Pa to bi vazilo kada bi ste vi mogli napuniti ostatak "svog stadiona". Onda bi bilo ok da nas na derbiju na kosevu bude 5-10%. Ali s obzirom da vi "svoj stadion" niste napunili u zadnjih 20 godina i necete u narednih 20 sigurno, onda navijaci Zelje imaju mjesta gore koliko zele. A na grbavicu se na derbiju pustaju i mjesta koja nemaju stolica, te sasvim sigurno stane oko 15 K mjesta, a mi mozemo uvijek napuniti ne samo to, nego i kosevo, sto smo i pokazali, ionda vam ne mozemo dati sjever i nasu publiku odstraniti sa stadiona. Mozes li toliko shvatiti.
Ama nemoj pricati bezveze, ni grbavica ne bude nikada toliko puna da nema mjesta, onaj vas dio sjevera bude popunjen mozda oko pola, jer ima tampon zona, pa onda dio bez raje (ili pokojim covjekom)pa onda dio gdje su navijaci, i onda onaj dio prema zapadu koji isto tako zjapi.....
Nije bitno sto mi ne mozemo napuniti cijeli stadion, na kraju krajeva ko ga moze napuniti, i vi kada ste igrali sa castlom je bilo svega, od salova sarajeva, do raje koju nasa liga uopste ne interesuje, ali necu da pocinjem polemiku oko toga.....
Znaci kada bi se neka grupica nas organizovala da gleda derbi na Kosevu sa juzne tribine, bilo bi ok da vas fino ograde na polovinu juga ma daaaaaaj....znate da niste u pravu sto se ovoga tice, niko ne trazi cijeli sjever, ali trazimo veci broj mjesta jer je ono presjmjesno sto dobijemo.....svejedno mi ga nikada necemo bojkotovati zbog tih razloga....
@gigant
Prijatelju u situaciji kakva je sada moje misljenje je da navijaci i nebi trebali biti blizu,previse je nekog negativnog naboja sto je obicna glupost i budalastina.Najbolje rjesenje za derbi na Grbavici bi bilo da se sredi malo istok u citavoj svojoj duzini i da tu budu smjesteni navijaci Sarajeva,tako bi i policija lakse odrzavala red,jer joj lakse postaviti zastitu i odvojiti navijace a i vas bi moglo stati 4 do 5 hiljada.Glupost je sto se sjever onako dijeli jer gubi dosta mjesta zbog mogucih nereda.Ali moras shvatiti da je ono ipak natkrivena tribina koju koriste i nasi navijaci u velikom broju narocito kada dolaze sa malom djecom pa nema nikakve realnosti da se vama prepusti za derbi,ali nada ti se je da ce doci neka ljepsa vremena pa da nece biti ovoliko negativnih tenzija i da ce se derbi ici normalno kao nekada .Pozdrav
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
Na stranici saveza je došlo do promjene službenih lica za sutra. Uklonjen je pomoćni Siniša Janjić na kojeg se Borac žalio nakon Rudara. Sreten Udovčić mu je zamjena. Kakav savez, promjene preko noći rade i to pred utakmicu
mozel ime pjesme sto se pusta skoro prije svake tekme:
od sjevera pa do juga sampionska krece plava pruga a na njoj ide vlak a u njemu zeljin manijak ja sam lud ja sam jak sa sam zeljin manijak onda salalalala zeljeznicar
LiMvOtElJoZe je napisao/la:mozel ime pjesme sto se pusta skoro prije svake tekme:
od sjevera pa do juga sampionska krece plava pruga a na njoj ide vlak a u njemu zeljin manijak ja sam lud ja sam jak sa sam zeljin manijak onda salalalala zeljeznicar
i ja tu trazim i onu novu(cuo sam da ona ima na netu)
LiMvOtElJoZe je napisao/la:mozel ime pjesme sto se pusta skoro prije svake tekme:
i ja tu trazim i onu novu(cuo sam da ona ima na netu)
A_d_0 je napisao/la:
Hajmo ovako: Jug na Kosevu nema dodira ni sa istocnom a ni zapadnom tribinom pa stvarno ali stvarno ne vidim zasto bih se ogradjivao. A citav sjever nikad dobit necete jer je to skoro pola kapaciteta.
Ne trazi niko cijeli sjever, ali se to moze jos pomjeriti prema sredini, lupam pomjeranjem jos jednog slova, jer vama svakako taj di osjevera ne bude ni blizu popunjen.....a za ogranicavanje kazem zato sto ono sto vi radite nama na sjeveru nije u granicama normalnog.....mozes li ti shvatiti da u jednom redu, koji je predvidjen za jedan red stolica, stoji dva reda ljudi, i plus sto smo posafani rame do ramena.....pa skoro svaki derbi inteervenise hitna pomoc, jer nekome pozli upravo od uslova koji su na tom dijelu tribine.....ja te samo pitam, da li bi bilo fer da mi vama ogradimo dio juga???
koji si ti konj mi vam damo dio sjevera i istok gdje moze stati oko 2000 vi se nabijete na sjever a istok ostane prazan i imate obraza nesto pricati
Upravo to. Svi se nabiju na Sjever i kukaju Stash, logika njanja
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
A_d_0 je napisao/la:
Hajmo ovako: Jug na Kosevu nema dodira ni sa istocnom a ni zapadnom tribinom pa stvarno ali stvarno ne vidim zasto bih se ogradjivao. A citav sjever nikad dobit necete jer je to skoro pola kapaciteta.
Ne trazi niko cijeli sjever, ali se to moze jos pomjeriti prema sredini, lupam pomjeranjem jos jednog slova, jer vama svakako taj di osjevera ne bude ni blizu popunjen.....a za ogranicavanje kazem zato sto ono sto vi radite nama na sjeveru nije u granicama normalnog.....mozes li ti shvatiti da u jednom redu, koji je predvidjen za jedan red stolica, stoji dva reda ljudi, i plus sto smo posafani rame do ramena.....pa skoro svaki derbi inteervenise hitna pomoc, jer nekome pozli upravo od uslova koji su na tom dijelu tribine.....ja te samo pitam, da li bi bilo fer da mi vama ogradimo dio juga???
koji si ti konj mi vam damo dio sjevera i istok gdje moze stati oko 2000 vi se nabijete na sjever a istok ostane prazan i imate obraza nesto pricati
Upravo to. Svi se nabiju na Sjever i kukaju Stash, logika njanja [/quote]
Samp cu ovo reci: LIJEPI STRAH!
A_d_0 je napisao/la:
A hajmo ovako, vi bi trebali dobiti samo onaj dio sjevera koji je bez stolica, jer je to dio za gostujuce navijace, ali vi dobijete i dio gdje je slovo O i dobijete istok do lokomotive, dok na Kosevu dio za gostujuce navijace je citava tribina Jug, s tim da mi dobijemo dio tribine Zapad. Kontas sad !
SUTRA SVI NA GRBAVICU!
Moramo sad svi biti ko jedan!
Kako smo se digli pred gostovanje Veležu,sad moramo duplo,ovo su dvije najvažnije tekme sezone možda,sutra navijati kao nikad!