FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

gerdmuller
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la gerdmuller » 01 feb 2014, 15:59

anelbavarac je napisao/la:Breno je jedan od najvecih promasaja u historiji Bayerna.
Osim skromnih partija na terenu, proslavio se paljenjem sopstvene kuce,da bi izvukao jos para od osiguranja :oops:

To picka tesko da ce vise rodi't. :lol:

Bilo ne ponovilo se.. :mrgreen:
Breno je imao potencijal da postane svjetska klasa i ponajvise su ga kronicne ozljede u tome sprijecile.Zbog toga je i pao u depresiju i sve ostalo je povijest.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 feb 2014, 16:27

Moj glas ide za drugu opciju, cisto da ne navucem baksuzluk sa prevelikim optimizmom. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2014, 18:26

geronimo je napisao/la: Dobro, oni se nisu baš ni naigrali. Šlaudraf je makar "eksplodirao" u Hanofi, gdje mi se jako dopao u onim utakmicama u EL, što je Slomkina ekipa pokazala.
Schlaudraf je dobar igrač, ali nije bio klasa za Bayern. Tehnički je potkovan....
Gore spominjani Karimi je isto bio solidan igrač, čak proglašen najboljim igračem Azije. Brz, tehnički potkovan, ali je problem što je došao mislim iz Emirata, tamo je za neki klub nastupao i nije se baš prilagodio tempu Evrope i Bundeslige. Ali imao je par solidnih partija, čak je zabio i po neki gol. Nije on tolika flopčina, ali jednostavno nije bio nivo Bayerna.
Haschemian je bio solidan napadač, trpao u Bochumu, a u Bayernu se vidjelo da za takav klub nije, da je ispod tog nivoa.
Sosa dobar tehničar, imao potencijala, ali igrao je za dvije brzine sporije (da tako kažem i kod njega problem prilagođavanja ritmu igre i recimo i nedovoljan potencijal za kluba kakav je Bayern).
Oddo jedan solidan igrač, koji je odradio par solidnih utakmica, ali je i on je više za nekog slabijeg kluba.
Gorlitza su uništile ozljede, možda bi od njega nešto i bilo.

E sad kao što se gore vidi, svi ovi su imali nekakav potencijal, a jedan Lell nije imao nikakav. Faktički nije imao ništa da igra u Bayernu a opet je tu proveo neko vrijeme. Ovi ostali su uglavnom u drugim klubovima i napravili neke karijere, neki bolje, neki nešto lošije.

Bayern je ipak prije znao izvuči i igrače niotkud, a onda oni postanu veliki. Neki od primjera su Lizarazu, Sagnol te Anderson. Ti igrači su skoro bi se moglo reći došli kao anonimusi, a postali su u Bayernu veliki. Sagnol i Lizarazu su posebno ostavili traga i postali svjetska klasa. Anderssonova epizoda je bila kraća, ali zato je onaj njegov gol za titulu u Hamburgu svima ostao u sjećanju a i dio je te ekipe koja je osvojila LP 2001. godine. Odbrana je s njim bila itekako stabilna.
geronimo je napisao/la: Iako su mnogima bili idoli iliti miljenici, ja nikako nisam mogao svariti Lothara i Ballacka. :?
I jedan i drugi su mi dragi. Iako mi ni jedan Lothar nije u rangu jednog Effenberga, Kahna ili nekih današnjih igrača, ali više kod njega stvari cijenim nego što mrzim. Nervirao me jedino, kada je nabijao nastupe u Elf-u a već je bio dostigao pozne godine, pa je jednim dijelom odgovoran za debakl Njemačke na EURO-u 2000. godine.
Lothara neće mnogi da slušaju u njemačkom fudbalu, ali razumije se on u fudbal itekako. A nekako je priznatiji vani, nego u Njemačkoj. A ne treba zaboraviti da je on posljednji njemački igrač koji je osvojio nagradu najboljeg igrača svijeta. Poznati su njegovi sukobi s Effeom te Klinsijem. Kumovao je Klinsijevom odlasku iz Bayerna, govorilo se da ga je bukvalno otjerao. Tada me to kod njega nerviralo, a vremenom sam skontao da i Klinsi nije cvjećka. Iako mi je tada djelovao kao jedna dobrica... :D
Zanimljivo je bilo to, što mu je Effenberg često zamjerao onu izmjenu u finalu 1999. godine u finalu LP, često mu je nabijao na nos i izjavljivao kao ono u smislu taj Lothar baš nije mogao izdržat i morao je biti baš zamijenjen. :)
Eto zanimljivo da baš bez Lothara, Effenberg dvije godine poslije osvoji LP s ekipom. Lotharu jedino ta titula ostade nedosanjan san, jer SP, EP, Kup Uefa je osvojio (naravno uz nacionalne trofeje).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 01 feb 2014, 18:59

