Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Ma u Cedeviti su svi indijanci....pokupili su sve najbolje igrace u Hrvatskoj od 94 pa do 01 godista....evo jos nisu uspjeli napraviti igraca, sve su razje*ali...jedini koji su postali igraci su oni koji su im uspjeli pobjeci: Saric, Hezonja i Bender.
Jednostavno ne znaju raditi s mladima...Mazalinu za 3 godine nisu nista popravili, Babicu isto tako, Arapu, Zganecu da ne pricam itd itd sta ih je jos propalo i prije seniorskog staza.
Musa ce ubrzo u Zabok, u Cedeviti je samo dok se ne oporavi ozlijedjeni igrac.
Jednostavno ne znaju raditi s mladima...Mazalinu za 3 godine nisu nista popravili, Babicu isto tako, Arapu, Zganecu da ne pricam itd itd sta ih je jos propalo i prije seniorskog staza.
Musa ce ubrzo u Zabok, u Cedeviti je samo dok se ne oporavi ozlijedjeni igrac.
babic i pilepic su mozda dobri igraci, ali ne za ekipu koja ima cedevitine ambicije. oni nisu materijal za startera u ekipi koja misli osvojit aba ligu (u najgorem slucaju biti druga) i usput igraju euroligu. ni blizu. tog babica godinama gledam i znam sta je, njegova nekonzistentnost ne ide pod ruku sa cedevitinim ambicijama...obojica su igraci za Zadar. babic nije nista bolji od Ramljaka koji je igrao za Cedevitu i vise nije tamo. cak je i ta defanzivna rola prenaglasena.
ja dobro znam da je Musa tu uletio silom prilika, i da se ceka povratak katica. ali ne slazem se da nije mogao imat minutazu u aba ligi u nekoliko navrata. ne treba njemu majstore snazna gradja za specijalitet-floater koji baca sa 4-5 metara...ne mora on imat gradju djedovic ili doncica sa 16 god., da bi vidjeo terena....dovoljno je talentovan da se moze iskoristit
a doncica sam gledao nekoliko puta, i stojim pri tom da musa ima vece sanse u NBA ,dok se fizicki formira ( ni u jednom segmentu doncic nije bolji - jer je i Musin BBIQ (posto je to najjaci adut doncica) nivo Magica kako rece jedan amerikanac). takvu diskusiju sam vec jednom imao ovdje. ono sto je uradio na juniorskoj euroligi (sa pola repke spanije) me nje nimalo impresioniralo (MVP) ma koliko on tu bio mlad. a i statistika mu je ista takva, 12 poena u prosjeku...
Ono sto je Musa uradio na euru je neuporedivo teze i impresivnije, pogotovo zbog kompletenosti svoje igre, muda..
to sto spominjes za ledja je u maniru najvecih hejtera, kao stvoreno za prekdorinske komsije ili ustase da s enasladjuju. kao da se nadas da ce ga to stajat karijere...on djeluje "pogureno" samo kad ide na ulaz...onako kao sto je izgledao jedan Tracy McGrady-mozda najveci talenat koji je pipnuo kosarkasu loptu.
a daleko od toga da je to definitiva stvar i da se ne moze ispravit, on je jos u procesu razvoja.
i zadnje, nije ni mrsic za sve kriv, nego losa selekcija igarca...prvi nas Gordic nema kvalitet, potom gomila ostalih
ja dobro znam da je Musa tu uletio silom prilika, i da se ceka povratak katica. ali ne slazem se da nije mogao imat minutazu u aba ligi u nekoliko navrata. ne treba njemu majstore snazna gradja za specijalitet-floater koji baca sa 4-5 metara...ne mora on imat gradju djedovic ili doncica sa 16 god., da bi vidjeo terena....dovoljno je talentovan da se moze iskoristit
a doncica sam gledao nekoliko puta, i stojim pri tom da musa ima vece sanse u NBA ,dok se fizicki formira ( ni u jednom segmentu doncic nije bolji - jer je i Musin BBIQ (posto je to najjaci adut doncica) nivo Magica kako rece jedan amerikanac). takvu diskusiju sam vec jednom imao ovdje. ono sto je uradio na juniorskoj euroligi (sa pola repke spanije) me nje nimalo impresioniralo (MVP) ma koliko on tu bio mlad. a i statistika mu je ista takva, 12 poena u prosjeku...
