FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

el-fighter
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la el-fighter » 28 mar 2013, 03:09

Rockefeller je napisao/la:Ukratko objašnjenje prosjek bez Omana je veći od broja bodova koji donosi utakmica sa Omanom (pobjeda). :mrgreen:

Naravno, ako sam dobro skontAo.
Ili recimo da je isto kao kad smo nekada u skoli racunali prosjek ocjena. Imas 3 petice i zadnjeg dobijes keca, opet imas pozitivnu ocjenu, ali ne tako dobru kao da si dobio zadnju 4 ili 5 :mrgreen:

Naravno, ako sam dobro skontAo.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 28 mar 2013, 09:30

znaći ispade bolje po nas što nismo igrali sada prijateljsku utakmicu

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 28 mar 2013, 10:46

Meni je iskreno najbitnije da nasi momci igraju ko i do sada u ovim kvalifikacijama, jer melju sve pred sobom , a to dali cemo biti 10. ili 15. na fifinoj rang listi najmanje mi je bitno . Imamo odlicnu ekipu , ekipu koja moze ravnopravno igrat sa svakom svjetskom ekipom ,imamo sve ,nemamo se cega plasit , nek momci zadrze kontinuitet igara i brazil je nas to je sad najbinije
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 28 mar 2013, 12:57

KOLASINAC je napisao/la:Skacemo 5 mjesta automatski kad Sead 'Seo' Kolasinac bude debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
reci im majstore :mrgreen:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 mar 2013, 13:04

Pa po toj logici, te prijateljske tekme sa slabijim od sebe ne treba ni igrati nikako.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2013, 14:25

bhsport je napisao/la:Pa po toj logici, te prijateljske tekme sa slabijim od sebe ne treba ni igrati nikako.
Pa nikada nisu bile ni pozeljene sto se tice rankinga, no ako se vec dobijaju pare zasto ne :D Ako zelimo koliko toliko da zadrzimo ranking u prijateljskoj, a ne da nam opada ili sl, moramo igrati minimalno sa reprezentacijama koje su top 50, najbolje top 30. Naravno, ovo ne mora biti pravilo jer nekada poeni mogu narasti i poslije prijateljske protiv slabije reprezentacije (ili kvalifikacijske protiv najslabije reprezentacije), no to nije zbog te utakmice nego zbog pomjeranja ostalih utakmica iz vece vrijednosti u manju.

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 28 mar 2013, 14:29

Anele, znaš li kako će se određivati jakosne skupine za kvalifikacije za Euro 2016.? Ždrijeb je sljedeće godine u 3. ili 4. mjesecu.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2013, 14:44

sock56 je napisao/la:Anele, znaš li kako će se određivati jakosne skupine za kvalifikacije za Euro 2016.? Ždrijeb je sljedeće godine u 3. ili 4. mjesecu.
Zrijeb je sljedece godine, preciznije 09 marta 2014. Fazon je u tome sto UEFA jos uvijek nije sluzbeno potvrdila kakav ce biti format kvalifikacija, no sve su prilike da bude isti kao trenutno, tj. 7 grupa po sest reprezentacija i 2 dvije grupe po pet reprezentacija. Direktan prolazak na EP bi obezbjedili prve dvije selekcije u grupama + najbolje treceplasirana ekipa, dok ostalih 8 treceplasiranih ekipa idu u baraz.

Sto se tice formiranja jakosnih sesira, Španija je odmah smjestena u prvi (a i prema listi je isto tako) dok se ostali redaju po UEFA rankingu (ne FIFA), a link ti se nalazi ispod. Prema UEFA rankingu mi smo trenutno deveti sto znaci prvi jakosni sesir i nalazimo se ispred Grcke, Švedske, Belgije i Švicarske.

http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 mar 2013, 14:49

Šta ne bi najlogičnije bilo da ima 9 grupa?

Po dva prvoplasirana, treća najbolja idu direktno, dok ostalih osam trećeplasiranih idu u baraž, a ćetiri (logično) idu dalje.

To je 18+1+4=23, plus domaćin.

Fakat će se strašno razodnit takmičenje, al koga boli qurac kad ćemo mi 95% igrati na istom. Bolje i tako, nego kao do sad, tj nikako.

