Finale: Borussia Dortmund-Bayern Munchen

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ligu prvaka osvaja:

Borussia Dortmund
59
50%
Bayern Munchen
59
50%

Ukupno glasova: 118

Lillard
Kontakt:

Re: Finale: Borussia Dortmund-Bayern Munchen

Post Postao/la Lillard » 26 maj 2013, 00:33

Blaszczykowski je napisao/la:bundesligaši još jednom oduševili igrom, ali i sportskim ponašanjem. finale za pamćenje.
dobro, lewa i ribery nisu bas ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 maj 2013, 00:35

Omerbavarac je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
šteta pa je jedna ekipa morala izgubiti.
Nij steta, neka su gofnari izgubili.

Nikad necu zaboraviti ono nasladjivanje prosle sezone, i za svaku pobjedu cu vracati duplo.
Tako je Omere +1

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 maj 2013, 00:37

S-Y-L-A-R je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/lewando ... abu/105791

E svaka vam ga dala :roll:
Pogresno su napisali clanak.. Nije Alabu nagazio nego Boatenga, i to svom tezinom mu stao na zglob :shock: .. Nebitno to sada. Suci jesu grijesili ali smijesno je rec kako je neka strana vise ostecena.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 maj 2013, 01:11

slika

Dominator 8-)
Sudijske greske jesu utjecale na ishod ove utakmice ali Bayern je vise pokazao , Bayern je zasluzio ovaj trofej.
Fenomenalna sezona i konstantna igra od prve ligaske utakmice.Sve cestitke fanovima Bayerna.

Borussija odusevila.Ovo je remek djelo Kloppa.Covjek je apsolutno najunikatniji trener jos od pojave Murinja u Portu.
Nema se sta prigovoriti ovoj ekipi.Atomski fudbal igraju.Doza srece im je falila da dignu trofej ali oni su svoju srecu ispucali u duelu sa Malagom , Bayern je svoju cuvao za finale :mrgreen:

Za mene kao neutralnog posmatraca ovo je najdinamicnije finale koje sam ikada gledao.Koliko trke i borbe. :o

Njemci prave strojeve od ekipa.Fizicki daleko najdominantnije dvije ekipe su bile u finalu.Rad,red,disciplina 8-)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

GradacacC
Kontakt:

Post Postao/la GradacacC » 26 maj 2013, 01:16

Vecerasnja utakmica vazi za jednu od najboljih u posljednje vrijeme. Od trke, igre i zalaganja sa obje strane, do ponasanja na terenu (obzirom da su rivali, jer bi u nekim situacijama ekipe Reala i Barcelone po 5x zaratile na terenu), sve u svemu odlicno. Bayern je zasluzio pobjedu, a s tim se slazu i iz strucnog staba Dortmunda, jer ocigledno da je Bayern trenutno najpripremljenija(fizicki) ekipa u Evropi, to je pokazalo zadnjih 15 minuta. Sve čestitke za FUDBAL večeras, bravo NIJEMCI!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 maj 2013, 01:28

Javi je pun pogodak Bayern. O kako sam pisao protiv njega :lol:

Guglam i nema još gifa ili klipa Javija na sredini terena kada je petom izbacio dvojicu igrača iz BvB-a.

Kakvu smo bombicu dobili za 40 miliona 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 maj 2013, 11:41

Po meni je sudija ostetio Dortmund. Kada je svirao penal za Dortmund, Dante je morao dobiti zuti karton i to bi mu bio drugi, sto bi znacilo crveni karton i Bajern bi tada igrao sa igracem manje. Po meni, najrealnije je trebalo da budu produzeci. Cak sam par sekundi prije gola Robenna otrcao do WC.a da se izmocem jer sam siguran bio da ce biti produzeci 8-) :lol: . Zao mi je Dortmunda , ali su zaista popustili u posljednjih pola sata igre. Na kraju ocekivano Bayern na krovu Evrope. Zasluzili su . Bili su superiorni cijele sezone, rusili su snazne timove do finala i na kraju u samom finalu ruku na srce su bili mnogo bolji... Steta za Hejnkesa sto odlazi, na njegovo mjesto dolazi Filozof koji tesko da ce ponoviti ovakvu sezonu. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 maj 2013, 11:58

