FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

AndreaAgnelli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la AndreaAgnelli » 27 feb 2013, 01:07

Kako nema akcija? Pa i kontra napad je akcija. Neki to rade iz 3 poteza, neki iz 5648979 poteza. :mrgreen:

Igrači Reala su to večeras izveli školski u oba slučaja. Teško je Barci zabiti gol kad se oni postave u formaciju jer oni se brane napadajući, a u takvoj situaciji je skoro pa nemoguće organizovati neku tečnu akciju zbog konstantnog pritiska Barcinog veznog reda.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 27 feb 2013, 01:07

Katastrofa opet.Real je tako lagano dao 3 gola,strasno kakve greske se prave.Barca ocajna,totalno bezopasna,Real onako rutinski moglo bi se reci.Veliki dio krivice ide na trenersko osoblje koje je trebalo odmarati glavne igrace u pojedinim utakmicama,pogotovo je sad bilo idealno.Velika prednost nad konkurentima u Primeri,moglo se komotno odmarati svako kolo par igraca,ali jok,svaku utakmicu skoro isti igraci pocinju.

Vidi se da nema svjezine,nigdje presinga.Svi su podbacili osim Inieste,koji je jedini nesto pokusavao,ali sta ces,kad su ti saigraci u ku.rcu.

Sad ligaska utakmica protiv Reala,neka se tu dokazu,neka poprave dojam,ali ako ovako bude se igralo i sa istim igracima,ne sumnjam u jos jedan rutinski poraz.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 01:10

AndreaAgnelli je napisao/la:Kako nema akcija? Pa i kontra napad je akcija. Neki to rade iz 3 poteza, neki iz 5648979 poteza. :mrgreen:

Igrači Reala su to večeras izveli školski u oba slučaja. Teško je Barci zabiti gol kad se oni postave u formaciju jer oni se brane napadajući, a u takvoj situaciji je skoro pa nemoguće organizovati neku tečnu akciju zbog konstantnog pritiska Barcinog veznog reda.

Igraci Reala su sinoc dali 1 ili nijedan gol iz kontre. :mrgreen:
Prvi iz penala, drugi je bio na kontru, ali je Pinto skin'o i lopta dosla do Cristiana a na kraju Varane glavom nakon ubacaja iz kornera.

S druge strane Iniesta to majstorski za Albu.

:mrgreen: :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 27 feb 2013, 01:20

Pa dobro prva dva gola Reala su rezultat savršeno izvedenih kontra napada. :D

Nema se šta Realu prigovoriti, ljudi maksimalno iskoristili Barcine slabosti i pobjedili, mada je umor primjetljiv na Barcinim igračima, večeras su izgledali umorniji nego protiv Milana, ovi dvojica uopšte ne znaju tempirati formu kao što je to radio Guardiola. Silili igrače na početku sezonu, sad kad je najpotrebnije jedva hodaju po terenu. Možda prođu Milan na kvalitet, ali kad dođe bolja ekipa ispast će. Real večeras rutinski odolio svakom Barcinom pritisku.

Barca i Real su toliko igrali ovih posljednjih godina da je svaka utakmica ista. Real uglavnom stvara prilike iz brzih kontri, a Barca iz ubačaja iz drugog plana. Tako se uglavnom i postižu golovi. Ekipe se predobro poznaju, moralo se jednom i Realu okrenuti jer treba biti pošten i priznati da su u posljednje vrijeme gap za Barcom sveli na minimum, nisu inferiorni kao nekad kad se Barca igrala s njima kao s djecom.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 27 feb 2013, 01:27

ako smijem i ja da ostavim svoje mišljenje i neku analizu, a da me neko ne napadne :P

greška je što Villanova čitavu sezonu forsira jedan te isti sastav .. evidentno je da mora doći do umora, itd .. postavka sa Iniestom na poziciji krilnog napadača može proći u Primeri protiv dosta slabijih protivnika, ali očigledno da to jako teško ide ili nikako ne ide protiv velikih ekipa (Milan, Real Madrid, itd) .. jednostavno, Iniesta nije dovoljno brz protiv kvalitetnih protivnika na toj poziciji .. on je na svojoj poziciji u sredini terena kao riba u vodi, za mene najbolji "moderni" vezni igrač svih vremena .. ponavljam za mene (da mi neko ne bi nabacio nekog drugog igrača da je bolji i slično) .. Pedro se forsira čitavu sezonu, a ne pruža igre kao što je to bilo kod Pepa .. koliko god da se forsira, ne ide .. razumijem i da je Sanchez očajan ove sezone, pa od dva zla biraj manje, rekli bismo .. eh sad, Tello .. možda najbrži igrač u Barci, ali njegov problem je što ide sve na jednu foru, povuče loptu unutra i to je to .. ista je situacija sa šutevima, uvijek gađa kontra ugao, misli čovječe, daj nešto novo, mixaj malo .. sa takvim načinom igre, on neće uspjeti .. pročitati će ga ljudi, a već smo ga mi obični lajici pročitali .. ali momak ima dobar pregled igre, zna dati dobar pas, zna se ubaciti, to mu je plus .. mislim da on zasluje više da igra generalno, a i u većim tekmama .. on je moj pik za meč protiv Milana .. eh sad, moj idol David Villa .. čovjek nikako ne zaslužuje ovakav tretman .. priče o formi, povredi i slično, okačite mačku o rep .. Tito ga "ne miriše" i to je to .. njemu je transfer na ljeto, no dobro .. čovjek mora da igra .. kad god dobije šansu sa klupe, on nešto napravi .. ili gol ili asitencija, učestvuje u akciji kod gola i slično .. također, on mi je pik za meč protiv Milana .. oni će doći opet sa bunkericom, a Barci će trebati igrač koji može zabiti gol, neko ko će biti tu u sredini na liniji offsidea, da mu se provuče lopta, ili da bude na centaršutevima kao protiv Seville .. u prvom meču, Messi je uštopan, Iniesta i Pedro daleko na krilnim pozicijama, dakle nikoga u sredini, propast živa .. dakle, ja bih lično volio vidjeti trio u napadu 'Villa-Messi-Tello', s tim da Villa više ulazi na poziciju centarfora .. vezni red sa Iniestom, Xavijem i Busquetsom .. a Cesc u igru zavisno od rezultat i igre Tella, odnosno Davida Ville .. dakle, generalno, Tito bi trebao više da rotira, a David Villa što više da igra .. predug post, nemojte zahaterit' :mrgreen:

