forgempp je napisao/la: ↑07 sep 2022, 00:23
Mozes li ko za Njemacku napisati koja pozicija i igraci idu u nasu/njihovu korist?
Hvala unaprijed
Nije bas ocigledno kao sa Svabama, pa cu napisati malo opsirnije.
Jokubaitis je kompletniji od Robersona, ali poenterski nije ni blizu njegovog nivoa (sto ne znaci da nece biti priblizno efikasni sutra

). Roberson > Jokubaitis
Grigonis je odlican suter, solidan defanzivac i u ta dva parametra je bolji od Musa, ali je generalno losiji igrac (sto ne znaci da nece zabiti vise poena sutra

). Musa > Grigonis
Brazdeikis je po svemu bolji od Lazica, zato prizeljkujem Atica u startnoj petorci jer bi mu u svom dobrom izdanju bez problema mogao parirati u svakom segmentu. Lazic < Brazdeikis
Sabonis je po svemu bolji od Halilovica, ali ne igra u pretjerano dobroj formi. Ne uzima puno suteva, s distance gotovo da ni ne gleda na kos i bojim se da bi sutra mogao poluditi. Ako se to ne desi, onda ga Halilovic moze ispratiti s poenima. Halilovic < Sabonis
Nurkic i Valanciunasa sam gledao milion puta (sto u direktnom okrsaju, sto pojedinacno) i bez sumnje je Nurkic kvalitetniji kosarkas. Medjutim, kad se pogledaju njihove brojke zadnjih 5-6 sezona, to mozda i ne izgleda bas tako. Razlog je upravo ono sto smo danas vidjeli od Jusufa. Dok on pokusava nesto sto ne zna i nikad nece ni znati, ovaj covjek igra ono sto zna i ne glumi ni Jokica s prevodjenjem lopte, ni Porzingisa s nerezonskim sutevima za tri. U prevodu, ako Jusuf bas bude na svom nivou, Jonas bi mogao fasovati kao Gobert u Skenderiji. U suprotnom, lahko se moze desiti da ga ovaj bas nadigra. Nurkic = Valanciunas
Klupa:
Kuzminskas > Kamenjas (Mindaugas je neuporedivo efikasniji i zato bih volio vidjeti Sulejmanovica umjesto Kenana sutra)
Butkevicius = Vrabac (ovaj ne uzima puno suteva i ulazi da igra odbranu bas kao i Adin. Bez sumnje je bolji kosarkas, ali zbog uloge u reprezentaciji mozda se to ne bude vidjelo)
Giedraitis = Atic (samo ime kluba govori ko je bolji, mada Rokas zasad ama bas nista nije pokazao na prvenstvu i strah me da sutra ne bude njegov dan. Ako Atic bude na nivou od nedjelje, moze biti neuporedivo korisniji od njega)
Lekavicius > Gegic (Lukas je poenterski bolji od Amara, ali je generalno Gegic kompletniji kosarkas. Ne bi me iznenadilo da ovaj pocne sutra)