FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

Lewy21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lewy21 » 30 jul 2023, 18:15

bojamora je napisao/la:
30 jul 2023, 18:13
Nikakav trol nisam i veči sam navijač od ogromne večine na ovom forumu. Svaka čast i Bašiču i igračima a posebno nama pravim navijačima ali zaslužujemo da imamo puno bolju upravu od ove. To pišem zato što sam pravi Željovac i vidim da ne zaslužuju da vode naš klub
Uredu, voliš Želju, pravi si Željovac i vidiš da ovi ne zaslužuju da vode klub. Hajde nam onda molim te obrazloži zašto i ima li neko koga bi ti radije vidio u ovom klubu?

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 30 jul 2023, 18:19

Neophodno je prosiriti roster. Ovo kako su momci odigrali ove tri tekme u ovakvim sastavima je ravno cudu. Koliko su se morali dati i potrositi najbolje pokazuju i ove povrede. Trebaju nam minimum dva kvalitetna pojacanja. Krilo i dobar vezni. Zardadili smo neke pare i bio bi red ispostovati Basica. S druge strane, dobar igrac trazi jaku platu. Ne znam koliko je pametno sad nekim novim dati jake plate, s obzirom da ima dosta prvotimaca koji vec duze vrijeme igraju za smijesne pare.

Iskopak Samire neke dobre, a da nisu puno gladni. Nemoj da ispadne da smo te bezveze dizali u nebesa.
Pročepit će negdje.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 30 jul 2023, 18:24

bojamora je napisao/la:
Nikakav trol nisam i veči sam navijač od ogromne večine na ovom forumu. Svaka čast i Bašiču i igračima a posebno nama pravim navijačima ali zaslužujemo da imamo puno bolju upravu od ove. To pišem zato što sam pravi Željovac i vidim da ne zaslužuju da vode naš klub

Što se tiče sastava ako fakat ne mognu Amoa i Jašarević ja bi išao ovako

........................Halilović..................................

...... Galić....... Kosorić...... Cocalić....... Obuča.......

.......Drljo....... Mekić........Biber...........Štilić...

............Krpić...............Haračić..................
Jasta radi, nema sumnje u tako nesto :urnebes: :urnebes:

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 30 jul 2023, 18:31

Ma sve ce ovo proći,ovo je trenutnog daha. Kapa do poda igracima I Basicu iako sam bio skeptik. A upravu imamo kao da nemamo. Klasični misketovi ublebasi koji neće nikad nista uraditi. Živi bili pa vidjeli. Samo vi prosipajte šuplju to svakako rade ljudi koji uopće ne žive ovdje.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 30 jul 2023, 18:32

bojamora je napisao/la:

..................Halilović..................................

Isto tako Zeljo zasluzuje puno bolje navijace od tebe. Sreca pa si samo pojedinac koji nema blage veze od fudbala ali ima neke skrivene namjere jer ne vidim nikakav drugi razlog da u ovom trenutku pises nesto protiv uprave.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 30 jul 2023, 18:36

AlijagaPetkim je napisao/la:
30 jul 2023, 18:31
Ma sve ce ovo proći,ovo je trenutnog daha. Kapa do poda igracima I Basicu iako sam bio skeptik. A upravu imamo kao da nemamo. Klasični misketovi ublebasi koji neće nikad nista uraditi. Živi bili pa vidjeli. Samo vi prosipajte šuplju to svakako rade ljudi koji uopće ne žive ovdje.
Ova uprava je vec sad uradila puno vise nego sto je uradila Amarova pucisticka uprava (ako se moze nazvati upravom).

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 30 jul 2023, 18:47

obagol je napisao/la:
30 jul 2023, 18:36
Ova uprava je vec sad uradila puno vise nego sto je uradila Amarova pucisticka uprava (ako se moze nazvati upravom).
Ja imam vremena da ulazim s tobom raspravu oko toga ali nema smisla. Jer tvoj izvor informacija je toliko povrsan da je suludo uopće ulaziti u komunikaciju s tobom i tebi sličnim.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 30 jul 2023, 18:52

@bojamora i glupahopka sa svojim drugim nickom alijagom vode raspravu :crazy:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 30 jul 2023, 18:58

bojamora je napisao/la:

..................Halilović..................................