p.s. večeras su najveći promašaji bili Iniesta i Pedro .. dosta loša postavka, ništa drugo .. valjda neće i protiv Milana opet sa istom postavkom ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 01:35

AndreaAgnelli je napisao/la:Pa dobro prva dva gola Reala su rezultat savršeno izvedenih kontra napada. :D

Nema se šta Realu prigovoriti, ljudi maksimalno iskoristili Barcine slabosti i pobjedili, mada je umor primjetljiv na Barcinim igračima, večeras su izgledali umorniji nego protiv Milana, ovi dvojica uopšte ne znaju tempirati formu kao što je to radio Guardiola. Silili igrače na početku sezonu, sad kad je najpotrebnije jedva hodaju po terenu. Možda prođu Milan na kvalitet, ali kad dođe bolja ekipa ispast će. Real večeras rutinski odolio svakom Barcinom pritisku.

Barca i Real su toliko igrali ovih posljednjih godina da je svaka utakmica ista. Real uglavnom stvara prilike iz brzih kontri, a Barca iz ubačaja iz drugog plana. Tako se uglavnom i postižu golovi. Ekipe se predobro poznaju, moralo se jednom i Realu okrenuti jer treba biti pošten i priznati da su u posljednje vrijeme gap za Barcom sveli na minimum, nisu inferiorni kao nekad kad se Barca igrala s njima kao s djecom.
To je to.
Pa ja vec unaprijed znam sta ce uraditi. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 27 feb 2013, 02:34

Koje razocarenje u pm, nek kupuju odbranu i trenera pod hitno ako Tito nije u stanju da vodi tim.

U subotu protiv Reala:

--------------Rupa--------------
Montoya------Bartra------Maskerano-------Alba
-------Thiago-------Song------Xavi
Alexis----------Villa-----------Tello

Ne moze vala biti gore od ovog veceras, ostali nek se odmaraju, Milan ako ne prodju nek se nose u pm svi zajedno sa upravom kluba.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 27 feb 2013, 02:52

-----------------------------Rupa--------------
-----Montoya------Bartra------Maskerano-------Adriano
--------------Thiago-------Song------Xavi
bez ikakvog igraca----------Villa-----------Tello

Ja uopste nisam razocaran al' imam jedno gore stanje sto se tice Barcelone ove sezone = nezainteresovanost !!!
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 feb 2013, 04:06

Cuj ocih gloryhuntera sto ih je Barca razmazila.
Pa nije dzenet da vjecno traje draga djeco.Kad tad morali su ohanut.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 feb 2013, 04:43

JohnLennon je napisao/la:Cujem sad da su se igraci Barce zalili na previsoku travu, medjutim, u 84. minuti im je receno da igraju na CR Campu pa su poceli da igraju svoju igru. Eh sta ti je psiha... :roll:

btw. nadam se da ce moderatori reagirati na ove nepotrene upadice i komentare koji me vrijedjaju. Umjesto da napadaju moje argumente, oni napadaju mene osobno. To je potpuno pogresno.

Bacaš li ga ti na išta drugo osim na Barcu prika ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 27 feb 2013, 08:14

M4kaveli je napisao/la:
AndreaAgnelli je napisao/la:Kako nema akcija? Pa i kontra napad je akcija. Neki to rade iz 3 poteza, neki iz 5648979 poteza. :mrgreen:

Igraci Reala su sinoc dali 1 ili nijedan gol iz kontre. :mrgreen:
Prvi iz penala, drugi je bio na kontru, ali je Pinto skin'o i lopta dosla do Cristiana a na kraju Varane glavom nakon ubacaja iz kornera.

S druge strane Iniesta to majstorski za Albu.

:mrgreen: :lol:

Al nije iz kontre.
HALA MADRID!!!

