Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Osim13
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Osim13 » 29 dec 2019, 20:07

Đurić kapiten, Meša u ekstazi
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 29 dec 2019, 20:12

Bazinga12345 je napisao/la:
29 dec 2019, 19:13
drakensang je napisao/la:
29 dec 2019, 18:58
Kolasinac je porijeklom ix opcine capljina tacnije selo čučkovina ja mislim
Zar mu nije majka iz Čapljine? On nije koliko znam.
iz capljine nije iz cuckovine su kolasinci koliko ja znam.. doduse pricao mi je momak kako se puca gore kad zabije seo, a i on cesto obilazi ta sela gore

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 29 dec 2019, 21:16

jasmin10 je napisao/la:
29 dec 2019, 19:19
mire96 je napisao/la:
29 dec 2019, 18:56
Novopečeni švicarski reprezentativac Izet Hajrović oštro je uzvratio našem reprezentativcu Edinu Džeki, koji je putem Twittera Izetu Hajroviću i Harisu Seferoviću poručio da se drže podalje od svetinje BiH, nakon što su odlučili zaigrati za švicarski nacionalni tim umjesto za Zmajeve.
"Džekina reakcija je potpuno nepotrebna. Haris i ja smo odabrali Švicarsku i to treba prihvatiti", rekao je Hajrović, prenose švicarski mediji.

On je dodao kako ga je Džeko tri puta zvao telefonom kako bi ga privolio da igra za našu reprezentaciju. Ipak, Hajrović je odabrao Švicarsku, kao i Seferović.

Međutim, Hajrovića su naljutile Džekine riječi te je žestoko uzvratio.

"Šteta je što je Zlatan Ibrahimović odabrao Švedsku umjesto BiH. Tada bi Ibra igrao za BiH, a Džeke nigdje ne bi bilo. Ibra je za klasu bolji od njega", poručio je Izet Hajrović.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 29 dec 2019, 22:18

DrFilgud je napisao/la:
29 dec 2019, 19:53
Kakvi god da su i kako god dosli, treba da budemo zahvalni sto igraju za nas. Bez njih bi bili na nivou pribaltickih reprezentacija.
Da smo osudjeni na domaci proizvod, reprezentaciju bi gledali samo navijaci klubova iz kojih dolaze BHPL megatalenti.
ok, ali je to cisto poslovni odnos - mi nemamo bolje od njih, oni nemaju bolje od nas i nadamo se uspjesnoj saradnji. Nema potrebe da to romantiziramo nekom patriotskom pricom kako smo mi bili prva i jedina opcija.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 30 dec 2019, 08:57

mire96 je napisao/la:
29 dec 2019, 22:18
DrFilgud je napisao/la:
29 dec 2019, 19:53
Kakvi god da su i kako god dosli, treba da budemo zahvalni sto igraju za nas. Bez njih bi bili na nivou pribaltickih reprezentacija.
Da smo osudjeni na domaci proizvod, reprezentaciju bi gledali samo navijaci klubova iz kojih dolaze BHPL megatalenti.
ok, ali je to cisto poslovni odnos - mi nemamo bolje od njih, oni nemaju bolje od nas i nadamo se uspjesnoj saradnji. Nema potrebe da to romantiziramo nekom patriotskom pricom kako smo mi bili prva i jedina opcija.
Slazem se, bolje profesionalan poslovni odnos, nego kafanski patriotizam. Inace, ti decki jednostavno imaju mogucnost izbora, da igraju za dzavu u kojoj su rodjeni i odrasli ili zemlju porijekla. Logicno je da postoje emocije prema obje opcije.
Zato je tu vazno da se igracima pristupi na vrijeme i na pravi nacin, sto nasi ne rade.
Najcesce se desi da se igraci iz dijaspore, u startu susretnu sa nasim najgorim javaslukom i korupcijomo. Nije cudo da onda izaberu sigurnu opciju.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 dec 2019, 11:39