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 28 mar 2013, 14:55

Anel, kakve su šanse da BiH ostane na 9. mjestu? Jer vidim iza i jednu Francusku, Švedsku, Belgiju...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 mar 2013, 15:12

sock56 je napisao/la:Anel, kakve su šanse da BiH ostane na 9. mjestu? Jer vidim iza i jednu Francusku, Švedsku, Belgiju...
Pa valjda da nastavimo pobjedjivati i zavrsimo prvi u grupi :grin:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 28 mar 2013, 16:04

sock56 je napisao/la:Anel, kakve su šanse da BiH ostane na 9. mjestu? Jer vidim iza i jednu Francusku, Švedsku, Belgiju...
Francuzi nisu bitni jer i ako nas prestignu ne racunaju se jer su domacini. Sto se tice Svedske mislim da oni nece ns stici jer i ne biljeze neke Bog zna kakve rezultate, tako d po meni jedino Belgij ima snse koja je u velikom usponu medjutim u grupi su sa Hrvatima. Nisam gledo raspored ali vjerujem da ce imati jos jednu mozda sa hrvatima i jos neku zeznutu tekmu do kraja tako da vjerovatno nece sve pobjedjivat i vjerovtno im nece ni biti dovoljno da ns prestignu. Buduci da ce do tog izvlcenja se odigrati ove kvale gdje mi vjerovatno necemo mnogo izgubiti.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2013, 16:32

Hmm, evo sada sam malo procesljao UEFA rang listu. Francuska je nebitna posto je domacin i vec je kvalifikovana, dok Švedska mi je uvijek bila varljiva reprezentacija, vrate se protiv jedne Njemacke sa 4-0 na 4-4, a onda nepobjede jednu Irsku. Ukoliko naprave jos koji kiks nema sanse da nas stignu (uz pretpostavku da mi necemo praviti kikseve :P ), dok ako uspjednu da do kraja pobjede sve i odigraju remi sa Njemackom skoro sigurno nas stizu (ako izgube od Njemacke, sve je na nama). Sto se tice Belgije, bukvalno nema sanse da nas stignu ako cak i pobjede sve naredne svoje utakmice, a mi da cak odigramo dva remija ili izgubimo jer jednostavno im trenutno bjezimo previse, isto kao i Švicarskoj.

Vjerovao ili ne, najveca prijetnja nam je upravo Grcka. Ukoliko bi oni pobjedili sve svoje preostale utakmice, a mi samo jednom remizirali sigurno bi nas stigli, dok ako pobjedimo i mi sve svoje kao i oni, opet bi imali veoma velike sanse da se pred izvlacenje kvalifikacionih grupa nadju ispred nas. Znaci moramo svim srcem moliti da Grcka ima barem jedan kiks vise od nas ako zelimo da se zadrzimo na 9. poziciji, te da Švedska razocara barem u dvije utakmice (eto neka bude Njemacka i Austrija).

sock56
Kontakt:

Post Postao/la sock56 » 28 mar 2013, 16:42

Ma svakako na Euro idu prve dvije i možda treći (kroz dodatne kvalifikacije), tako da je prolazak ionako jako olakšan.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 mar 2013, 18:04

sock56 je napisao/la:Ma svakako na Euro idu prve dvije i možda treći (kroz dodatne kvalifikacije), tako da je prolazak ionako jako olakšan.
Ma ja ba, gazi sve kod kuce po koja dvica nad amaterima i eto te ako nista drugi u grupi ;)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2013, 23:47

Evo nasao sam na jednoj stranici koja isto ovako racuna koeficijente i poene kako bi otprilike mogla izgledati top 20 FIFA rang lista u oktobru (koristio je simulacije na osnovu ELO ratinga za to kakav ce biti ishod predstojecih utakmcia), tj. pred baraž. Zapravo, ova lista (iz oktobra) ce se koristiti prilikom formiranja prve jakosne grupe za Svjetsko prvenstvo, a ne iz novembra ili decembra jer ne zele da baraz odlucuje poziciju ekipa. Prilikom izracunavanja poena su uracunate utakmice koje su do prije sedmicu dana zakazane (tu mislim na prijateljske u augustu jer ko nije do tada zakazao, ide se od pretpostavke da nece ni igrati iako ce skoro svi igrati), te i one u junu kod nekih reprezentacija.