Ono sto je Musa uradio na euru je neuporedivo teze i impresivnije, pogotovo zbog kompletenosti svoje igre, muda..
to sto spominjes za ledja je u maniru najvecih hejtera, kao stvoreno za prekdorinske komsije ili ustase da s enasladjuju. kao da se nadas da ce ga to stajat karijere...on djeluje "pogureno" samo kad ide na ulaz...onako kao sto je izgledao jedan Tracy McGrady-mozda najveci talenat koji je pipnuo kosarkasu loptu.
a daleko od toga da je to definitiva stvar i da se ne moze ispravit, on je jos u procesu razvoja.
i zadnje, nije ni mrsic za sve kriv, nego losa selekcija igarca...prvi nas Gordic nema kvalitet, potom gomila ostalih
Ma ja se bojim njegovog eventualnog jaceg duela s nekim teskasem i teze ozljede...zbog toga sam najvise zagovornik toga da ne bi trebao ovako krhak igrati. Inace, sad bih najsretniji bio da bude MVP ABA lige i odvede Cedevitu u drugi krug EL.
To za ledja, samo sam realan, nikakav hejter. I ti bi trebao biti i sagledati cinjenice onakve kakve jesu, a ne lazno se nadati.
Vodeci se time, u Cedeviti niko osim Bilana nije igrac. Sve bi trebalo potjerati. Pa lakse otjerati trenera, zar ne ? To samo pokazuje sistemski los rad u Cedeviti duzi niz godina. Doveo se White samo zbog imena, bez da se pogledalo i vidjelo da to nije igrac kao od prije 3-4 godine.
Doncic je po misljenju skauta najbolji kadet Evrope i cak jedan od najboljih mladih igraca Evrope i to ce mu donijeti visok izbor na draftu. Kasnije sta ce biti vidjet cemo. Znam i ja da je on u EL imao ponekad sut 2-12 i takve stvari, ali eto mali ''razumije'' igru sta jest jest.
To za ledja, samo sam realan, nikakav hejter. I ti bi trebao biti i sagledati cinjenice onakve kakve jesu, a ne lazno se nadati.
Vodeci se time, u Cedeviti niko osim Bilana nije igrac. Sve bi trebalo potjerati. Pa lakse otjerati trenera, zar ne ? To samo pokazuje sistemski los rad u Cedeviti duzi niz godina. Doveo se White samo zbog imena, bez da se pogledalo i vidjelo da to nije igrac kao od prije 3-4 godine.
Doncic je po misljenju skauta najbolji kadet Evrope i cak jedan od najboljih mladih igraca Evrope i to ce mu donijeti visok izbor na draftu. Kasnije sta ce biti vidjet cemo. Znam i ja da je on u EL imao ponekad sut 2-12 i takve stvari, ali eto mali ''razumije'' igru sta jest jest.
ja koliko vidim, on nema nikakvih posljedica zbog ledja, to ga nije sprecilo da izdominira Euro onako kako jedan hezonja nikad nije mogao. ako postoji strah od povrede, on ju moze dozivit i sa vrsnjakom...ta nece ici zakucavat preko centara u aba ligi
doncic kotira kao no 1 i odavno je hype u vezi njega, masinerija, Real je to...no , sve cesce se prica o Musi, dobrano mu se priblizio (samo ne fizicki).
je se sjecam da je jedan nikola ivanovic bio ispred nurkica, na tim famoznim listama. pa vidimo danas...
da, ako je igarc izgubio motivaciju, treba ga otjerat. to je i murinjo trebao uradit, ne cekat ovo sto danas prozivljava.
babic i pilepic su mrtvi prosjeci, igarci sa talentom za Zadar...to ne mozes promijeniti
doncic kotira kao no 1 i odavno je hype u vezi njega, masinerija, Real je to...no , sve cesce se prica o Musi, dobrano mu se priblizio (samo ne fizicki).
je se sjecam da je jedan nikola ivanovic bio ispred nurkica, na tim famoznim listama. pa vidimo danas...
da, ako je igarc izgubio motivaciju, treba ga otjerat. to je i murinjo trebao uradit, ne cekat ovo sto danas prozivljava.
babic i pilepic su mrtvi prosjeci, igarci sa talentom za Zadar...to ne mozes promijeniti
mercurial je napisao/la:Na kraju ce i od Muse ispasti trojka s obzirom na visinu.
Ne moze Musa ni 10 min igrati, sa 16 godina nema sta traziti u seniorskoj kosarci i to u euroligaskoj ekipi.
10 min Cerkezovic i Campara ne mogu imati u nasoj ocajnoj ligi. Previse ocekujete, treba biti realan. Jedan jaci duel sa 16 godina i eto hronicne povrede ledja...ionako je kriv sav ko babin zub....trebo bi fkt neko poceti raditi na ispravljanju njegove kicme.
