FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
rezime......... fali napač pod hitno..nemogu sve vezni--višća-zeba-bešlija
-
- Kontakt:
"Nas fudbal me, nekad, k'o djecaka zanimao. Dijete s Bjelava. Rezon je otici prvo na Kosevo. Daleko Grbavica. Sarajevo igra s Hajdukom. Ja s ocem usred navijaca SA, sto podvikuju:
"Hajde Zubane, hajde. .dodaj mu Lito, ma dodaj mu. .tooooo Slino. .Slino, Slino. . bravo Ovane, Ovan - je - pravi. .Glavaneee, Glavaneeee. . Prdo bolan, pazi. .joooj. .Prljača, Prljača. .
Dobro, nadimci, raja k'o raja (u nadimku uvijek cuci istina), al' kad cuh Prljača. .
Ma sta je ovo, ko su ovi,sta ovo ovi vicu?
Zavikase i ime kluba. "Srjvo. .klap klap. .klap klap klap. .SRJVO. ."
Ja sam bio odgojeno dijete. Guvernanta ce me sve ispitati kad se vratim s utakmice,sta sam cuo,vidio,sta valja,a sta ne valja. .
Nekako se i ta utakmica zavrsi. One novine na kojima su sjedili zapalise na hipten hrpa. Otac me pribio uz sebe i probijamo se nekako.
Dok izadjosmo i mrak pade.
Vracamo se kuci kroz jedno groblje,pa ispod mrtvacnice,pored abortane,pa pokraj drugog groblja,ja oca steg'o za ruku i dajem sebi obecanje:
"Ko me vidi na ovu stranu da idem nek' me kamenom u ledja spuca"
Jednog lijepog,suncanog dana,iskradem se iz svoje basce i odem na Grbavicu.Nebo vedro, boja mora (a ja vec bio u Zelenici, obozavam more).
Navijaci grupisani: "Mi smo Zeljini - Zeljo je nas"! Uvucem se u grupu i udjem s njima na stadion. Zeljo - Partizan.
Vec na zgrijavanju krenu pjevanje uz melodiju "Na lijepom plavom Dunavu" u kojoj se izdizase nadimak Straus. Skuzih oviseg igraca plave kose,s brojem 8 na ledjima,kako uz pjesmu navijaca,u ritmu waltza,radi s loptom sto hoce.Nesto kasnije je dao i dva gola Soškiću.
Pjesma se orila "Kad masina tvoja krene".Prodje i Ciro iznad stadiona,pritisnu sirenu. .huu huu. ."dvaput, jer Zeljo dva gola dao, rece neko iz publike". Meni srce lupa ko Cirin stroj,ja vec procitao "Skitnice" od Jack Londona,miris tracnica,pragova i pare mi u nozdrvama.
Aksam se nekako lagano spustao na grad.Krenuh uz Miljacku,alejom,kraj Insituta hemije i matematike,pored Zemaljskog muzeja,Filozofskog fakulteta,bulevartom B.Kidrica,pokraj Higijenskog zavoda,jednog bioskopa, drugog,treceg.Titovom ulicom, uz jorgovanom okiceni Dzidzikovac i rahat stigoh u svoju bascu na pocetku Bjelava.
Nikakvih vise nedoumica nisam imao, a guvernanti sam oci suzama napunio,pisuci zadacu na temu "Moj najljepsi dan"
Vjerovatno ju je dojmio moj opis plavog neba.Ko zna?"
"Hajde Zubane, hajde. .dodaj mu Lito, ma dodaj mu. .tooooo Slino. .Slino, Slino. . bravo Ovane, Ovan - je - pravi. .Glavaneee, Glavaneeee. . Prdo bolan, pazi. .joooj. .Prljača, Prljača. .
Dobro, nadimci, raja k'o raja (u nadimku uvijek cuci istina), al' kad cuh Prljača. .
Ma sta je ovo, ko su ovi,sta ovo ovi vicu?
Zavikase i ime kluba. "Srjvo. .klap klap. .klap klap klap. .SRJVO. ."
Ja sam bio odgojeno dijete. Guvernanta ce me sve ispitati kad se vratim s utakmice,sta sam cuo,vidio,sta valja,a sta ne valja. .
Nekako se i ta utakmica zavrsi. One novine na kojima su sjedili zapalise na hipten hrpa. Otac me pribio uz sebe i probijamo se nekako.
Dok izadjosmo i mrak pade.
Vracamo se kuci kroz jedno groblje,pa ispod mrtvacnice,pored abortane,pa pokraj drugog groblja,ja oca steg'o za ruku i dajem sebi obecanje:
"Ko me vidi na ovu stranu da idem nek' me kamenom u ledja spuca"
Jednog lijepog,suncanog dana,iskradem se iz svoje basce i odem na Grbavicu.Nebo vedro, boja mora (a ja vec bio u Zelenici, obozavam more).
Navijaci grupisani: "Mi smo Zeljini - Zeljo je nas"! Uvucem se u grupu i udjem s njima na stadion. Zeljo - Partizan.
Vec na zgrijavanju krenu pjevanje uz melodiju "Na lijepom plavom Dunavu" u kojoj se izdizase nadimak Straus. Skuzih oviseg igraca plave kose,s brojem 8 na ledjima,kako uz pjesmu navijaca,u ritmu waltza,radi s loptom sto hoce.Nesto kasnije je dao i dva gola Soškiću.
Pjesma se orila "Kad masina tvoja krene".Prodje i Ciro iznad stadiona,pritisnu sirenu. .huu huu. ."dvaput, jer Zeljo dva gola dao, rece neko iz publike". Meni srce lupa ko Cirin stroj,ja vec procitao "Skitnice" od Jack Londona,miris tracnica,pragova i pare mi u nozdrvama.
Aksam se nekako lagano spustao na grad.Krenuh uz Miljacku,alejom,kraj Insituta hemije i matematike,pored Zemaljskog muzeja,Filozofskog fakulteta,bulevartom B.Kidrica,pokraj Higijenskog zavoda,jednog bioskopa, drugog,treceg.Titovom ulicom, uz jorgovanom okiceni Dzidzikovac i rahat stigoh u svoju bascu na pocetku Bjelava.
Nikakvih vise nedoumica nisam imao, a guvernanti sam oci suzama napunio,pisuci zadacu na temu "Moj najljepsi dan"
Vjerovatno ju je dojmio moj opis plavog neba.Ko zna?"
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Svaka čast old school, al to je već poznati, dobro poznati tekst, mislim da je bio na ovo forumu definitivno,, nemogu ovoliko raje da piskara o najboljem klubu, a da nema tog vrlo poznatog, raji, teksta 