Evo kako bi izgledalo ta FIFA rang lista na kraju kvalifikacija:

1 Španija 1617
2 Hrvatska 1577
3 Argentina 1418
4 Njemacka 1305
5 Kolumbija 1230
6 Meksiko 1222
7 Portugal 1201
-----------Iznad je prva jakosna skupina ukoliko se plasiraju na SP
8 Nizozemska 1177
9 Brazil 1163 (zagarantovana prva jakosna skupina)
10 Italija 1131
11 Engleska 1111
12 Bosna i Hercegovina 1064
13 Belgija 1000
14 Ekvador 999
15 SAD 982
16 O. Slonovace 975
17 Grcka 971
18 Svicarska 958
19 Rusija 948
20 Švedska 895

Sljedeci update 8 juni.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 29 mar 2013, 00:13

To su samo predpostavke ali garantujem za Mexico i USA da nece biti tako visoko rangirani jer ce se namuciti da se kvalifikuju za SP 2014 sto znaci bice dosta nerjesenih tekmi pa i poraza u CONCACAFu a USA i Mexico isto tako salju B timove ovog ljeta na CONCACAF GoldCup i jos USA ce igrati nekoliko jakih prijateljskih (Njemacka, Belgija itd.) pa mogu cak i nazadovati.
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 29 mar 2013, 00:26

JoeCelt je napisao/la:To su samo predpostavke ali garantujem za Mexico i USA da nece biti tako visoko rangirani jer ce se namuciti da se kvalifikuju za SP 2014 sto znaci bice dosta nerjesenih tekmi pa i poraza u CONCACAFu a USA i Mexico isto tako salju B timove ovog ljeta na CONCACAF GoldCup i jos USA ce igrati nekoliko jakih prijateljskih (Njemacka, Belgija itd.) pa mogu cak i nazadovati.
Naravno, ovo je iskljucivo bazirano na simulacija na osnovu ELO ratinga. Prema svim pretpostavkama Meksiko i SAD bi trebale da pokose svoju grupu u CONCACAF regiji, no vec vidimo da se to nece desiti. No Meksiko ce skoro pa sigurno biti oko 10 pozicije, SAD tesko uopste u top 20.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 29 mar 2013, 00:29

AnelZ je napisao/la:Evo nasao sam na jednoj stranici koja isto ovako racuna koeficijente i poene kako bi otprilike mogla izgledati top 20 FIFA rang lista u oktobru (koristio je simulacije na osnovu ELO ratinga za to kakav ce biti ishod predstojecih utakmcia), tj. pred baraž. Zapravo, ova lista (iz oktobra) ce se koristiti prilikom formiranja prve jakosne grupe za Svjetsko prvenstvo, a ne iz novembra ili decembra jer ne zele da baraz odlucuje poziciju ekipa. Prilikom izracunavanja poena su uracunate utakmice koje su do prije sedmicu dana zakazane (tu mislim na prijateljske u augustu jer ko nije do tada zakazao, ide se od pretpostavke da nece ni igrati iako ce skoro svi igrati), te i one u junu kod nekih reprezentacija.

Evo kako bi izgledalo ta FIFA rang lista na kraju kvalifikacija:

1 Španija 1617
2 Hrvatska 1577
3 Argentina 1418
4 Njemacka 1305
5 Kolumbija 1230
6 Meksiko 1222
7 Portugal 1201
-----------Iznad je prva jakosna skupina ukoliko se plasiraju na SP
8 Nizozemska 1177
9 Brazil 1163 (zagarantovana prva jakosna skupina)
10 Italija 1131
11 Engleska 1111
12 Bosna i Hercegovina 1064
13 Belgija 1000
14 Ekvador 999
15 SAD 982
16 O. Slonovace 975
17 Grcka 971
18 Svicarska 958
19 Rusija 948
20 Švedska 895

Sljedeci update 8 juni.
jos da Španjolska negdi kiksa i eto nas :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 mar 2013, 00:30

Vidi Kolumbije, yebo Falcao familiju svoju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Shogun i 15 gostiju.