FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Sakho je nekako igrac za barcu, a i onako po pokretima posjeca na Abidala.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ma moze i Sakho.
Samo se rijesiti onog Mascherana i Puyola poceti odmarati sto vise.
Kako je to Guardiola radio u Clasicima.
Skoro svaki put druga postava, drugi igraci ili se u toku meca citava koncepcija igre promijeni.
Toga nazalost vise nema.
Samo se rijesiti onog Mascherana i Puyola poceti odmarati sto vise.
Kako je to Guardiola radio u Clasicima.
Skoro svaki put druga postava, drugi igraci ili se u toku meca citava koncepcija igre promijeni.
Toga nazalost vise nema.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Mozda Sakho i jos jedan razbijac na sredini, kojem je cilj samo doci do lopte. Naravno da igra u paru sa Bisqvitom. Iniestu gurnut vise u sredinu, Xavi na klupu iako se navijaci mozda nece sloziti.
Pa Song je tu a on je pored toga sto je odlican razbijac veoma dobar i u cuvanju lopte.
Guardiola je znao ubaciti Keitu u paru sa Busquetsom i tako pojacati odbranu, ali i zbuniti protivnike.
Tako da to ne bi bilo lose uraditi.
Mislim da su protiv Seville to uradili i izgledalo je veoma dobro.
...................Song.................
.........Busquets..........Xavi...........
Eto tako je to izgledalo.
Guardiola je znao ubaciti Keitu u paru sa Busquetsom i tako pojacati odbranu, ali i zbuniti protivnike.
Tako da to ne bi bilo lose uraditi.
Mislim da su protiv Seville to uradili i izgledalo je veoma dobro.
...................Song.................
.........Busquets..........Xavi...........
Eto tako je to izgledalo.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Pa to, Barci treba ako vec ne igraju veliki presing kao pod Pepom, da zatvaraju sredinu, a na taj nacin mogu. Onda mora se radit mozda i na visini igraca, jer prekidi mogu i moraju biti neka vrsta oruzja. Sve u svemu, Real zasluzeno dobio, Barca se u ovom periodu "trazi", ali ne sumnjam da ce se ubrzo vratiti u finale, da im United naplati danak za one poraze. 

Ma kakvo finale.
Barcelona jednostavno ne moze proci Milana.
Nekako sam siguran u to.
Primit ce gol i to je to.
Kako preokrenuti utakmicu by Guardiola.

Real povede 1-0. Oko 20 minute mala Pepova magija i Real biva demontiran. Alexis maestralan.

Tako jednostavno a tako efikasno.
Barcelona jednostavno ne moze proci Milana.
Nekako sam siguran u to.
Primit ce gol i to je to.
Kako preokrenuti utakmicu by Guardiola.

Real povede 1-0. Oko 20 minute mala Pepova magija i Real biva demontiran. Alexis maestralan.

