Bravo !!!DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Nakon tolko gluposti, konacno nesto pametno da se procita na ovom forumu.BlueIsTheColor je napisao/la:Eto kakvi smo mi ljudi... Tacno se zapitam zasluzujemol mi uopste ista...
Mesa Bazdarevic - nije proslo ni 24 sata od njegovog imenovanja, a vec ima kenjatora koji jedva cekaju nerijesenu protiv Austrije pa da opletu onu staru na temu "Ja sam govorio da on nije za selektora"... nevjerovatno... covjek je radio u Francuskoj... napravio je da mali klub Istres prvi put u historijatu igra prvu ligu, dobio priznanje najboljeg trenera druge lige... Pape nije imao ni blizu rezultate, a pa nas je odveo u Brazil... zasto onda ne dati Mesi vremena da pokaze sta moze... a covjek ima volju i motivisan je, pa pozelimo mu srecu...
Da je dosao Vaha - covjek im svoj nacin rada i poprilicno je strog... dodje do situacije stavi Dzeku ili Vedada na klupu (dajem samo primjer imena) i BiH ne pobijedi, bilo bi sranja po njemu, tipa gdje ce Dzeku na klupu, ne mozemo bez Dzeke, ko ce dati gol itd...
Da je dosao Mourinho - bilo bi yebo ovu ekipu, igrali smo atraktivnije sa Papetom, **** rezultat, daj da gledam dobru utakmicu, daj da dajemo 5 golova, yebo 1:0 pobjede...
Da je dosao Klopp - on forsira mladje igrace, pa nije obdaniste... ko je on da ne zove Spahica, covjek je zaduzio reprezentaciju, igra u NJemackoj (opet samo primjer)
Da je dosao Amar - yebo njega, osvajao titule u ovoj kukuruz ligi, to moze svako... pola je kupio... babo ga proguro...
Da je dosao Rajevac - Lako mu se bilo kvalifikovat u Africi, a ima u ekipi Boatenga, Muntarija, Asamoaha... oni dole nemaju za jesti, a ne da igraju fudbal...
Da je dosao Barbarez - sta ce on, nikad nikog nije vodio, upropastice nam ovako dobru generaciju... ko zna kad cemo opet imati ovako dobru generaciju... dosao ovdje da se uci...
zbog ovakvih zalim sto internet nije milja mjesecno... Mesi zelim da ovakvim zacepi usta i pokusa naprviti cudo, ali i ako ne uspije ima jos jedan ciklus i da krene sam od starta, jer ovako je u nezahvalnoj poziciji, ali vjerujem da mi to ipak mozemo, samo da nas zaobidju povrede... MESA, SRETNO MAJSTORE!!!!!!!!!
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Bolest u p.m.Astren je napisao/la:Neki nikako da se pomire sa sudbinom. Pa i na temi novog selektora Mehmeda Bazdarevica spominju ruznu prošlost. Nije im lako
- DragonGirl
- Kontakt:
Kada postoji dobra volja, želja, entuzijazam, snalažljivost, kreativnost, organizacija mnogo toga se može napraviti, bez obzira na finansijsku stranu. Mi možda nismo u situaciji da sebi priuštimo skauting mrežu, ali ako Meša stvarno želi, a na njemu se vidi da želi, ne sumnjam da će pronaći način da se pozabavi i našim mladim igračima. Postoje telefonski kontakti, preporuke stručnih ljudi, poznanika iz svijeta fudbala, sugestije saradnika, samo je bitno pratiti i biti informisan i upoznat sa svim tim, sa formom igrača, statusom u klubu, rezultatima...na osnovu toga, odlaska na utakmice, što mu, vjerujem savez ipak može priuštiti, može se koliko-toliko procijeniti kvalitet nekog potencijalnog reprezentativca. U svakom slučaju, sada za početak, najvažnije je povratiti dobru atmosferu i konsolidovati ekipu što podrazumijeva trenutno najbolje igrače na svojim pozicijama i normalnu postavu i to je to.
Da li se Virto oglasio?
Osim je bio najbolji izbor ali nije ni ovako lose. Bolje nego da je Radojejevac.
Osim je bio najbolji izbor ali nije ni ovako lose. Bolje nego da je Radojejevac.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Ne daj Boze, ali ce se desiti, povrede su neizbjezne u fudbalu, sta ce biti kada se glavni igraci povrijede.Goalgetter je napisao/la: Pisao sam Emire, ali sta je Safet poduzeo protiv toga? Ignorisanjem igraca koji su mozda i mogli pomoci u tom momentu? Tvrdoglavo forsiranje jednog sistema koji jednostavno ne funkcionise.
Eto otisao je u Izrael bez centrafora, rotirao Lulica Hajrovica i Kvrzu u spicu, pa si vidio na kakvu je katastrofu licilo, kad nijedan od njih trojice ne moze praznog gola pogoditi.
Safet je sebi pred kraj sam skocio u stomak, i pored neigranja igraca, debakl protiv Kipra i Izraela se nije smio desiti.
Mi nemamo altenativu, nama su alternative napadaci njih 3-4 koji nisu u stanju zajedno zabiti 20 golova u sezoni.
Nista nebi bilo drugacije i da je Djurica pozvao. Niti ce funkcionisati bilokakva formacija ako su nam glavni igraci nespremni.
Mesi zelim par stvari, a to je puno srece da ima i da uradi ono sto Safet nije, a to je da pritegne princeze , pa da za reprezentaciju pruzaju isto ono kao i za klubove, a ne da igraju preko svakog qrca.
Sit sam njihovih statusa po FB-u.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Meša neće sjedit i čekat kasete!
Što kaže DragonGirl, ako mu je stalo, a izgleda da jeste, naći će način da skautira igrače i bez neke velike love za mrežu.
Barem znamo da je čovjek internetski pismen za razliku od kasetaša.
Što kaže DragonGirl, ako mu je stalo, a izgleda da jeste, naći će način da skautira igrače i bez neke velike love za mrežu.
Barem znamo da je čovjek internetski pismen za razliku od kasetaša.
#Salihović
- plavipatriota
- Kontakt:
kažu neki (zna se koji): ne treba mijenjat uigran sastav.. treba sa ovim imenima nastavit..

