Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zenicanin
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la zenicanin » 18 apr 2011, 19:25

tesko da ovo sve na dobro izade do sljedece kvalifikacione utakmice

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 18 apr 2011, 19:38

a zar nije trebao biti u ovom komitetu Vlatko Glavas???

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 apr 2011, 19:42

Kako god da okrenes nismo nista uradili,niti ce se sta popraviti kada opet na kraju skupstinu odlucuju ljudi koji su nas i doveli do svega ovog! :roll: :roll: :roll: :cry:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 apr 2011, 20:01

BEGIĆ: PUNO JE OPTIMIZMA

Pitam se zasto veliki optimizam kod ovih iz komiteta, iako valjda se skupstina nece mijenjati.
Ili ponovo nesto znaju sto mi neznamo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 apr 2011, 20:21

E sada mi stvarno nije ništa jasno,kako misle sastav skupštine će biti isti kada su bivši skupštinari automatski dobili zabranu obnašanja funkcija u N/FSBiH.To se može posmatrati i dvojako kada se kaže isti,možda se ne misli na iste ljude nego na isti broj članova,način dolaska na poziciju,broj članova iz entitetskih saveza,klubova itd.Ma i sebe sam zbunio zato mi ne zamjerite....??????Djeluje mi nemoguće da opet dolaze Čeko,Iljo,Sulja i sva bagra kao i do sada i još da ih ovi lobiraju..NEVJEROVATNO.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 apr 2011, 20:21

aleksandar_veliki je napisao/la:
Principatus je napisao/la:BEGIĆ: PUNO JE OPTIMIZMA

Pitam se zasto veliki optimizam kod ovih iz komiteta, iako valjda se skupstina nece mijenjati.
Ili ponovo nesto znaju sto mi neznamo.
Ma nece se nista mijenjati, sto posto. Mi smo uvijek puni optimizma i ondaq ga kolektivno svi pofafamo kada se dokaze da taj optimizam nije imao pokrice. Cini mi se da ce tako biti i ovaj put. Skupština ce se odrzati po starom Statutu i znaci da treba 46 glasova za usvajanje Statuta, sto je trenutno naucna fantastika.

kako 46?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 apr 2011, 20:28

Najbitnije je da glasanje bude tajno, a ne javno, jer ako bude javno glasanje bojim se da će hrvatski ili srpski članovi glasati protiv, ako budu glasali za vrlo lahko mogu biti proglašeni izdajicama naroda, zato najbitnije je da Osim i co donesu odluku da glasanje bude tajno...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 apr 2011, 20:30

aleksandar_veliki je napisao/la:Ma nece se nista mijenjati, sto posto. Mi smo uvijek puni optimizma i ondaq ga kolektivno svi pofafamo kada se dokaze da taj optimizam nije imao pokrice. Cini mi se da ce tako biti i ovaj put. Skupština ce se odrzati po starom Statutu i znaci da treba 46 glasova za usvajanje Statuta, sto je trenutno naucna fantastika.
Istina da smo puni optimizma, ali i jaceg pesimizma. Onako iz jedne ekstreme u drugu se skace. Kao i uvjek. Zasad nemam neko misljenje, jer mi licno nedostaju tacni podatci, kako ce se sve odvijati. Mozda se varam. No sumnjam u to, da je neko, osim onih koji su danas bili u komitetu, u posjedu detaljnih informacija. A ti detalji mogu biti bitni.

Mislim da bi tajno glasanje mozda imalo smisla.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 apr 2011, 20:37

aqarius je napisao/la:E sada mi stvarno nije ništa jasno,kako misle sastav skupštine će biti isti kada su bivši skupštinari automatski dobili zabranu obnašanja funkcija u N/FSBiH.To se može posmatrati i dvojako kada se kaže isti,možda se ne misli na iste ljude nego na isti broj članova,način dolaska na poziciju,broj članova iz entitetskih saveza,klubova itd.Ma i sebe sam zbunio zato mi ne zamjerite....??????Djeluje mi nemoguće da opet dolaze Čeko,Iljo,Sulja i sva bagra kao i do sada i još da ih ovi lobiraju..NEVJEROVATNO.
Nisu oni dobili nikakvu zabranu. To su samo nasi novinari bubali. Ko je god lijepo procitao ono sto je FIFA napisala, fino je mogo vidjet da su suspendovani svi clanovi predsjednistva i Izvrsnog Odbora, ali niko drugi nije spomenut. Tako da...

