FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

drop
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la drop » 21 jan 2010, 02:33

fabio je napisao/la:ma znam da si to tako naveo..al eto mogao si dati primjer sa Sp.Gijonom o Osasunom :lol: a i tamo ima stranaca ali mali broj..naravno da Real dovodi strance i najbolje Spanjolce koje moze dovesti,i koje prebaciva iz svoje skole,kao i Barca..ali sto se tice eng klubova kod njih je drukcije skorz zato ni nemaju tako nesto kvalitetne golmane,napadace velikog br,,sve je to nesto vec staro,,ima jedan napadac igra za Man.Und zna se o kome rijec,tako.nije ni cudo ipak sto ih zadnje vrijme neide u rep..a da ima kvaliteta onaj Lennon sigurno bi ga sad kupio Man.Und ali sigurno je da Fergy misli da nema i da je bolji njegov covijek o Chelzi,Liverpool..pozzzz
Ma imaju englezi kvalitet i jaku selekciju,smao nemaju trenera engleza :lol: pokušali su sa onim McLarenom pa su se obrukali protiv hrvata,zato su i doveli Capella da ih vrati na pravi kolosjek.
Imaju oni kvalitet za reprezentacije da naprave 3 tima ako treba,ali menageri u vodecima engleskim klubovima (Liverpool,Manchester United,Chelsea,Arsenal) nisu englezi i to je problem vec godinama.
Odosmo totalno van teme...necu više obecavam.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 21 jan 2010, 10:31

Buraz englezi igraju u manjim klubovima tipa Stoke,Hull,Reading da ne lupam sad i u nižim ligama.
Isto to je u ostalim ligama petice...u Livornu i Sieni su talijani mahom,lupam...u tim manjim lubovima gdje nema love da se dovedu pravi igraci onda se fura domaci pogon i domaca industrija i to je tako.
Svi veci klubovi (npr.ovi koji redovno igraju LP) dovode najskuplje igrace i igrace sa strane da bi bili tu gdje jesu.
Arsenal je legija stranaca,isto kao i Čelzi to je normalno danas-ništa naopakao.
Liverpool isto-nema 3 engleza....Manchester (oba i United i City) nema par engleza,jer da ima nebi Premiership bila najjaca liga na svijetu ili jedna od najjacih.
Barca je godinama bila holandska kolonija,ne samo igracki vec i trenerski...Real je prošle godine imao 6-7 holanđana itd itd.
Španci mogu igrati u Salamanci ili Xerezu...ima i Bilbao gdje se furaju smao baskijci,sve ja to poštujem ali njih nema na mapi vec 15 godina što se tice evrope,a o LP da ne pricamo.

Bezveze razvodnjavamo ovu temu.
ova je do sada najjaca :lol: u svim jacim ekipama u spaniji igra bar polovica spanaca a u barci u finalu je bilo 7-8 igraca iz svoje skole to englezi sanjat mogu ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 jan 2010, 11:00

CRNI_SA je napisao/la:
Buraz englezi igraju u manjim klubovima tipa Stoke,Hull,Reading da ne lupam sad i u nižim ligama.
Isto to je u ostalim ligama petice...u Livornu i Sieni su talijani mahom,lupam...u tim manjim lubovima gdje nema love da se dovedu pravi igraci onda se fura domaci pogon i domaca industrija i to je tako.
Svi veci klubovi (npr.ovi koji redovno igraju LP) dovode najskuplje igrace i igrace sa strane da bi bili tu gdje jesu.
Arsenal je legija stranaca,isto kao i Čelzi to je normalno danas-ništa naopakao.
Liverpool isto-nema 3 engleza....Manchester (oba i United i City) nema par engleza,jer da ima nebi Premiership bila najjaca liga na svijetu ili jedna od najjacih.
Barca je godinama bila holandska kolonija,ne samo igracki vec i trenerski...Real je prošle godine imao 6-7 holanđana itd itd.
Španci mogu igrati u Salamanci ili Xerezu...ima i Bilbao gdje se furaju smao baskijci,sve ja to poštujem ali njih nema na mapi vec 15 godina što se tice evrope,a o LP da ne pricamo.

