HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

Babilon
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski

Post Postao/la Babilon » 10 jun 2010, 20:32

Ultrasi imaju visenacionalnu skupinu al naravno da prednjace masovno hrvati .
Za Velez inace u nas dole malo tko navija :mrgreen:
HSK Zrinjski Mostar

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 10 jun 2010, 20:39

Babilon je napisao/la:Ultrasi imaju visenacionalnu skupinu al naravno da prednjace masovno hrvati .
....drago mi je da je tako...ako jeste
Nema vise :P

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 jun 2010, 20:54

Babilon je napisao/la:Ultrasi imaju visenacionalnu skupinu al naravno da prednjace masovno hrvati .
Nemoj zajebavat, nemozete se porediti brojnoscu sa Rodjenima, ima ih 3 puta vise nego vas...

plemic1
Kontakt:

Post Postao/la plemic1 » 10 jun 2010, 21:44

Pirke_TM87 je napisao/la:
Nemoj zajebavat, nemozete se porediti brojnoscu sa Rodjenima, ima ih 3 puta vise nego vas...
sta rece i osta' ziv :D :D :D :D moj pirke ti onda stvarno pojma nemas kakva je situacija u mostaru...veleza skoro pa nema,cijeli grad dise i zivi za Zrinju..

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 10 jun 2010, 21:46

plemic1 je napisao/la:
sta rece i osta' ziv :D :D :D :D moj pirke ti onda stvarno pojma nemas kakva je situacija u mostaru...veleza skoro pa nema,cijeli grad dise i zivi za Zrinju..
Ma lapsus,oprostit cemo mu! :mrgreen:
HSK Zrinjski Mostar

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 10 jun 2010, 21:51

cuvaj se babilon oni ti mogu saznati pp adresu :D :D :D :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 10 jun 2010, 22:04

Kresimir Kordic

S podijeljenim osjećajima primili su navijači Zrinjskog vijest da je Krešimir Kordić potpisao za Slovan.

S jedne strane, svi su bili razočarani što Zrinjski ostaje bez najboljeg strijelca u klupskoj povijesti, a s druge sretni što je njihov ljubimac potpisao za najtrofejniji slovački klub. Kordić je u Bratislavi od nedjelje, a od ponedjeljka trenira s novim suigračima.
- Sve je super. Pripreme su počele u ponedjeljak, a već sutra (četvrtak, nap.a.) nas čeka prva pripremna utakmica u kojoj ću, vjerujem, debitirati u dresu Slovana, govori 28-godišnji Mostarac koji je vrlo zadovoljan izborom novog kluba.
- Radi se o najtrofejnijem i najuglednijem slovačkom klubu, a već to je dovoljan pokazatelj da karijeru nastavljam u velikom klubu. Prvi dojmovi su odlični, a nešto više ću sigurno moći reći nakon određenog vremena, dodao je Kordić.
Trogodišnji ugovor

Navijači Slovana ovog robusnog napadača upoznali su prošlog ljeta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, budući da je Kordić bio jedini strijelac za Zrinjski (1:0) u utakmici igranoj u Mostaru. Iako mnogi misle da su u slovačkom klubu upravo od te utakmice počeli pratiti Kordića, prava istina je drukčija.
- Bilo je određenih kontakata i prije tih utakmica, ali iz raznoraznih razloga transfer se tada nije realizirao. Kontakti su obnovljeni prije nekih mjesec dana, tako da sam potpis na ugovor stavio odmah po završetku sezone, odnosno samo dva dana nakon utakmice protiv Širokog Brijega. Naravno da sam sretan što se sve tako razvilo, budući da sam praktički odmah po završetku sezone doznao ime novog kluba i tako se riješio neželjene neizvjesnosti.
Kordić je potpisao trogodišnji ugovor, a financijske detalje istog je okarakterizirao “vrlo dobrim”.
- Mogu reći da sam zadovoljan.
Zrinjski je napustio kao slobodan igrač, što znači da mostarski klub njegovim prelaskom u Slovan nije ništa zaradio. Ipak, Zrinjskom je ionako dao previše.
- Bez lažne skromnosti, ponosan sam na sve što sam napravio sa Zrinjskim. Dao sam svoj doprinos u osvajanju dvaju naslova prvaka, a osim toga sam i najbolji klupski strijelac u povijesti. Moj ponos i sreća su još veći jer sam sve to napravio s klubom iz rodnog grada, pa mislim da ne treba ni govoriti da je Zrinjski klub koji najviše volim.