>Vamos Sevilla<
-
- Kontakt:
dojmio me ovaj tekst
nadahnuto nema sta nadam se da je guvernanta koji put otisla na grbavicu
nadahnuto nema sta nadam se da je guvernanta koji put otisla na grbavicu
26.05.2010-TITULA
Pravi old skul navijaci zelje i sarajeva i bilo kojih grupa ne svi al vecinom jezgra ne zna sta je internet a kamoli kako se pise old school zato se ne furaj bogati
- bistrikboy
- Kontakt:
Realna tabela PL:
Željo +6
Široki B. +6
Borac +5
Travnik +3
Sarajevo +2
Zvijezda +2
Olimpik +1
Leotar -1
Slavija -2
Rudar -2
Čelik -3
Sloboda -4
Zrinjski -5
Velez -5
Buducnost -8
Drina -8
Ako sam negdje pogrijesio sorry unaprijed.
Željo +6
Široki B. +6
Borac +5
Travnik +3
Sarajevo +2
Zvijezda +2
Olimpik +1
Leotar -1
Slavija -2
Rudar -2
Čelik -3
Sloboda -4
Zrinjski -5
Velez -5
Buducnost -8
Drina -8
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ovo uokviriti i zaljepiti na naslovnicu, da vec jednom sklonimo paravane "navijacima" koji su prosli sve sa svojim klubom (a pola ih nije bilo na utakmicama kad nas je vodio Simo, Hotic itd.)benajon je napisao/la:Pravi old skul navijaci zelje i sarajeva i bilo kojih grupa ne svi al vecinom jezgra ne zna sta je internet a kamoli kako se pise old school zato se ne furaj bogati
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
kako mislis realna?bistrikboy je napisao/la:Realna tabela PL:
Željo +6
Široki B. +6
Borac +5
Travnik +3
Sarajevo +2
Zvijezda +2
Olimpik +1
Leotar -1
Slavija -2
Rudar -2
Čelik -3
Sloboda -4
Zrinjski -5
Velez -5
Buducnost -8
Drina -8
Za zivot cijeli!
- bistrikboy
- Kontakt:
+ poeni osvojeni u gostima
- poeni izgubljeni kuci
-----------------------------------------
Suma se formira iz ova dva navedena faktora.Ove tabele je radio schlager ali on vise ne pise pa sam se nakanio ovo uraditi.
- poeni izgubljeni kuci
Suma se formira iz ova dva navedena faktora.Ove tabele je radio schlager ali on vise ne pise pa sam se nakanio ovo uraditi.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
-
- Kontakt:
hajde ljudi urazumite se
najvise "gotivim" navijace koji bi drugima solili pamet
ovdje smo da komuniciramo
a to sto neznate citati izmedju redova i ne razumijete tekst koji nije prepun smajlica ili direktnog vrijedzanja ne daje vam za pravo da nekome govorite kako je bilo proteklih godina krize naseg kluba, nije to jedina kriza u kojoj smo bili i nije fudbal i navijanje nastao onda kada ste vi stasali
najvise "gotivim" navijace koji bi drugima solili pamet
ovdje smo da komuniciramo
a to sto neznate citati izmedju redova i ne razumijete tekst koji nije prepun smajlica ili direktnog vrijedzanja ne daje vam za pravo da nekome govorite kako je bilo proteklih godina krize naseg kluba, nije to jedina kriza u kojoj smo bili i nije fudbal i navijanje nastao onda kada ste vi stasali
26.05.2010-TITULA
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
siroki izgubio od rudara na svom, nez jesul imali vise kixeva, al su to nadoknadili u gostima, a mi nismo na grbavici nigdje prosuli bodove, tako da bi ovo trebalo da je okbistrikboy je napisao/la:+ poeni osvojeni u gostima
- poeni izgubljeni kuci
Za zivot cijeli!
-
- Kontakt:
sa vama djecurlijom otvoren sam zaista za svaki vid komunikacije,moze i preko pp da ne zabusavamo temu,ako je neko stavio bill clinton onda je to on garant,a za old school1921 je napisao/la:Ovo uokviriti i zaljepiti na naslovnicu, da vec jednom sklonimo paravane "navijacima" koji su prosli sve sa svojim klubom (a pola ih nije bilo na utakmicama kad nas je vodio Simo, Hotic itd.)benajon je napisao/la:Pravi old skul navijaci zelje i sarajeva i bilo kojih grupa ne svi al vecinom jezgra ne zna sta je internet a kamoli kako se pise old school zato se ne furaj bogati

