Najteži poraz reprezentacije sa Sušićevim potpisom
"Ja nemam opravdanja za ovaj poraz, a ne znam ni koji je razlog. Po meni je razlog što je većina naših igrača podbacila. Upozoravao sam igrače i nakon utakmice u Tuzli i desilo se ono čega smo se pribojavali."
Tako je govorio selektor našeg nacionalnog tima nakon poraza od Kipra u Zenici u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Najtežeg poraza naše reprezentacije, poraza od 140. reprezentacije svijeta.
Priznao je Sušić na press konferenciji da snosi najveću odgovornost za poraz od reprezentacije koja je posljednji put pogodak postigla u februaru 2013. godine. Kiprani se vjerovatno ni sami ne sjećaju kada su nekome postigli dva gola. Bilo je to u augustu mjesecu 2011. godine, a u Nikoziji je u prijateljskom susretu poražena Moldavija rezultatom 3:2.
Sinoć je Begović morao dva puta po loptu u našu mrežu, a Kiprani su mogli postići i još koji pogodak na Bilinom polju. Srećom sinoćnji protivnik nije bila reprezentacija iz samog vrha evropskog reprezentativnog fudbala. Da smo kojim slučajem igrali sa Belgijom, danas bi možda pričali i o najuvjerljivijem porazu našeg nacionalnog tima na domaćem terenu.
Ozbiljan je to alarm za selektora Sušića, posebno ako imamo u vidu da će Belgijanci u Zenici gostovati za mjesec dana. Sa ovakvom igrom poraz je neminovan, a Sušić će biti zadovoljan sa što manje primljenih golova.
Propuh po bokovima mogao bi završiti katastrofalno
Propuh u zadnjoj liniji jasan je znak za Sušića da su promjene neophodne. Naši štoperi stajali su preširoko, prije svega jer su morali zatvarati bokove po kojima je često bio propuh. Jednu takvu situaciju iskoristio je Christophi i donio Kipru sva tri boda.
Senad Lulić i Avdija Vršajević sinoć nisu napravili mnogo u fazi napada, dok su u defanzivi bili praktično beskorisni. Sama pomisao da ćemo za mjesec dana izaći na megdan brzim krilima Belgije i Velsa ulijeva strah u kosti. Teško je i zamisliti da Lulić i Vršajević mogu zaustaviti Garetha Balea ili Edena Hazarda.
Bez pravog kreativca na sredini terena
Odlaskom Zvjezdana Misimovića iz reprezentacije Bosna i Hercegovina je izgubila mnogo. Kreativac na sredini terena koji svojim loptama pronalazi Džeku i Ibiševića u izglednim gol prilikama, fudbaler koji jednim potezom može napraviti višak i unijeti pometnju u zadnju liniju svake reprezentacije. Mnogo smo izgubili i na Sušiću je bilo da pronađe zamjenu.
Imali smo igrača poteza među 23 igrača i sinoć, ali je na našu žalost priliku dobio tek u drugom poluvremenu. Haris Medunjanin je odlaskom Misimovića iz reprezentacije bez ikakve dvojbe postao igrač sa najboljom tehnikom, igrač koji svojim potezom može napraviti višak, "sakriti" loptu od protivnika i "ni iz čega, napraviti nešto". Sinoć je morao biti u prvih 11.
Loša selekcija selektora Sušića
"Vjerujte nisam ni imao neko drugo rješenje. Kada sam ubacio Medunjanina i Hajrovića mi smo praktično igrali sa tri napadača. Hajrović, Džeko i Ibišević su napadači. Tu je Pjanić, tu je Medunjanin, ofanzivni vezni igrači i nije moglo više. Nisam mogao sa osam napadača da igram," rekao je Sušić.
Ostali smo uskraćeni za treću izmjenu, a Sušić je priznao kako rješenja na klupi nije imao. Priznao je tako selektor da je napravio lošu selekciju igrača za utakmicu sa Kiprom. Da li je to najbolje što imamo? Neki će reći da jeste, a drugi će vam predočiti spisak igrača koje je Pape morao uvrstiti u selekciju.
Bez trećeg napadača u kvalifikacije
Trećeg napadača reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć nije imala. Uzalud Sušić bh. fudbalskoj javnosti ponavlja kako su Hajrović i Višća napadači, realnost je ipak nešto drugačija. Evidentno je i da nam nedostaje pravih napadača, ali prilika se nekima morala pružiti. Nikada nismo bili selektori, stoga ćemo navesti samo jedan primjer, kao dokaz da je Sušić itekako mogao pojačati konkurenciju u vrhu napada.
Tu je u prvom redu napadač Teplica, Aidin Mahmutović. Prošle sezone ubjedljivo je vodio na listi najboljih strijelaca češke Synot lige, sve do povrede križnih ligamenata, zbog koje je morao završiti sezonu nakon samo 12 odigranih utakmica, sa deset golova na svom kontu.
Vratio se u novoj sezoni i dva puta u šest susreta matirao protivničkog golmana, ali i dalje nije u planovima selektora Sušića i pored činjenice da nam hronično nedostaju napadači. Sušić ne vjeruje igračima iz češke Synot lige, iako je reprezentacija ove zemlje na krilima igrača upravo iz te lige sinoć slavila protiv Holandije. Golove su postigli fudbaler Sparte, odnosno Viktorije iz Plzena, Dočkal i Pilar.
Sušić možda i nije fan Aidina Mahmutovića, selektorova je uvijek zadnja, ali Pape će onda morati pronaći neko drugo rješenje u samom vrhu napada. Džeko i Ibišević ne smiju biti naši jedini napadači. Ništa još nije izgubljeno, ali pred Sušićem je mnogo posla, a malo vremena. Vels i Belgija već su "pred vratima".
Sušićevi dvostruki aršini
Selektor Sušić morat će posložiti stvari u načinu selekcije fudbalera u nacionalni tim. Kontradiktornim izjavama doveo se u nezavidan položaj. Muslimovića je svojevremeno "precrtao" samo zbog činjenice da igra u kineskoj ligi, ali je nakon dolaska u isti klub poziv uvijek dobijao Zvjezdan Misimović.
Češku i Poljsku je otpisao jer su po njemu nedovoljno kvalitetne lige, a sinoć smo u prvih 11 imali dva igrača iz jedne prosječne ekipe iz 1. HNL-a. Čast Hajduku na bogatoj klupskoj historiji, stvarnost je danas nešto drugačija. Hajduk je daleko iza Dinama i Rijeke.
Neshvatljivo je da su fudbaleri Hajduka dobili priliku prije fudbalera koji svoj hljeb zarađuju redovnim nastupima u Bundesligi. Opet kažemo odluka je to selektora i on je taj koji vuče konce, ali mora biti spreman da objasni svoje nelogične odluke kada kola krenu nizbrdo.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Malo i SportSport kritikuje haman...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Svi kritikuju osim Konjica 