Poseban odnos s Ultrasima

Osim dva naslova prvaka, Kordiću je vrlo važan još jedan trofej, onaj koji je dobio u sezoni 2008./2009.
- Trofej “Filip Šunjić-Pipa” ima posebno mjesto u mom srcu, jer se radi o trofeju koji dodjeljuju navijači. Odnos koji sam imao s Ultrasima uvijek je bio poseban i sigurno nikada neću zaboraviti pogotke koje sam slavio zajedno s njima.
A koliko je samo važnih pogodaka postigao Kordić za Zrinjski! Zbog rivaliteta s gradskim rivalom svi se sjećaju onih kojima je u očaj bacao navijače Veleža, ali trebalo bi nam puno prostora da nabrojimo sve one s kojima je Zrinjski dolazio do vrlo važnih pobjeda. Primjerice, na kraju prošle sezone u analizi smo naveli šest pobjeda koje smo smatrali ključnim na putu Zrinjskog prema drugoj tituli – Travnik (2:1), Velež (2:0), Laktaši (4:3), Zvijezda (4:3), Borac (2:1) i Čelik (1:0), a u pet od tih šest utakmica Kordić se upisivao u strijelce!

Slovan i dalje bez trenera

Zanimljivo da je Slovan pripreme počeo bez trenera, budući da je ovaj klub još uvijek u potrazi za nasljednikom Dušana Tittela, generalnog menadžera kluba, koji je u završnici prvenstva na klupi sjedio kao v. d. trenera.
- Spominju se mnoga imena, ali da budem iskren, nisam previše opterećen s tim. Ne vjerujem da će novi trener dovesti igrače čijim bi se dolaskom promijenio moj status, izjavio je Kordić.

158 utakmica, 70 pogodaka

U dresu Zrinjskog Krešimir Kordić odigrao je ukupno 158 utakmica, a u strijelce se upisivao rekordnih sedamdeset puta. Prve utakmice za mostarski klub odigrao je kao 18-godišnjak, a od 2001. do 2004. igrao je u Hrvatskoj – kratko za Hrvatski dragovoljac, a onda dvije godine za Zadar. U Zrinjski se vratio u jesen 2004., ali je zbog administrativnih problema pravo nastupa stekao tek na startu 2005. Sezonu 2007./2008. proveo je u Posušju, dok je u posljednje dvije sezone bio jedan od ključnih igrača Zrinjskog.

ŠK Slovan Bratislava

ŠK Slovan je najuspješniji i najpopularniji slovački klub. Od slovačkog osamostaljenja osvojio je pet naslova prvaka, a još osam ima iz Čehoslovačke. Najveći uspjeh kluba je naslov Kupa pobjednika kupova iz 1969. kada je Slovan u velikom finalu bio bolji od velike Barcelone. Ovaj klub svoje utakmice igra na stadionu Tehelne pole čiji je kapacitet 30.000 sjedećih mjesta. U prošloj sezoni završio je na drugom mjestu (iza Žiline), ali je zato osvojio svoj deveti nacionalni Kup s kojim je izborio plasman u kvalifikacije za Europsku ligu. Slovan u ovom natjecanju kreće od trećeg pretkola, a eventualna utakmica protiv Zrinjskog nije moguća, budući da Slovaci neće imati status nositelja.
HSK Zrinjski Mostar