I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Ništa. Fasovali. Naredne dvije tekme veoma bitne. Bio bih zadovoljan da Borac prođemo na penale i dobijemo njanje
U suštini se bojim odnosa njanja i sudija. Realno, baš pljačkaju sve redom. Mnogo, previše ekipa se bunilo na suđenje kada su igrali sa njima. Ono što sam gledao, Borac i Olimpik, pa sada ovaj poništen gol Travniku, poništen gol Rudaru u Prijedoru, čudna pobjeda Budućnosti u Lukavici a onda poraz naredno kolo od njanja u Banovićima, utakmica sa Čelikom gdje se igralo dok ne daju gol. Bilo je još ovih detalja al ne mogu da se sjetim
Pa halo, deseto je kolo.
S druge strane, ovo nije loše. Pesimističan sam. To obično izađe na dobro

U suštini se bojim odnosa njanja i sudija. Realno, baš pljačkaju sve redom. Mnogo, previše ekipa se bunilo na suđenje kada su igrali sa njima. Ono što sam gledao, Borac i Olimpik, pa sada ovaj poništen gol Travniku, poništen gol Rudaru u Prijedoru, čudna pobjeda Budućnosti u Lukavici a onda poraz naredno kolo od njanja u Banovićima, utakmica sa Čelikom gdje se igralo dok ne daju gol. Bilo je još ovih detalja al ne mogu da se sjetim

S druge strane, ovo nije loše. Pesimističan sam. To obično izađe na dobro

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Joj, mogu samo mislit kad Višća uvali Borcu. Ili Sarajevu. Ili još bolje, i jednima i drugima
. Dobri smo za sada, da imamo još pravog napadača, gdje bi nam bio kraj.

