Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Za nas je uvjek sve rano. Da napomenem da je itten suigrac demirovica. Losiji igrac i losiji ucinak od demirovica. Petkovic ga pozove u repku koja redovno ide na ep i sp. Momak odma zabije 2-3 gola za repku. Stigle vec ponude za njega. Ali ne kod nas jos treba cekati da igrac bude 25 najmanje pa onda u repku.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ko je ovaj momak Ervin Omic, sto je podpisao ugovor sa Juventusom? Igra za mladu repku Avstrije, izgleda da nema vise od 17 godina...
Demirović mora biti u reprezentaciji, apsolutno treba iskoristiti ovaj njegov odličan momentum i pomoći momku još više sa pozivom u repku.Ghuraba je napisao/la: ↑20 jan 2020, 04:04Faraon govori o napadacu s klupe kao da se radi o trecem golmanu, koji ima promil sanse da zaigra na nekoj utakmici. Isto tako, govori o Budimiru kao da je Dzekinih godina, a ova klapa Hodzic, Bajic i Prevljak kao da su tek iz puberteta izasli. U smislu, njegovo vrijeme je proslo i ne moze nam koristiti, a ova trojica su balavci i imaju jos 4-5 godine fore da naprave nesto od karijere, a zapravo je razlika izmedju njega i njih tek 2-3 godine.
Ja licno ne mislim da ce ovaj ikad zaigrati za nas, ali je trenutno sigurno bolji od svakog naseg napadaca ako izuzmemo Dzeku. Nismo mi Engleska, pa da nas ne zanima sto tamo neki Vardy zabija svaku tekmu. Ne treba ni govoriti koliko bi nam znacilo imati na klupi rezervnog napadaca koji zna sta znaci zabijati u kontinuitetu na vrhunskom nivou. Suludo je uopste porediti njega i nekog ko se zagubio u Turskoj/Spaniji, ili ko igra slabasnu madjarsku ligu. Apsolutno je nevazno sta ce biti za 2 godine i da li ce on do tada propasti/nestati, jer se ionako na svako okupljanje pozivaju oni koji su tad u formi i koji redovno igraju. Najlakse bi bilo za 2-3 godine pozvati Hodzica i Bajica koji razvaljuju u Njemackoj i Italiji, a skartirati Budimira koji je otisao u Katar, ali, ruku na srce, takvo nesto se ni u najludjim snovima nece desiti.
Za Demirovicu je jos rano govoriti i donositi zakljucke. Svakako da raduju ovakve igre s njegove strane i treba se nadati najboljem, ali i Bajic je onu jednu sezonu razvaljivao po Turskoj, pa se poslije vidjelo koliko je to smijesan nivo u odnosu na Italiju. Vjerujem da je Ermedin daleko veci potencijal, ali treba sacekati jos malo.
Treći napadač je "reprezentativna" uloga u kojoj bih svakako više volio vidjeti nekoga od momaka koji su godinama u reprezentaciji, nego li nekakvog Budimira kojem smo rezervna opcija, pa makar dao 28 a ne 8 golova u La Ligi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Mislim da je ovo najbolje sto trenutno imamo. Dzeko, Demirovic, Djuric.
Daj Džuriča ba
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ghuraba je napisao/la: ↑20 jan 2020, 04:04Faraon govori o napadacu s klupe kao da se radi o trecem golmanu, koji ima promil sanse da zaigra na nekoj utakmici. Isto tako, govori o Budimiru kao da je Dzekinih godina, a ova klapa Hodzic, Bajic i Prevljak kao da su tek iz puberteta izasli. U smislu, njegovo vrijeme je proslo i ne moze nam koristiti, a ova trojica su balavci i imaju jos 4-5 godine fore da naprave nesto od karijere, a zapravo je razlika izmedju njega i njih tek 2-3 godine.
Ja licno ne mislim da ce ovaj ikad zaigrati za nas, ali je trenutno sigurno bolji od svakog naseg napadaca ako izuzmemo Dzeku. Nismo mi Engleska, pa da nas ne zanima sto tamo neki Vardy zabija svaku tekmu. Ne treba ni govoriti koliko bi nam znacilo imati na klupi rezervnog napadaca koji zna sta znaci zabijati u kontinuitetu na vrhunskom nivou. Suludo je uopste porediti njega i nekog ko se zagubio u Turskoj/Spaniji, ili ko igra slabasnu madjarsku ligu. Apsolutno je nevazno sta ce biti za 2 godine i da li ce on do tada propasti/nestati, jer se ionako na svako okupljanje pozivaju oni koji su tad u formi i koji redovno igraju. Najlakse bi bilo za 2-3 godine pozvati Hodzica i Bajica koji razvaljuju u Njemackoj i Italiji, a skartirati Budimira koji je otisao u Katar, ali, ruku na srce, takvo nesto se ni u najludjim snovima nece desiti.
Za Demirovicu je jos rano govoriti i donositi zakljucke. Svakako da raduju ovakve igre s njegove strane i treba se nadati najboljem, ali i Bajic je onu jednu sezonu razvaljivao po Turskoj, pa se poslije vidjelo koliko je to smijesan nivo u odnosu na Italiju. Vjerujem da je Ermedin daleko veci potencijal, ali treba sacekati jos malo.