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 jun 2010, 22:21

Nemoj zajebavat, nemozete se porediti brojnoscu sa Rodjenima, ima ih 3 puta vise nego vas...[/quote]
sta rece i osta' ziv :D :D :D :D moj pirke ti onda stvarno pojma nemas kakva je situacija u mostaru...veleza skoro pa nema,cijeli grad dise i zivi za Zrinju..[/quote]

Ma lapsus,oprostit cemo mu! :mrgreen:[/quote]
Cuj ovoga hahahaha pa koliko vas ima boga ti ??? Daj ba ne seri sviju ti, ljudi su poslije hordi na Grbavici imali najvecu podrsku, a doslo ih je preko 2 000, a vas na onom vasem stajanju maximalno bude 500 a igrate na domacem terenu, mislim na Velezovom terenu. A velez svoje navijace nema samo u Mostaru, nego u svim gradovima oko Mostara, odnosno u Hercegovini, zato ne lupetaj i ne valjaj gluposti...Stadion pod Bijelim brijegom od kako Zrinjski igra na njemu skoro nikada nije bio popunjen do kraja a kada je Velez igrao nije se moglo naci slobodno mjesto... a da ne spominjem neke kupove kada su u sred Beograda protiv Zelje imali navijaca ko vi na stadionu za 10 godina...

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 10 jun 2010, 22:30

Proslost cemo ostaviti iza sebe,realno Velez je nastao u vremenu kad je bio podoban ,kad vise nije bio podoban ljudi su mu okrenili leđa,rat,migracije,sranja kojekava su to ucinila da Velez danas zivi na starim pricama i tako ce jos jako dugo ostati jer svi dobro znamo da je Velez svoje financije dobro prije rata crpio oz cijele hercegovine dok su mu sad u hercegovini ostala mjesta tipa Konjic,Jablacnica i sl. tj ona mjesta u kojima industrija ne postoji te tako niti jedan firma,lako je prije rata bilo kad je citava regija jedan klub sponzorirala,plemic ti je napiso da ti ne poznajes stanje trenutno u mostaru a ono je takvo da svatko ima svoj klub i skoro pa indenticnu posjetu na domacim utakmicama dok RA ima jaca gostovanja samo u Sarajevu jer ima mnogo mostarskih studenata a ruku na srce tu im je i najsigurnije otici isto kao navijacima Zrinjskog u Siroki,zato su ta gostovanja i brojna,Ultrasi ne pamtim kad su zadnji put propustili gostovanje a odlaze svake godine u sve vecem br. dok ra stagnira.
HSK Zrinjski Mostar