Mislim da ce usvojit ovaj put. Bolje to sad izgleda, koliko ja znam, prosli put uopste nije bilo nikakvih ozbiljnih razgovora. A pricalo je se i da su ovi srbi bili blizu da glasaju za. Vidjet cemo, mene najvise brine Bevanda i njegova banda.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 18 apr 2011, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 18 apr 2011, 20:39

Nevjerovatno koliko ovi iz FIFE I UEFE imaju strpljenja...dali su na neki nacin jos jednu sansu delegatima u skupstini FSBIH..nadam se da ce sada preovladati razum! konacno je smjenjeno predsjednistvo na celu sa Suljom,Iljom,Cekom! sada ili za godinu dana Statut ce biti usvojen,ne treba ni spominjati koliko bi ispastao fudbal u BIH da nas konacno suspenduju u slucaju da bagra od delegata ponovo potpise smrtnu kaznu za bh fudbal! sport je za Siroki npr ucinio vise nego bilo sta u tom gradu,zahvaljujuci sportu mnogi su culi za Siroki Brijeg,Modricu,Trebinje,Orasje,Zepce.... zato ne znam kome je u interesu da se afirmacija tih gradova dovede u pitanje,a jedino ih sport uspjesno promovise..zasto bi ispastali Borac,Zeljo,Olimpic zbog politicara u skupstini FSBIH!? nadam se da smo naucili neke lekcije i da cemo se okrenuti razumu,a ne idiotizmu koji nas ne rjetko krasi..

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2011, 20:41

aqarius je napisao/la:E sada mi stvarno nije ništa jasno,kako misle sastav skupštine će biti isti kada su bivši skupštinari automatski dobili zabranu obnašanja funkcija u N/FSBiH.To se može posmatrati i dvojako kada se kaže isti,možda se ne misli na iste ljude nego na isti broj članova,način dolaska na poziciju,broj članova iz entitetskih saveza,klubova itd.Ma i sebe sam zbunio zato mi ne zamjerite....??????Djeluje mi nemoguće da opet dolaze Čeko,Iljo,Sulja i sva bagra kao i do sada i još da ih ovi lobiraju..NEVJEROVATNO.
Nisu skupstinari sankcionisani. Samo clanovi IO.
Znaci da nema sanse da ona g.ovna(Iljo.Usljo,Ceko,seljacina i primitivac Colakovic) ponovo budu u glavnim foteljama >NS-a<.?
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 18 apr 2011, 20:41

**** lud zbunjenog. Necu vise da se zamaram sa ovim barem do kraja Maja. Idem guzit i nesto konstruktivno radit. Zivili.
shandrlike-tandrlike

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 18 apr 2011, 20:42

Pa ljudi dragi citavo ovo vrijeme do sad kako smo suspendovani vidjelo se,a i ko je imalo logicno razmisljao ,ko ce odlucivati o ovome.Ja ne znam sta ste vi ocekivali.Pa nije FIFA i UEFA birala skupstinu niti je ona moze rasformirati.Realno je jedno sta ja mislim da bi ih trebalo otjerati a drugo pravo stanje stvari.A to je da su je birali NASI podsavezi kantonalni ,entitetski i kakvih jos nema.Na nasu zalost oni moraju ucestvovati i u rasformiranju istog tjela.To je isto ocekivati da ce Ujedinjene Nacije rasformirati skupstinu BiH.Mozda i ne bi bilo lose ali je nemoguce.Ideja FIFE iUEFE je da sa ovim ljudima koji su usli u ovo tjelo a za koje oni misle da imaju odredjene sposobnosti pokusaju nagovoriti ove bilmeze da usvoje statut.E sad je to pitanje sposobnosti OSIMA i ekipe.Ovo zlo kod nas traje godinama i nisu mi jasni ljudi koji misle da se ovo sve moze preko noci okrenuti nazalost i zbog ,nerado kazem ovo, politike koja je svi znaju kakva kod nas.Mislim i uvjeren sam u to da se statut 100 posto usvaja.Ovo najvise zato sto se predsjednistva prihvatio takav COVJEK kakav je Osim,a bogami cega se taj prihvati mora uspjeti,jer da on nije uvjeren u uspjeh sigurno ne bi blamirao svoje ime sticano godinama u fudbalskom svjetu.I jos nesto i ovim cukama je jasno da je ovo zadnja sansa da se bilo sta pitaju i na bilo koji nacin ostanu na vlasti.E to je nazalost najveci argument za usvajanje statuta.Nazalost ovdje se izmedju 2 zla mora birati manje.Prvo zlo je apsolutna suspenzija koja nam prijeti ,a drugo zlo ostanak ovih na vlasti neko vrijeme.Mislim da ce komitet uspjeti da ih nagovori da usvoje statut ,a onda ih se brate svi zajedno ako nam je to u interesu moramo rjesavati.Evo slusam Ljubojevica, covjek je za statut jer Borac ima interes, svi znamo kakav.E na to treba igrati na ono sto nam je zajednicki interes a ne se samo prepucavati, ako tako nastavimo zavrsicemo tamo gdje to niko ne zeli.Znam da nije popularno ovo sto pisem ali necu da se drzim onoga sto neko zeli da pisem ,nego onoga sto mislim da je pravo stanje stvari.I prvo treba poci od sebe.Evo ovi moji iz srednjobosanskog kantonalnog saveza koga su delegirali.Imbrisimbegovica koga ovdje zovu MITA pa samo ime kaze ko je.Nogometnog sudca za cije lopovluke zna svaki stanovnik Travnika.Naneta Trbojevcica mafijasa koji na galamu i prepad ima ono sto ima i niko mu ne smje nista.On nekoga napada poslije one skupstine .Citav Travnik se smije.E on nam je predsjednik kantonalnog saveza.I naravno Sarajcic popularni Travnicki Ronaldinjo predstavnik svih papaka odavde koji osim sto jos u 50 oj g .igra je i sportski direktor Travnika e evo je i u savezu delegat .Mater bi svoju prodo za100km.I neko drugi mi kriv sto je ovako.Ajde molim sve vas u svim kantonima i entitetima malo ovako kao ja procesljajte svoje kadrove pa ce te vidjeti koga smo mi poslali tamo i gdje je zapravo problem.E kad se ovaj statut usvoji a na prvoj sjednici hoce , e onda sam uvjeren da ce ovi ljudi iz komiteta imati snage da se othrvaju ovoj u pravom smislu rjeci NOGOMETNOJ MAFIJI.E tu svi trebaju pomoci i biti hrabri a ne ko do sad cutati ko p...Imace tu posla i tuzilastvo i policija i sud nije to tako jednostavno pitanje jer oni se nece dati tako lako,ali mi moramo vjerovati u nasu pozitivnu pricu ,zbog nase reprezentacije,klubova,navijaca i ovog prelijepog sporta koji toliko volimo.E pa pocnimo tako sto na ovom Forumu necemo vise upotrebljavati nacionalisticku retoriku i sto cemo svi kao jedan stati za pocetak na jedinu istu stranu koju zajedno imamo NA STRANU NOGOMETA.
Zadnja izmjena: nostradamus, dana/u 18 apr 2011, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 apr 2011, 20:42