Babic i Pilepic se u krugu hrvatskih reprezentativaca...mozda nisu u formi trenutno, ali u Hrvatskoj i pogotovo u Cedeviti ocekuju puno od njih ...isto kao i mi od Muse, a normalno da ce forsirati svoje koji su uz to vec formirani igraci sa par vrlo dobrih sezona iza sebe.
Ko je pratio malo vise Cedevitu zna kakvu je proslu sezonu Pilepic imao kad je gadjao trojke kao od sale, istina da ga ove sezone za sad ne ide, ali krenut ce i njega.
vrlo vjerovatno
on je 201-202 visok
204 je u tenama
204 je u tenama
Jedno je igrati protiv kadeta, a jedno protiv seniora.
Ma kazem ti, svi osima Bilana su prosjeci u Cedeviti i bezveze igraci. Trebali bi sviju otjerati da bi nesto napravili, a to je prakticki nemoguce. Oni Zorica i Whitea placaju oko milion eura, znas koja je to platezna moc za nase uslove.
Ma kazem ti, svi osima Bilana su prosjeci u Cedeviti i bezveze igraci. Trebali bi sviju otjerati da bi nesto napravili, a to je prakticki nemoguce. Oni Zorica i Whitea placaju oko milion eura, znas koja je to platezna moc za nase uslove.
Imao sam ja mjere od svih nasih talenata mjerene ljetos. Ovih koji su bili po kampovima. Rece mi jedan da Fahro Manjgafic ima raspon ruku od 223 cm (visina 206), kaze mjerili ga oni sad u Vogosci jer tamo igra na dvojnu. Fascinantno.
Buza isto ima odlican ''frame''. Musa i Nurkic i nemaju nesto monstruozno, onako solidno.
Musa ce naravno jos rasti, mogao bi dostici visinu Mirze Teletovica (206 cm s patikama) bez problema. Tako da ce vjerovatno od njega biti trojka u buducnosti.
Buza isto ima odlican ''frame''. Musa i Nurkic i nemaju nesto monstruozno, onako solidno.
Musa ce naravno jos rasti, mogao bi dostici visinu Mirze Teletovica (206 cm s patikama) bez problema. Tako da ce vjerovatno od njega biti trojka u buducnosti.
baglama je napisao/la:on je 201-202 visok
204 je u tenama
zvanicno je 204,a ako naraste jos 4-5 cm a vjerovatno hoce tesko da ce s tom visinom igrati beka
musa je vanjski igrac, nema on toliko kontakta da bi strahovao od povrede. kaljenje od 5 minuta protiv spanulisa mu nije skodilo...vidio je gdje je. kao neko ko moze sutirat spot-up situaije ali i iz driblinga, nista mu ne smeta sto je seniorski rang. zajebano je samo ici na ulaz.
elem...
od njega tek u narednim sezonama treba ocekivat ozbiljniju rolu u cedeviti.
ne mislim da ce vise rasti. neko stane s 15-16 g. a to je cini mi se i njegov slucaj.
elem...
od njega tek u narednim sezonama treba ocekivat ozbiljniju rolu u cedeviti.
ne mislim da ce vise rasti. neko stane s 15-16 g. a to je cini mi se i njegov slucaj.
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 26 okt 2015, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
al u tenamafilip13 je napisao/la:baglama je napisao/la:on je 201-202 visok
204 je u tenama
zvanicno je 204,a ako naraste jos 4-5 cm a vjerovatno hoce tesko da ce s tom visinom igrati beka
izmjeren je na adidasovom kampu bez tena.
isto tako ni bender nije 215, vec 212.
a vidicemo,tesko da ce stati sa rastom sa 16 i po godina
Ne bi valjalo da raste vise.
Vise bi valjalo da Campara i Sikiras rastu jos.
mercurial je napisao/la:Ne bi valjalo da raste vise.
a sto ne bi,sa 206,207 bi komotno mogao igrati trojku
Opet citam Musa ne igra jer nema tijelo za Seniorsku kosarku.Musa igra za seniore jer je spreman i vec je upisao min u Aba,Evro ligi..Mojne vise trolanja..
Vise bih volio da Musa vise ne raste pa da igra beka sa ovom visinom bez problema.
Jedno je biti spreman fizicki, a drugo imati vec izgradjeno tijelo za seniorsku kosarku. Nemoj brkati pojmove.
Ja vjerujem da je Musa fizicki spreman kao i svaki drugi igrac Cedevite, da moze trcati do sutra i ostale fizicke napore podnositi.