Na ovom forumu nije teško biti veči navijač od ogromne večine. 70 % onih koji pišu na ovom forumu su pitari.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 30 jul 2023, 18:59

Mana je napisao/la:
30 jul 2023, 11:31
Hulahopka je napisao/la:
30 jul 2023, 10:25
jointunija je napisao/la:
30 jul 2023, 10:16
Raja ba,ne dozvolite da vas par likova izbaci iz kolosijeka,uživajmo svi u ovome,pojačati se moramo i hoćemo,i platićemo.
Samo jako
Kakvog kolosijeku? Uprava nam je goli ku.rac. Ovo što smo uradili do sada je zasluga igraca I navijaca jedino. Tu se priča završava. Ova uprava nema nista s ovim
Nemam namjeru svadjati se sa tobom ili bilo kim na forumu. Samo mi nije jasno zasto uvijek pises suprotno od svih nas. Ako ne volis Zelju, ti se onda prebaci na temu drugog kluba kojeg volis a ne da nas sve smaras sa negativom i kako ti niko ne valja, uprava, Samir Bekric ili trener a i igraci su za tebe dno dna. Sramota je da tako nesto pises na ovoj temi u vrijeme kada smo svi ujedinjeni u uspijeh naseg voljenog kluba. Sportski pozdrav al bilo bi lijepo da razmislis prije nego napises…..
Znači ako vi pišete gluposti i razmišljate da je uprava dobra trebam i ja tako. Pa jarane koliko to imaš godina iskreno reći?

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 30 jul 2023, 19:00

30 jul 2023, 18:47
obagol je napisao/la:
Ja imam vremena da ulazim s tobom raspravu oko toga ali nema smisla. Jer tvoj izvor informacija je toliko povrsan da je suludo uopće ulaziti u komunikaciju s tobom i tebi sličnim.
Nema smisla zato sto pises gluposti. Zapamti, ta ekipa je haman unistila Zelju i nikad vise nece imati priliku za takvo nesto.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jul 2023, 19:05

braco je napisao/la:
29 jul 2023, 15:20
Raonffa je napisao/la:
29 jul 2023, 14:09

...nisu oni nas zadnjih pola sata onako stisli zato što smo mi toliko fizički pali (mada bilo je i toga dijelom sigurno) nego zato što smo skroz otupili prema naprijed i kad su izašli Krpić, Amoah, kad su ušli Dubačkić i Turanjanin (a gdje je još povrijeđeni Irfan, zavaljeni Ovčina, Rustem, Štila) jednostavno više nismo imali nikakvu okomitost, direktnost, nikakav presing, apsolutno ništa što bi njih moglo ugroziti kao što smo ih dosta maltretirali u prvom poluvremenu.
Ovo je sastav koji je završio utakmicu protiv Neftcija:

Mulalić - Drina, Dubačkić, Kosorić, Ovčina, Galić, Mekić, Biber, Turanjanin, Gasal, Haračić

Kad pogledaš taj sastav vidiš koliko je čudo što smo se uopšte ravnopravno pobili sa njima i to čak 2 puta vodili. To je dokaz koliko dobra taktika i dobar sistem mogu zamaskirati mane igrača.

Još na sve to zbog povreda nisu igrali Rustemović, Štilić, Cocalić, onda u prvom poluvremenu ostaneš bez Amoaha i Jašarevića, onda sa ionako tanke klupe ti mora ući Gasal za kojeg je Bašić poslije tekme rekao da nije spreman ni za 10 minuta igre plus nemaš Allysona i Al Jabera zbog viza.

Nama je klupa protiv Neftcija bila Beća, defanzivac Šemdin iz kadeta, lijevi bek Pašić iz juniora, desni bek mali Musić koji nikad nije ni igrao za prvi tim, Dubačkić, nespreman Gasal, Turanjanin i Ovčina.

E kad sve ovo saberemo što sam napisao onda vidiš koliko je veliko sve ovo što su igrači, Bašić i njegovi pomoćnici uradili.

Kad smo kod pomoćnika, treba i njih spomenut. Čini se da konačno imamo pomoćnike kako Bog zapovjeda, mladi i moderni stručnjaci. Imamo videoanalitičara u vidu Kolašinca i Botonjić kojem je 41 godina tako da je i on u trenerskom smislu mlad, a već ima bogato iskustvo jer je radio kao pomoćnik u ljubljanskoj Olimpiji, Domžalama, Radomlju, grčkoj Trikali i albanskom Luftetariju.

Ogroman smo napredak napravili u tom smislu stručnog štaba u odnosu na prethodni sa Sabljom, Haretom i Bogijem, uz dužno poštovanje prema spomenutim.
Slažem se bracika moj, nadam se da makar pola ova energije Bašić može prenijeti i na ligu i uz jedno-dva ciljana pojačanja siguran sam da se može opet izboriti Evropa.