Za_raju je napisao/la:
Nisu skupstinari sankcionisani. Samo clanovi IO.
Znaci da nema sanse da ona g.ovna(Iljo.Usljo,Ceko,seljacina i primitivac Colakovic) ponovo budu u glavnim foteljama >NS-a<.?
Da.

Ali ko misli da su oni najveci problem naseg saveza, ne poznaju ni drzavu ni savez. Najpametnije bi bilo sad odma krajem aprila organizovat skupstinu, pa onda ako ne uspije ni ovaj put, probat i u maju. Jer ako ne usvoje 26. maja to je definitivno kraj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 18 apr 2011, 20:46

Koliko sam ja skontao:
1.Ovaj komitet ide pregovorati sa entitskim savezima i delegatima da bi se na toj sjednici u maju usvojio statut i skinula suspenzija.
2.Poslije toga se organizuju izbori od najnizih tijela(opcinski savezi :?: ) po novom,usvojenom,statutu. :|

edit:E Aco sad si me zapetljao. :roll: :mrgreen:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2011, 20:49

Cartman je napisao/la:Da. Ali ko misli da su oni najveci problem naseg saveza, ne poznaju ni drzavu ni savez. Najpametnije bi bilo sad odma krajem aprila organizovat skupstinu, pa onda ako ne uspije ni ovaj put, probat i u maju. Jer ako ne usvoje 26. maja to je definitivno kraj.
Ma to je i najbitnije a ovo ce se morati usvojiti jer Osim nije ovaj poslijeratni student nego stari lisac i znalac,srediti ce on to glavu dajem ;)
I mislim da ce UEFA imati od njeg odmah informacije koji clanovi u toku razgovora/priprema koce i da ce oni biti izuzeti sa te skupstine ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 apr 2011, 20:52

jah mi smo inace toliko komplikovani a fifa i uefa su blecine i ne kontaju nista, zar ti ne zvuci ovo naivno sto pricas:) mogu biti 2 stvari ili hoce da pomognu ili rade ovo sto rade da mogu reci mi smo probali (sto i jesu). to sto smo mi takvi kakvi jesmo to je nas problem i mislim da fifa i uefa ne trebaju da gledaju nasu politicku situaciju i da se vode tim, jer je to dubioza koja nas nigdje nece dovest ko sto nas ni politika ne vodi. Znaci treba nam stavit ultimatum ili prihvatite ili zdravo, svaki pokusaj trazenja rjesenja zbog politicke situacije je nebuloza.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 apr 2011, 20:52

Znači, ekipa koja nas je dovela ovdje gdje smo sada - nigdje - će opet imati odluku u svojim rukama? Koja je svrha onda tog komiteta? Da ih nagovore da glasaju za statut? Je li te ljude uopće moguće nagovoriti za nešto suprotno političkim aspiracijama pojedinih političara?
Hayley <3

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 apr 2011, 20:55

Kod nas nije Optimizam nego Kretenizam!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 18 apr 2011, 21:02

Ivica Osim imenovan je za predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odlučeno je na jučerašnjem prvom sastanku ovog tijela održanom u Beču.