da se svi podsjetimo koliko smo uigrani..
Imam osjećaj da će nekako dobiti priliku (tj. biti pozvani) svi ovi idioti, a onda da će ih prvom prilikom nabit nogom..
Riješiti se:
Avdija Vršajević
Ognjen Vranješ (dok ne nađe klub i makne se sa tribina)
Anel Hadžić (u krajnjem slučaju da bude na širem spisku)
Zoran Kvržić
Edin Višća (maksimalno širi spisak, a ne prva il druga izmjena)
Ratko Dujković
Iz prve postave izbaciti Tinu-Sven Sušića, a ja ga ne bih pozvao dok ne ode iz Hajduka..
Pozvati:
Ervin Zukanović
Semir Štilić
Ibrahim Šehić
TREĆI NAPADAČ (Đurić, Mahmutović, neko iz lige)
Tražiti opciju za desnog beka (Dilaver, Mateo Sušić, Martić)
Pokušati vratiti Misketa..
Pokušati što više "oteti" igrača drugim državama, ko je god u mogućnosti da igra, a zanimljiv je POZVATI za prijateljsku, a ne na druženja i mezu!
Mora promijeniti formaciju, al vala samo nek nešto normalno stavi, bez lažnih pozicija, bekova, napadača i formacija 2-8-0..
Znači da uradi pola od ovih stvari kupit će javnost, čisto da popravlja one VIDLJIVE teletove greške proći će dobro..
Gori od mufljuza ne može biti..
Ima vjerovatno još stvari, al ima i vremena..

Imam osjećaj da će nekako dobiti priliku (tj. biti pozvani) svi ovi idioti, a onda da će ih prvom prilikom nabit nogom..
Riješiti se:
Avdija Vršajević
Zoran Kvržić
Ratko Dujković
Iz prve postave izbaciti Tinu-Sven Sušića, a ja ga ne bih pozvao dok ne ode iz Hajduka..
Pozvati:
Ervin Zukanović
Semir Štilić
Ibrahim Šehić
Pokušati što više "oteti" igrača drugim državama, ko je god u mogućnosti da igra, a zanimljiv je POZVATI za prijateljsku, a ne na druženja i mezu!
Mora promijeniti formaciju, al vala samo nek nešto normalno stavi, bez lažnih pozicija, bekova, napadača i formacija 2-8-0..
Znači da uradi pola od ovih stvari kupit će javnost, čisto da popravlja one VIDLJIVE teletove greške proći će dobro..
Re: Re : Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Fino je to...plavipatriota je napisao/la:kažu neki (zna se koji): ne treba mijenjat uigran sastav.. treba sa ovim imenima nastavit..![]()
Riješiti se:
Avdija Vršajević
Zoran Kvržić
Ratko Dujković
Pozvati:
Ervin Zukanović
Semir Štilić
Ibrahim Šehić
Ima smisla,na Mujdzu ja ne bih racunao vise,napadac neophodan...ne slazem se jedino oko Tina Susica,al si donekle i u pravu..van iz Hajduka i tu si..Visca ima.mjesta medju 18,to mu i liga i trenutna pozucija ekipe omogucuje..
Al ok,nadam se kvalitetnijem radu Bazdarevica,jbg..
Ej raja,ima li ko da prodaje video-uredjaj ???Kontam bil Safet prodao svoj,trebao bi mi hitno da gledam Mirka i Slavka