Problem nastaje kad talentirani igraci iz dijapsore, koji su pokazali kvalitet igranjem u nekim mladim selekcijama vani ili kroz svoje klubove hoce da predju da igraju za reprezentaciju. Tad im se trazi mito od trenera koji treniraju nase mlade selekcije, ili od ljudi iz saveza. A oni na to nisu navikli, ni ti zele. Sto ce neki trener u17, u19, u21 BiH reprezentacije pozvati nekog igraca iz dijaspore, kad neki lokalni lola, babo, tata uplati 1000 km za poziv svog sina u mladu reprezentaciju, a ovi drugi ne zele. Onda se kroz medije plasira prica kako ne zeli da igra za BiH. Isto tako vidimo nekad da se pozovu igraci iz dijaspore, koji igraju neku 5. diviziju, jer upravo oni nemaju kvalitet, i zele da plate. I ovi koji imaju talenat zele da igraju, samo ne zele da plate mito, i tu nastaje problem.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 dec 2019, 11:42

Tristan10 je napisao/la:
30 dec 2019, 11:39
Problem nastaje kad talentirani igraci iz dijapsore, koji su pokazali kvalitet igranjem u nekim mladim selekcijama vani ili kroz svoje klubove hoce da predju da igraju za reprezentaciju. Tad im se trazi mito od trenera koji treniraju nase mlade selekcije, ili od ljudi iz saveza. A oni na to nisu navikli, ni ti zele. Sto ce neki trener u17, u19, u21 BiH reprezentacije pozvati nekog igraca iz dijaspore, kad neki lokalni lola, babo, tata uplati 1000 km za poziv svog sina u mladu reprezentaciju, a ovi drugi ne zele. Onda se kroz medije plasira prica kako ne zeli da igra za BiH. Isto tako vidimo nekad da se pozovu igraci iz dijaspore, koji igraju neku 5. diviziju, jer upravo oni nemaju kvalitet, i zele da plate. I ovi koji imaju talenat zele da igraju, samo ne zele da plate mito, i tu nastaje problem.
Sto nam dokazuje gdje problem lezi. Nfsbih i njegovi korumpirani selektori.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 30 dec 2019, 12:49

- Nikola Katić

Jučerašnji junak Rangersa priznao: Ma kakva Bosna, san mi je Hrvatska

Nikola Katić glavna je fudbalska priča u Škotskoj nakon što je odlučio pobjednika u Old Firm derbiju, velikom duelu Celtica i Rangersa.

Ovoga puta Rangersi su slavili (2-1) na Celtic Parku, Katić je u 56. minuti zabio pobjedonosni gol na utakmici.

“Uh, ovo je nešto veličanstveno, čudesno! Ma, ovo je daleko najveći i najsretniji dan u mojoj karijeri, ne mogu vam ni opisati osjećaje”, javio se iz Glasgowa Nikola Katić za 24sata.hr.

Kakav je osjećaj biti junak Old Firma?

“Neopisivo, a nije sve tako dobro krenulo, prvo sam napravio penal, srećom Celtic to nije iskoristio. Moram reći, i Barišić je igrao čudesnu utakmicu, dvaput asistirao, tako i meni idealno ubacio za konačnih 2-1. Sve je ispalo kako treba, nismo ni previše feštali u svlačionici, ali je nevjerojatan osjećaj dobiti Celtic u gostima. Baš mi i brat priča kako će ovakvu atmosferu teško nekome prepričati, a kamoli kada to sve osjetite na terenu.”

Katić je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali ga selektor Zlatko Dalić još nije zvao u A selekciju. Njegov prethodnik Ante Čačić uvrstio ga je u sastav prije dvije godine, u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, u kojoj je Katić upisao sedam minuta igre. Budući da to nije bila zvanična utakmica, još ima mogućnost promjene sportskog državljanstva, a reprezentaciji BiH, s obzirom da je rođen u Ljubuškom, svakako nedostaje pojačanje u odbrani, koja je daleko najranjiviji dio našeg tima.

Ipak, Katić naglašava da želi igrati u kockastom dresu.

“Gledajte, meni je kao i svakom dječaku ili svakom fudbaleru san igrati za hrvatsku reprezentaciju. No, svjestan sam svega, kvalitete naših fudbalera, činjenice kako su među ‘vatrenima’ igrači Real Madrida, Barcelone ili Liverpoola. Ali, neću odustati, nisam takav tip, hrvatska reprezentacija je i dalje moj veliki san”, završio je raspoloženi Katić u razgovoru za 24sata.hr.

zure99
Kontakt:

Post Postao/la zure99 » 30 dec 2019, 12:55

Harise je napisao/la:
30 dec 2019, 12:49
- Nikola Katić

Jučerašnji junak Rangersa priznao: Ma kakva Bosna, san mi je Hrvatska

Nikola Katić glavna je fudbalska priča u Škotskoj nakon što je odlučio pobjednika u Old Firm derbiju, velikom duelu Celtica i Rangersa.