Hodzic i Bajic ce zauvijek imati 21 godinu i biti potencijal koji treba da eksplodira, isto kao sto je Sehic od Begovica mladji najmanje 10 godina, pa je karijera pred njim.
U situaciji u kojoj imamo samo jednog napadaca koji igra u top 10 liga Europe, Budimira smo trebali zaganjati cim se vidjelo da igra redovno u Spaniji. Nazalost, BHPL menadzersko klupski protivnici dovodjenja kvalitetnih igraca u reprezentaciju, su isuvise jaki da bi se mogao napraviti konstruktivan potez.
Sad kad se nalazi medju deset najboljih strijelaca La lige, bice tesko pridobiti Budimira.
Ostaju nam domaci talenti, da s njima igramo D ligu u Ligi nacija za par godina.
U situaciji u kojoj imamo samo jednog napadaca koji igra u top 10 liga Europe, Budimira smo trebali zaganjati cim se vidjelo da igra redovno u Spaniji. Nazalost, BHPL menadzersko klupski protivnici dovodjenja kvalitetnih igraca u reprezentaciju, su isuvise jaki da bi se mogao napraviti konstruktivan potez.
Sad kad se nalazi medju deset najboljih strijelaca La lige, bice tesko pridobiti Budimira.
Ostaju nam domaci talenti, da s njima igramo D ligu u Ligi nacija za par godina.
Je li se ja jedini ne nada nicemu kad s klupe ulazi Bajic ili Kodro? 

Prevljak trenutno nema nikakve veze s reprezentacijom. Lik je 5i napadac u klubu. Ispred njega su naravno Dzeko, Demirovic, Hodzic, Djuric.
A Budimir je danas i najefikasniji hrvatski strijelac u Ligama petice...
- A velika mi je to čast, prema svim tim našim igračima imam veliki respekt. Ma sama ta pomisao koji sve naši igrači igraju u Ligama petice, kakve su to zvijezde i na kojem nivou oni igraju, moram biti ponosan na taj svoj dosadašnji učinak - završio je Budimir.
Izbija bosanski duh iz njega, ne bih ja ovo samo zvao u repku, nego bih Džeku zakucao na klupu da naš Antiša zaigra u prvoj.
- A velika mi je to čast, prema svim tim našim igračima imam veliki respekt. Ma sama ta pomisao koji sve naši igrači igraju u Ligama petice, kakve su to zvijezde i na kojem nivou oni igraju, moram biti ponosan na taj svoj dosadašnji učinak - završio je Budimir.
Izbija bosanski duh iz njega, ne bih ja ovo samo zvao u repku, nego bih Džeku zakucao na klupu da naš Antiša zaigra u prvoj.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Bolje je postici 6 golova u Serie B, nego isti ucinak u prvoj ligi Madjarske. Gledam ove test utakmice Videotona, sigurne poraze protiv timova iz 2. Bundeslige.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 20 jan 2020, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
Budimiru Ante, zenički dijamante

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ne seri, niko nije napisao da treba Džeko na klupu zbog BudimiraRaonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 13:06A Budimir je danas i najefikasniji hrvatski strijelac u Ligama petice...