Bezveze razvodnjavamo ovu temu.
ova je do sada najjaca :lol: u svim jacim ekipama u spaniji igra bar polovica spanaca a u barci u finalu je bilo 7-8 igraca iz svoje skole to englezi sanjat mogu ;)
englezi mogu sanjati da imaju 7-8 igra iz Velike Britanije i Irske, odnosno sa otoka, a Engleza ima par u ekipi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 21 jan 2010, 12:27

barca najbolji klub u zadnje 2 decenije :D

1. FC Barcelona España 807
2. Manchester United FC England 726
3. Real Madrid CF España 633

Juventus FC Torino Italia 633
5. Milan AC Italia 620
6. FC Internazionale Milano Italia 605
7. FC Bayern München Deutschland 599
8. Arsenal FC London England 594
9. CA River Plate Buenos Aires Argentina 503
10. Chelsea FC London England 491
11. Liverpool FC England 455
12. FC do Porto Portugal 447
13. AS Roma Italia 445
14. AFC Ajax Amsterdam Nederland 421
15. CA Boca Juniors Buenos Aires Argentina 420
16. Valencia CF España 398
17. Parma AC Italia 373
18. São Paulo FC Brasil 368
19. Glasgow Rangers FC Scotland 364
20. SS Lazio Roma Italia 342
21. Olympique Lyonnais France 339
22. Club Atlético de Madrid España
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 21 jan 2010, 13:46

CRNI_SA je napisao/la:barca najbolji klub u zadnje 2 decenije :D

1. FC Barcelona España 807
2. Manchester United FC England 726
3. Real Madrid CF España 633

Juventus FC Torino Italia 633
5. Milan AC Italia 620
6. FC Internazionale Milano Italia 605
7. FC Bayern München Deutschland 599
8. Arsenal FC London England 594
9. CA River Plate Buenos Aires Argentina 503
10. Chelsea FC London England 491
11. Liverpool FC England 455
12. FC do Porto Portugal 447
13. AS Roma Italia 445
14. AFC Ajax Amsterdam Nederland 421
15. CA Boca Juniors Buenos Aires Argentina 420
16. Valencia CF España 398
17. Parma AC Italia 373
18. São Paulo FC Brasil 368
19. Glasgow Rangers FC Scotland 364
20. SS Lazio Roma Italia 342
21. Olympique Lyonnais France 339
22. Club Atlético de Madrid España
daj ba Crni dobro te je...opet ćeš prašinu dići...reći će naši rivali koja je sad to statistika :mrgreen:
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 jan 2010, 14:34

Novi sponzor Barcelone možda i novi sponzor Manchestera

Barcelona, Španjolski i Europski prvaci , potvrdili su veliki sponzorski ugovor s Turskim nacionalnim avioprijevoznikom, Turkish Airlines, koji bi također mogao sponzorirati Manchester United.
Dogovorom originalno sklopljenim u prosincu, Barcelona će primati 3 miliona Eura po sezoninaredne tri godine da bi ta kompanija dobila pravo zvati se njihovim službenim prijevozom. THY se tako pridružio kompanijama kao što su La Caixa Bank, Estrella Damm, Nike i Audi kao sponzor kluba, koji donira svoje reklamno mjesto na majicama Unicefu i opet uspije godišnje prikupiti prihode u visini od 100 miliona Eura.

Turski mediji također dolaze do informacije kako ta kompanija pokušava isti ugovor sklopiti s Manchesterom, prvacima Premier Lige. Klub sa Old Trafforda koji posjeduje jedne od boljih igrača svijeta završili su na drugom mjestu u prošlosezonskom izdanju Lige Prvaka dok su 2008. isto natjecanje uspjeli osvojiti.

