NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

Željovac
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la Željovac » 28 nov 2010, 23:55

Eno sad. Ovako:
Kakve veze ima poštenje sa elektronskim karticama?
Jesi li ti spomenuo neko "kakenje" ili ja? Zašto sada odjednom ne bismo o tome?
Isto tako i Manchester United "zavisi" od WBA, pa se porediti ne mogu ni po čemu. Niti smo kad zavisili, niti ćemo. Idemo sad po još jednu duplu krunu, a Travničanima i njihovom magu Selimoviću želim da obezbijede opstanak. Ako ih ne pohapse dotad.

Šta kaže Selimović kad su ga pitali za namještanje, "evo sad me stomak zabolio kad ste me to pitali" :mrgreen: :lol:
Živa istina. Ja imam i linkove. 8-) :mrgreen:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 nov 2010, 17:34

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Eno sad. Ovako:
Kakve veze ima poštenje sa elektronskim karticama?
Jesi li ti spomenuo neko "kakenje" ili ja? Zašto sada odjednom ne bismo o tome?
Isto tako i Manchester United "zavisi" od WBA, pa se porediti ne mogu ni po čemu. Niti smo kad zavisili, niti ćemo. Idemo sad po još jednu duplu krunu, a Travničanima i njihovom magu Selimoviću želim da obezbijede opstanak. Ako ih ne pohapse dotad.

Šta kaže Selimović kad su ga pitali za namještanje, "evo sad me stomak zabolio kad ste me to pitali" :mrgreen: :lol:
Živa istina. Ja imam i linkove. 8-) :mrgreen:
Samo ima tu jedna kvakica, pitaj malo Bisica i Nijaza kako je biti privodjen na informativne razgovore. Cini mi se pri izlacenju za LP ove godine, samo mediji to ne prenose, izuzev ovog, jer boze radi se o velikanu.
:roll: :o 8-) :cry:
1921-2011

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 30 nov 2010, 13:16

Prešo' vam Varupa u Čelzi. :twisted:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

ultras
Kontakt:

Post Postao/la ultras » 30 nov 2010, 19:02

KB-TM87 je napisao/la:Prešo' vam Varupa u Čelzi. :twisted:
a lazar u mostre :mrgreen:
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno

LIvada2
Kontakt:

Post Postao/la LIvada2 » 30 nov 2010, 19:04

ultras je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Prešo' vam Varupa u Čelzi. :twisted:
a lazar u mostre :mrgreen:
i nije za bolje :mrgreen:

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 30 nov 2010, 20:11

premija za pobjedu protiv Borca bila je 500 KM svakom igracu
eto vam koska pa sad glabajte dalje
da vas cujem
Travnik Gerila Bog i Batina....Neka zivi Bosna nasa drzava

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 30 nov 2010, 23:19

kralj_je_mrtav je napisao/la: Samo ima tu jedna kvakica, pitaj malo Bisica i Nijaza kako je biti privodjen na informativne razgovore. Cini mi se pri izlacenju za LP ove godine, samo mediji to ne prenose, izuzev ovog, jer boze radi se o velikanu.
:lol: UEFA privodi? :lol: :roll: :P :oops: I šta izuzev ovog? Ovaj prenosi? :? Bog zna šta si htio reći. Svakako mi dođeš linkove kako su neki iz Želje "kakili po medijima da je Borac prodao Travniku" :roll:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 01 dec 2010, 14:17

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la: Samo ima tu jedna kvakica, pitaj malo Bisica i Nijaza kako je biti privodjen na informativne razgovore. Cini mi se pri izlacenju za LP ove godine, samo mediji to ne prenose, izuzev ovog, jer boze radi se o velikanu.
:lol: UEFA privodi? :lol: :roll: :P :oops: I šta izuzev ovog? Ovaj prenosi? :? Bog zna šta si htio reći. Svakako mi dođeš linkove kako su neki iz Želje "kakili po medijima da je Borac prodao Travniku" :roll:
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-41756.htm

Ne fataj se drug za rijeci. Dodjes na zrijebanje, a oni te malo pozovu u sobicu za razgovore. Bice toga jos, nista ne brini, pa i klinci znaju da je dogovor pao u gradu na Vrbasu. A, linkovi, malo proguglaj.
A ovo sam čitao, samo zaboravih. I ja mislim da je to namješteno i treba objesiti sve koji su u tome učestvovali! Još mi je loše od te utakmice kad se sjetim koliko smo željeli pobjedu, a na koji je način završilo 2:2.

Visca el Višća!