Ovoga puta Rangersi su slavili (2-1) na Celtic Parku, Katić je u 56. minuti zabio pobjedonosni gol na utakmici.

“Uh, ovo je nešto veličanstveno, čudesno! Ma, ovo je daleko najveći i najsretniji dan u mojoj karijeri, ne mogu vam ni opisati osjećaje”, javio se iz Glasgowa Nikola Katić za 24sata.hr.

Kakav je osjećaj biti junak Old Firma?

“Neopisivo, a nije sve tako dobro krenulo, prvo sam napravio penal, srećom Celtic to nije iskoristio. Moram reći, i Barišić je igrao čudesnu utakmicu, dvaput asistirao, tako i meni idealno ubacio za konačnih 2-1. Sve je ispalo kako treba, nismo ni previše feštali u svlačionici, ali je nevjerojatan osjećaj dobiti Celtic u gostima. Baš mi i brat priča kako će ovakvu atmosferu teško nekome prepričati, a kamoli kada to sve osjetite na terenu.”

Katić je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali ga selektor Zlatko Dalić još nije zvao u A selekciju. Njegov prethodnik Ante Čačić uvrstio ga je u sastav prije dvije godine, u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, u kojoj je Katić upisao sedam minuta igre. Budući da to nije bila zvanična utakmica, još ima mogućnost promjene sportskog državljanstva, a reprezentaciji BiH, s obzirom da je rođen u Ljubuškom, svakako nedostaje pojačanje u odbrani, koja je daleko najranjiviji dio našeg tima.

Ipak, Katić naglašava da želi igrati u kockastom dresu.

“Gledajte, meni je kao i svakom dječaku ili svakom fudbaleru san igrati za hrvatsku reprezentaciju. No, svjestan sam svega, kvalitete naših fudbalera, činjenice kako su među ‘vatrenima’ igrači Real Madrida, Barcelone ili Liverpoola. Ali, neću odustati, nisam takav tip, hrvatska reprezentacija je i dalje moj veliki san”, završio je raspoloženi Katić u razgovoru za 24sata.hr.
Gdje je taj dio kad je rekao za Bosnu?
Upravo citam clanak nigdje to ne pise da je izjavio

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 30 dec 2019, 13:19

Sam je rekao da nece odustati od Hrvatske i da se dalje bori za poziv. Ocigledno njemu svejedno da je 5 ili 6 stoper u Hrvatskoj nego 2-3 u BiH...

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 02 jan 2020, 11:23

Sta se desilo sa Goranom Karacicem :crazy:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 jan 2020, 11:52

Salih1984 je napisao/la:
02 jan 2020, 11:23
Sta se desilo sa Goranom Karacicem :crazy:
Nista, brani u turskoj cvajti, koja je poznata po tome da bastini vrhunske golmane poput Ibre Sehica. Navodno je za Karacica zainteresovana Brescia

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jan 2020, 11:57

Ma ko yebe Katica.Lik stalno na klupi Rangersa.Uletio sad u prvih 11 jer je Helander povrijedjen
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 02 jan 2020, 13:47

DamirT je napisao/la:
02 jan 2020, 11:57
Ma ko yebe Katica.Lik stalno na klupi Rangersa.Uletio sad u prvih 11 jer je Helander povrijedjen
:kafa:

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 03 jan 2020, 22:32

Samir Radovac novi igrac Veleza :kafa:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jan 2020, 23:19

Tili je napisao/la:
03 jan 2020, 22:32
Samir Radovac novi igrac Veleza :kafa:
Muzafer Ivkovic u Tuzli City.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 jan 2020, 23:20

Harise ne budi debil i ne izmisljaj izjave i naslove.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 04 jan 2020, 00:26

Ko kaze da ja ovdje izmisljam? Ako hoces da cu ti stranicu gdje mozes to procitati. Pa da vidimo koji je veci debil od nas...

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 jan 2020, 00:58

Harise je napisao/la:
04 jan 2020, 00:26
Ko kaze da ja ovdje izmisljam? Ako hoces da cu ti stranicu gdje mozes to procitati. Pa da vidimo koji je veci debil od nas...
Misli covjek na to da naslov nema veze sa tekstom. A stavljen je sa ciljem da ogranicene poput tebe zapali.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.