Tako jednostavno a tako efikasno.
Razmontirase nas ljudi sinoc, sta drugo reci...treba im cestitati samo...
Sto se nas tice, ne igramo uopste, kao i u prvoj utakmici u Milanu, kao ni protiv Seville, tako da to vise nije slucajno...
Ne da ne vjerujem u prolaz protiv Milana, nego i u pobjedu uopste, a cak se probojavam i poraza kao slaga na tortu...
Ja ne pamtim ovako losu Barcu...
Sto se nas tice, ne igramo uopste, kao i u prvoj utakmici u Milanu, kao ni protiv Seville, tako da to vise nije slucajno...
Ne da ne vjerujem u prolaz protiv Milana, nego i u pobjedu uopste, a cak se probojavam i poraza kao slaga na tortu...
Ja ne pamtim ovako losu Barcu...
svaka cast Realu na pobjedi, rastavili nas ljudi na proste faktore, brukamo se u svakoj ozbiljnijoj utakmici ove sezone, nezainteresovanost, bezidejnost i ocigledan pad forme dosli u najgorem mogucem trenutku, jos jednom se pokazalo da je Iniesta mozak i motor ove ekipe, jedini covjek koji se trudi u svakoj yebenoj utakmici, dok za ostale imam osjecaj da su dosli na rekreaciju a ne na polufinale kupa
Milan necemo proci to sam vec rekao, sad ce 2 mjeseca kako nemamo clean sheet a s onakom kriminalnom odbranom i ne cudi me
Milan necemo proci to sam vec rekao, sad ce 2 mjeseca kako nemamo clean sheet a s onakom kriminalnom odbranom i ne cudi me
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Taktika, taktika i samo taktika! Ponavlja se greska u jakim utakmicama, kao i protiv Milana, i gdje se naravno u jednom mjesecu izgubi sve. Rezultat 0-0 ti ne odgovara??? Nacin na koji je Real sinoc dobio Barcu je trebao biti nacin na koji ce Barca dobiti Reala. Povuci se malo, bez pretjeranog izlaska bokova, ne srljaj, ne otvaraj prostor za kontre, igraj loptom medju 4-5 zadnjih igraca i onda bum lopta za brzog Tela ili Mesija i cao. Zasto se Real muci protiv manjih ekipa u ligi? Pa zato sto se svi oni zatvore i cekaju svoju sansu, kontru. Barca je nesto slicno trebala odigrati. Kazu ne mogu se prilagoditi, oni su tako naucili, idu na sve, ma daj. Moraju se i oni poceti prilagodjavat protivniku, jer je igra procitana, i ono vise ne funkcionise protiv jakih ekipa. Igra s krilima, ok, ali kome da centrira, sta? Fali Vilja koji ce ujedno napraviti prostora i za Mesija. Opet ne mogu da vjerujem u naivnost i lagano gubljenje trofeja, isto djeca-pioniri. Naravno i druge stvari ne idu, to je odsustvo trenera, forsiranje igraca u ligaskim utakmicama, nedostatak prave osobe da ih motivise, ali prije svega takticka postava. I da, pred 95 000 ljudi treba da krv pisaju. Visca Barca!
Najjaci su mi ovi pacijenti sve je barca uzela uz pomoc sudija,a kad real uzme titulu to je zasluzenoRealMoudrid je napisao/la:Real i Milan su vas nadigrali u svakom segmentu. Problem je što vas ovaj posjed lopte zaslijepi. Ne možete vi meda, prosječna ekipa koja je Real u većini utakmica dobila uz pomoć sudija.

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.
FCB
FCB
Barcelona je poslala Romi pismeni zahtjev za štopera Marquinhosa (18). Spremni su platiti 25 miliona za usluge mladog Brazilca, ali Roma ne planira da ga proda.

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Balotelli: “Barcelona bi stvarno trebala da razmisli o tome da pušta Messija da igra na ovim velikim utakmicama koje ima u posljednje vrijeme, čuo sam da je dobar igrač, mnogo bi im značio u ovakvim trenucima.“ Aj gospdina
Barca sinoć preslaba, mislim da su svi pročitali 4-6-0 formaciju, to radi protiv Zaragoze, Deportiva i tako, msm da na ljeto Barca treba tražit klasičnog napadača, jer Villa je oslabio poslije povrede, a Alexis, Tello, Pedro i Cuenca nisu pravi napadači, ovoj Barci nedostaje čovjek koji će parati mreže zajedno s Messijem

Barca sinoć preslaba, mislim da su svi pročitali 4-6-0 formaciju, to radi protiv Zaragoze, Deportiva i tako, msm da na ljeto Barca treba tražit klasičnog napadača, jer Villa je oslabio poslije povrede, a Alexis, Tello, Pedro i Cuenca nisu pravi napadači, ovoj Barci nedostaje čovjek koji će parati mreže zajedno s Messijem
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- PatrickBateman
- Kontakt:
Jos da Balotelli ima oficijelni profil i kad bi ljudi naucili koncept TwitteraDex je napisao/la:Balotelli: “Barcelona bi stvarno trebala da razmisli o tome da pušta Messija da igra na ovim velikim utakmicama koje ima u posljednje vrijeme, čuo sam da je dobar igrač, mnogo bi im značio u ovakvim trenucima.“ Aj gospdina![]()