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 07 dec 2010, 18:13

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 16 dec 2010, 13:50

Njemačko Tužilaštvo u Bochumu već neko vrijeme sprovodi sveevropsku istragu vezanu za kladioničarsku mafiju, odnosno namještanje utakmica, u kojima dio kolača imaju i domaći fudbalski mešetari.

Kako je Slobodna Bosna objavila još sredinom oktobra, Tužilaštvo u Bochumu je proslijedilo materijale Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa dokazima i imenima osoba iz Bosne i Hercegovine koji se spominju u dokaznim materijalima njemačkog tužilaštva. Materijali broj više od 300 strana u kojima su detaljno opisani svi događaji vezani za namještanje utakmica u Bosni i Hercegovini.

"Prije dvadesetak dana u Tužilaštvo BiH stigao je materijal iz njemačkog regionalnog Tužilaštva u Bochumu koje već mjesecima vodi istragu o aferi namještanja rezultata utakmica širom svijeta. Njemačke kolege su našim tužiteljima poslali dosje sa nekoliko stotina stranica u kojem je sadržan inkriminirajući materijal o sumnjivim rezultatima utakmica koje su igrane u domaćem prvenstvu, ali i rezultata nekoliko prijateljskih i službenih mečeva koje su ovdašnji klubovi igrali u inozemstvu. Na listi njemačkih istražitelja nalaze se Slavija iz Istočnog Sarajeva, Travnik, Posušje, Orašje, Laktaši a sumnja se na još tri ili četiri naša kluba koja su igrala međunarodne utakmice. Pod lupom istražitelja su međunarodne utakmice koje su ovi klubovi igrali u posljednje dvije ili tri godine, a osim ovih utakmica, predmet istrage su još neki mečevi igrani u okviru Premier lige BiH. Prema podacima do kojih smo dosada došli, riječ je o tridesetak sumnjivih utakmica, o kojima će istragu ovih dana voditi u Tužilaštvu BiH te istražitelji policije FBiH. Naime, materijal koji je dostavljen kao osnova za istragu i eventualno podizanje optužnica prvo je dostavljen Tužilaštvu BiH. Kako je to procedura nalagala, iz Tužilaštva je proslijeđen na pregled i obradu u SIPA-u, no direktor te agencije, Mirko Lujić je materijal proslijedio u federalni MUP. Istražitelji ove institucije prihvatili su vođenje istrage, no stanovit problem im predstavlja činjenica da su među klubovima koji se pominju u aferi i neki iz Republike Srpske, tako da je jasno da će istraga morati biti koordinirana između ova dva policijska tijela", navodi Slobodna Bosna.

Informaciju da je materijal iz Tužilaštva u Bochumu stigao na adresu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, za SportSport.ba je potvrdio i glasnogovornik Boris Grubešić.

"U Tužilaštvo Bosne i Hercegovine stigli su materijali na njemačkom jeziku vezani za namještanje utakmica i kladioničarsku mafiju. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dodijelilo je tužioca u odjelu 3 Tužilaštvo koji će istražiti ovaj slučaj", kazao nam je Grubešić.

Na osnovu dokumenata, do kojih je došla Slobodna Bosna, a koje su nam kolege iz ovog lista ustupile, najčešće se spominju imena Marija Cvrtka, Deniza Celika, Ante Šapine i Tune Akbuluata. Međutim, navode se i imena ljudi iz bh. fudbala: Predsjednik NK Travnik Dževad Bećiragić, trener ove ekipe Nedžad Selimović, nekadašnji sudija Premijer lige BiH Mevludin Efendić, te igrači klubova Travnik, Orašje, Laktaši i Posušje.

U ovim dokumentima najčešće se spominje ime nekadašnjeg predsjednika Slavije Slavka Tošovića, kojeg je bivši Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown još 2004. godine smijenio sa svih političkih funkcija zbog pomaganja u skrivanju optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića.

Osim gore nabrojanih osoba, na listi osumnjičenih u nečasne radnje su i dvojica neimenovanih igrača Slavije, pod nadimcima Drago i Kuna, te doktor ekipe iz Istočnog Sarajeva i kuhar ove ekipe. Navodno je doktor Slavije dobio zadatak od kladioničarske mafije da podmiti kuhara u hotelu u kojem su odsjeli fudbaleri Košica u susretu pretkola Kupa UEFA 30. jula prošlke godine, kako bi ovaj slovačkim fudbalerima stavio opijate u hranu, jer je kladioničarskoj mafiji bila potrebna pobjeda Slavije u ovom susretu. Istražitelji Tužilaštva u Bochumu tvrde da je kuhar pristao uzeti mito u visini od 3.000 eura, ali je ostalo nejasno da li je svoj zadatak i ispunio, tvrdi Slobodna Bosna.