Darko Ljubojević, sportski direktor banjalučkog Borca izabran je za potpredsjednika, a kako je od ranije poznato ovo tijelo još će činiti Dragan Kulina, Ivan Beus, Sead Kajtaz i Elvedin Begić.

"Članovi Skupštine N/FS BiH na Skupštini 26. maja moraju usvojiti novi Statut u skladu sa zahtjevima FIFA i UEFA. To podrazumjeva ukidanje institucije Predsjedništva N/FS BiH i uvođenje jednog predsjednika, kako je to praksa i u svim ostalim savezima članicama FIFA i UEFA. U protivnom o daljnjoj sudbini bh. fudbalskog saveza i bh. fudbal u cijelini odlučivaće članovi Kongresa FIFA, što znači da će N/FS BiH biti suspendovan najmanje još narednih godinu dana", istakao je juče u uvodnom obraćanju prisutnima na sastanku u Beču, Tjeri Ređene, šef FIFA odjela za razvoj i odnose sa nacionalnim asocijacijama.

Članovi Komitet za normalizaciju sinoć su se vratili u Sarajevo, a prvi naredni sastanak imaće 20. aprila u bh. prijestolnici. U Beču je bio i Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

«Sjednica Skupštine Saveza biće održana 26. maja u Sarajevu i kako nam je rečeno na sastanku, biće to posljednja stanica za Savez da uhvati voz za Evropu, odnosno da ostane u UEFA takmičenjima. Ukoliko bude usvojen Statut, postojeća suspenzija koja ja stupila na snagu 1. aprila, biće ukinuta na Kongresu FIFA zakazanom za 1. juna. U tom slučaju bi naša reprezentacija imala mogućnost da 3. juna igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije, ali klubovi da se i ove sezone takmiče u evropskim kupovima», rekao je u razgovoru za «Nezavisne novine» iz Beča, Jasmin Baković.

Sjednica Skupštine 26. maja biće održana po važećem Statutu iz 2006. godine, a koji će delegati činiti Skupštinu biće precizno definisano na narednom sastanku Komiteta za normalizaciju.

«Glasaće se kao i do sada, dakle tročetvrtinskom većinom ili precitno od 60 delegata potrebnmo je da «za» bude njih 45. Komitet za normalizaciju će na narednom sastanku razmatrati pitanje kojim delegatima će biti upućeni pozivi za Skupštinu N/FS BiH. Istovremeno će 20. i 21. aprila održati sastanke sa čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, odnosno Nogometnog saveza Federacije BiH i sa njima razgovarati o pripremema za Skupštinu. Predstavnici entitetskih saveza tada će i zvanično biti upoznati o onome što je razgovarano i dogovoreno u Beču», naglasio je Baković.

Rudi Zavrl, počasni predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije imenovan je za specijalnog posmatrača FIFA i UEFA u procesu normalizacije stanja u N/FS BiH.

Ambasadori
Sastanku u Beču prisustvovala su i tri asa bh fudbala. To su Dušan Bajević, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić. Oni su imenovani za ambasadore N/FS BiH i imaće ulogu da doprinose širenju pozitivne atmosfere. Nisu obavezni prisustvovati svakoj sjednici Komiteta za normalizaciju, ali će po potrebi dolaziti i eventualno savjetima ili na drugi način pomoći pronalaženju riješenja za spas bh. fudbala.

Sastanak s Dominikovićem
Iako je Iljo Dominković, zajedno sa ostala dva člana Predsjedništva BiH Bogdanom Čekom i Sulejmanom Čolakovićem odstranjen iz fudbalske organizacije po svemu sudeći će da dobije "još jednu šansu". Dominković je predsjednik Fudbalskog saveza Federacije BiH i s njim bi Komitet za normalizaciju, 20. ili 21. aprila, trebao da održi sastanak što je pomalo i apsurd poslije svega što se minulih mjeseci dešavalo u fudbalu BiH.

2.5 miliona evra dug je Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH i zbog toga mu prijeti bankrot.

http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/O ... 86680.html
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bavariapivo, Bing [Bot], Normus90 i 17 gostiju.