Bayernu se sada vratilo sve ono što je propustio 2012 i 2010 godine u finalima. Hajd više manje ovo finale 2010 Inter je zasluženo osvoio,mene a siguran sam i sve iskrene i prave Bavarce boli ovo prošlogodišnje finale kada su nam plavi iz avlije iznijeli klempu sa ne baš uvjerljivijom i dominantnijom igrom, ali evo sve nam se posložilo ove godine grupa savladana bez većih problema pa onda redom Arsenal, Juve, Barca i na kraju ljuti rival BvB.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 maj 2013, 12:05

JEdva cekam izbor za zlatnu loptu kad opet nagradu dobije Messi ili Ronaldo a tim godine opet bude ekipa igraca iz Primere :lol: :lol: :lol:

BEz obzira na sve ipak treba cestitati Njemcima koji su priredili pravi spektakl dostojan pravog finala i dostojan Wembleya, utakmica je bila fenomenalna. Stvorene prilike, vrhunske intervencije golmana, golovi, presing, sve na nivou.

Marco Reus je strasan igrac.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 maj 2013, 12:11

BigBigBang je napisao/la:JEdva cekam izbor za zlatnu loptu kad opet nagradu dobije Messi ili Ronaldo a tim godine opet bude ekipa igraca iz Primere :lol: :lol: :lol:
Messi kao daleko najbolji igrac i koji je opet najvise pokazao je glavni favorit.
O timu smo pisali, 3-4 igraca koja nisu zasluzila naci se u najboljih 11, ali nista vise od toga.
Ipak su i Barca i Real dosli do polufinala LP a Spanija osvojila Euro te godine.
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 26 maj 2013, 12:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 maj 2013, 12:11

BigBigBang je napisao/la:JEdva cekam izbor za zlatnu loptu kad opet nagradu dobije Messi ili Ronaldo a tim godine opet bude ekipa igraca iz Primere
Ribery bi trebao dobiti zlatnu loptu :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 maj 2013, 12:13

Dugo Liga Prvaka nije bila zasluženije osvojena. Realno.

Mada ne bi bilo nezasluženo ni da je Dortmund uzeo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 maj 2013, 12:19

M4kaveli je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:JEdva cekam izbor za zlatnu loptu kad opet nagradu dobije Messi ili Ronaldo a tim godine opet bude ekipa igraca iz Primere :lol: :lol: :lol:
Messi kao daleko najbolji igrac i koji je opet najvise pokazao je glavni favorit.
O timu smo pisali, 3-4 igraca koja nisu zasluzila naci se u najboljih 11, ali nista vise od toga.
Ipak su i Barca i Real dosli do polufinala LP a Spanija osvojila Euro te godine.
Woooooow dosli do polufinala LP pa dosle su druge dvije ekipe do finala pa sta? Tim Eura se bira odvojeno, ne moze Pique biti u timu godine samo zbog mjesec dana Evropskog prvenstva a cijelu sezonu bio jadan i nije osvojio nista.

Messi daleko najbolji igrac ali Barcelone, milion golova mahom smijesnim i jadnim ekipama iz Primere dok protiv Chelsea, Bayerna, Intera i ostalih vrhunskih ekipa koje su u formi u tom trenutku frajera nema na mapi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 maj 2013, 12:27

I dalje je problem to sto niko osim Ronalda nije pokazao ni priblizno kao Messi, individualno. A iz Bayerna i Borusije, realno, niko ipak nije nivo ove dvojice. Za uspjehe je zasluzan kolektiv i disciplina, za sta su uostalom i nagradjeni nagradom puno vaznijom od titule najboljeg igraca svijeta.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 maj 2013, 12:29

BigBigBang je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:
Woooooow dosli do polufinala LP pa dosle su druge dvije ekipe do finala pa sta? Tim Eura se bira odvojeno, ne moze Pique biti u timu godine samo zbog mjesec dana Evropskog prvenstva a cijelu sezonu bio jadan i nije osvojio nista.