dr.adnan je napisao/la:Evo kako to izgleda Lahmova pozicija iz Pepove perspektive
slika
Mislim da je ovo Schweinsteigerova pozicija.

Nadam se da ce Kroos produziti ugovor,jer sjajan je igrac i svake sezone njegova igra je sve zrelija i bolja.
Imao je i razloga da se ljuti zbog izmjene,ipak on dodje kao "zlatna rezerva".On stalno igra kada god je neko povrijedjen i cim su svi zdravi njemu prvom prijeti klupa,a Bayern pobjedjuje i dok on igra.
Nekako je bilo logicnije da je Thiago izasao umjesto njega,ali je ipak ispalo sve dobro po nas :)

Ne bi bilo lose da se na ljeto Robben proda,a dovede Draxler.Za krilnog igraca je 31 godina ipak previse.
#miasanmia

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 01 feb 2014, 19:11

Ima logike to sto nas forumas Svajni pise, u vezi Draxlera, mislim da bi on mogao biti ta zamjena na krilu i buducnost.

Ali realno kad pogledate kako Robbenu reci ajd iz kluba, mislimmm samo se sjetim golcina, i sta je sve uradio za Bayern, jest imao onih serija svojih kad je i skrt i sta sve ne ali samo reci gol za titulu Lige Prvaka, sta ti vise imam pricat :) Ja bi mu dao koliko god hoce nek bude u Bayi :)

Vala samo onog trenutka kad on odluci da je dosta da zeli da zaradi jos koji dinar u Emiratima sa nekih 35 godina.. pa bujrum :)

A flop sigurno Lell, ma da ja Ottla nisam mogao nikako..Ali et kako se vreemena mjenjaju, da su neki nasi mladi igraci tipa Ottl, Rensing, Lell, Gorlitz,ispali ajmo rec NEPRIJATNA IZNEDJENJA jer nisu opravdali sto smo svi zahtjevali, poslije nam vala dodjose i Kroos, i Alaba, i Badstuber, i Muller :D

svi prave odlicne karijere :) znaci to se mjenjaa :) Sutra jedna rutinski rezultat 3-0 ... Mandzo, Muller, Boa :)
FC Bayern !!!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 feb 2014, 20:44

effe_sa je napisao/la: E sad kao što se gore vidi, svi ovi su imali nekakav potencijal, a jedan Lell nije imao nikakav. Faktički nije imao ništa da igra u Bayernu a opet je tu proveo neko vrijeme. Ovi ostali su uglavnom u drugim klubovima i napravili neke karijere, neki bolje, neki nešto lošije.
Bravo, to je sva priča. Lell se trpio i previše i kao takvog (promašaj) će ga svi upamtiti.

Za Lothara si naveo dosta istinitih stvari i mali kepec (kako su ga neki zvali :P ) je bio mašina, profi od glave do pete, ali...
Laprda i kad treba i kad ne treba, (pre)često mijenja mišljenje, u svom nastojanju da bude (brutalno) realan prevazilazi sve granice (kao naš kolega Saurman :) ) i nakon igračke karijere nije zaradio neki kredit kod uprave kluba. Inače ga oni ne bi tako tretirali (da Bog sačuva).
Ballack je vjerovatno jedini njemački igrač koji je dosad zaradio preko 100 miliona Eura. Reklo bi se, svaka čast majstore. Ali nije baš tako. Ni sa jednim klubom se nije indetifikovao, ne zna šta znači privrženost, lojalnost, čast...a i kao igrač je bio prenapuhan. Nijemcima je u to vrijeme manjkalo ekstra klase, pa se mediji potrudili da pronađu nekog "idola" da mogu usmjeriti nadolazeće snage.
Znam šta pričam, jer se dobro sjećam kako se ponijeo u pregovorima sa Ulijem. On i njegov berater.
Vom Jäger zum Gejagten

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 01 feb 2014, 23:19

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 feb 2014, 23:28

schweinsteiger je napisao/la:Ne bi bilo lose da se na ljeto Robben proda,a dovede Draxler.Za krilnog igraca je 31 godina ipak previse.
Mislim da se na Arjenovoj igri to nece osjetiti ni u 2014/15. Onda se treba ocekivati lagani decline u kvaliteti.