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Nerminovic
- Kontakt:
Re: Re : Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Dodaj Omberbasica za desnog beka.ahmic je napisao/la:Fino je to...plavipatriota je napisao/la:kažu neki (zna se koji): ne treba mijenjat uigran sastav.. treba sa ovim imenima nastavit..![]()
Riješiti se:
Avdija Vršajević
Zoran Kvržić
Ratko Dujković
Pozvati:
Ervin Zukanović
Semir Štilić
Ibrahim Šehić
Ima smisla,na Mujdzu ja ne bih racunao vise,napadac neophodan...ne slazem se jedino oko Tina Susica,al si donekle i u pravu..van iz Hajduka i tu si..Visca ima.mjesta medju 18,to mu i liga i trenutna pozucija ekipe omogucuje..
Al ok,nadam se kvalitetnijem radu Bazdarevica,jbg..
Ej raja,ima li ko da prodaje video-uredjaj ???Kontam bil Safet prodao svoj,trebao bi mi hitno da gledam Mirka i Slavka

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Principatus je napisao/la:Sa ovim je vec pokupio poene kod mene.arius je napisao/la:„Reprezentacija je ozbiljan posao, nije to rad pet dana prije utakmice, nego mukotrpan posao za koji se treba spremiti“, kaze Bazdarevic „Tada sam napravio program rada, planirao dovesti dvojicu pomocnika iz Francuske, organizirati skautsku mrezu, no niko me nije ozbiljno shvatao.“ Skautska je mreza, po njemu, najozbiljniji nedostatak u radu Saveza, na desetine mladih igraca rasutih u Evropi nikada nece biti pozvani u bh. nacionalni tim, jer za njih niko ne zna, niti ozbiljno racuna."![]()
Susic je bio lijen da skautira protivnika ili potencijalnog igraca, a kamoli da napravi skautsku mrezu.

Objasnio.Batko je napisao/la:Ne mora niko lutati po Evropi... Za dobre igrace se brzo čuje... Od njega se traži da pokaze pozitivan interes a ne da odbija igrace riječima, logično je da igra za druge, on nece, nema on papire, neka krene pješke, pozvao bi ga ali nema papire Itd... Neka on pokaze interes i ne odbija ih glupim izjavama ja cu biti prezadovoljan!
soccerfan je napisao/la:Upravo ovo. Znaci samo da postavi iole normalnu taktiku i igrace na prirodne pozicije i pola posla je odradio. Do sad zvuci ko da bas zna sta radi i zeli.voltron30 je napisao/la:Meša treba samo da ispravi propuste ''onog čije se ime više ne spominje'' i odradio je 90% posla.

Maksimalna podrška sve dok bude korektno radio svoj posao.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
-
OUT- Vrsajevic, Susic, Kvrzic, Vranjes, Hadzic, Dujkovic
IN - Zukanovic, Mahmutovic, Djuric, M.Susic, Scuk, Stilic, Buric
Obavezno otici po Tankovica, Arslanagica, Martica
Cudi me da si ovdje sa toliko pameti koju rasipas po forumu, odmah ti profi licencu u ruke utrpati.plavipatriota je napisao/la:kažu neki (zna se koji): ne treba mijenjat uigran sastav.. treba sa ovim imenima nastavit..![]()
Riješiti se:
Avdija Vršajević
Zoran Kvržić
Ratko Dujković
Pozvati:
Ervin Zukanović
Semir Štilić
Ibrahim Šehić
Nema, dovoljan je jedan tekstic napisati i stvari su sredjene. Bravo imas naklon