Klupko se tek počinje odmotavati, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kreće sa istragom, u kojoj će imati na raspolaganju sve materijale s kojima posjeduje Tužilaštvo u Bochumu, pa će predstojeća 2011. godina biti veoma vruća za mnoge u Bosni i Hercegovini.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 16 dec 2010, 13:53

gavran je napisao/la:Njemačko Tužilaštvo u Bochumu već neko vrijeme sprovodi sveevropsku istragu vezanu za kladioničarsku mafiju, odnosno namještanje utakmica, u kojima dio kolača imaju i domaći fudbalski mešetari.

Kako je Slobodna Bosna objavila još sredinom oktobra, Tužilaštvo u Bochumu je proslijedilo materijale Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa dokazima i imenima osoba iz Bosne i Hercegovine koji se spominju u dokaznim materijalima njemačkog tužilaštva. Materijali broj više od 300 strana u kojima su detaljno opisani svi događaji vezani za namještanje utakmica u Bosni i Hercegovini.

"Prije dvadesetak dana u Tužilaštvo BiH stigao je materijal iz njemačkog regionalnog Tužilaštva u Bochumu koje već mjesecima vodi istragu o aferi namještanja rezultata utakmica širom svijeta. Njemačke kolege su našim tužiteljima poslali dosje sa nekoliko stotina stranica u kojem je sadržan inkriminirajući materijal o sumnjivim rezultatima utakmica koje su igrane u domaćem prvenstvu, ali i rezultata nekoliko prijateljskih i službenih mečeva koje su ovdašnji klubovi igrali u inozemstvu. Na listi njemačkih istražitelja nalaze se Slavija iz Istočnog Sarajeva, Travnik, Posušje, Orašje, Laktaši a sumnja se na još tri ili četiri naša kluba koja su igrala međunarodne utakmice. Pod lupom istražitelja su međunarodne utakmice koje su ovi klubovi igrali u posljednje dvije ili tri godine, a osim ovih utakmica, predmet istrage su još neki mečevi igrani u okviru Premier lige BiH. Prema podacima do kojih smo dosada došli, riječ je o tridesetak sumnjivih utakmica, o kojima će istragu ovih dana voditi u Tužilaštvu BiH te istražitelji policije FBiH. Naime, materijal koji je dostavljen kao osnova za istragu i eventualno podizanje optužnica prvo je dostavljen Tužilaštvu BiH. Kako je to procedura nalagala, iz Tužilaštva je proslijeđen na pregled i obradu u SIPA-u, no direktor te agencije, Mirko Lujić je materijal proslijedio u federalni MUP. Istražitelji ove institucije prihvatili su vođenje istrage, no stanovit problem im predstavlja činjenica da su među klubovima koji se pominju u aferi i neki iz Republike Srpske, tako da je jasno da će istraga morati biti koordinirana između ova dva policijska tijela", navodi Slobodna Bosna.

Informaciju da je materijal iz Tužilaštva u Bochumu stigao na adresu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, za SportSport.ba je potvrdio i glasnogovornik Boris Grubešić.

"U Tužilaštvo Bosne i Hercegovine stigli su materijali na njemačkom jeziku vezani za namještanje utakmica i kladioničarsku mafiju. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dodijelilo je tužioca u odjelu 3 Tužilaštvo koji će istražiti ovaj slučaj", kazao nam je Grubešić.

Na osnovu dokumenata, do kojih je došla Slobodna Bosna, a koje su nam kolege iz ovog lista ustupile, najčešće se spominju imena Marija Cvrtka, Deniza Celika, Ante Šapine i Tune Akbuluata. Međutim, navode se i imena ljudi iz bh. fudbala: Predsjednik NK Travnik Dževad Bećiragić, trener ove ekipe Nedžad Selimović, nekadašnji sudija Premijer lige BiH Mevludin Efendić, te igrači klubova Travnik, Orašje, Laktaši i Posušje.

U ovim dokumentima najčešće se spominje ime nekadašnjeg predsjednika Slavije Slavka Tošovića, kojeg je bivši Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown još 2004. godine smijenio sa svih političkih funkcija zbog pomaganja u skrivanju optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića.