U modernom fudbalu se pomjeraju granice, igraci dostizu zenit oko 29-30 ( Ribery, Schweine, Robben ).
Mislio sam da poslije one sezone kad nas je odveo do finala protiv Mourinha ne moze bolje, ali prevario sam se.
Jupp mu je spasio karijeru.

Lijepo bi bilo kupiti Juliana, imali bi WC kostur mladih igraca koji ce za 5 godina jos bolji biti ( Alaba, Gotze, Muller, Kroos ... )
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 feb 2014, 23:48

Zadnja rečenica je komična : Jer, očigledno je da se ovaj momak ne pita mnogo.

Na ljeto treba dovesti top klasu za stopera a nešto mi govori da bi to mogao biti David Luiz, jer Chelsea izgleda ne računa na njega,kupili su Zoumu koji bi trebao zauzeti njegovo mjesto.

Što se tiče Draxlera sigurno da bi dobro došao kao zamjena za Robbena koji se već približava 30.Dobar je igrač i veliki talenat ali 45 mil zaista previše.

Gotzea smo platili 37 mil koji je među top 3 najbolja mlada igrača na planeti,i koji je ostavio dubok trag u BvB.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 feb 2014, 23:52

@Saurman: Robben je nedavno napunio 30. ali taj u sebi ima jos snage i volje i najmanje ce jos dvije sezone igati na top nivou.
Ne zelim njegovu prodaju, nego zelim novi ugovor za njega :!: 8-)

Draxler, ako bih i zbog cega volio da ga uzmemo to je zbog onih nadobudnih topdzija. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 feb 2014, 23:54

Saurman je napisao/la: Na ljeto treba dovesti top klasu za stopera a nešto mi govori da bi to mogao biti David Luiz, jer Chelsea izgleda ne računa na njega,kupili su Zoumu koji bi trebao zauzeti njegovo mjesto.
Ne njegovo, već Terryevo, što je logično.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 00:05

Omerbavarac je napisao/la:@Saurman: Robben je nedavno napunio 30. ali taj u sebi ima jos snage i volje i najmanje ce jos dvije sezone igati na top nivou.
Ne zelim njegovu prodaju, nego zelim novi ugovor za njega :!: 8-)

Draxler, ako bih i zbog cega volio da ga uzmemo to je zbog onih nadobudnih topdzija. :lol:
Ima on snage ali je pitanje koliko tijelo može izdržati napore, sa 25g tijelo lakše podnosi povrede ali bgm sa 30 i kusur to ide sve teže.

rio_Ferdy88 je napisao/la: Ne njegovo, već Terryevo, što je logično.
Mourinho ne begeniše D.Luzia više povjerenja ima u Terrya nego u Brazlica.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 feb 2014, 01:54

Imam sve najbolje misljenje o Draxleru ali kojeg ce nam vraga kraj toliko klasnih veznih igraca :? Da se mene pita ne bi iducih par sezona dovodio ni jednog veznog igraca i volio bih da se vise prilike pruzi Hojbjergu i Greenu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 feb 2014, 03:35

Ako nasi odluce da dovedu Draxlera,oni ce to i uraditi,jer naravno najbolji klub na svijetu se ne odbija 8-)
Svakom igracu u Bundesligi je san da zaigra za Bayern pa tako i Draxleru, ali vjerovatno da nasi nisu zainteresovani da ga dovedu.

