trener ide pa i on ce
..Kriv je za silovanje dva stopera,momke stavlja u situacije da jednostavno moraju grijesit...Dva stopera bez pomoci bekova pa i krila(kojih nemamo)ne mogu nista sprijecit...Al lk ,Sajo ostani jos malo,na cast ti ako prljavo igras..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nije samo u pitanju sinoćnja utakmica, Sušić je problem već duže vrijeme. Fokusiranjem na samo jednu utakmicu ništa ne dobijamo, svakome se može desiti loš dan ali ovo su veći problemi koji se mogu riješiti samo Sušićevim odlaskom.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 sep 2014, 23:36

NoName :tokralju:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 sep 2014, 23:37

Bravo NoName, uvijek si znao i bio medju najboljim forumasima ovdje. :thumbup:

Ali evo mi laici na forumu ove neke stvari govorimo mjesecima, pa cak godinama. Jednostavne stvari. A Safetu je to posao, pa opet radi neke nevjerovatne stvari. Ono sto je uradio protiv Nigerije je nevidjeno, neobjasnjivo, neoprostivo. Ali on je zadrzao posao umjesto da dobije otkaz na licu mjesta.

Prokleti Iran, ona pobjeda bi nas mogla skuplje kostat nego bilo koji poraz. Jer je dala kretenima sansu da produze ugovor ublehasu.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 10 sep 2014, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 sep 2014, 23:38

Cartman je napisao/la:Bravo NoName, uvijek si znao i bio medju najboljim forumasima ovdje. :thumbup:
Danke. Osjećaji su nam obostrani :ljepota: :ljepota: :ljepota: :D

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 sep 2014, 23:47

NoName je napisao/la:Safet Sušić je glup čovjek, to je dokazao mnogo puta ali ovo njegovo ponašanje već prelazi u bezobrazluk.

- Do prijateljske utakmice sa SAD smo igrali sa zadnjim veznim i igra nam je bila dobra, odjednom čovjek odlučuje da igramo bez zadnjeg veznog i zamalo da upropasti odlazak na SP. Bog i Hajrović su nas spasili.

- Pred SP odigramo odlično utakmice sa Mexicom i Slonovačom, na SP protiv Argentine isto je to dosta dobro izgledalo, protiv Nigerije čovjek mijenja postavku iz samo njemu poznatog razloga.

- Sinoćnju postavku ne treba ni komentarisati.

@calcio, kad budeš naplaćivao svoj slijedeći honorar, molim te da dotičnom preneseš slijedeće:

- Naša zadnja linija je loša, što znači da štoperi ne mogu pomagati bekovima, jedva da sami sebi mogu pomoći, stoga naši bekovi moraju biti defanzivno orjentisani.

- Ako hoće Pjanića u istim izdanjima kao u Romi, onda mu mora dati poziciju i prostor, što znači da on treba da igra malo ispred zadnjeg veznog i da nema smetala pored sebe u liku i djelu Sušića juniora, Prcića i slično. Njemu trebaju krila da mu otvaraju prostor a onda on može pokazati šta zna.

- Mi moramo igrati sa krilima, krilima koja će se vraćati nazad i pomagati bekovima a u napadu otvarati prostor i odvlačiti igrače iz sredine.

Molim te da mu nacrtaš slijedeće:

-------- Zadnji vezni --------
--- Napadač --- Napadač ---

Ili:

Zadnji vezni - Zadnji vezni
---------- Napadač ----------

Prenesi mu i da svaki igrač ima svoju primarnu poziciju, te da TSS nije zadnji vezni nego kreativac, da Hajrović i Višća nisu napadači te da Vršajević nije fudbaler. Usput neka pogleda neku utakmicu i vidi kako neki ljudi, koji znaju svoj posao, postavljaju igru.

Slazem se sa vecinom osim ovim na kraju nepotrebnim vrijedjanjem Vrsajevica a Hajrovic i Visca u formaciji 4-3-3 ili 4-2-3-1 bi imali ulogu krila ili krilnih napadaca. Na to je mislio Pape vjerovatno.
Ne mogu mu nista prenijeti jer nisam u kontaktu sa njim, pa prenio bih mu neke od svojih ideja kad bih mogao. :kafa:

Na primjer odlaskom Misimovica mi nemamo pravog ofanzivnog veznog, pravu desetku. A imamo prilicnu guzvu na mjestu centralnih veznih. Zar nebi bilo onda pametno pokusati igrati u formaciji 4-3-3?