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 feb 2013, 08:30

što bi reko naš narod raspad sistema..čestitke realu na rasturačini

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 27 feb 2013, 08:44

Eh sad da napisemo nesto konkretno nakon sto su JL-a i njegove sljedbenike ponovo vratili u ludaru i dali im odgovarajucu terapiju.
Utakmica koju kao i utakmicu protiv Milana gubi trener. Ja ne mogu da vjerujem da mu tito daje uopste ikakve instrukkcije. Ako je Barca ikada bila procitana onda je to bas sada. Identican sastav pocinje utakmice izuzimajuci golmana, a onda oko 60-e min uvijek ista izmjena Villa>Fabregas, nakon toga ide Alexis ili Tello > Pedro i iza 75-e min Thiago > Xavi. Providno, providno. Treba nesto izmisljati ovo ovako vise ne ide to je sigurno. Ja se samo nadam da ce uprava nakon subotnjeg poraza bar razmisliti o postavljanju nekog privremenog trenera do kraja sezone, a titi dati vremena do jula da se skroz oporavi. Ni jedan trofej vise nije siguran s ovim dudukom na klupi.
Mi nikada odustati necemo...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 27 feb 2013, 08:56

što se neko razmazio,pa ne može da prihvati poraz. što neko napisa "pa nije Džennet da vječno traje" tako je :) . Ne volim ni jedne ni druge,ali Barcin stil igre vise ne prolazi ;)
Ja te volim, volim Željo..

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 27 feb 2013, 09:30

stvarno kad sam vidio sinoc pred utakmicu opet jedan te isti sastav sje*o sam se :shock: , lose su igrali ,odbrana ispadala u kontrama bezze.

bas kad ovog tita i roure nema nikakvih taktickih iznenadjenja i malo dijete zna ko ce pocet utakmicu kad ce doc do prve izmjene itd itd,ko sto skoro kaze sve isto sve isto iz utakmice u utakmicu ,ova postava sinocna je odigrala ma makar 85% utakmica ove sezone ,sto sam prije mjesec dana govorio i pribojavao se umora u ovom teskom mjesecu ako nastave forsirat jednu te istu ekipu i ocito se to i desilo . kod pepa nikad nisi znao ko ce pocet u prvih 11 znao je u postavit taktiku za specificne utakmice pogotovo za ove jake,,nekad cuenca ,nekad tello bude iznenadjenje,nekad keita i busi u tandemu ,nekad 3-4-3 formacija,ma bilo je raznovrsnosti u taktickom smislu a ovi ko da sokera igraju stavi 4 3 3 i jednu te istu postavu i deri :lol: ,bas mi nekako amaterski skroz to izgleda.

znalo se da ce kad tad se morat desit pad u igri jer onako ko sto su igrali do januara je bilo nemoguce izvest do kraja sezone jer mora kad tad se desit pad ,a po baksuzluku njima se desio taj pad u igri u bas vaznom mjesecu .
Ovaj zadnji mjesec je igra bas bila prelosa ,dobijalo se ono nazor i nije bilo ni nalik onoj igri prije februara ,sve je bilo sporo, tromo.
Kad pogledam neku utakmicu barce u ovom mjesecu i prje 2-3 vidi se ocita razlika u svjezini ekipe ,rastrcanosti ,ocito je neke igrace vec stigao umor. Nadam se da ce do milana nekako doc sebi i igrat onako kako su igrali u prvom dijelu prvenstva.

uglavnom nema veze idemo dalje :mrgreen: ,izgubili sinoc ,nije propast svijeta ,kup je tak i nak najmanje vazan trofej,treba la ligu privest kraju ,u LP ic na sve ili nista pa ak se prodje prodje ne prodje nema veze

a ni realu ako osvoji kup kralja to nista ne znaci jer taj trofej je samo ko dodatak uz neki vazan trofej i ako nista ne urade u LP mogu otpisat ovu sezonu isto ko sto je barca prosle sezone ha ya ,jer samo kup moze zadovoljit apetite ekipa tipa malage ,betisa itd a reala i barce ne.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 feb 2013, 09:55

Ocjene za sinoćnji poraz ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 10:07

M4kaveli je napisao/la: Zato na ljeto stoper ( Humels, Sakho, Verthongen .. ), Ter Stegen i Neymar.

Prodat Mascherana, Alexisa i Valdesa i to bi bilo to.
No fucking way. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 10:13

KSIVLE je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: Zato na ljeto stoper ( Humels, Sakho, Verthongen .. ), Ter Stegen i Neymar.

Prodat Mascherana, Alexisa i Valdesa i to bi bilo to.
No fucking way. 8-)
To su zelje. :mrgreen:
Ma i Verthongen je odlican stoper.
Samo ne znam da li njega uopste prate.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 10:19

Ej jel istina da je na Barcinoj stranici (ili možda u nekoj njihovoj novini) bila anketa kojeg bi DC-a voljeli i da je skoro 60% bilo za Hummelsa?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 10:24

Jeste istina je.

Cak mislim da je bilo i pitanje koga bi voljeli vise vidjeti Hummelsa ili Neymara i vecina ih je glasala za svabu. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.