Uz ovakvu konkurenciju,sigurno ne bi imao mjesta, uz mlade nade koje dolaze,nisam siguran da bi se puno naigrao u Bayernu.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 feb 2014, 11:38

ojha, ako dodje drakulic, bacam drkicu. svaka cast robenu, drag mi je igrac, dokazo se u bayernu i daaavno otplatio onih pisljivih 20-ak mil... ali, ako bismo birali izmedju njega i drakulica, amidza bira grofa.
mlad a vec preyeben igrac talenta nista manjeg od gocinjovog. treba dodat i to da se polahko razvija u mrcinu ogromne snage (bas je jak u duelima). da, zaboravih yebeno dobar sut.
ako uzmemo u obzir snagu bayerna, koji i nije ovisan o pojedincima (riberi je izuzetak 8-) ), drkulic bi bez problema mogao zamijeniti robena. dobro je sto moze igrati na svim ofanzivnim pozicijam.

hocemo drakulica :!: :!:

[youtube][/youtube]
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 feb 2014, 11:47

Saurman je napisao/la: Mourinho ne begeniše D.Luzia više povjerenja ima u Terrya nego u Brazlica.
Terry će znači igrati do 50, a Luiza će prodati, koja logika :mrgreen:

Čovjek igrao sve važnije tekme ove sezone, jedan od njihovih najboljih igrača, al' eto ti se nadaj da će ga Mou pustiti, mislim ja ne bih imao ništa protiv, čak štaviše :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 12:05

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Mourinho ne begeniše D.Luzia više povjerenja ima u Terrya nego u Brazlica.
Terry će znači igrati do 50, a Luiza će prodati, koja logika :mrgreen:

Čovjek igrao sve važnije tekme ove sezone, jedan od njihovih najboljih igrača, al' eto ti se nadaj da će ga Mou pustiti, mislim ja ne bih imao ništa protiv, čak štaviše :mrgreen:
Čovjek je u drugom planu kod Mourinha a ti pričaj šta hoćeš.

Rekao sam da Terry ima trenutno prednost u odnosu na Luiza to pokazuje i broj utakmica.Luiz je sad počeo igrati i na zadnjem veznom jer Jose ne mjenja stoperski par Terrry-Cahill.

Kupljen je Zouma a Terry će dobiti jednogodišnje produženje ugovora na ljeto, pored toga Jose ima na radaru Mangalu iz Porta.Tako da je odlazak Luiza veoma realan.

Luiz bi na ljeto mogao u Bayern ili Barcelonu.Ja se nadam da će u Minhen kod najboljeg trenera na planeti.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 feb 2014, 12:09

Saurman je napisao/la: Čovjek je u drugom planu kod Mourinha a ti pričaj šta hoćeš.
Naravno da nije. Ima 27 tekmi, 11 u Premu, 4 nije igrao zbog povrede, a na početku sezone je jedino pauzirao par tekmi, sad se već ustalio, iako ih Jozo rotira dosta jer igraju velik broj tekmi.
Saurman je napisao/la:Kupljen je Zouma a Terry će dobiti jednogodišnje produženje ugovora na ljeto, pored toga Jose ima na radaru Mangalu iz Porta.Tako da je odlazak Luiza veoma realan.
Mangala ide u City, to je već dogovoreno.
Saurman je napisao/la:Luiz bi na ljeto mogao u Bayern ili Barcelonu.Ja se nadam da će u Minhen kod najboljeg trenera na planeti.
Nadaj se da će Jozo pustiti svog najboljeg štopera direktnom konkurentu za LP i mrskom mu rivalu :mrgreen:
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 02 feb 2014, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 12:22

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Naravno da nije.
Ove godine više sjedi na klupi nego što igra, činjenica.

rio_Ferdy88 je napisao/la:Mangala ide u City, to je već dogovoreno.

Imaš nekog insajdera,ili se pozivaš na pisanje Daily Faila.

rio_Ferdy88 je napisao/la:Nadaj se da će Jozo pustiti svog najboljeg štopera direktnom konkurentu za LP i mrskom mu rivalu :mrgreen:
Jedno je sigruno, neće ga pustiti rivalima u Engleskoj.
Ne vidim da mu je Bayern mrski rival, mislim da je to ipak Barcelona.Radije će ga pustiti u Minhen nego u omraženu Kataloniju. :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 feb 2014, 12:29

Što se Davida Luiza tiče, on Mou nije toliko omiljen, jer mu on nije pravi faktor sigurnosti. Mou voli više sigurnije igrače, a Luiz nosi sa sobom dozu rizika, igra suviše rizkantno...

Bayern ako tu zapne, nije bez šansi, s tim da bi ga Jozo prije pustio u Bayern da je Juppko i dalje trener (s Juppom je imao korektne odnose, čak i onda došao u svlačionicu Bayerna da čestita prolaz), a s obzirom da je tu sada Pep možda bi razmišljao malo više ili bi se čak zainatio....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.