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 10 sep 2014, 23:47

Bravo NoName :tokralju:

Ovakva taktika nas je ubila i protiv nigerije, pa mi igramo bez ijednog krila vec dosta vremena, primjer Nigerija, da smo imali krilo nikad ne bi primili onaj go, Lulic crko nakon poluvremena (opravdano jer je pokrivao i beka i krilo) i igrac samo protrcao po njegovoj strani i odna je Spahic morao zatvarati svoju i Lulicevu poziciju, i uradio je to sto je uradio, da smo imali yebeno krilo, Lulic bi tu bio i sumnjam da bi nam dali go.

A i bezveze pricamo, svi znamo ko nas je ustvari odveo na SP...
FKŽ !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 sep 2014, 23:49

Ne poznajem ekipu gdje je veca razlika u kvalitetu izmedju trenera i igraca. Mozda jedino United u zadnjoj sezoni Fergusona, tada u korist trenera naravno, a u nas su igraci za 100 klasa bolji od selektora. Real je imao par panjeva (Luxemburgo i kompanija), ali ni oni nam nisu ni blizu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 sep 2014, 23:50

Pjanić, TSS, Prcić, Medunjanin... Sve su to igrači koji su u pet deka po pitanju pozicije koju igraju. Možeš ti njima objašnjavati danima da treba da ide na krilo ali je njegova prirodna pozicija u sredini i njihova igra teži ka tome da igraju kroz sredinu. Time dobijamo situaciju da protivnik nagura 3-4 igrača u sredinu i imaš situaciju da se na malom prostoru nalazi po 7-8 igrača te nema šanse da se tu nešto uradi. Zapravo, tu je mogao Miske nešto da uradi ali on je genije kakvog više nećemo imati nikada.

Sinoć je bio takav scenario - Pjanić, Prcić i TSS (kasnije i Medunjanin) se guraju kroz sredinu, dok po stranama puše na sve strane. Čak je i antitalenat Vršajević, dok je imao kuveta, mogao nešto raditi po strani jer je uvijek bio sam, Kipar se koncentrisao samo na odbranu kroz sredinu. Kako je intenzitet igre Vršajevića padao, tako se i naša igra raspadala (Bože dragi, igra reprezentacije nam zavisi od Vršajevića). Kroz sredinu ništa nije urađeno a tu smo imali najviše igrača jer se od takve igre lako braniti.

Žao mi je Pjanića i Lulića, njihova igra izgleda amaterska u reprezentaciji, jer se ne snalaze (a ko bi se snašao) u ovoj "formaciji". Dajte ljude na pozicije na kojim igraju pa ćemo onda vidjeti da li znaju ili ne.

Šta je bio doprinos TSS ili Prcića? Ništa, ni u napadu ni u odbrani. Pa Stevanović, koji se ni sam ne sjeća kada je zadnji put igrao takmičarsku utakmicu, bi bio 10x korisniji jer bi igrao na svojoj poziciji a da ne kažem da su lijevo mogli ordinirati Višća ili Salihović, uz Lulića, čime bi dobili na širini.

Ma smiješno je uopšte analizirati, kako analizirati postavku igre kada postavka ne postoji? Meni se čini da Sušić odabere 11 igrača i pošalje ih u polje, bez preciznih zadataka. Kao djeca u školskom dvorištu.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 10 sep 2014, 23:52

Pape odlazi!

Uništio si zlatnu generaciju Španaca! :mrgreen:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 sep 2014, 23:58

@calcio, meni je dovoljno da se složimo oko toga da je Sušić glup. :thumbup:

4-3-3 nije za nas, mi moramo igrati klasični 4-4-2 ili 4-5-1 a sve to zbog tanke odbrane. Krila jednostavno moraju pomagati bekovima u odbrambenoj fazi zato što nam nedostaje kvalitet na štoperima i što se bekovi moraju povlačiti u sredinu da im pomognu. Ali je čudno to što smo mi to igrali protiv Meksika i Slonova, nije bilo neobično vidjeti Hajrovića kako pomaže beku i to je ono što nam treba.

Sinoć smo izgubili bitku na bokovima. Vršajević nema kvalitet ali bi mogao odraditi zadatak sinoć da nije imao i ofanzivne zadatke a ispuhao je i onda se nije mogao vraćati na vrijeme. Lulića možemo zvati bekom hiljadu godina ali od njega nema beka, on je klasično krilo ali itekako može pomoći bekovima.

Da su igrali Hajrović i Salihović od starta umjesto Prcića i TSS, mi bismo dobili ove amatere sa 2-3 gola razlike ali šta je tu je. Mi smo praktično igrali sa 9 igrača a ne 11.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.