Ethel je napisao/la: ↑09 apr 2022, 12:32
hurem je napisao/la: ↑09 apr 2022, 03:27
@Ethel i ostali...vi prizivate Selimbegovica koji je u posljednjih 17 utakmica u CVAJTI izgubio 10, remizirao 4 i pobijedio 3, osvojio
13 bodova od mogucih 51.
Ovamo se Petev tjera zbog jedne lose utakmice.
Govorim o takmičarskim jer one i trebaju da budu mjerilo.
Selimbegovic: "Moje viđenje je da Petev ima plan i da ga igraci podrzavaju. Nedostajalo je srece u nekim utakmicama..."
Jedna od tih utakmica je i Kazahstan.
Kazahstan u Zenici je mrlja samo rezultatski a najmanji krivac za to je Petev. Da si imalo objektivan to bi i priznao.
Takticki je vrlo dobro postavio utakmicu protiv nezgodne reprezentacije koja je prije utakmice s nama u Zenici u dvomecu s Ukrajinom odigrala 2x neriješeno (2:2, 1:1) i skupo prodala kožu u Finskoj (1:0).
Odigrali smo odlično poluvrijeme gdje je trebalo biti 5:0 za nas. Na početku 2 poluvremena primaš gol ni iz čega ali ipak uspijevaš da preokrenes. I onda ti najprije najiskusniji igrač na terenu (DZEKO) pravi glupi faul u opasnoj zoni a potom i Sehic grijesi i primaš pogodak u sudijskoj nadoknadi.
Ta utakmica ni u kom slučaju ne može biti Ivajlov kiks nego splet nesretnih okolnosti.
Sve sto je do njega je vrlo dobro postavio u toj utakmici.
Tako da jedino loše odradjen meč od strane Peteva u kvalifikacijama jeste Finska.
Sve ostale, s obzirom na okolnosti u datom trenutku, je odradio iznad očekivanja 95% forumasa, navijača. Njegova nesreća je da je u nekima izostao rezultat a gdje smo bili zaslužili više (čitaj Kazahstan i Francuska, pa možda čak i u Ukrajini koja je jedna od naših najboljih predstava u poslednjih 5 godina iako smo bili osakaceni).
Cinjenica je da smo rasli iz utakmice u utakmicu dok nismo neočekivano doživjeli užasan udarac od Finske.
Finska jeste isključivo ili najvećim dijelom Ivajlova greška i dosta je poremetila stvari. Vidjet ćemo da li ce se oporaviti od toga do juna ili ne.
Za oporavak mu svakako trebaju najvažniji igrači i igrači u takmičarskoj formi a ne klupirani.
Ko kaze da prizivam Selimbegovica? Prizivam bilo koga ko ce podici atmosferu oko reprezentacije i bilo koga kome prve izmjene nisu uvodjene igraca iz kiparske i druge portugalske lige.
Ali evo i sa tim Selimbegovicem opet sebe ukopavas, lik je na 10.mjesto u drugoj njemackoj ligi sa timom koji ima jedan od najmanjih budzeta u ligi, redovno zaboravis taj drugi dio jer znas da te ukopava. Taj dio je onaj koji kaze da je Petev jedan rijetkih trenera u zadnjih milion godina koji nije uzeo titulu sa Dinamom, kojem su navijaci skidali dres na pressici, koji su Jagelloniji, Al Qadisiyah i Omoniji nije uspio se zadrzati duze od 6 mjeseci.
Lagano postavis pricu gdje iskljucis sve gdje je Petevu minus i vrtis pricu o tome kako smo odigrali 2,5 kvalitetne utakmice. Ne spominji bodove, ne spominji prijateljske, Kazahstan nije bilo srece itd. Ja sa tom pricom cu napraviti od svakog bivseg selektora lika koji je imao plan i lika koji je bio kvalitetan ali eto izostao je samo rezultat.
