sock56 je napisao/la:Anel, kakve su šanse da BiH ostane na 9. mjestu? Jer vidim iza i jednu Francusku, Švedsku, Belgiju...
Hmm, evo sada sam malo procesljao UEFA rang listu. Francuska je nebitna posto je domacin i vec je kvalifikovana, dok Švedska mi je uvijek bila varljiva reprezentacija, vrate se protiv jedne Njemacke sa 4-0 na 4-4, a onda nepobjede jednu Irsku. Ukoliko naprave jos koji kiks nema sanse da nas stignu (uz pretpostavku da mi necemo praviti kikseve

), dok ako uspjednu da do kraja pobjede sve i odigraju remi sa Njemackom skoro sigurno nas stizu (ako izgube od Njemacke, sve je na nama). Sto se tice Belgije, bukvalno nema sanse da nas stignu ako cak i pobjede sve naredne svoje utakmice, a mi da cak odigramo dva remija ili izgubimo jer jednostavno im trenutno bjezimo previse, isto kao i Švicarskoj.
Vjerovao ili ne, najveca prijetnja nam je upravo Grcka. Ukoliko bi oni pobjedili sve svoje preostale utakmice, a mi samo jednom remizirali sigurno bi nas stigli, dok ako pobjedimo i mi sve svoje kao i oni, opet bi imali veoma velike sanse da se pred izvlacenje kvalifikacionih grupa nadju ispred nas. Znaci moramo svim srcem moliti da Grcka ima barem jedan kiks vise od nas ako zelimo da se zadrzimo na 9. poziciji, te da Švedska razocara barem u dvije utakmice (eto neka bude Njemacka i Austrija).