Dogovor bi došao u dobro vrijeme za vlasnike Manchestera +, obitelj Glazer, koja je na teškom udaru medija i navijača u posljednje vrijeme zbog lošeg financijeskog vođenja kluba. Manchester United je uspio dogovoriti lukrativne sponzorske ugovore u proteklibh nekoliko mjeseci sa kompanijama kao što su Globacom, kao i sklapanje rekordnog sponzorskog ugovora sa AIG-om prošle godine. Momčad Sir Alex Fergusona osvojila je posljednje tri titule prvaka Premier Lige.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 jan 2010, 15:42

a za ovakvu Barcelonu ce se lijepiti sponzori, to je normalno...

a najbolji klub uadnje dvije decenije...a to se znalo i bez te statistike
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 21 jan 2010, 16:52

Sta ima novo u Kataloniji ? :D
FK Pjetlovi

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 jan 2010, 17:03

reds je napisao/la:Sta ima novo u Kataloniji ? :D
sve po starom, Barca najjaca, Espanol oslabio, Gimnastic trenutno u drugoj ligi...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 jan 2010, 17:20

Tixi na kraju sezone mozda napusta funkciju sportskog direktora,valjda ce se ispostaviti tacnim vrijeme je vise da ode...valjda ce Pep napokon sam dovoditi pojacanja koja mu trebaju bez da mu se Tixi mjesa u to :)

P.S. ovo ce se desiti samo ako Laporta nebude izabran za predsjednika...hmm Laporta je radio dobar posao,Tixi je pun kikseva tako da neznam sta je pametno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 21 jan 2010, 17:32

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
sve po starom, Barca najjaca, Espanol oslabio, Gimnastic trenutno u drugoj ligi...
i jos igraci fc terasse koja igra u segundi b dobili plate nakon 6 mjeseci 8-)
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2010, 17:48

ljubav je napisao/la:Barca je kofol zasluzila zato sto su pobjedivali nekakve Getafeove, Cadize i ostale gigante sa 4, 5 razlike.

Pa u prvoj jacoj utakmici su unisteni, tj protiv Chelskog.

Medutim, nema veze, ali zapamtite da ce opet nastradati ove godine cim nalete na Engleze.

kao što su nastradali i protiv man. uniteda u finalu lige prvaka,zar ne?

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 21 jan 2010, 17:51

Od svih komentara ti si mene nasao.
To sam sijaset puta objasnio i necu vise pisat po ovoj temi jer je djecija.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2010, 17:57

ljubav je napisao/la:Od svih komentara ti si mene nasao.

možeš ti objašnjavati šta i koliko hoćeš,činjenica koja je zapisana u istoriji je da je barcelona pobijedila engleskog prvaka

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2010, 18:00

fromeL je napisao/la:
Ma ja ba, nek je Arsenal najbolji...

i to najbolji u istoriji,da ne bude zabune

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 21 jan 2010, 18:03

djecija je tema arsenala, tamo se govori o djecijem timu.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 21 jan 2010, 18:05

Ako su svi navijaci Arsenala ovakvi..............hebo te pa ja sam taj klub nekad gotivio........al mi ga ovaj Ljubav zgadi..........

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 jan 2010, 18:06

CRNI_SA je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:
i jos igraci fc terasse koja igra u segundi b dobili plate nakon 6 mjeseci 8-)
opa, napkon...xD
miky_hz je napisao/la:Tixi na kraju sezone mozda napusta funkciju sportskog direktora,valjda ce se ispostaviti tacnim vrijeme je vise da ode...valjda ce Pep napokon sam dovoditi pojacanja koja mu trebaju bez da mu se Tixi mjesa u to :)

P.S. ovo ce se desiti samo ako Laporta nebude izabran za predsjednika...hmm Laporta je radio dobar posao,Tixi je pun kikseva tako da neznam sta je pametno
neznam sto ce Tixia tice, on spada medju legende Barcelone, ja ga ne bi skroz otjero, al mislim da sa pozicije sportskog direktora, ili kako se vec to zove on treba otici, ne izgleda mi bas najbolje...

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 08911.html
pa normalno da ce biti samokritican, kad je katastrofalno odigro zadnjih par utakmica...al bice bolje...Ibra je zvjer...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2010, 18:11

PIRKE33 je napisao/la:Ako su svi navijaci Arsenala ovakvi..............hebo te pa ja sam taj klub nekad gotivio........al mi ga ovaj Ljubav zgadi..........

skoro ista stvar je i kod mene

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 21 jan 2010, 21:49

[youtube][/youtube][/quote]
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.