- Consigliere
- Kontakt:
O cemu ti? Kakva Turska? Stilic je TRENUTNO najbolji igrac poljske lige, Zukanovicu smeta neigranje (iako je proslo tek jedno kolo Serie A) , a Vranjesu ne smeta nepostojanje kluba... Mahmutovic je vec pokazao da povreda nije ostavila nekog traga, sinoc nam je treba da udje oko 80 minute, da jos malo opteretimo sesnaesterac.... Nek je Visca treci napadac, taman za visoke lopte u zadnjim minutamacalcio je napisao/la:Stilic u formi u kojoj je bio u zadnje vrijeme, Mahmutovic u formi od prosle jeseni, Zukanovic koji igra redovno...da. Poajcali bi nas. Ali Stilic iz Turske, Mahmutovic koji je povrijedjen i Zukanovic koji sjedi na klupi u Veroni nas i nebi bas toliko pojacali.Consigliere je napisao/la:Pa, zamislite samo kako bi se spisak vrati u zivot odlaskom Susica: Zukanovic, Stilic, Mahmutovic.... Hadzic, Avdija i mozda Tino out

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Pa budimo malo i pozitivni, mozda je ovo i dobro sto smo izgubilituzlak1987 je napisao/la:Svi kritikuju osim Konjica

al' fkttuzlak1987 je napisao/la:Svi kritikuju osim Konjica
njemu je to sve sinoc tecno izgledalo