Tako je, vrlo lahko je i juče a i protiv Čelika moglo biti neriješeno, u tom slučaju bi imali bod manje nego sada.avlami97 je napisao/la:Porazi su sastavni dio svake igre, pa tako i fudbala. Odigrano je 10 kola i mis smo 3. sa 18 bodova, što je sasvim u redu. Mogli smo imati koji bod i više, ali i manje. Treba imati na umu da smo do sada samo 4 utakmice igrali na Grbavici, a 6 na strani. Ne znam da i jedna ekipa sa 4 domaće utakmice ima ovoliki broj bodova, zato bez sjekiracije idemo polako po titulu. Željo je šampion.
Mislim da je ovako bolje, okrećemo se revanš utakmici kupa BIH, gdje nam odgovara bilo kakva pobjeda,
"Idemo dalje"!
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Odigrali smo 10 prvenstvenih utakmica, od čega 4 na Grbavici i imamo 18 bodova. U narednih 9 kola igramo 6 na Grbavici i u tom periodu trebamo zasjesti na vrh tabele. Ovih 9 kola je najbitniji period u prvenstvu. Nakon tog ostaje 11 kola do kraja prvenstva. Šta hoću reći. Tek je trećina prvenstva i dobro se držimo. Nije sve sjajno. Igru treba podići na veći nivo i to će se desiti. "Ugajgulisati" će to Amar. Željo je Šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Tek je i osmina finala kupa BIH, ako prezimimo u kupu, imaćemo šanse i u tom takmičenju, jer će se ostale utakmice igrati na proljeće, a tada je vrlo gust raspored, igra se srijeda-subota/nedjelja (plus povrede i kartoni). Onda dolazi do izražaja širina klupe, gdje mi sigurno nismo u deficitu u odnosu na ostale konkurente.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Večeres na TVSA u sportskoj emisiji u 21 i 30 kod Muhameda Bikića gostuje Edin Višća.
Elvir Čolić od zime u Češkoj?
Napadač Željezničara Elvir Čolić u narednom prelaznom roku dres našeg prvaka mogao bi zamijeniti jednim češkim klubom, saznaje izvor blizak Sportin.ba.
Naime kako saznajemo Čolić je na meti jednog kluba iz samog vrha češkog fudbala čije ime se za sad krije.
Ne znam konkretno ništa. O svemu tome brine moj menadžer Goran Gaković, rekao je Čolić.
Istina je da postoji interes jednog kluba iz Češke, međutim ostale detalje vam ne mogu otkriti. Oni Čolića žele već ove zime a Željezničaru bi u slučaju transfera pripalo onoliko novca koliko je oređeno ugovorom između kluba i Čolića, kazao je Gaković.
Napadač Željezničara Elvir Čolić u narednom prelaznom roku dres našeg prvaka mogao bi zamijeniti jednim češkim klubom, saznaje izvor blizak Sportin.ba.
Naime kako saznajemo Čolić je na meti jednog kluba iz samog vrha češkog fudbala čije ime se za sad krije.
Ne znam konkretno ništa. O svemu tome brine moj menadžer Goran Gaković, rekao je Čolić.
Istina je da postoji interes jednog kluba iz Češke, međutim ostale detalje vam ne mogu otkriti. Oni Čolića žele već ove zime a Željezničaru bi u slučaju transfera pripalo onoliko novca koliko je oređeno ugovorom između kluba i Čolića, kazao je Gaković.
Por que ? Por que somos los mejores...
Vjerujem da si bio medju prvim redovima 1946., i tada je kriza bilaold school je napisao/la:sa vama djecurlijom otvoren sam zaista za svaki vid komunikacije,moze i preko pp da ne zabusavamo temu,ako je neko stavio bill clinton onda je to on garant,a za old school1921 je napisao/la:Ovo uokviriti i zaljepiti na naslovnicu, da vec jednom sklonimo paravane "navijacima" koji su prosli sve sa svojim klubom (a pola ih nije bilo na utakmicama kad nas je vodio Simo, Hotic itd.)benajon je napisao/la:Pravi old skul navijaci zelje i sarajeva i bilo kojih grupa ne svi al vecinom jezgra ne zna sta je internet a kamoli kako se pise old school zato se ne furaj bogati,a zeljo nije nastao za vrijeme hotica,sime i slicnih koliko ja znam

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.