Ma nije to stvar odraza druze moj, nego jednostavno lose pozicioniranje. Eto uzmi npr. kosarku, gdje je odraz jako bitan. Siguran sam da ima mnogo igraca sa vecim odrazom od Kevina Lovea i Andya Varejaoa, ali njih dvojica se fantasticno postavljaju i malo ko i sa vecim odrazom uzima skokove pored njih. Npr. ako si gledao davno tekmu Real-Dortmund (ne sjecam se godine), kada Carlos nadskoci Kollera. Ne moze me niko ubijediti da odraz Carlosa moze nadmasiti Kollera u skoku, a opet je izbio loptu ispred Jana. Jednostavno dobro postavljanje i to je to. Da su Pique i Varane bili jedan pokraj drugog, tesko bi ta razlika bila toliko ocitaviKK je napisao/la:Ne samo i za Piquea , već i za većinu igrača Barcelone . Ne mora značit da ako nisi visok da ne možeš skočit . Pogledajte za primjer Sagnu , 176cm visok a skače kao zvijer . Jednostavno Barcelona je navikla da u njihovom stilu igre skok igra nije previše potrebna i onda kad se nađe neki igrač poput Varanea u kaznenom prostoru ne znaju reagovat kako treba...