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- AlfredBorden
- Kontakt:
nemoj brate, spaha je kriv, nismo mi upuceni, spaha je zlo i uzrok svega losegCartman je napisao/la:Unistio si nam zlatnu generaciju smrade jedan. Na SP smo MORALI proc Nigeriju sa ovakvom ekipom. Ovu grupu smo bez problema trebali iskoristit da se plasiramo, a sad ce gutavo bit i za baraz. KIPAR NAS POBJEDIO HALOOOOOOOO. Zadnja pobjeda u gostima protiv San Marina 2007. rekose. Pa je li te stid moronu jedan? Imas li trunka obraza?

Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
- Goalgetter
- Kontakt:
tuzlak1987 je napisao/la:Svi kritikuju osim Konjica

Daaajte ljudi budimo pozitivni.

Sjetimo se ljudi koji su stradali u poplavamaGoalgetter je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la:Svi kritikuju osim Konjica![]()
Daaajte ljudi budimo pozitivni.
DD
- Ponos Torina
- Kontakt:
Covjek ne zna sta radi

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Sportsport je bio medju medijima koji su najvise napadali Spahica, cak nisu imali obraza ni oprostit se od kapitena bez uvreda u tom tekstu. Sada kritikuju Susica, a nema ni rijeci o Spahicu i katastrofalnim partijama Bicakcica i Sunjica. Je li vas stid?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Tko je ono odigrao x2? Imal' love? Kolika je kvota bila?
- sanlituncay
- Kontakt:
Nije x2 nego gringonja odigro čistu 2DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Tko je ono odigrao x2? Imal' love? Kolika je kvota bila?

U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!
tuzlak1987 je napisao/la:Svi kritikuju osim Konjica

- dr.van nostrand
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Rodio amidžaAhmetNY je napisao/la:

