Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Guzve na granicama već krenule. Kako će tek da bude naredne sedmice. 

- kraljttbvb
- Kontakt:
Odoh malo u off topic.
Bi osam ti neku noc na sijelu u Jablanici, gore na Koloniji.
A gore prostora i ravnice. Moze se jos jedan grad ondje napraviti. Mozda malo vjetar zeza, ali bolje mi je ondje mjesto, nego gdje je sad Jablanica...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Marsal
- Kontakt:
Ha ja kad sam ja otkaz dao ide povećanje **** im Bog mater.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Gore i živim.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 dec 2023, 15:37Odoh malo u off topic.
Bi osam ti neku noc na sijelu u Jablanici, gore na Koloniji.
A gore prostora i ravnice. Moze se jos jedan grad ondje napraviti. Mozda malo vjetar zeza, ali bolje mi je ondje mjesto, nego gdje je sad Jablanica...

I to je samo pitanje vremena kada će nove kuće da se prave. Prije nije bilo niti jedne kuće na onom polju, pa se napravilo cijelo jedno naselje, pa sad ide kuća po kuća.
Sve se manje ljudi bavi poljoprivredom, tako da će vise ljudi i prodavati zemlju da bi neko kuću napravio.
Grad je stvarno imao, i dalje ima potencijala, ali sve to ostaje neiskorišteno. Konjic je trenutno klasa iznad Jablanice.
Šteta stvarno, to su po meni 2 grada sa najboljom lokacijom u cijeloj BiH.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ryanair uveo novu liniju iz Sarajeva - Thessaloniki Grčkario_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 dec 2023, 15:10Ugurali su čak i Ukrajinu i Moldaviju ispred nas, a mi smo za njih Švicarska lično, licemjerno malo je reći, nama traže dlaku u jajetu a oni mogu bez ispunjavanja bilo kakvih uslova![]()

Malo u Grčku , hoćemo li ?

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prosječan radnik kojeg ti spominješ nema veliku platu, nisu svi direktori u tim kompanijama već jedna osoba. Ti misliš na najmanje plaćene osobe kao da su svi zaposleni tu što naravno nije istina. Prijatelj mi radi za platu od 2.800 KM sa SSS a prijavljen je na 2.200 KM, to je samo jedan primjer a koliko toga ne znamo. Ne rade svi u pekarama ili šta god smatraš pod ''običan posao''. IT sektor se dosta razvio i oni imaju dosta velike plate, imaš osobe koje ne daju ispod 2.000 KM i to isto ulazi u prosjek. Samo pogledaj koliko komercijalisti izađu, posebno po jačim firmama.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 dec 2023, 14:20Pored ministarstava, tu su jos i Elektroprivreda, Telekom, Posta, Bosnalijek... (nastavi niz), te predstavnistva vecine firmi koje posluju u drzavi. Npr Coca Cola ima sladista u BL, Tuzli, Ljubuskom, Lakstasima, Mostaru i Bihacu, ali tamo su samo radnici, glavni su na Mostarskom raskrscu kod Hadzica...
A ZHK ocito ne zeli da gura drzavu porezima, pa uplacuju minimalac, a ovamo daju na ruke momacki. Pogledaj samo firme koju tu rade, poklopili su skoro cijelu BiH sa njihovim (uglavnom uvoznim) proizvodima. Od 4 grada u kantonu, 2 imaju ekipe u PL BiH u fudbalu...
Evo par najplaćenih poslova po prosjeku.
Sektor informacija i komunikacija - 2.042 KM
Proizvodnja i snabdijevanje strujom, plinom, parom i klimatizacija - 1.980 KM
Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja - 1.911 KM
Javna uprava i odbrana, obavezno socijalno osiguranje - 1.865 KM
Djelatnosti zdravstvene i socijalne zaštite - 1.780 KM
Stručne, naučne i tehničke djelatnosti - 1.617 KM
itd.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prosječna plata u Njemačkoj je €2831.numanumaye22 je napisao/la: ↑15 dec 2023, 15:01SBK je najgori kanton uvjerljivo, bez konkurencije u svemu, razlog lezi u tome je sto i nakon svega je tu opet SDA pobijedila. Druga stvar, bar 70 % ljudi radi za manje od tih cifri. Pa i u Njemackoj je prosjecna 3900 eura pa ko ima toliko kad tek dolazi? Da ko zubar dodjes tek, neces imati odmah to.MortemHz je napisao/la: ↑15 dec 2023, 00:58Prosječna neto plata po kantonima:
Kanton Sarajevo - 1.549 KM
Hercegovačko-neretvanski kanton - 1.331 KM
Bosansko-podrinjski kanton - 1.211 KM
Kanton 10 - 1.172 KM
Unsko-sanski kanton - 1.163 KM
Posavski kanton - 1.163 KM
Tuzlanski kanton - 1.155 KM
Zapadnohercegovački kanton - 1.138 KM
Zeničko-dobojski kanton - 1.079 KM
Srednjobosanski kanton - 1.045 KM
Realnost je nazalost drugacija. Sudski administrativni referent u SBK u sudu ima platu oko 1000 KM, sto je manje od svih tih gore cifri. Kud ces onda dalje, za te prodavnice i ostalo.
Evo objavili detalje iz sindikata..prekinut štrajk, svim radnicima će biti uz decembarsku platu biti isplaćeno i 2520 KM i topli obrok uvećani retroaktivno od 1.6 2023
Kad se sve zbroji u prosjeku dobit će u prosjeku oko 4000 KM u jednom mjesecu pomoc+plata+ uvećani topli retroaktivno ..
Ako si presao u Zeljeznice FBIH čestitke. Kakva je situacija?
Manje se sigurno radi nego u Mittalu ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- VivaLaStella
- Kontakt:
Sad ce ti zalijepit link neke blogsp0t stranice u kojoj je neki random lik napisao da je plata 3900€MortemHz je napisao/la: ↑15 dec 2023, 17:06Prosječna plata u Njemačkoj je €2831.numanumaye22 je napisao/la: ↑15 dec 2023, 15:01SBK je najgori kanton uvjerljivo, bez konkurencije u svemu, razlog lezi u tome je sto i nakon svega je tu opet SDA pobijedila. Druga stvar, bar 70 % ljudi radi za manje od tih cifri. Pa i u Njemackoj je prosjecna 3900 eura pa ko ima toliko kad tek dolazi? Da ko zubar dodjes tek, neces imati odmah to.MortemHz je napisao/la: ↑15 dec 2023, 00:58
Prosječna neto plata po kantonima:
Kanton Sarajevo - 1.549 KM
Hercegovačko-neretvanski kanton - 1.331 KM
Bosansko-podrinjski kanton - 1.211 KM
Kanton 10 - 1.172 KM
Unsko-sanski kanton - 1.163 KM
Posavski kanton - 1.163 KM
Tuzlanski kanton - 1.155 KM
Zapadnohercegovački kanton - 1.138 KM
Zeničko-dobojski kanton - 1.079 KM
Srednjobosanski kanton - 1.045 KM
Realnost je nazalost drugacija. Sudski administrativni referent u SBK u sudu ima platu oko 1000 KM, sto je manje od svih tih gore cifri. Kud ces onda dalje, za te prodavnice i ostalo.