- Nail for Real
- Kontakt:
Lazes folirantu, lazes. Prije ova dva prasenja od Milana ( za kojeg si napisao da je nadigrao Barcelonu) i Reala drugu si pjesmu pjevao, mislim da je refren isao nesto ovako : HEGEMONIJA, NAHEBAT CETE!Romariooo je napisao/la:naravno, sve je to do forme, protivnik nije bitan toliko, to se mnogo puta pokazalo, nikakva iznenadjenja nismo vidjeli od reala veceras, igrali su kao i u prvom classiku, kao i milan isto, ponovo se pokazalo da barca moze zaustaviti jedino sama sebe, nekad losom igrom, nekad nesretnim spletom okolnosti, kad je imalo barca igrala u skaldu s mogucnostima, protivnici su bili nemocni bez obzira ko su, al kad barca podbaci, svaki imalo ozbiljniji protivnik nas moze dobiti
Nemas obraza priznat' da smo vas nadigrali, no je naravno sve bilo u Barcinim rukama...

Procitan si, kao i tvoja hegemonija.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- hule_barca
- Kontakt:
Na ljeto definitivno potreba kupovine klasnog štopera i gol igrača. Naravno tu je i vjerovatno golman. Mogli bi se na ljeto dobro potrošiti ali je definitivno potrebna kupovina, jer ekipa polako stari i 2 igrača nisu dovoljna svake godine. Štopera će biti izuzetno teško naći. Hummels bi bio veoma dobra opcija, mada ne znam sad koliko je on brz, jer slican profil je Pique, a nama treba jedan brzi štoper. I dalje žalim svim srcem za Thiagom Silvom. Luiza ne bih volio, jer zaista mislim da on uopšte nije za štopera a kamoli za Barce. Od ostalih imena teško je naći nekoga dobrog, ali eto nadam se da će nekoga dovesti kad već Bartri ne daju priliku. Što se tiče napada, lud je onaj ko kaže da nam Neymar ne treba. To se najbolje dalo primijetiti u ovim zadnjim tekmama. Ubijeđen sam da bi se Neymar dobro slagao sa Messiem, sad je sve na Neymaru i na upravi.
Mes Que Un Club
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ma kakav Neymar, u čemu bi se slagao ? Da se natječe s njim ko će uzeti šut ? Ma daj, mali je precijenjen i definitivno treba negdje da se dokaže u Europi u nekom manjem klubu prije velikog.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- hule_barca
- Kontakt:
Ti bi i dalje onda Iniestu na krilo, ili panjeve poput Alexisa i Tella koji su dobri samo za osrednje mečeve, ili Villu koji stari i kojem to jos nije prirodna pozicija ili Pedra koji ne moze napraviti jedan dribling. Neymara sam naveo kao primjer individualca koji nam treba. Ekipa nam je puna igrača koji su timski igrači i to jeste karakteristika Barce, ali potreban je neko ko bi mogao da bude uz Messia. Villa to jeste bio prije povrede, e sad treba neko drugi.Titova-Juga je napisao/la:Ma kakav Neymar, u čemu bi se slagao ? Da se natječe s njim ko će uzeti šut ? Ma daj, mali je precijenjen i definitivno treba negdje da se dokaže u Europi u nekom manjem klubu prije velikog.
Mes Que Un Club
- Titova-Juga
- Kontakt:
Villa to i dalje može, samo što su napravili veliku grešku i poslali ga na veliki nezaslužen odmor na klupi.hule_barca je napisao/la:Ti bi i dalje onda Iniestu na krilo, ili panjeve poput Alexisa i Tella koji su dobri samo za osrednje mečeve, ili Villu koji stari i kojem to jos nije prirodna pozicija ili Pedra koji ne moze napraviti jedan dribling. Neymara sam naveo kao primjer individualca koji nam treba. Ekipa nam je puna igrača koji su timski igrači i to jeste karakteristika Barce, ali potreban je neko ko bi mogao da bude uz Messia. Villa to jeste bio prije povrede, e sad treba neko drugi.Titova-Juga je napisao/la:Ma kakav Neymar, u čemu bi se slagao ? Da se natječe s njim ko će uzeti šut ? Ma daj, mali je precijenjen i definitivno treba negdje da se dokaže u Europi u nekom manjem klubu prije velikog.