Mislim da imaš nešto lično protiv momka, možda jer bi ugrozio vašeg propalog Aru Hodžića u reprezentaciji
Evo ja pišem, treba ga nagraditi za ovaj patriotizamVucevich je napisao/la: ↑20 jan 2020, 13:13Ne seri, niko nije napisao da treba Džeko na klupu zbog BudimiraRaonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 13:06A Budimir je danas i najefikasniji hrvatski strijelac u Ligama petice...
Izbija bosanski duh iz njega, ne bih ja ovo samo zvao u repku, nego bih Džeku zakucao na klupu da naš Antiša zaigra u prvoj.![]()
Mislim da imaš nešto lično protiv momka, možda jer bi ugrozio vašeg propalog Aru Hodžića u reprezentaciji

Do maloprije nisam bio za to da se pozove, al' sada kako čitam njegove jučerašnje i jutrošnje intervjue za hrvatske portale, sramota bi bilo izgubiti ovakvog igrača

Normalno da hoće igrati za Hrvatsku, kao što je Misimović htio igrati za Srbiju, kao što bi otprilike svaki Hrvat ili Srbin da imaju kvaliteta, to je realnost
Šta si očekivao, da u intervjuu za hrvatski portal pjeva da te nije Alija?
Šta si očekivao, da u intervjuu za hrvatski portal pjeva da te nije Alija?

Očekujem od Bajevića da skokne malo do Mallorce pred ovaj baraž, nek' ga popuši Antiši da zaigra za nas, a onda se može i okupati u moru ako mu vrijeme to dozvoli

Ne mislim da su nam sanse za Budimira prije par mjeseci bile ista vece nego sto su sada..tj.ako hoce hoce...on isto razmišlja danas kao i prije par mjeseci.
Tajodjer on ima u vidu da je Hrvatska u fazi napada nakon odlaska Mandze i situacije s Kalinicem poprilicno oslabljena...i ceka svoju šansu.
S dr.strane Budimir bi nama u ovom trenutku sigurno bio 2.izbor.
Demirovic je na pocetku i ne znamo sta ce biti s njim.
Prevljak i Koljic koji su eto obecavali su dozivjeli toliko povreda da se ni Lewandovski ne bi nakon njih vratio na neki nivo.
Bajic nista nije pokazao i za mene nikad ne bi bio opcija kad su vecina ostalih zdravi.
Hodzic ako igra redovno u klubu bi mi bio opcija zavisno od povreda dr.napadaca...vidio sam neke lijepe stvari kod njega za ono par tekmi sto je odigrao u repr.dresu.
Kodro nedorecen ali ako mu status ostane isti u Bilbau kao poslj.mjesec dana, tj.da igra cesto, onda bi mi svakako bio opcija i medju 23.
Turkes - tek cemo vidjeti..Bajevic nek odluci treba li mu za baraz ili...
...
Djuric- njega sam namjerno odvojio...kao i ranijih godina moje razmisljanje se nije promijenilo...meni bi uvijek bio medju 23 i opcija s klupe kada ganjamo rezultat...bez obzira igrao Seriju A ili B.
Tajodjer on ima u vidu da je Hrvatska u fazi napada nakon odlaska Mandze i situacije s Kalinicem poprilicno oslabljena...i ceka svoju šansu.
S dr.strane Budimir bi nama u ovom trenutku sigurno bio 2.izbor.
Demirovic je na pocetku i ne znamo sta ce biti s njim.
Prevljak i Koljic koji su eto obecavali su dozivjeli toliko povreda da se ni Lewandovski ne bi nakon njih vratio na neki nivo.

Bajic nista nije pokazao i za mene nikad ne bi bio opcija kad su vecina ostalih zdravi.
Hodzic ako igra redovno u klubu bi mi bio opcija zavisno od povreda dr.napadaca...vidio sam neke lijepe stvari kod njega za ono par tekmi sto je odigrao u repr.dresu.
Kodro nedorecen ali ako mu status ostane isti u Bilbau kao poslj.mjesec dana, tj.da igra cesto, onda bi mi svakako bio opcija i medju 23.
Turkes - tek cemo vidjeti..Bajevic nek odluci treba li mu za baraz ili...
...
Djuric- njega sam namjerno odvojio...kao i ranijih godina moje razmisljanje se nije promijenilo...meni bi uvijek bio medju 23 i opcija s klupe kada ganjamo rezultat...bez obzira igrao Seriju A ili B.
Sta su ovi iz Hajduka mislili, da ce im Trencin tek tako pustiti standardnog igraca? Austrija, Svicarska, Turska, Grcka, Ceska. Sve bolje opcije od Hrvatske za nase igrace.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 20 jan 2020, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ma Demirovica gurnut sa Dzekom u vatru,svakako cemo imati vece koristi od njega.Mlad,a na posudbi iz Alavesa.Alaves je jaci od Mallorce...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je