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
- VivaLaStella
- Kontakt:
🥹
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
- Marsal
- Kontakt:
Zaradio sam 915 za prošli mjesec, šta da ti pričam. Veće plate imaju radnici Binga od željezničara.avenija je napisao/la: ↑15 dec 2023, 18:16Evo objavili detalje iz sindikata..prekinut štrajk, svim radnicima će biti uz decembarsku platu biti isplaćeno i 2520 KM i topli obrok uvećani retroaktivno od 1.6 2023
Kad se sve zbroji u prosjeku dobit će u prosjeku oko 4000 KM u jednom mjesecu pomoc+plata+ uvećani topli retroaktivno ..
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Top, iz Tesalonikia do Halkidiki rentat auto i laganoVensanKasel je napisao/la: ↑15 dec 2023, 16:07Ryanair uveo novu liniju iz Sarajeva - Thessaloniki Grčkario_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 dec 2023, 15:10Ugurali su čak i Ukrajinu i Moldaviju ispred nas, a mi smo za njih Švicarska lično, licemjerno malo je reći, nama traže dlaku u jajetu a oni mogu bez ispunjavanja bilo kakvih uslova![]()
![]()
Malo u Grčku , hoćemo li ?![]()
![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Na mala vrataVensanKasel je napisao/la: ↑15 dec 2023, 16:07Ryanair uveo novu liniju iz Sarajeva - Thessaloniki Grčkario_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 dec 2023, 15:10Ugurali su čak i Ukrajinu i Moldaviju ispred nas, a mi smo za njih Švicarska lično, licemjerno malo je reći, nama traže dlaku u jajetu a oni mogu bez ispunjavanja bilo kakvih uslova![]()
![]()
Malo u Grčku , hoćemo li ?![]()
![]()

Al fakat, čuj guraju Moldaviju ispred nas. Uzalud domaći kerovi cvile pred Murpheyem i Šmitom
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Kad je Bugarska usla prije nas, a za njih smo Svicarska sto se tice svega. Nemas sta dalje govoriti.
Bukvalno u Moldaviji slicna kao kod nas, samo jos gora sto se tice finansija. Imaju Pridnjestrovlje, drzava u drzavi, boli ih qita za Moldavijom. Otcijepili bi se davnih dana ali ne mogu, kao kod nas RS.
Ljudi im po 3 posla rade tamo da prezive, 200 eura plata

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Da li se netko do vas prijavljivao na posao za video scouta ili analitičara ?
Došao sam do zadnjeg kruga prijave,prošao sve zadatke prva dva kruga i sad sam malo zapeo a rok mi je do prekosutra
Došao sam do zadnjeg kruga prijave,prošao sve zadatke prva dva kruga i sad sam malo zapeo a rok mi je do prekosutra

Auu kakav baksuzluk za Marsalaavenija je napisao/la: ↑15 dec 2023, 18:16Evo objavili detalje iz sindikata..prekinut štrajk, svim radnicima će biti uz decembarsku platu biti isplaćeno i 2520 KM i topli obrok uvećani retroaktivno od 1.6 2023

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- kraljttbvb
- Kontakt:
Samo da ne bude narednih dana ovako u Mitalu, Marsal im uletio na sastanak sa sindikatomStevieG8 je napisao/la: ↑15 dec 2023, 20:48Auu kakav baksuzluk za Marsalaavenija je napisao/la: ↑15 dec 2023, 18:16Evo objavili detalje iz sindikata..prekinut štrajk, svim radnicima će biti uz decembarsku platu biti isplaćeno i 2520 KM i topli obrok uvećani retroaktivno od 1.6 2023
Manje se sigurno radi nego u Mittalu ?![]()

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Brena lagano drugu Zetru puni 

Fahreta i priya tandem ko Andy Cole i Dwight York

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.