Evo još koja pametna, od Bahe...
Sabahudin Topalbecirevic
Evo vam komentar..nije vruča glava,,prenesite ga ko hoće slobodno..
Nije sramota izgubiti utakmicu ali jeste na ovaj način kako je to bilo večeras u Zenici.
Može li neko reći da bilo igre ?! Jeste u prvih desetak minuta jer su gosti bili impresionirani Džekom i drugovima. Zar Medunjanin u ovom timu treba da bude rezerva ? Zar je šutnja kod novinara najbolja stvar. Ne talasaj, tako rade mnogi mediji, tako nam serviraju komentare. Zar nije bolje sada nakon prvog kola upozoriti na nedostatke nego kada bude kasno. Spahić, Ibričić i Misimović se oprostili, ja nisam čuo neke poruke, neku zahvalnicu, nešto, pa voljeli li ih ili ne tolike godine su igrali i sad vidimo šta su značili. Utakmica..Super je utakmica bila, sjajno, bravo.
Jel to što treba da pišemo, ne mogu da shvatim pojedine komentare.
Grozna utakmica, odbrana kao da je Njemačku imala ispred sebe. Nema Spahića i Misimovića i evo ih u Zenici u kampu. Džeko da izjavu da je oduševljen sa onim što je video ?! Znači nikad nije ni bio u kampu ranije…Pošteno da pričamo.. Bolje je bilo da je rekao da mu nije baš kao u Manchesteru, shvatili bi, poštenije je. Idemo dalje. Kada smo zadnji put dobru utakmicu odigrali , kada? Skoro da se i ne sjećamo.. Šta je furka postala biti navijač iz sobe, i onda postaviti na Facebook kao , ma nema veze..Čitav život se boriš da postigneš nešto, rejting raste, bolje svakome od nas, da ne pričaju samo o ratu u Bosni, mi kao amateri dočekamo Kipar. Kolega Sinanović je rekao da je Sušić izjavio da mu ne trebaju kasete sa utakmica Kipra..Vjerujte u ozbiljnom svijetu je to nedopustivo. Znate li šta je priprema jedne utakmice, na svakom mogućem planu,.psihološkom, taktičkom o svakom se detalju vodi računa u ozbiljnim savezima, klubovima, reprezentacijama. Naravno da poraz nije katastrofa ali je bolan, neočekivan i neozbiljan. Isto kao kada smo deklasirali Grčku u Zenici pa hvalili, lijepo govorili. Pa to je normalno ali je i normalno da se kritikuju i moraju se sa tim nositi. Ja sport pratim intenzivno 40 godina, naravno da ne znam sve, naravno da nisam trener ali dozvolite da vidim i znam ponešto. Ne znam jedino da šutim, ali bar mi odgoj neda da bilo koga vrijeđam.
Safet Sušić je zaista pogriješio.Nedopustivo...kriv je..Izostavio nekoliko igrača , igra nije postojala izuzev prvih 10 minuta kada su gosti bili malo impresionirani..Spahić zaista nema zamjene o Misimoviću da i ne govorim...Ovo nam nije trebalo a šta dalje to znaju Sušić i rukovodstvo saveza..Kipar održao lekciju iz borbenosti i odoše kući sa 3 boda..
Sabahudin Topalbecirevic
Evo vam komentar..nije vruča glava,,prenesite ga ko hoće slobodno..
Nije sramota izgubiti utakmicu ali jeste na ovaj način kako je to bilo večeras u Zenici.
Može li neko reći da bilo igre ?! Jeste u prvih desetak minuta jer su gosti bili impresionirani Džekom i drugovima. Zar Medunjanin u ovom timu treba da bude rezerva ? Zar je šutnja kod novinara najbolja stvar. Ne talasaj, tako rade mnogi mediji, tako nam serviraju komentare. Zar nije bolje sada nakon prvog kola upozoriti na nedostatke nego kada bude kasno. Spahić, Ibričić i Misimović se oprostili, ja nisam čuo neke poruke, neku zahvalnicu, nešto, pa voljeli li ih ili ne tolike godine su igrali i sad vidimo šta su značili. Utakmica..Super je utakmica bila, sjajno, bravo.
Jel to što treba da pišemo, ne mogu da shvatim pojedine komentare.
Grozna utakmica, odbrana kao da je Njemačku imala ispred sebe. Nema Spahića i Misimovića i evo ih u Zenici u kampu. Džeko da izjavu da je oduševljen sa onim što je video ?! Znači nikad nije ni bio u kampu ranije…Pošteno da pričamo.. Bolje je bilo da je rekao da mu nije baš kao u Manchesteru, shvatili bi, poštenije je. Idemo dalje. Kada smo zadnji put dobru utakmicu odigrali , kada? Skoro da se i ne sjećamo.. Šta je furka postala biti navijač iz sobe, i onda postaviti na Facebook kao , ma nema veze..Čitav život se boriš da postigneš nešto, rejting raste, bolje svakome od nas, da ne pričaju samo o ratu u Bosni, mi kao amateri dočekamo Kipar. Kolega Sinanović je rekao da je Sušić izjavio da mu ne trebaju kasete sa utakmica Kipra..Vjerujte u ozbiljnom svijetu je to nedopustivo. Znate li šta je priprema jedne utakmice, na svakom mogućem planu,.psihološkom, taktičkom o svakom se detalju vodi računa u ozbiljnim savezima, klubovima, reprezentacijama. Naravno da poraz nije katastrofa ali je bolan, neočekivan i neozbiljan. Isto kao kada smo deklasirali Grčku u Zenici pa hvalili, lijepo govorili. Pa to je normalno ali je i normalno da se kritikuju i moraju se sa tim nositi. Ja sport pratim intenzivno 40 godina, naravno da ne znam sve, naravno da nisam trener ali dozvolite da vidim i znam ponešto. Ne znam jedino da šutim, ali bar mi odgoj neda da bilo koga vrijeđam.