Messi daleko najbolji igrac ali Barcelone, milion golova mahom smijesnim i jadnim ekipama iz Primere dok protiv Chelsea, Bayerna, Intera i ostalih vrhunskih ekipa koje su u formi u tom trenutku frajera nema na mapi.
Svi znamo kako je Chelsea osvojio LP a pogotovo znamo kako su prosli Barcelonu.
Problem je sto su Real i Barcelona dosli do polufinala LP a Spanija je uzela Euro.
Ako nisi znao, Spaniju cine igraci 2 najveca spanska kluba. Eto to je najveca razlika.

Messi nije igrao protiv Chelsea ove sezone niti protiv Intera tako da ne shvatam sto se provaljujes bezveze ?
Protiv Bayerna je odigrao jednu utakmicu povrijedjen.

Moj @paja malo razmisli prije nego sto se pocnes brukat, nemoj da samo iz mrznje i zavisti pises po forumu. :mrgreen:

Vodja zna !

[youtube][/youtube]
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 maj 2013, 12:36

Znamo kako je Chelsea prosao Barcelonu, prosao je tako sto je pobjedio i to posteno to sto se vama ne svidja estetski nastup Chelsija i sto oni nisu Getafe ili Patetico koje pobjedite sa igracem manje, to je ipak tim iz Premiershipa kojeg ne mozete dobiti ni sa igracem vise. Podsjeti me jos koliko nastupa i golova ima Messi protiv tog Chelsija? 8-)

Nije problem sto su oni dosli do polufinala vec sto su dvije ekipe bolje od njih igrali u finalu a nemaju svoje predstavnike u timu godine. Kao sto sam rekao tim godine se bira a ne tim Eura, to se naknadno bira.

Arsene Wenger je govorio da je Almunia vrhunski golman svjetske klase, da su Arteta, Walnut, Ramsey vrhunski igraci ne fataj se ti WEngerovih rijeci puno.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 maj 2013, 12:44

BigBigBang je napisao/la:Znamo kako je Chelsea prosao Barcelonu, prosao je tako sto je pobjedio i to posteno to sto se vama ne svidja estetski nastup Chelsija i sto oni nisu Getafe ili Patetico koje pobjedite sa igracem manje, to je ipak tim iz Premiershipa kojeg ne mozete dobiti ni sa igracem vise. Podsjeti me jos koliko nastupa i golova ima Messi protiv tog Chelsija? 8-)

Nije problem sto su oni dosli do polufinala vec sto su dvije ekipe bolje od njih igrali u finalu a nemaju svoje predstavnike u timu godine. Kao sto sam rekao tim godine se bira a ne tim Eura, to se naknadno bira.

Arsene Wenger je govorio da je Almunia vrhunski golman svjetske klase, da su Arteta, Walnut, Ramsey vrhunski igraci ne fataj se ti WEngerovih rijeci puno.

Chelsea je bio nadigran a prosli su iskljucivo zahvaljujuci nevidjenoj sreci.
Posteno naravno, ali nije zasluzeno.
Jel i Arsenal tim iz Preimiershipa pa im Messi uvali 4 komada na Camp nou ? :?

Napisi tim godine pa cemo vidjeti, nemoj gluposti pisati stalno.
Wenger je to rekao kako bi svojim balvanima podigao samopouzdanje.
Oj na sta mu ja i odgovaram .. :lol:

Bravo @paja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2013, 12:47

Messi koliko znam u 7-8 nastupa protiv Chelsea nije postigao gol.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 maj 2013, 12:48

Zabio 4 gola liga kup ekipi Arsenala koja je bila desetkovana ozlijedama :lol:

Onda vodeci se tvojom logikom mozemo reci da je Wengerova izjava o Messiju bila ohrabrivanje svojih balvana jer je Messi zabio golove liga kup ekipi Arsenala pa ko biva ohrabruje ih zabio vam je najbolji igrac...

Makaveli jednostavno nema intelektualni kapacitet za neku diskusiju ja njemu ne moram nista novo reci on sam sebe pobija u postovima.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 26 maj 2013, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 maj 2013, 12:49

slika

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.