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 jun 2010, 22:39

Babilon je napisao/la:Proslost cemo ostaviti iza sebe,realno Velez je nastao u vremenu kad je bio podoban ,kad vise nije bio podoban ljudi su mu okrenili leđa,rat,migracije,sranja kojekava su to ucinila da Velez danas zivi na starim pricama i tako ce jos jako dugo ostati jer svi dobro znamo da je Velez svoje financije dobro prije rata crpio oz cijele hercegovine dok su mu sad u hercegovini ostala mjesta tipa Konjic,Jablacnica i sl. tj ona mjesta u kojima industrija ne postoji te tako niti jedan firma,lako je prije rata bilo kad je citava regija jedan klub sponzorirala,plemic ti je napiso da ti ne poznajes stanje trenutno u mostaru a ono je takvo da svatko ima svoj klub i skoro pa indenticnu posjetu na domacim utakmicama dok RA ima jaca gostovanja samo u Sarajevu jer ima mnogo mostarskih studenata a ruku na srce tu im je i najsigurnije otici isto kao navijacima Zrinjskog u Siroki,zato su ta gostovanja i brojna,Ultrasi ne pamtim kad su zadnji put propustili gostovanje a odlaze svake godine u sve vecem br. dok ra stagnira.
Joj nesto mi se ne raspravlja sa tobom, jer si mi nekako najdrazi navijac Zrinjskog na ovom forumu, a razlog tome sto si najobjektivniji i sto nisi onaj zatucani nacionalista, a to izuzetno cjenim pa necu da me pogresno shvatis i da ne posumnjas da se svadjam sa tobom. Ja imam prijatelja u sarajevu koji studira samnom i momak navija za Zrinjski, i nemoj boga ti gluposti pisati o nekim sigurnim i nesigurnim gostovanjima. Realni da budemo Vrapcici, i stadion u Vrapcicima nije u Mostaru, ako nije tacno ispravi me, nego ima dosta do Vrapcica, tako da svim tim navijacima Veleza, odnosno Rodjenima ta "domaca" utakmica dodje jednako kao gostovanje, dok je vama do Bijelog Brijega samo presetati ulicu, i u tome lezi odgovor na pitanje, a opet ih na stadionu bude po 5-6 hiljada... sto znaci da 60 % navijaca Veleza utakmice nije vidjelo bog te pitao od kada...Druga stvar tacno je da Velez ne stoji finansijski dobro, a Zrinjski gura vec godinama Aluminij, a ja ti garantujem neka se kod ovih Velezovih zvijezda, tipa Salihamidzic, Barbarez, Bajevic probudi inat, a blizu je toga naci ce se sponzori i pare za Velez e onda ce nastati haos, jer si i sam svjedok da su ove godine dosli do nesto malo para od procenta Vladaviceve prodaje i odmah su napravili pometnju sa mladom ekipom... Budi mi pozdravljen a ne uvrijedjen... Ima Rodjenih i vise nego sto mislis, budi siguran u to... ;)

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 10 jun 2010, 22:42

U vrapcicima ne moze nikako biti 5,6 tisuca ljudi jer stadion prima svega 4,500 tisuce.
PS: Voznja u vrapcice iz mostar je 3,4 min autom,lakse je njima otici nego "nasim " iz rodoca,ilica,cima :mrgreen:
HSK Zrinjski Mostar

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 jun 2010, 22:44

Babilon je napisao/la:U vrapcicima ne moze nikako biti 5,6 tisuca ljudi jer stadion prima svega 4,500 tisuce.
Ma u jesenjem dijelu je na utakmici bilo 5.5 hiljada ljudi, sad ne znam kako i na kojoj utakmici ali je bilo i na pregledu se dosta dobro moglo vidjeti, ali opet skontaj sam a stadion pod Bijelim Brijegom su punili Bog te pitao koliko puta...Pozdrav

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 jun 2010, 22:46

Babilon je napisao/la:U vrapcicima ne moze nikako biti 5,6 tisuca ljudi jer stadion prima svega 4,500 tisuce.
PS: Voznja u vrapcice iz mostar je 3,4 min autom,lakse je njima otici nego "nasim " iz rodoca,ilica,cima :mrgreen:
Hahaha ma ne znam, ali opet je van grada... A jesi li ti siguran da cijeli zapadni Mostar navija za Zrinjski ???

plemic1
Kontakt:

Post Postao/la plemic1 » 10 jun 2010, 22:48

Hahaha ma ne znam, ali opet je van grada... A jesi li ti siguran da cijeli zapadni Mostar navija za Zrinjski ???
jok ti si :lol:
pitanje za tebe...jesi li ti siguran da cijeli istocni mostar navija za velez??
odgovoricu ti,pravo puno moje prijeratne raje koja zivi tamo,dolazi i gleda Zrinju...eto da znas...