Safet Sušić je zaista pogriješio.Nedopustivo...kriv je..Izostavio nekoliko igrača , igra nije postojala izuzev prvih 10 minuta kada su gosti bili malo impresionirani..Spahić zaista nema zamjene o Misimoviću da i ne govorim...Ovo nam nije trebalo a šta dalje to znaju Sušić i rukovodstvo saveza..Kipar održao lekciju iz borbenosti i odoše kući sa 3 boda..
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Bravo Baho. Svaka ti je na mjestu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- DonCorleone
- Kontakt:
Nisam namjerno zelio komentarisati bilo kojeg od nasih igraca, pogotovo ne u negativnom kontekstu. Jedino sam se na temi Pjanica oglasio na neke provokacije ali to je vec sve. Razlog je jednostavan, za mene je jedini krivac za ovu komediju Susic, a razloga je mnogo.
Imali smo vjerovatno bolje igrace na minimalno osam pozicija, igrali smo kod kuce i tu ne bi trebalo biti srljanja. Medjutim, srljalo se na sve strane, otvorena sredina terena i odbrana kao svajcarski sir, a sve okrenuto prema naprijed, dje nazalost nije puno uspjelo. Takva harakiri taktika nije a) bila potrebna i b) totalno je ludjacki izgledala.
Davno sam rekao da je selektor toliko ogranicen da je nemoguce izvuci maksimum iz ovih igraca, najveca tragedija lezi u tome da ovaj covjek ne moze izvuci ni minimum vise iz ovih igraca. Ovde se morala staviti crta razgranicenja nakon SP-a, jer je prosto doslo do zasicenja igraca, to se dalo vidjeti i na jucerasnjim izjavama (Lulic, Dzeko), vidi se i na gestikulaciji i pristupu igri pojedinaca. Hajrovic je tako mrzovoljno usao u igri, da se prvih 15tak minuta uopste nije ni vidio na terenu, ne izgleda motivisan niti je bio zeljan igre. Treba se podhitno vidjeti o cemu se radi.
Najsmijesniji su mi ovi "sokirani", jer se ovo moralo kad tad dogoditi. Ako si sada sokiran, onda si spavao za vrijeme gresaka i provlacenja kroz utakmice, ili si gledao utakmice kroz Susiceve pink naocale.
Opcenito se da primjetiti jedan ogroman limit kod ovog covjeka i ubijedjen da Safet jednostavno ne zna svoj posao. Tako da covjek mora kad tad ohladiti, jer ovo je cirkus, nije fudbal.
Imali smo vjerovatno bolje igrace na minimalno osam pozicija, igrali smo kod kuce i tu ne bi trebalo biti srljanja. Medjutim, srljalo se na sve strane, otvorena sredina terena i odbrana kao svajcarski sir, a sve okrenuto prema naprijed, dje nazalost nije puno uspjelo. Takva harakiri taktika nije a) bila potrebna i b) totalno je ludjacki izgledala.
Davno sam rekao da je selektor toliko ogranicen da je nemoguce izvuci maksimum iz ovih igraca, najveca tragedija lezi u tome da ovaj covjek ne moze izvuci ni minimum vise iz ovih igraca. Ovde se morala staviti crta razgranicenja nakon SP-a, jer je prosto doslo do zasicenja igraca, to se dalo vidjeti i na jucerasnjim izjavama (Lulic, Dzeko), vidi se i na gestikulaciji i pristupu igri pojedinaca. Hajrovic je tako mrzovoljno usao u igri, da se prvih 15tak minuta uopste nije ni vidio na terenu, ne izgleda motivisan niti je bio zeljan igre. Treba se podhitno vidjeti o cemu se radi.
Najsmijesniji su mi ovi "sokirani", jer se ovo moralo kad tad dogoditi. Ako si sada sokiran, onda si spavao za vrijeme gresaka i provlacenja kroz utakmice, ili si gledao utakmice kroz Susiceve pink naocale.
Opcenito se da primjetiti jedan ogroman limit kod ovog covjeka i ubijedjen da Safet jednostavno ne zna svoj posao. Tako da covjek mora kad tad ohladiti, jer ovo je cirkus, nije fudbal.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 10 sep 2014, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Svaka cast na ovom. To je profesionalizam, to je izazov modernog sporta. Znaci prihvatio si tu ulogu, i potpuno odgovaras za istu, bilo dobro ili lose.. Nema bjezat od kritike, ako ne znas pricati, nadji nekog glasnogovornika da fino formulise te krikove sto pustas...Isto kao kada smo deklasirali Grčku u Zenici pa hvalili, lijepo govorili. Pa to je normalno ali je i normalno da se kritikuju i moraju se sa tim nositi.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.