Ja ne vidim toliko problem u napadu, odnsosno na krilima koliko potrebu za pravim stoperima i boljim golmanom.
Ekipe koje igraju protiv Barcelone doslovno stvore dvije šanse i dadnu dva gola, pogotovo u skok igri. Znači, na ovoj je upravi da poradi na tome da se dovede barem jedan, a trebalo bi i dva klasna stopera, te golman ! Ne kažem ja da je Neymar loš, ali bi meni bilo veliko trošenje love izdvajati neke velike cifre za igrača koji još nije dokazan u Europi.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- RealMoudrid
- Kontakt:
Index.winNIKAKO da se igrači Barcelone riješe odvratnih navika glumljenja prekršaja na utakmicama protiv Reala i "žicanja" sudaca crvenih kartona za protivnike.
Posljednji koji se poslužio prljavim trikom bio je Jordi Alba. Krajem prvog poluvremena uzvratne utakmice polufinala Kupa kralja, lijevi bek Barce bio je u duelu s desnim bočnim Reala, Alvarom Arbeloom, nakon kojeg je pao "kao pokošen".
Iako je kontakt između Albe i suparnika jedva postojao, Barcin bočni stao se kotrljati i previjati po terenu, a odbio je i pruženu ruku Sergia Ramosa.
Gotovo da nema igrača koji je posljednjih godina u El Clasicu igrao za Barcu, da nije pokušao ušićariti isključenje suparnika, u situaciji kada je prekršaj bio najviše za žuti karton, ili pak faul padom, kada igrača Reala "nije bilo u blizini".
Upravo takvi, najblaže rečeno, nesportski potezi nogometaša Barcelone u dvobojima s Realom, omrznuli su jedan od najomiljenijih svjetskih klubova mnogim ljubiteljima nogometa.
Jer utakmice ovih klubova prate stotine milijuna gledatelja, snimaju se desecima kamera, a detalji seciraju "do u detalje", tako da kratkoročna korist koju Barcelona može dobiti varanjem suca, ostaje zasjenjena antipatijom koju tim potezom budi.
2012/2013
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
- Titova-Juga
- Kontakt:
Alba je prekuco sinoć, slažem se... A šta kažeš ovako kao navijač Reala na Di Mariu i njegovu ofirnu glumu ?RealMoudrid je napisao/la:Index.winNIKAKO da se igrači Barcelone riješe odvratnih navika glumljenja prekršaja na utakmicama protiv Reala i "žicanja" sudaca crvenih kartona za protivnike.
Posljednji koji se poslužio prljavim trikom bio je Jordi Alba. Krajem prvog poluvremena uzvratne utakmice polufinala Kupa kralja, lijevi bek Barce bio je u duelu s desnim bočnim Reala, Alvarom Arbeloom, nakon kojeg je pao "kao pokošen".
Iako je kontakt između Albe i suparnika jedva postojao, Barcin bočni stao se kotrljati i previjati po terenu, a odbio je i pruženu ruku Sergia Ramosa.
Gotovo da nema igrača koji je posljednjih godina u El Clasicu igrao za Barcu, da nije pokušao ušićariti isključenje suparnika, u situaciji kada je prekršaj bio najviše za žuti karton, ili pak faul padom, kada igrača Reala "nije bilo u blizini".
Upravo takvi, najblaže rečeno, nesportski potezi nogometaša Barcelone u dvobojima s Realom, omrznuli su jedan od najomiljenijih svjetskih klubova mnogim ljubiteljima nogometa.
Jer utakmice ovih klubova prate stotine milijuna gledatelja, snimaju se desecima kamera, a detalji seciraju "do u detalje", tako da kratkoročna korist koju Barcelona može dobiti varanjem suca, ostaje zasjenjena antipatijom koju tim potezom budi.

Kako bi "klasični" bio super bez Cesca, Pedra, Alvesa, Busquetsa, Albe, Pepea, Di Marie, Kristine, Marcela, CoentraA, itd...

Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.