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 10 jun 2010, 22:50

Normalno da nije,isto kao sto nije ni cijela istocna strana samo za Velez,veliki plus zrinjskog je taj sto sve vise navijaca ima po okolnim gradovima,ono sto nije uspijelo sirokom uspijelo je zrinjskom i to bez ikakvog strateskog marketinga a to je da mlade momke mozes vidjeti u dresu s lentom po capljini ,citluku,neumu i sl, manjim mjestima.
HSK Zrinjski Mostar

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 jun 2010, 22:54

Babilon je napisao/la:
Normalno da nije,isto kao sto nije ni cijela istocna strana samo za Velez,veliki plus zrinjskog je taj sto sve vise navijaca ima po okolnim gradovima,ono sto nije uspijelo sirokom uspijelo je zrinjskom i to bez ikakvog strateskog marketinga a to je da mlade momke mozes vidjeti u dresu s lentom po capljini ,citluku,neumu i sl, manjim mjestima.
Imas ti navijaca Veleza koji zbog svoje sigurnosti ne idu na utakmice Veleza jer zive u zapadnom dijelu mostara, a kad pogledas, **** te to, to je obicno sranje, 10 puta bi bilo bolje da je stadion pod bijelim brijegom i vas i velezov, da vam za derby bude pun stadion... a ne ovako ko rat u gradu... Kod nas ima potezanja, kacenja, ali to je minimalno... jbg

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 10 jun 2010, 23:38

Ne postoji covijek iz,kako vi kazete,ISTOCNOG Mostara koji navija za Zrinjski i to ti mora biti jasno.
Veleza gleda svaku utakmicu najmanje 500 ljudi a stadion je 5 km km od grada a Zrinjski gleda jedva 300 ljudi a stadion im pred nosom i najvise navijaca ima kad igra Velez i zato...svi sve znaju o Velezu i gdje god dodjes,Velez se voli,gotivi a vi se samo gotivite po Posusju,Listici i sl.mjestima
Budite mi pozdravljeni susjedi a kako ste krenuli,poceli ste se raspadat polako ali sigurno i gubite financije u svakom smislu.
Mostar je mal grad u kojem se sve zna pa tako se zna da stojite lose financijski i da vam nije bajno kao sto neki govore.
Imate mahanje...

miško14
Kontakt:

Post Postao/la miško14 » 10 jun 2010, 23:46

cunami je napisao/la:Ne postoji covijek iz,kako vi kazete,ISTOCNOG Mostara koji navija za Zrinjski i to ti mora biti jasno.
Veleza gleda svaku utakmicu najmanje 500 ljudi a stadion je 5 km km od grada a Zrinjski gleda jedva 300 ljudi a stadion im pred nosom i najvise navijaca ima kad igra Velez i zato...svi sve znaju o Velezu i gdje god dodjes,Velez se voli,gotivi a vi se samo gotivite po Posusju,Listici i sl.mjestima
Budite mi pozdravljeni susjedi a kako ste krenuli,poceli ste se raspadat polako ali sigurno i gubite financije u svakom smislu.
Mostar je mal grad u kojem se sve zna pa tako se zna da stojite lose financijski i da vam nije bajno kao sto neki govore.
Imate mahanje...
Ovaj je dijasporac vide se da čovjek blage veze nema ni o čemu. Ipak hvala na mahanju jer to i rade ima već 15 godina.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 10 jun 2010, 23:50

Zao mi je sto cu te razocarat ali nisam se pomako iz Mostara od kako sam se rodio i znam vrlo dobro sta se desava u Mostaru tako da ove price mozete objesit macku o rep.Ali svak ima svoje misljenje pa i vi.
Ali reci da neko sa Carine,Luke,Mahale,Tekije,Zalika,Cernice,Vrapcica,Bijelo polja navija za Zrinjski je smijesno i ne treba vise kometarisat o ovoj temi...

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 11 jun 2010, 00:06

cunami je napisao/la:Ali reci da neko sa Carine,Luke,Mahale,Tekije,Zalika,Cernice,Vrapcica,Bijelo polja navija za Zrinjski je smijesno i ne treba vise kometarisat o ovoj temi...
ja evo crkavam od smijeha... možda si iz Mostara, ali ajde malo se informiši pa napiši koji smislenu...
ne brukaj se ba više
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.