Kad vidim da nam je nada u Semiru Stilicu pocne mi se

Nijedan od gore navedenih igraca Avdija, Tino, Zoran, nece biti prekrizen nego ce imati drugaciju ulogu, najvjeroatnije ulazak sa klupe, isto tako tih 10 novih igrca, to je nemoguce za pozvati, nece ti nijedan trener pozvati 10 novih to je ne izvodivo.SjeverniVjetar je napisao/la:OUT- Vrsajevic, Susic, Kvrzic, Vranjes, Hadzic, Dujkovic
Treba rjesiti pitanje drogoga i treceg (ako treba treci) golamana.
Vranjes nema klub tako da ne zasluzuje poziv, on je borben igrac ali je nepravedno prema drugima da dobija poziv a bez kluba.
Također moje misljenje da igrace iz PL BiH treba ograniciti svejedno ih je 2-3 talenovana ali ne 100% spremni za A tim. Samo zauzimaju mjesto ovima iz europe koji su kvalitetniji. Inace igraci PL BiH nemaju nista znacajniju ulogu u timu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pojedinci shvataju ovaj forum previse ozbiljno i vidi se neka mrznja u govoru .Ljudi ovo je samo forum za diskusije i da razmjenimo misljenja a ne ja sam uvijek upravu a ti si ukrivu.Licno nemam pojma jel Mesa pravi izbor za selektora al to ce vrijeme pokazati.Selktroi dolaze i odlaze a repka ostaje.
Zadnja izmjena: BosnaSTL, dana/u 14 dec 2014, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.
-
Sest promijenjenih igraca , u odnosu na prosli spisak, ne bi bilo uopste puno.Elegant je napisao/la:Nijedan od gore navedenih igraca Avdija, Tino, Zoran, nece biti prekrizen nego ce imati drugaciju ulogu, najvjeroatnije ulazak sa klupe, isto tako tih 10 novih igrca, to je nemoguce za pozvati, nece ti nijedan trener pozvati 10 novih to je ne izvodivo.SjeverniVjetar je napisao/la:OUT- Vrsajevic, Susic, Kvrzic, Vranjes, Hadzic, Dujkovic
Treba rjesiti pitanje drogoga i treceg (ako treba treci) golamana.
Vranjes nema klub tako da ne zasluzuje poziv, on je borben igrac ali je nepravedno prema drugima da dobija poziv a bez kluba.
Također moje misljenje da igrace iz PL BiH treba ograniciti svejedno ih je 2-3 talenovana ali ne 100% spremni za A tim. Samo zauzimaju mjesto ovima iz europe koji su kvalitetniji. Inace igraci PL BiH nemaju nista znacajniju ulogu u timu.
To je nesto potpuno normalno u svim reprezentacijama. Tim prije jer se novi pisak pravi nakon tri mjeseca, jer su rezultati koji su postignuti katastrofalni, jer imamo novog selektora !
Ne kazem da treba pozvati deset novih, 6 je sasvim dovoljnoi i realno. Vecina se slaze da su navedeni igraci za OUT, visak i ne zasluzuju da budu u reprezentaciji, da se sada ne vracamo na razloge i nacin na koji su dosli.
kad se vec spominju imena vrlo interesantni su , a vidim niko ih ne spominje , eldin hadzic iz zaragoze, krilo, koji redovno igra i trpa 91. godiste i dario dumic iz brondbija, standardni stoper u tandemu sa agerom , 92. godiste
od ostalih obavezno dovesti vrancica , arslanagica i djurica svi 25 i ispod godina
-
od ostalih obavezno dovesti vrancica , arslanagica i djurica svi 25 i ispod godina
-
- velez_mostar
- Kontakt:
Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
kokakolas je napisao/la:Maksimalna podrška sve dok bude korektno radio svoj posao.

Svi oni koji su poslijednji put bili pozvani, bice opet, naravno i povratak oporavljnih.
I Safet je pozvao poslijednji sastav Blazevica, pa onda postepeno se odricao nekih za koje je mislio da nisu zasluzili, te pozivao nove, ali opet postepeno.
Bas ce Mesa pozvati na prvom spisku u po kvalifikacija 6 novih.
I Safet je pozvao poslijednji sastav Blazevica, pa onda postepeno se odricao nekih za koje je mislio da nisu zasluzili, te pozivao nove, ali opet postepeno.
Bas ce Mesa pozvati na prvom spisku u po kvalifikacija 6 novih.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], Mostarska, zastitaIdentiteta i 20 gostiju.