Osim gore nabrojanih osoba, na listi osumnjičenih u nečasne radnje su i dvojica neimenovanih igrača Slavije, pod nadimcima Drago i Kuna, te doktor ekipe iz Istočnog Sarajeva i kuhar ove ekipe. Navodno je doktor Slavije dobio zadatak od kladioničarske mafije da podmiti kuhara u hotelu u kojem su odsjeli fudbaleri Košica u susretu pretkola Kupa UEFA 30. jula prošlke godine, kako bi ovaj slovačkim fudbalerima stavio opijate u hranu, jer je kladioničarskoj mafiji bila potrebna pobjeda Slavije u ovom susretu. Istražitelji Tužilaštva u Bochumu tvrde da je kuhar pristao uzeti mito u visini od 3.000 eura, ali je ostalo nejasno da li je svoj zadatak i ispunio, tvrdi Slobodna Bosna.

Klupko se tek počinje odmotavati, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kreće sa istragom, u kojoj će imati na raspolaganju sve materijale s kojima posjeduje Tužilaštvo u Bochumu, pa će predstojeća 2011. godina biti veoma vruća za mnoge u Bosni i Hercegovini.
Kako to. Momci su nam rekli da to nije istina :lol: Rekao sam ja lijepo, rasformirati ekipu, ove pohapsiti i kraj priče ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 16 dec 2010, 19:19

Ma mene interesuje šta bi sa Fajićem.Hoće li otići?Stvarno bi mi bilo drago.pogotovu što ga nisu pozvali u repku da im se dokaže koji su to lopovi.

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 17 dec 2010, 22:59

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-48433.htm

FAJIĆ NA PROBNOM RADU U DUISBURGU

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 dec 2010, 17:59

Jos malo i stade se u kraj i mesari...neka fala Bogu :!:
1921-2011

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 dec 2010, 20:49

Esii TM87 je napisao/la:Jos malo i stade se u kraj i mesari...neka fala Bogu :!:
aBd pada mesara pada prodaja tekmi.Nema Travnika, BH liga 50 posto regularnija.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

zvjezdas
Kontakt:

Post Postao/la zvjezdas » 21 dec 2010, 21:27

Pozdrav za najljepsi grad poslije Gradacca.Stvarno me iritiraju ovi komentari mesari.Te komentare daju oni navijaci cije ekipe dobiju utakmice na guzove uz sudije.Po meni Travnik nema neke zvijezde i neku ljepotu u igri,al to nadoknade muskom igrom i kolektivnoscu.Kamo srece da mi imamo zalaganje igraca kao vi u Travniku.Mogu zamislit gdje bi bili da imate uslove kao nasi igraci.pozdrav

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 21 dec 2010, 21:36

Izgleda zemljače da ti nisi nikada gledao Travnika kako igra kod kuće :cry: :cry: , kako se radi sa sudijama i kako oni imaju jednu uigranu trojku koja dočekuje sudije sa debelim kovertama, a tu trojku je formirao sam Sarajčić koji se hvalio jednom svom prijatelju iz Gradačca.
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

zvjezdas
Kontakt:

Post Postao/la zvjezdas » 21 dec 2010, 21:42

Bio sam na dvije utakmice i ne znam nista o kovertama.Nema logike platit suduju a igracima jedva plate saberu.Ako i postoji neka mucka,a sumnjam, to je u necem drugo a ne u placanju.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 dec 2010, 23:07

zvjezdas je napisao/la:Pozdrav za najljepsi grad poslije Gradacca.Stvarno me iritiraju ovi komentari mesari.Te komentare daju oni navijaci cije ekipe dobiju utakmice na guzove uz sudije.Po meni Travnik nema neke zvijezde i neku ljepotu u igri,al to nadoknade muskom igrom i kolektivnoscu.Kamo srece da mi imamo zalaganje igraca kao vi u Travniku.Mogu zamislit gdje bi bili da imate uslove kao nasi igraci.pozdrav
Varupa jes' to ti :?:
1921-2011

Palermo

Post Postao/la Palermo » 21 dec 2010, 23:16

Esii TM87 je napisao/la:
zvjezdas je napisao/la:Pozdrav za najljepsi grad poslije Gradacca.Stvarno me iritiraju ovi komentari mesari.Te komentare daju oni navijaci cije ekipe dobiju utakmice na guzove uz sudije.Po meni Travnik nema neke zvijezde i neku ljepotu u igri,al to nadoknade muskom igrom i kolektivnoscu.Kamo srece da mi imamo zalaganje igraca kao vi u Travniku.Mogu zamislit gdje bi bili da imate uslove kao nasi igraci.pozdrav
Varupa jes' to ti :?:

ma meni ovaj lici na Bradu zvanog lakat :D mesari ostaju mesari :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Google Adsense [Bot], rishovski i 24 gosta.