Ali on jednostavno jos nema izgradjeno tijelo za seniorsku kosarku. Previse je krhak, fali mu misica i mase. Pogledaj Doncica pa ces vidjeti razlike zbog cega Doncic moze vec sad igrati sa seniorima bez problema, a za Musu to nije preporucljivo. Znanjem Musa je sa 15 mogao igrati sa seniorima vec, ali ljudi moji u kosarki jedna godina, pazi samo jedna godina razlike puno znaci. Nije isto jel imas 15 ili 16, a pogotovo 16 i 26 sa tog aspekta fizickog razvoja. Nije isto kad dijete od 16 god udari covjeka od 26 i obratno.
Ima za njega vremena, ne treba nista riskirati nigdje nije zakasnio.
Jedno je biti spreman fizicki, a drugo imati vec izgradjeno tijelo za seniorsku kosarku. Nemoj brkati pojmove.
Ja vjerujem da je Musa fizicki spreman kao i svaki drugi igrac Cedevite, da moze trcati do sutra i ostale fizicke napore podnositi.
Ali on jednostavno jos nema izgradjeno tijelo za seniorsku kosarku. Previse je krhak, fali mu misica i mase. Pogledaj Doncica pa ces vidjeti razlike zbog cega Doncic moze vec sad igrati sa seniorima bez problema, a za Musu to nije preporucljivo. Znanjem Musa je sa 15 mogao igrati sa seniorima vec, ali ljudi moji u kosarki jedna godina, pazi samo jedna godina razlike puno znaci. Nije isto jel imas 15 ili 16, a pogotovo 16 i 26 sa tog aspekta fizickog razvoja. Nije isto kad dijete od 16 god udari covjeka od 26 i obratno.
mercurial je napisao/la:Vise bih volio da Musa vise ne raste pa da igra beka sa ovom visinom bez problema.
Opet on isto.. Musa da nema sve to nabrojano ne bi vec imao upisane min u Euro/Aba ligi. Da Cedevita zna povesti sa 15,20 razlike igrao bi i Musa po 5,10min a igrati ce zapamti moje rijeci.Ovo je smijesno trazite da ide u Zabok a izgleda niste skontali da su i oni Seniori...
Nema to veze sto je igrao protiv Oly-a...sto nije igrao protiv Limoza ? Ono protiv Oly-a je bilo ''in your face'' samo zato sto je Oly bio vruca musterija za Musu dugo vremena, a ovi ga oteli. Ne pricaj napamet. U Aba ligi par minuta odigro cisto eto da se predstavi publici i malo nagradi za vrijedan rad i trud na treningu. Ide on u Zabok cim se vrati ozlijedjeni igrac.
Nece igrati za sad nista znacajno, tek iduce sezone.
Jest, Zabok su seniori, ali liga slaba...malo jaca od nase. Nije toliko zahtjevno jer imas puno djece da igraju u njoj. Ne nastojis ti valjda porediti A1 ligu sa ABA ligom i EL slucajno po zahtjevnoscu, kvaliteti i svemu ostalom.
Tu A1 ligu moze igrati bez problema jer tu ima djece koliko hoces (97,98,99 godiste).
Jest, Zabok su seniori, ali liga slaba...malo jaca od nase. Nije toliko zahtjevno jer imas puno djece da igraju u njoj. Ne nastojis ti valjda porediti A1 ligu sa ABA ligom i EL slucajno po zahtjevnoscu, kvaliteti i svemu ostalom.
Tu A1 ligu moze igrati bez problema jer tu ima djece koliko hoces (97,98,99 godiste).
[quote="mercurial"]Nema to veze sto je igrao protiv Oly-a...sto nije igrao protiv Limoza ? Ono protiv Oly-a je bilo ''in your face'' samo zato sto je Oly bio vruca musterija za Musu dugo vremena, a ovi ga oteli. Ne pricaj napamet. U Aba ligi par minuta odigro cisto eto da se predstavi publici i malo nagradi za vrijedan rad i trud na treningu. Ide on u Zabok cim se vrati ozlijedjeni igrac.
Tu A1 ligu moze igrati bez problema jer tu ima djece koliko hoces (97,98,99 godiste).[/quote]
Kakve veze ima kakva je prva hr liga
ovdje je prica
on ne moze sa Seniorima jer nije dovoljno snazan:shh: 
Boldirano,nc,nc...
Tu A1 ligu moze igrati bez problema jer tu ima djece koliko hoces (97,98,99 godiste).[/quote]
Kakve veze ima kakva je prva hr liga

Boldirano,nc,nc...
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 27 okt 2015, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Musi bi najvise prijala igra na trici, siguran sam da bi tu pruzao najbolje partije... Samo da ne postane tweener, najcesce takvi propadnu (cast izuzecima kao Šarić sto je npr.)
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Trenutno korisnika/ca: 231983, Homelander, Hrammm1921, lol89 i 48 gostiju.