Kako god, sa Nerminom treba biti pametan i ne tjerati čovjeka ako zareda par kikseva (kojih će sigurno biti), treba ga pustiti neka odradi ovu sezonu do kraja pa onda na kraju sumirati utiske.

Ali znaš ti nas, sad ga svi kuju u zvijezde, a jedan dobar dio ga je ismijavao kada je došao kod nas. Ne sumnjam da će i nakon prve naredne lošije serije rezultata krenuti pljuvanje, takvi smo mi yebiga.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 jul 2023, 19:11

Mirni.Frrrr.Zasto nebrani Muftic koji je bio u top formi na kraju sezone i koji je zasluzan sto igramo Evropu.Odgovor molim.

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 30 jul 2023, 19:12

obagol je napisao/la:
30 jul 2023, 19:00
30 jul 2023, 18:47
obagol je napisao/la:

Nema smisla zato sto pises gluposti. Zapamti, ta ekipa je haman unistila Zelju i nikad vise nece imati priliku za takvo nesto.
Rekoh ti, upućen si u to kao ja u političku situaciju na Zanzibaru.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 jul 2023, 19:22

Alija ba **** peres
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 jul 2023, 19:23

Amar Tito
Miske Tito

Eto hajde sad nas pustite da pricamo o trenutnoj situaciji.

Ljudi nemoj da sirite pesimizam i kuknjavu.
Idemo se pobiti pa sta bude, jbga povrede kao sto je i Velez imao slicne. Igraci su preforsirani.

Kako nismo izganjali papire za arapa i alisona, no gud. Valjali bi nam sad.

Pozitiva idemo jako.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Joseph21
Kontakt:

Post Postao/la Joseph21 » 30 jul 2023, 19:24

Alipasino je napisao/la:
30 jul 2023, 19:11
Mirni.Frrrr.Zasto nebrani Muftic koji je bio u top formi na kraju sezone i koji je zasluzan sto igramo Evropu.Odgovor molim.
Vjerovatno jer je struka procjenila da je ovaj bolji golman, po meni jeste, zavisi kako ko gleda, Basic igra moderni fudbal, gdje je bitnija igra nogom od refleksa, tako da je ocekivano da je Mulalic prvi pik
Najbolji je on, on je šampion !
🔵⚪🔵⚪

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 30 jul 2023, 19:31

GIBRA je napisao/la:
30 jul 2023, 18:52
@bojamora i glupahopka sa svojim drugim nickom alijagom vode raspravu :crazy:
Ali ovo su neki novi momenti. Kaze onaj Halilovic (!) na go, Obuca (?) na beka, i Stila na krilo :rol: :rol: :rol:
1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 jul 2023, 19:34

Golman je posebna prica za sebe, lik cisti paucinu :rol: na pocetku drugog i napravi indirekt.
Kontas a gdje nadjose ovu budalu.
Onda lik stavi zivot na liniju i postavi tintaru da sacuva svoj gol :salut: .

Sta reci koju posluku porati.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 jul 2023, 19:36

Da ne citiram sviju koji su me citirali, ovako mi je lakše i preglednije :)

Stanje za dvomeč sa Neftčijem:

Povrijeđeni: Šehić, Cocalić, Jašarević, Štilić, Rustemović, Amoah
Suspendovan: Drina
Nespreman: Gasal
Administrativni razlozi: Allyson, Al Jaber

Dakle u jednoj ili potencijalno u obje utakmice sa Neftčijem, mi imamo 10 igrača koji nisu u stanju da igraju. Deset igrača je previše da se to Zrinjskom desi, a kamoli nama. Apsolutno se slažem sa Bašićem da su nam potrebna bar još 2 pojačanja, što i zbog kvaliteta, što brojčano radi širine. Da su nama hipotetički svi igrači fit i dostupni da igraju, ovo je naša širina (ovo je slika odnedavno pa je zato Hajdar na slici):

slika

Kad gledam sliku od 8 ofanzivnih opcija (ako računamo obje krilne pozicije, poziciju desetke i poziciju špica), mi smo ostali samo na Krpiću, Haračiću, Drlji i Gasalu koji nije spreman. Ako Cocalić i Jašarević ne budu spremni, mi smo od 8 defanzivnih opcija ostali samo na Kosoriću, Dubačkiću, Galiću i Ovčini koji nije prirodan lijevi bek. Koliko god naše rezervne opcije nisu spektakularne, ipak drugačije je kad ti imaš ubacit lupam Allysona i Al Jabera nego bukvalno nikoga. Deset igrača je prevelik hendikep za bilo koji tim.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Mamba21 i 340 gostiju.