Prosinecki bio prvi u ligi nacija, jedini kiks su Finska u gostima i Armenija, protiv Grcke crveni karton Pjanica, Robi nije nista kriv tu igrali smo super do crvenog, u gostima primili nesretan gol u 88.minuti. Protiv Italije isto nesretan gol pri kraju utakmice, a imali smo vise sansi, ali svakako to je Italija. Razbili Finsku, dobili Armeniju, Lihtenstajn rutinski.
Bajevic odigrao odlicno protiv Holandije i Italije, protiv Poljske kuci jedini kiks, u gostima kod Poljaka crveni u 15.minuti kriv, protiv Sjeverne Irske ispali na penale falilo srece, zadnje dvije u ligi nacija svakako nebitne.
Vrlo lako vrtiti pricu kad iskljucis sve sto ne stima i kazes da ne treba o tome pricati, dodas malo nedostatka srece i svaki selektor kad procitas ovo da nisi gledao rekao bi da je trebalo dati jos jedan ciklus covjeku.
Prije svega uopće nisam rekao da sam protiv Selimbegovica (sutra bih pozdravio njegov dolazak) nego sam istakao činjenicu kako ga prizivate (vecina) iako je u zadnjih 17 takmičarskih utakmica doživio CAK 10 poraza i 4 remija, osvojio TEK 13 od 51 b.
A ovamo unististe Peteva zbog jednog ili dva kiksa (zavisi kako gledas).
Sto se tice Peteva i Dinama, Omonije i ostalih klubova, već sam ranije pisao o tome pa ćeš i sam moći zaključiti koliko ti je komentar daleko od objektivnog. Slobodno potrazi moj post na tu temu pa demantuj ako možeš.
Sto se tice Robija, jeste osvojio LN ali svi znamo kako...i pored prvog mjesta svi su negodovali a medju rijetkima sam ga branio.
Lično mi je duplo bolja postavka i igra iz kvalifikacija pod palicom Peteva (izuzetak Finska) nego LN pod palicom Robija gdje smo bili prvi. A da ne govorim o kvaliteti protivnika i težini utakmica, takmičarskom duhu itd.
Bajevic je bio dobar protiv Italije...Kasnije sve zakazao, a da ne pricam o katastrofalnim (ne)izmjenama.
Frajer je totalno podbacio i zapravo smo za njegovo vrijeme i nakon njega bili u TOTALNOM rasulu i na najvećem dnu u povijesti.
Kiks protiv S.Irske je najveći kiks naše reprezentacije u historiji ako se uzme važnost utakmice, kvalitet protivnika, momentum itd.
@wanda, možeš ti pisati sta hoćeš i pokušavati unizavati nekoga...to je tvoj metod.
Nepobitna cinjenica je da je Francuska iz Pariza 2011. najlosija generacija Francuske u povijesti...kvalitetom smo bili rame uz rame s njima ili bar blizu, da ne pretjerujem.
I da, da je suđenje bilo kvalitetno mi nikada ne bismo dali 3 gola koja spominješ...dali ne bismo sigurno, istina je da mozda ne bismo primili da sudija nije navlacio.
Ova trenutna Fracuska protiv koje se Petev suočio je najjača reprezentacija na svijetu i najmanje 10x kvalitetnija od nas...a Petev odigra 1:1 u gostima, kod kuće 0:1 (Pape 0:2).
Očekivao si ti petardu u prvoj utakmici a vjerovatno i 7,8 komada u Strasbourgu ali te Petev razočarao odlicnom postavkom.
Bili bi zasigurno pozitivnih rezultati u obije utakmice da su sudije bile korektne i svirale penal za nas, a da ne spominjem golove Francuske koji su postignuti iz nepostojećih kornera.
Uglavnom.
Prijateljske jesu loše ali ja nikada ne sudim po njima. Njegova nesreća je sto je imao previše prijateljskih.
Kvalifikacije su vrlo dobro odradjene do Finske u Zenici...vise puta iznad očekivanja svih vas, nas.
Finska je jedina MRLJA u kvalifikacijama. Ne želim donositi konačan sud na osnovu jedne utakmice.
Čekam LN u junu da vidim da li ce kola ići nizbrdo pa mu se zahvaliti, ili pak ne.